- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hát azt csak úgy lehet, ahogy írtad. Ki kell jelölni az összes üres cellát, majd beírni az ="" "képletet" mindbe. Ezt természetesen fel lehet gyorsítani, nem kell egyenként elvégezni.
1. Szerkesztés/Ugrás/üres cellák kijelöl és OK
2. (Most ki van jelölve az összes üres cella), kezd el begépelni ezt ="", majd CTRL+ENTEREzáltal minden üres cellába bekerül a "semmi"...
-
Zomb€€
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #8898 üzenetére
Nem, szerencsére csak olyanon lesz használva, ahol magyar az OS.
Viszont ha már erre jársz lenne még egy kérdésem
Amikor mentek egy CSV-t, onnantol kezdi el menteni az oszlopokat, ahol megtalálja az első értékkel feltöltött oszlopot (D<> = D;E;F ...)
Viszont nekem kellenének az előtte lévő oszlopok is, mint üresek (;;;D;E;F)
Ezt csak úgy tudtam megoldani, hogy az A oszlopnak " " értéket adtam, viszont nem nagyon tetszik ez az eljárás. -
Igen, az remek "trükk", csak az a "gond" vele, hogyha egy másik gépen is lesz használva esetleg a munkafüzet és ott más nyelvű OS fut(vagy valamiért mások a területi beállítások), akkor voila, máris nem pontosvessző lesz...
Persze, ha csak és kizárólag a Te gépeden lesz használva az excel munkafüzet, akkor tökéletes megoldás.
-
Zomb€€
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #8896 üzenetére
Köszi, így már érthetőbb volt, bár kicsit elvesztem a kódban...DE!
Kutakodtam a neken, és megtaláltam a megoldást:ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="D:\Státusz.csv", FileFormat:=xlCSV, _
CreateBackup:=False, Local:=TrueEzzel a kis paraméterrel a regionális beállításokat veszi figyelembe, és voila, ";" a szeparátor
-
Ok, akkor inkább szavak helyett.
'itt add meg, mi legyen az ELVÁLASZTÓ karakter
Const MYDELIMITER = ";"
Dim MyCell As Range
Dim MyRow As Range
Dim MyCellValue As String
Dim MyFname As String
Dim MyFnum As Long
Dim MyRange As Range
Private Sub CommandButton1_Click()
'itt add meg a táblázatod tartományát
Set MyRange = Range("A1:B7")
MyFname = "D:\FIRE\" & Format(Now(), "yyyy.mm.dd") & ".csv"
If Not Dir(MyFname) = vbNullString Then
UserChange = MsgBox(prompt:="A fájl (" & MyFname & ") már létezik. Felülírja?", Title:="Megerősítés", Buttons:=vbYesNo)
If UserChange = vbYes Then WriteMyFile
Else
WriteMyFile
End If
End Sub
Private Sub WriteMyFile()
MyFnum = FreeFile
Open MyFname For Output As MyFnum
For Each MyRow In MyRange.Rows
For Each MyCell In MyRow.Cells
MyCellValue = MyCellValue & MyCell.Value & MYDELIMITER
Next MyCell
MyCellValue = Left(MyCellValue, Len(MyCellValue) - 1)
Print #MyFnum, MyCellValue
MyCellValue = ""
Next MyRow
Close MyFnum
End Sub -
Zomb€€
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #8894 üzenetére
Oké, értettem, csak itt kis ellentmondást érzékeltem mivel ha a magyar beállításoknál cserélted csak le a ";"-t akkor is ","-t kell hogy kapj.(És most ezt ki is próbáltam, így menti)
Szal gondolom, hogy a makró által használt nyelv beállításánál kéne ezt lecserélni. Vagy nem? -
Szerintem elég egyértelműen fogalmaztam:
"A LISTAELVÁLASZTÓT(pontosvesszőről, ami az alapbeállítás magyar OS esetén) egy függőleges vonalra cseréltem"Ha magyar operációs rendszert használsz, akkor a területi beállításokban az alapértelmezett LISTAELVÁLASZTÓ a pontosvessző, ha meg pl Angol OS-t használsz, ott meg a vessző az alapértelmezett.
A makrót meg nem érdekli, hogy milyen OS-t használsz, az mindig vesszővel fogja elválasztani a CSV-t, ha azzal a módszerrel készíted, ahogy korábban beírtad(ActiveSheet.SaveAs)Jobban/érthetőbben nem tudom leírni...
-
Zomb€€
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #8892 üzenetére
Nálam a listaelválasztóban ; van.
Vagy az angolnál kell átállítani? -
Az elsőre majd írok valamit, most nem sok időm van...
""Mentés másként -> CSV (pontosvesszővel tagolt)"
Ha így mented el, akkor az a területi beállításokra támaszkodik, íme a példaMentés másként -> CSV (pontosvesszővel tagolt)-ként mentettem, és ez az eredmény
A makrót nem érdekli a területi beállítás, az az angol beállításokat követi, angolul kell a függvényneveket megadni, a függvények paramétereit vesszővel kell elválasztani stb stb...
Ezért kell más elven megoldani a CSV fájl létrehozását, hogy az területi beállításoktól, a makró alapértelmezett(angol) nyelvétől függetlenül, mindig ugyanazt a formátumú(pontosvesszővel elválasztva, szövegek idézőjelek közt(vagy sem) stb stb) CSV-t produkálja... -
Zomb€€
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #8890 üzenetére
Akkor megtudhatnám a konkrét megoldást?:-]
Viszont lenne egy másik problémám is:
Ha kézzel mentek el egy adott lapot úgy hogy "Mentés másként -> CSV (pontosvesszővel tagolt) akkor úgy menti el a filet, ahogy szeretném, pontosvesszőket tesz a cellaértékek közé.
Viszont ha ezt a makró futásába teszem bele, akkor pontosvessző helyett sima vesszőket tesz be:S Ez is területi beállítás függő? -
Azért van, hogy idézőjelbe teszi a NINCS DÖNTÉS értéket, mert szóközt tartalmaz, ezt kikerülni nem lehet azzal a módszerrel, amit használsz (legalábbis én nem tudok róla).
Ezért kellene egy másik megoldást eszközölni.(természetesen megoldható, csak egy kicsit több meló, de tényleg csak kicsit több) -
Zomb€€
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #8888 üzenetére
Köszi szépen, frankón müxik
A második kérdésemhez pedig egy kis segítség. Ilyen értékek szerepelnek:
123312,343434346,Folyósítva
412344,567567567,Folyósítva
343434,676767677,"Nincs döntés"
344444,564456151,"Nincs döntés"Itt az első 2 sor utolsó értékét a feltétel teljesülése esetén cseréli le erre a státuszra, viszont az utolsó két sorban a megmaradó, feltételeknek meg nem felelő státuszokat varázsolja be a célcellákba, és itt hozza a " jeleket. Ezt hogy lehetne eltüntetni (Notepad++ használata nélkül:-]) ?
Itt is az OS/Excell beállításokban kéne turkálni?
-
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="D:\FIRE\" & Format(Now(), "yyyy.mm.dd") & ".csv", FileFormat:= _
xlCSV, CreateBackup:=False"van egy több If-ből álló tömböm"
Ilyen nincs, ez így értelmetlen, bár tudom mire gondolsz.
Amikor az ActiveWorkbook.SaveAs segítségével mented a CSV-t, akkor nincs beleszólásod abba, hogy milyen karakterrel legyenek az elemek elválasztva, mint ahogy abba sem, hogy a szöveg/általános típusú értékeket idézőjelek közé tegye avagy sem.
Excel illetve az OS területi beállításai a mérvadók ebben az esetben. Ha tényleg "személyre szabott" CSV-t szeretnél létrehozni, akkor azt más módszerrel kell megoldani. -
Zomb€€
őstag
válasz
lasarus1988 #8886 üzenetére
Köszi!
Még mindig lenne kérdésem:-]
- Egy adott makró végén a filet .csv-be szeretném menteni, a következő szerint:
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:= _
"C:\Documents and Settings\xy\Dokumentumok\Munkafüzet1.csv", FileFormat:= _
xlCSV, CreateBackup:=False
Viszont ide szeretnék beszúrni egy MA() függvényt a "Munkafüzet1" helyére, hogy minden nap futtatva az aktuális dátummal legyen elmentve a file. Hogy lehet megoldani?- A másik, hogy van egy több If-ből álló tömböm, és az utolsóba beleteszem az összes olyan esetet, ahol nem talált az előző 7-el egyezőséget, és itt csak a másolandó cellát teszem egyenlővé a cél cellával. Viszont amikor kiköpi a .csv-t, akkor az ebbe a kategóriába eső értékeket "" közé teszi, amit nem kéne.
-
Zomb€€
őstag
válasz
lasarus1988 #8884 üzenetére
Köszi!
Itt figyelmen kívül hagyja a kis és nagy betűket? Az is jól jönne.. -
lasarus1988
tag
Zomb€€
If Instr("mák", cells(row, column))>0 Then
amit akarsz csinálni
End IfEgyébként nekem is lenne egy kérdésem:
Hosszú idejű pingelést írtam meg vb makróban és akad benne egy hiba, ez pedig a timer átfordulása. 86400 után 0-tól újrakezdi számolni a napot.
Ha csak pár órát mérek akkor működik így a dolog:
Start = Timer
Pause = 7200
Do While Timer < Start + Pause
mérés
LoopNa most, ha én több napig szeretnék mérni, akkor hogyan tudom megoldani ezt do while ciklussal? Próbálkoztam a now() függvénnyel de nem igazán jártam sikerrel.
-
bugizozi
őstag
válasz
Delila_1 #8868 üzenetére
Köszönöm szépen Delila_1 és perfag a válaszokat!
Jónak tűnik amit írtatok, de az igazat megvallva a 8879-8880 hsz nekem hasznosabbnak bizonyult
Annak segítségével meg tudtam határozni az utolsó nemüres sort, amit egy változóba tettem és a ListFillRange segítségével feltöltöttem a ComboBox-ot. Nem tudom mennyire érthető amit írtam, ezért a kódom is leíromDim ucso As Long
ucso = Worksheets("Munka2").Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
ComboBox1.ListFillRange = "Munka2!A2:A" & ucso & ""Köszönöm mégegyszer a gyors reakciókat!
-
Zomb€€
őstag
Köszönöm a válaszokat!
A neten található tutorialok között mazsolázgatok, egy for ciklus, vagy if-ezés már nem okoz gondot:-]
Még annyi kérdésem lenne, hogy egy aktív cella pozícióját hogy kell kiolvasni? Az előző analógia szerint ez lehet?
X = ActiveCell.Range(Column.Count & Rows.Count) -
1. A help/súgó hasznos dolog, mert abból is sokat lehet tanulni, főleg, ha kezdeteknél még egy for-next ciklus felépítése/megírása is problémát okoz. Ezen felül ezt javaslom: [link]
A kezdőknek szánt könyvekben általában a VBA programozást szokták bemutatni, de olyan szinten, aminél a súgó többet ér, viszont az objektumok bemutatása, az ki szokott maradni az ilyen alap könyvekből. Na szóval ezért javaslom azt, amit fentebb...2. Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
Ez az A oszlop utolsó használt sorának a számát adja eredményül, remélem nem értettem félre a kérdésed... -
Zomb€€
őstag
Üdv VB guruk!
Két kérdésem lenne:
- Először is, ~1 hete ismerkedtem meg VB-el, már megírtam első makrómat, és iszonyat tetszik, egy javaslatot szeretnék, hogy milyen könyvvel, netes anyaggal érdemes kezdeni tanulni, de figyelem, soha nem tanultam programozás:-]- A második már egy VB kérdés, mégpedig, hogy tudjuk meghatározni egy adott táblázat utolsó töltött sorának a pozícióját?
Egyik megközelítésem ez volt:Range("A1").Select
Selection.End(xlDown).SelectDe itt viszont nem tudom meghatározni a poziját.
-
-
zsotesz81
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #8875 üzenetére
melóban csak excel 2003 van, egyébként a tulajdonságok listában nem találtam színezést, ezért kérdeztem, hogy elsetleg valahogy az alap szürke színt le lehet-e cserélni, mindegy annyira nem fontos, azért köszi, hogy próbáltál segíteni
-
-
zsotesz81
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #8873 üzenetére
microsoft progressbar control 6.0 (SP4)
-
-
perfag
aktív tag
válasz
bugizozi #8866 üzenetére
Delila válaszához csatlakoznék (ha még nem csináltál ilyet):
Tartományok elnevezése Excel 2007-ben és
Névvel ellátott dinamikus tartomány létrehozása munkalapon -
zsotesz81
senior tag
Hali
Progressbarnak hogy lehet színt adni?
-
bugizozi
őstag
Helló!
1) Köszönöm szépen a segítséget perfag-nak!
2) szeretnék még egy kis segítséget kérni...
Van egy ComboBox-om amit egy adott tartományban lévő adatokkal szeretnék feltölteni. Sajnos az a tartomány változik és erre várnék ötleteket...
2.1) Tudom hogy a tartomány sosem több 100nál, igy pl megadom hogy A1:A100, ezzel csak az a probléma hogyha mondjuk 60 db adat van akkor utána még 40 üres sort betesz ami nem jo
lehet valamit bűvészkedni ezzel a kóddal, hogy az üres cellákat ne vegye figyelembe?
ComboBox1.ListFillRange = "Munka2!A1:A100"
2.2) Van valami olyan eljárás amivel csak addig vizsgálja a tartományt amíg üres cellát talál és utána abbahagyja a ComboBox feltöltését?
Remélem érthető voltam
Előre is köszi a segítőnek!Zoli
-
8szaki8
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy sürgős problémám: Van egy 5000 soros adathalmazom excelben és szeretném kivenni belőle minden tizedik (vagy épp minden 20.) sort, annak értékétől függetlenül, és a továbbiakban csak a kivetteket kezelni, így lecsökkentve az adatok számát. Hogy tudnám megoldani ezt?
Ha nem exceles megoldásotok van, az is jó lenne, eredetileg dat fájljaim vannak. Eddig labview merült fel, mint legegyszerűbb módszer, remélem nektek vannak jó ötleteitek.
Köszi, Ákos. -
polaar
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #8863 üzenetére
Köszi!
-
A1-be 298,15
A2-be 299,15
kijelölöd az A1 és A2 cellát együtt
a kijelölés jobb alsó sarkához viszed az egérkurzort, nyomva tartod a bal egérgombot és elkezded lemásolni2 kérdésedre
beírod pl B9 cellába azt a képletet(egyenlőségjellel kezdeni), aztán ráállsz a B9 cellára, a kijelölés jobb alsó sarkához viszed az egérkurzort, nyomva tartod a bal egérgombot és elkezded lemásolni -
polaar
tag
Amatőr kérdés-hogy kell megcsinálni hogy a cellákban egymás alatt mindig 1-el nagyobb értékek legyenek,298,15-4000 kéne beírnom és azért az nekem sok
.+ kéne hogy ha egymás alatt a képlet csak annyit kell hogy változzon hogy a -7976,15 + 137,093038*A9 - 24,3671976*A9* LN(A9) - 0,001884662* A9^2 - 0,000000877664*A9^3 + 74092*A9^-1 képletben csak az A értéke nőjön(A9-A10-A11 stb) mit kell tennem?
-
Delila_1
veterán
Lacikukac, Alfonzka, szívesen.
-
Delila_1
veterán
válasz
Alfonzka77 #8857 üzenetére
Ímé:
Sub Átlag()
Dim sor As Integer, oszlop As Integer
Dim k_sor As Integer, összeg As Double
Dim usor As Integer, uoszlop As Integer
usor = ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
uoszlop = ActiveSheet.UsedRange.Columns.Count
sor = 1: k_sor = 1
For oszlop = 1 To uoszlop
Do While sor <= usor
összeg = Cells(sor, oszlop) + Cells(sor + 1, oszlop) + Cells(sor + 2, oszlop)
Cells(k_sor, oszlop + 10) = összeg / 3
k_sor = k_sor + 1: sor = sor + 3
Loop
k_sor = 1: sor = 1
Next
End Sub -
Delila_1
veterán
válasz
Alfonzka77 #8855 üzenetére
Nemsokára írok rá makrót, csak most van egy kis más dolgom.
-
Delila_1
veterán
válasz
Alfonzka77 #8853 üzenetére
Akkor nem kell makró.
K1-be: =ÁTLAG(A1:A3)
A K2 és K3 üresen marad.
A K13 tartományt együtt kijelölöd, és lemásolod az utolsó sorodig.
Ezután kijelölöd a K1 cellától a K oszlop utolsó képletéig a tartományt, és jobbra másolod addig, ameddig kell.
-
Alfonzka77
csendes tag
válasz
Delila_1 #8852 üzenetére
Szia!
először is köszi a segítséget!
Nem egészen... Úgy kellene nekem, hogy minden három sor átlagát számolja ki.
(aszem nem bírom megoflgamazni... )
Szóval.pl.
k1= átlag(a1:A2:A3)
K2=átlag(a4:a5:a6)
k3=átlag(a7:A9)
stbstbaztán pl. L1=átlag(b1:b3) L2=átlag(b4:b6)... stb
van kb 40 txt-m amiben ezek az értékek vannak, darabja kb 900-1200 sorral és mindengyikban 7-11 oszloppal. Sajnos a további feldolgozáshoz sok, ezért kellene nekem csökkenteni a mintaszámot amire az átlagolás egy járható mód lenne... Próbálgatom a makrót, de nem bírok rájönni, hogy lehet olyan változót csinálni ami folymatosan nő hármasával és lehet rá hivítkozni mint range...
csináltam egy próbát, hátha igy írthetőbb mi a célom. csak nem tudom képként feltölteni...
-
Delila_1
veterán
válasz
Alfonzka77 #8851 üzenetére
-
Alfonzka77
csendes tag
Sziasztok!
van egy problémám, amit excelben szeretnék megoldani, de nem vagyok járatos ilyen téren...Van egy txt fájlom, amiben van sok sor. ezt szeretném excelbe behívni, utána pedig minden harmadik sor átlagát kiszámolni, mert az eredeti sorok száma túlságosan sok és bőven elég csak az átlaguk...
Illetve egy sorban több paraméter is van, és minden paraméternek kellene nekem az átlaga.
Tud valaki segíteni nekem ebben?
Előre is kössz -
perfag
aktív tag
válasz
bugizozi #8848 üzenetére
Opppsz!
Elrontottam az előbbi linket: Import data from Access to Excel (ADO) -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Olvasgattam itt a fórumot, de nem igazán találtam olyan hsz-t ami az én gondommal foglalkozna.
Szitu: Van egy MS Access adatbázis, abban az egyik táblában található értékek változnak. Ebből a táblából van készítve egy lekérdezés, aminek az eredményét egy excelbe kellene mindig kimásolni.
Ezt az kimásolgatást kellene kiküszöbölni. (nem az én igényem, csak nekem mondták hogy csináljam meg)
Neten találtam néhány makrót, ami ilyesmit csinál hogy egy MS access adatbázisból viszi át a tábla vagy a lekérdezés adatait, de még nem igazán találtam működőt.
Van esetleg valakinek ehhez használható kódja?
Előre is köszi a segítőnek! -
Delila_1
veterán
válasz
Lackukac #8846 üzenetére
Két makró lehetővé teszi, hogy az A oszlopot bővítve, vagy szűkítve minden külön gombnyomás nélkül létrejöjjön a B oszlopban a szűrt listád.
Az elsőt a laphoz kell rendelned: lapfülön jobb klikk, Kód megjelenítése, a VB szerkesztőben (ahova most bejutottál) a jobb oldalon kapott üres lapra másold be.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 1 Then
Application.EnableEvents = False
Range("J1") = Range("A65000").End(xlUp).Row
Columns("B:B") = ""
Lista_Szűrő
Application.EnableEvents = True
End If
End SubA szerkesztőben maradva bal oldalon kattints a füzeted nevére. Insert menü, Module. Kapsz bal oldalon egy Module1 nevű modult, ehhez másold be jobb oldalra a második makrót.
A J1 cellába írja be a makró az A oszlop mindenkori utolsó sorát, és felhasználja a szűrésnél.
Sub Lista_Szűrő()
ActiveWorkbook.Names.Add Name:="Lista", RefersToR1C1:= _
"=OFFSET(Munka1!R1C1,0,0,Munka1!R1C10,1)"
Range("Lista").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CriteriaRange:=Range( _
"D1:D2"), CopyToRange:=Range("B1"), Unique:=False
End SubAz "=OFFSET(Munka1!R1C1,0,0,Munka1!R1C10,1)" sorban a félkövérrel írt munkalap nevet írd át a saját lapod nevére.
-
Delila_1
veterán
válasz
Lackukac #8843 üzenetére
Irányított szűrővel villámgyorsan megcsinálhatod a mellékelt kép szerint.
Beírod a D1-be az A oszlop címét (ez szükséges hozzá), D2-ben a feltételt (>0).
Kijelölöd az A oszlopban a tartományt, Adatok - Szűrő - Irányított.
A megjelenő párbeszéd ablakot a kép szerint kitöltöd, OK után azonnal kitölti a B oszlopot. -
Lackukac
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni az alábbi problémával kapcsolatban.
Van egy oszlop, aminek a cellái egyenként vagy tartalmaznak adatot (számot), vagy nem. Azt szeretném, hogy az excel automatikusan (képlettel?) egy megadott oszlopba másolja át ezeket az adatokat, de úgy, hogy fentről lefelé haladjon, és a forrásoszlop üres celláit hagyja ki, csak az adattal rendelkezőt másolja.
Valahogy így:Forrásoszlop Rendezett oszlop
A1 12 B1 12
A2 B2 32
A3 32 B3 52
A4
A5 52Előre is köszi a segítségeteket!
-
Delila_1
veterán
válasz
Vizes Tomi #8839 üzenetére
Makróval könnyedén megoldható, de ahhoz tudni kell a füzetek, lapok nevét, és a lapok felépítését.
Írd meg, melyik oszlopban mi található, minek a hatására (sor, oszlop) mi változzon (itt is sor, oszlop).
Az lenne a legjobb megoldás, ha kitennéd elérhető helyre a füzeteket, akár hamis adatokkal, és pontosan megjelölnéd bennük a feladatot. -
Vizes Tomi
tag
válasz
m.zmrzlina #8838 üzenetére
Köszönöm a tippet, de nem az a gond, hogy nagy az állomány hanem az, hogy több
munkalap van sőt több ilyen fájl.
Sajnos csak úgy lehet beküldeni az adatokat, hogy egy munkalap egy település.
Rá lehetne rakni a határérték táblázatot minden munkalapra csak attól félek, hogy a fogadó oldalon okoz kavart mert a beküldendő táblázat szerkezet kötött, és ha egyéb táblázatot talál akkor lehet, hogy sikít.De lehet, hogy kipróbálom annyit megér
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Vizes Tomi #8837 üzenetére
Az nem megoldás, hogy a másik munkalapról valamilyen trükkel átlopjuk a határérték adatokat a mért értékek munkalapjára? Mondjuk valahová a legutolsó néhány oszlop legvégére.
Mekkorák a tartományok amiket használsz?
-
Vizes Tomi
tag
Köszönöm a kérdésekre adott választ sak egy kicsit problémás mert az a táblázat amibe írok az egy munkalap míg a határértékek egy másik. A feltételes formázás nekem nem enged másik munkalapra hivatkozni
-
Vizes Tomi
tag
Köszönöm !
majd kipróbálom
csak most a határértékes táblázatot gyártom
-
Oly
őstag
Sziasztok
CSV-vel kapcsolatos kérdésem lenne.
Excel 2007-ben azt akarom kivitelezni, hogy 5 oszlop esetén az első 3-ban szerepelnek adatok, de az utolsó 2-ben nem.
Amikor ezt elmentem CSV-ben, akkor így néz ki:oszlop1;oszlop2;olszlop3
A cél pedig az lenne, hogy:
oszlop1;oszlop2;olszlop3;;
Tehát az üres oszlopokat is vegye bele a fileba.
Erre azért van szükségem, mert a program, ami fogadja a CSV-t, az nem képes csak 5 oszloppal dolgozni, még akkor is, ha nem használja csak az első 3-at...
Ötletek?
-
Delila_1
veterán
válasz
Vizes Tomi #8831 üzenetére
A 8800-as kérdésig olvass vissza, feltételes formázással kapcsolatos válaszokat, megoldásokat találsz.
-
Vizes Tomi
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne azt megcsinálni, hogy ha egy táblázatba beírok egy számot. A beírt számot összehasonlítsa egy másik táblázatban lévő számmal és ha a beírt szám nagyobb akkor azt átszínezze mondjuk pirosra.Valóságszerűen ez úgy néz ki, hogy labor eredményeket viszek fel egy táblázatba és fontos lenne, hogy a határérték felettieket valahogy megjelölje mert nem tudom agyból mindennek a határértékét.
Köszönöm
-
snowden
csendes tag
válasz
Delila_1 #8825 üzenetére
Igazából az lenne a cél, hogy ha az 1,9 cella értéke x, akkor az 1,10 cellában az x,3 cella értéke jelenjen meg.
Először erre szeretnék megoldást találni, utána pedig ha lehetséges, akkor az 1, 10 cella helyett egy másik munkalapon szeretném megjeleníteni az x,3 cella értékét.
-
Delila_1
veterán
válasz
snowden #8822 üzenetére
Nem egészen világos nekem a kérdés. Ha azt akarod elérni, hogy ha az 1,9-ben az érték 1, akkor az 1,3 cella értéke szerepeljen az 1,10-ben, ha nem 1 az érték, akkor az 1,9 legyen az 1,10-ben?
Ha igen,
If Cells(1, 9) = 1 Then
Cells(1, 10) = Cells(1, 3)
Else
Cells(1, 10) = Cells(1, 9)
End If -
jratkai1
csendes tag
Hopp, annyi kiderült, hogy kimutatás adatforrásaként hogyan lehet egy másik kimutatást megadni: valójában azt fejezik ki ilyen megtévesztő megfogalmazással, hogy azonos az adatforrásuk: ugyanaz a tartomány(név) vagy táblázat. Nem egy kimutatás egy másik adatforrása, hanem mintha teljesen egyenrangúak lennének, közös az adatforrásuk, a mezőkészletük, a számított tételeik.
-
snowden
csendes tag
VBA-ban vagyok, az előbbi problémámon dolgozok, írtam egy ilyet hogy
Sub Lenyíló22_Váltáskor()
If Cells(1, 9) = 1 Then
Cells(1, 10) = Cells(1, 3)
Else
Dim x As Integer
x = Value(Cells(1, 9))
Cells(1, 10) = Cells(x, 3)
End If
End SubEz nem működik, de talán már közel járok a megoldáshoz. vagy nem
Az (1, 9) cellában az az érték jelenik meg egy Combo Boxban kiadott parancs hatására, ami az A sorban is végig. Mikor futtatom a makrót, azt szeretném elérni, hogy az A sornak megfelelő, de C oszlopban levő értékeket dobja ki nekem az (1, 10)-es cellába. Ez csak egy próbálgatása a fentebb leírt problémámnak, szóval ha arra tudtok megoldást azt még szívesebben veszem.Vagy ha azt meg lehet oldani hogy csak egy sima If kelljen, az érték meghatározásához, az is jó lenne
Köszi (egybként 2003-as az excel)
-
Delila_1
veterán
Hozzátok is 10 perc késéssel érkeznek a PH-s értesítések?
Szerk.:
Swen_N, részemről szívesen. Erről a hozzászólásodról még nem kaptam értesítést.csak itt láttam meg.
-
Swen_N
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #8819 üzenetére
köszönöm mindkettőtöknek
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #8817 üzenetére
Hogy egészen pontosak legyünk akkor ennél a változatnál a kijelölés és a képlet így néz ki:
Mert hogy nem a D oszloptól hanem az A-tól indulunk. Na jó B-től. :-)
"azt szeretném ha például adunk egy háttérszínt a B5-nek akkor az alatta lévő oszlop is színes legyen, illetve így tovább ha C5-nek, ha E5-nek, mikor melyik kellene"
-
Swen_N
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #8814 üzenetére
kijelölöm A5-től E14-ig
feltételes formázás képlet, beírom amit írtál
és ilyenkor az egész színes lesz ha D1-be teszek x-et, én csak azt akarom hogy mindig az alatta lévő oszlop legyen színes de ez lehet a B is vagy C -
jratkai1
csendes tag
Sziasztok
Excel 2007 kimutatásban hogyan lehet egy másik kimutatásban már létrehozott csoportosított mezőket és számított tételeket újra felhasználni, hogy ne kelljen minden újabb kimutatásnál ugyanazokat a csoportokat kézzel, egyenként összeállítani, csoportneveket beírogatni, számított tétel képleteket egyenként bemásolni?
Kimutatáseszközök/Beállítások/Eszközök/Képletek/Képletek felsorolása szépen kiírja a képleteket - olyan egyszerű lenne itt hozzáírni képleteket és visszamenteni az egészet. Hol vannak tárolva a képletek, ahol sokat be lehetne írni egyszerre, hogy ne kelljen egyenként rengeteg kattintgatással?
A kimutatás adatforrásaként hogyan lehet egy másik kimutatást megadni (a súgó szerint lehet ilyet, viszont adatforrásként csak tartományt vagy táblázatot enged megadni, kimutatásnévre hibát ír)? Pedig a súgó szerint ha kimutatás forrása másik kimutatás, akkor azonosak a csoportosított mezőik, számított tételeik - ezt hogyan lehet elérni?
A kimutatás adatforrása munkalapon egy sorban csak egy érték mezőt érdemes használni, vagy kerülhet egymás melletti oszlopokba a tény és a tervszám? Sőt a 12 havi tényt is jó ha egymás melletti oszlopokban tárolom, nem 12x annyi sorban? -
Swen_N
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #8811 üzenetére
ez jó lesz, de ide szerintem még kell valami, mert az egészet beszínezi, mert ugye itt nem egy cellától függ mint az előbb, hanem azon oszlopok celláitól ami felé teszek x-et.
-
snowden
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni az alábbi problémában.
Van egy munkalapom, ahol szerepelnek 2002 óta a GBP, CHF, EUR középárfolyamok a HUF-hoz viszonyítva. Úgy néz ki, hogy a B oszlopban szerepelnek az évszámok és a hónapok, a mellett levő oszlopokban pedig az adott időszakra vonatkozó árfolyamok.
Egy másik munkalapon készítettem egy táblázatot, amibe ezeket az adatokat szeretném bevinni egy Combo Box segítségével. Ezt úgy képzeltem el, hogy mikor a CB-ból a legördülő listában kiválasztom az időszakot, akkor megjelenjen a táblázatban az annak megfelelő árfolyam.
Odáig megvan, hogy a legördülő listából ki tudom választani az adott időszakot, de amikor ez megtörténik, akkor az általam kiválasztott mezőbe csak egy számot ír. Tehát az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám oda kiíratni a másik munkalapon szereplő árfolyam adatokat.
Előre is köszi a segítséget.
-
Delila_1
veterán
Az X, vagy x beírása az első sorba hozza működésbe a makrót.
Lapfülön jobb klikk, Kód megjelenítése. A VB szerkesztőbe jutsz, jobb oldalra másold be a makrót. Az Interior.ColorIndex = 3 -nál a 3 (piros) helyett megadhatsz más számmal más színt.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Row = 1 And UCase(Target.Value) = "X" Then _
Columns(Target.Column).Interior.ColorIndex = 3
If Target.Row = 1 And UCase(Target.Value) = "" Then _
Columns(Target.Column).Interior.ColorIndex = xlNone
End Sub -
Swen_N
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #8806 üzenetére
Akkor még egy dolog
Bocs ha tök alap dolgok, de nagyon sokat segítenek, viszont nem vagyok nagy excel tudor...
marad a fenti példa:
azt szeretném ha például adunk egy háttérszínt a B5-nek akkor az alatta lévő oszlop is színes legyen, illetve így tovább ha C5-nek, ha E5-nek, mikor melyik kellene. Ha meg leveszem a színt B5-ről, E5-ről, stb...akkor tűnjön el alóla is a színezés.
(úgy is jó ha ez így nem megy, hogy beírunk egy x-et a felső cellába és az adja a feltételt az alatta lévő oszlop színezésére)
köszi
-
Swen_N
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #8806 üzenetére
Köszönöm, tökéletesen működik, leszámítva a 2-es problémát, azt én sem értem miért csinálja illetve, nem csinálja!
-
m.zmrzlina
senior tag
Jelöld ki a tartományt az elejétől a végéig (a képen ez A6:E14) utána Új formázási szabály>A formázandó cellák kijelölése képlettel.
A képlet pedig így néz ki:
=$D6<$B$3 (a 6-os elől vedd ki a $ jelet amit automatikusan betesz az excel ha a cellára kattintással jelölöd ki )
A második kérdésed érdekesebb arra nem tudom a választ. Nálam elég átírni akármelyik dátumot a D oszlopban és <Enter> után aktualizálja is a formátumot.
-
Swen_N
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #8804 üzenetére
Szia
szuper ezaz! működik de van két probléma:
1. van vagy 30 sor, muszáj egyenként beállítani? nem lehet valahogy másolni, és persze akkor tudja a program, hogy mindig az aktuális sor dátumához viszonyítson.
2. csak akkor színeződik át, ha munkalapot váltok, nem automatikus. Ez miért lehet?
üdv,
Swen
-
m.zmrzlina
senior tag
-
perfag
aktív tag
Lehet. Itt a minta:Highlight Upcoming Expiry Dates
-
Swen_N
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #8801 üzenetére
valami ilyesmire, de nem működik, mert a többi cellába nem dátum van,hanem mondjuk szöveg vagy csak 1 szám...tehát az nem tud feltétel lenni hogy xyz kisebb mint 2010.12.09
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest