- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Swen_N
csendes tag
Sziasztok
Az megoldható feltételes formázással, hogy:
egy sor háttérszíne az abban a sorban lévő egyik cella feltételes formázásától függjön?konkrétan:
D7 színe piros ha D7 (dátum) értéke kisebb mint B3 (dátum)
ilyenkor azt akarom hogy az egész 7-es sor piros hátterű legyen mondjuk az E oszlopig.
az egyes cellák tartalma a sorban változó (dátum(D), szöveg(A,B,C), szám(E))Köszi
Swen
-
Sickboy25
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #8798 üzenetére
Köszönöm, szuper lett!!
-
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok
Lenne egy képlet:
=HA(D42>16;D44);HA(16>D42>12;E44);F44
DE hibát jelez. Mi a rossz benne? Erre a feltételre kellene: A >= 16 ; 16>B>=12;C < 8
Köszi a segítséget...
-
Delila_1
veterán
válasz
Delila_1 #8795 üzenetére
Tegnap nem néztem meg a hozzászólás küllemét. Mivel a teljes hsz-t konvertálatlannak jelöltem be, furcsa, és olvashatatlan összhatása lett. Megpróbálom világosabbá tenni.
Ezt makró nélkül is el lehet intézni.
Az A:C oszlopok értékei adottak. Érdemes az A oszlopot csökkenő sorrendbe rendezni.
Címsort feltételezve a
D2 képlete =C2+SOR()*0,00001. Ezzel különbséget teszünk az azonos osztályzatok sora között.
A J2 képlete =INDIREKT("A" & HOL.VAN(L2;D:D;0)),
a K2-be =INT(L2),
a L2-be =KICSI(D:D;SOR()-1) képlet kerül.Egyébként az A oszlop alsó sorát egyszerűbben is kikeresheted:
v = Range("A1").End(xlDown).Row
Ez a sor azt a folyamatot teszi át VB-be, mikor az A1 cellán állva Ctrl+le nyilat nyomsz, és a v változóban eltárolja az aktuális sor számát. -
Delila_1
veterán
Ezt makró nélkül is el lehet intézni.
Az A:C oszlopok értékei adottak. Érdemes az A oszlopot csökkenő sorrendbe rendezni.
Címsort feltételezve a
[I]D2 képlete[/I] [B]=C2+SOR()*0,00001[/B]. Ezzel különbséget teszünk az azonos osztályzatok sora között.
A [I]J2 képlete[/I] [B]=INDIREKT("A" & HOL.VAN(L2;D:D;0))[/B],
A [I]K2-be[/I] [B]=INT(L2)[/B],
Az [I]L2-be[/I] [B]=KICSI(D:D;SOR()-1)[/B] képlet kerül.Egyébként az A oszlop alsó sorát egyszerűbben is kikeresheted:
v = Range("A1").End(xlDown).Row
Ez a sor azt a folyamatot teszi át VB-be, mikor az A1 cellán állva Ctrl+le nyilat nyomsz, és a v változóban eltárolja az aktuális sor számát. -
Azura
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy az alábbi kódban hol van a hiba?
Van egy táblázat, ahol az A oszlop tartalmazza a neveket, a B azt, hogy hány éves az illető, a C pedig hogy hányast kapott egy dolgozatra.
Amit szeretnék, hogy a J oszlopba listázza ki azoknak a nevét, akik a legrosszabb eredményt érték el, és rendezze a neveket névsorba.
Meg is csinálja, csak végtelenre fut, és nem tudom, hogy hol a hiba.
Előre is kösziAzura
Sub sorbarendez()
Columns(10) = Empty
Dim min As Integer
Dim v As Integer
Dim w As Integer
Dim j As Integer
Dim i As Integer
min = Cells(1, 3)
v = 1
i = 0
j = 1
Do While Cells(v, 1) <> ""
v = v + 1
Loop
v = v - 1
For i = 1 To v
If Cells(i, 3) < min Then min = Cells(i, 3)
Next
For i = 1 To v
Do While Cells(j, 10) <> ""
j = j + 1
Loop
If Cells(i, 3) = min Then Cells(j, 10) = Cells(i, 1)
Next
w = 1
Do
w = w + 1
Loop Until Cells(w, 10) = ""
w = w - 2
Do
For i = 1 To w
If Cells(i + 1, 10) < Cells(i, 10) Then
a = Cells(i, 10)
Cells(i, 10) = Cells(i + 1, 10)
Cells(i + 1, 10) = a
End If
Next
Loop Until Cells(i + 1, 10) > Cells(i, 10)
End Sub -
perfag
aktív tag
válasz
Delila_1 #8791 üzenetére
Ezzel nem tudok egyetérteni. Az élőlábat élőlábnak hívják, a lábjegyzet az meg lábjegyzet. Az élőfej/láb valami ami minden oldalon ismétlődik, a lábjegyzet viszont a tartalmat kiegészítő megjegyzés, oldalfüggő.
A hekkelésről: Rendben, talán nem nyomja el a számolást, de ha egy cellába benyomorítunk valamit attól az még nem lesz lábjegyzet, csak úgy néz ki. Nem tartozik hozzá csatolt információ - akkor meg mi értelme? -
Delila_1
veterán
Össze lehet "hekkelni". A számformátumban a tényleges szám után idézőjelek között megadunk egy felső kitevős számot, ami több betűkészletben megtalálható, a Programok-> Kellékek-> Rendszereszközök-> Karaktertáblát kell használni.
Szerk.:
Az Excelben élőlábnak hívják a Word lábjegyzetét. -
perfag
aktív tag
válasz
dwelablack #8789 üzenetére
Tartok tőle, hogy a kolléga nem megy át az ECDL vizsgán. Mi az, hogy lábjegyzet az Excelben? Hova kerül? Wordben van értelme, Excelben nincs!
"persze kézzel össze lehet hekkelni" - no, erre azért kíváncsi lennék! Mondjuk egy számhoz benyomorítunk egy felső indexet és máris kivettük a cellát a számításból
Az Excel celláiba beszúrt megjegyzések (Excel 2007) Lap elrendezése>Oldalbeállítás jobb alsó sarka, párbeszédpanelt megnyitó kis ikon>Lap fül>Jegyzetek lenyíló>Lap végén.
Ettől nyomtatásban a megjegyzések úgy jelennek meg, mint a Word lábjegyzetei. De attól még nem azok. -
dwelablack
tag
Sziasztok,
azt szeretném megtudni, lehet-e olyat csinálni excelben, hogy felső indexbe szám, és az hivatkozzon lábjegyzetben magyarázatra. (persze kézzel össze lehet hekkelni, de van-e erre valamiféle beépített megoldás?)
Azért gondolom, hogy van a beépített megoldás, mert ECDL-re készülő kollega kérdezte tőlem is.
Köszi,
Üdv,
Gy. -
zsotesz81
senior tag
Hali!
Van egy érdekes problémám ami nem tudom miért van.
Szóval van egy cellám amiben az alábbi képlet van:
AD2320=IF(((($W2320<>"")*OR($W2320<>0))*AND(LEFT(B2320;5)=LEFT(B2382;5))*AND(F2320=F2382));(X2320-Y2320-Y2382)/W2320;"")
Ha ezt lemásolom egy sorral lejjebb akkor ez lesz belőle:
AD2321=IF(((($W2321<>"")*OR($W2321<>0))*AND(LEFT(B2321;5)=LEFT(B2384;5))*AND(F2321=F2384));(X2321-Y2321-Y2384)/W2321;"")
Amit nem értek, hogy a 2382-ből egy sorral lentebb miért 2384 lesz?
Ami még érdekesebb ha még egyszer lemásolom a képletet akkor meg jó lesz.
Valami ötlet? -
biker
nagyúr
válasz
Delila_1 #8777 üzenetére
Hehe, megvan a hiba
"Te voltál" a ludas.
Pont olyan volt a levél, mint a többi vírus/spam
"Szia, megvan a file, csatoltam" és a fileÚgy vágtam a kukába, mint a pinty, csak most néztem vissza, hogy jéé, ez ismerős filenév
Tudod, ilyenből jön heti 5-10 db, és már rutin volt
No, de megvan, köszi -
-conrad-
addikt
Sziasztok,
nagyon egyszerű kérdésem van, de nem találom a megoldást
:
meg lehet azt oldani, hogy a cellában lévő szöveg ne nyúljon túl a cellán akkor sem, ha a mögötte lévő üres? A sortörés nem jó, inkább tűnjön el a nem látható rész, mintha lenne a mögötte lévő cellában valami.
Köszi -
Zomb€€
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #8772 üzenetére
Köszönöm szépen!
Elkezdtem én is kutatgatni, a ciklusig eljutottam, de a másolandó paraméternél teljesen elakadtam, az "&" jelre nem gondoltamDelila_1 N Köszi neked is!
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #8772 üzenetére
Az elborultra: én is ilyen összetett függvényekkel kezdtem, míg meg nem világosodtam.
-
válasz
Delila_1 #8771 üzenetére
Gondolom az Én megoldásom egy kicsit "elborultnak" találod nem?
Hát igen, sajnos vannak egy páran, akik néha eltűnnek egy jó időre, egy szó nélkül, és ha előtte az ember rászánt a saját idejéből (néha nem is kevés időt), akkor legalább annyi elvárható lenne, hogy legalább megírja, hogy "ok minden rendben, köszi. Most egy időre eltűnök..." vagy valami...
Zomb€€
i = 48
j = 40
Range("D" & i).Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "='Alap tábla'!R[-" & j & "]C[-1]"
Range("D" & i + 1).Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "='Alap tábla'!R[-" & j + 1 & "]C"Értelem szerűen egy ciklusba teszed, aztán növelgeted az I és J változót (gondolom kettővel)
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #8769 üzenetére
Egyik este 2 órán át szenvedtem vele, de csak éjszaka jutott eszembe, hogy szöveggé konvertáljam a bevitt számot (akkor már nem keltem fel megírni).
Kitettem, hátha érdekel valakit. Itt található meg. Azóta módosítottam egy kicsit rajta.
Elküldtem annak, aki kérte, de még nem méltatott válaszra. Nem is tudom, miért strapálom magam, vele már máskor is jártam így, most utoljára.
-
Zomb€€
őstag
Sziasztok!
Egy makrós guru segítségére lenne szükségem:
Van egy alapfolyamatunk, amit 60x meg kéne ismételni, viszont 2-2 értéket mindig meg kell növelni fix értékkel.
Konkrétan így néz ki az alapfolyamat:
Range("D48").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "='Alap tábla'!R[-40]C[-1]"
Range("D49").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "='Alap tábla'!R[-41]C"
A félkövéren szedett értékeket kell mindig növelni. Meg lehet ezt oldani Visualban? -
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #8765 üzenetére
Akár ki is teheted közszemlére.
Közben megcsináltam hozzá a makrókat, amik új szám beírásakor törlik az előző, felhasználó által beírt adatokat, a pöttyös rész elrejtését, no meg az ellenőrzést, ahol már megmutatja az alsó táblázatot.
A pöttyök maradtam, makró nélkül.
-
válasz
Delila_1 #8760 üzenetére
Na végre megoldottam mindent, elméletileg minden oké. Már kóserok a golyók
Írj(akár privebe és küldöm ha érdekel a munkafüzet)Szerk
Elküldve. -
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #8763 üzenetére
Mi az, hogy elküldheted-e? Sőt!
Nem a tesztelés miatt, hanem kíváncsi vagyok a megoldásodra.
Van 2007-em. -
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #8759 üzenetére
Igaz, látod nem vettem észre a nullát.
Kevesebb számjeggyel is próbáld ki! A kisiskolások, akik most tanulják, max. 5 számjeggyel küzdenek meg.
-
válasz
Delila_1 #8758 üzenetére
Az nem kóser, hogy a szoroban nem használt golyói nem látszódnak...Pl az előbbi képen amit linkeltem a nulla az nem ugy kell hogy kinézzen, hanem felülről lefelé
teli
üres
üres
teli
teli
teli
teliSzóval mint amikor lenullázod a szoroban-t....
Igen, sima függvényekkel dolgoztam(meg még nekiugrom majd)
Te írtad, hogy nem lehet makrózni...Azzal sec-perc kész lenne...
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #8757 üzenetére
Mik azok a maradék golyók (amik nem kóserek)?
Függvényekkel sikerült megoldani?
-
válasz
Delila_1 #8750 üzenetére
Hirtelen felindulásból eddig jutottam, ami még nem megfelelő, remélem nem kell teljesen más módszerhez folyamodni: A maradék golyók még nem kóserek...
-
Delila_1
veterán
Itt egy másik megoldás, nem én követtem el, csak átvettem. A laphoz kell rendelni (lapfülön jobb klikk, Kód megjelenítése. Ezzel bejutottál a VB szerkesztőbe, a jobb oldalon kapott üres lapra kell bemásolni. A cellára lépve megkapod a "célkereszt"-et.
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Cells.FormatConditions.Delete
With Target
With .EntireRow
.FormatConditions.Add Type:=xlExpression, Formula1:="1"
With .FormatConditions(1)
With .Borders(xlTop)
.LineStyle = xlContinuous
.Weight = xlThin
.ColorIndex = 5
End With
With .Borders(xlBottom)
.Weight = xlThin
.ColorIndex = 5
End With
.Interior.ColorIndex = 20
End With
End With
With .EntireColumn
.FormatConditions.Delete
With .FormatConditions(1)
With .Borders(xlLeft)
.Weight = xlThin
.ColorIndex = 5
End With
With .Borders(xlRight)
.Weight = xlThin
.ColorIndex = 5
End With
.Interior.ColorIndex = 20
End With
End With
.FormatConditions.Delete
.FormatConditions(1).Interior.ColorIndex = 36
End With
End Sub -
m.zmrzlina
senior tag
Biztosan van rá egyszerűbb megoldás is, nekem ezt sikerült kiötleni. Akkor használható ha a munkalap celláinak eredetileg nincsenek olyan háttérszinei amelyeket nem szeretnél törölni.
Úgy működik, hogy a cellába aminek a sorát és oszlopát ki szeretnéd emelni nyomsz egy dulpakattintást.
Private Sub Workbook_SheetBeforeDoubleClick(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Dim sor As Long, oszlop As Long
'aktív cella azonosítók
sor = ActiveCell.Row
oszlop = ActiveCell.Column
Application.ScreenUpdating = False
'korábbi háttérszín törlése
Cells.Select
Selection.Interior.Pattern = xlNone
'aktív cellába vissza
Cells(sor, oszlop).Select
'aktív cella sorának háttérszíne
ActiveCell.EntireRow.Select
Selection.Interior.ColorIndex = 20
'aktív cellába vissza
'aktív cella oszlopának háttérszíne
ActiveCell.EntireColumn.Select
Selection.Interior.ColorIndex = 20
'aktív cellába vissza
Application.ScreenUpdating = True
End Sub -
iwu
addikt
válasz
m.zmrzlina #8751 üzenetére
hogy mik vannak
de sajna mindent üresnek látok. -
Swen_N
csendes tag
Sziasztok
Van arra lehetőség az excelben, hogy az oldalsávokon (nem tudom így hívják e őket, vertikálisan a számok, horizontálisan betűk
) megjelenő színezés - ami jelzi hogy a kurzor épp hol jár (melyik cellán) - kiterjesztve megjelenjen az egész soron és oszlopon azaz, egy nagy kereszt látszódjon de közbe persze a cellákba írt szöveg olvasható legyen? Remélem érthető voltam
Köszi a választ!
üdv
Swen
-
iwu
addikt
válasz
m.zmrzlina #8747 üzenetére
MAkró nincs, azt néztem.
a workbook open procedúrája hol van? -
-
iwu
addikt
hali!
Láma kérdés:
Van egy excel file, megnyitom 2007excelben, és mindig egy adott cellára ugrik. Elmentettem úgy , hogy az a1en állok, ő akkor is ebbe a cellába ugrik bele megnyitás után. A köcsög.
Gondolom, ez valami bazi egyszerű dolog, de nem az én világom.
Valaki tudja a megoldást?
THX!
üdw,iwu -
biker
nagyúr
Delila!
Bocsi, hülye kérésem lenne.
Csináltuk azt a pc-árlistás sokfüles táblát veled, skypon. sok trükk volt benne.
Nos, frankón rajta felejtettem az eladott netbookon, amit persze jó gondosan leformáztam előtte
nincs meg nálad az a verzió, amit szerkesztettünk párhuzamosan nálad és nálam? -
Delila_1
veterán
Nagy itt a csend, írok egy feladatot.
Az egyik iskolában szorobánnal tanulnak számolni a nebulók. Itt látható a leírása.
Meg kell oldani az otthoni gyakorlást, mégpedig Excelben.A lurkó beírja a számot az E1-be, bejelöli az A5:J11 tartományban a görgők helyét. Az alsó táblázatban (A15:J21) kell megjelennie a helyes kirakás képének.
Csakis függvényekkel történhet az alsó tábla kirakása, makróval esetleg ennek az elrejtése, felfedése.A felső tábla kitöltését ne nézzétek, nem érvényes.
Csak este érek rá megnézni a nagy halom megfejtést.
-
Livius
őstag
Hi!
Tudnátok adni linket, vagy írni valami rövid felvilágosítót a Solver használatához? -
Delila_1
veterán
Miért akarod makróval formázni a result.xls-t? Csináld meg gyalog, sokkal gyorsabb.
Ha fejléc is lesz benne, akkor a sor_r=1 helyett sor_r=2 kell, vagy ha a címek 2 sort foglalnak le, sor_r=3. A 3 sor helyett beírt 1 sor néhány változót is fölöslegessé tett, inkább megint beteszem a lecsökkent forráskódot újra.
Sub Lel()
Dim talal As Variant, usor As Integer, sor As Integer, sor_r As Integer
Dim nev
Windows("ex2.xls").Activate
Sheets(1).Select
usor = ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
sor_r = 2
For sor = 1 To usor
nev = Cells(sor, 2)
Windows("ex1.xls").Activate
Sheets(1).Select
With Columns("B:B")
Set talal = .Find(nev, LookIn:=xlValues)
If talal Is Nothing Then
Workbooks("ex2.xls").Sheets(1).Rows(sor).Copy Workbooks("result.xls").Sheets(1).Rows(sor_r)
sor_r = sor_r + 1
End If
End With
Next
End SubHa az ex1.xls és az ex2.xls is tartalmaz címsort, a For sor=1 To usor is For sor=2 To usor-ra változik.
Az elmúlt héten (vagy előtte) többen több helyet ajánlottunk a VB megismeréséhez, lapozz kicsit vissza.
-
mcll
senior tag
válasz
Delila_1 #8734 üzenetére
Igen rendben van. Így egyszerűbb egy kicsit a script. Ráadásul ha több oszlop van akkor azok tartalmát is kiírja az új fájlba. Köszi.
Még egy kérdés. Van-e arra mód hogy a result.xls-t valamiképp előre formázzam? Értem ez alatt hogy adok neki fejlécet meg megadom az egyes oszlopok szélességét.
Vagy hol találhatok érthető leírást, segítséget a VB-hez, ahol ennek utána tudnék nézni (tehát egy kezdő számára).
-
Delila_1
veterán
Az első oszlopot sorszámnak néztem.
Sub Lel()
Dim nev, adat1, adat2
Sheets(1).Select
sor_r = 1
For sor = 1 To usor
nev = Cells(sor, 2): adat1 = Cells(sor, 1): adat2 = Cells(sor, 3)
Sheets(1).Select
If talal Is Nothing Then
Workbooks("result.xls").Sheets(1).Cells(sor_r, 1) = adat1
Workbooks("result.xls").Sheets(1).Cells(sor_r, 2) = nev
Workbooks("result.xls").Sheets(1).Cells(sor_r, 3) = adat2
sor_r = sor_r + 1
End If
End With
Next
End Sub -
Delila_1
veterán
Sub hianyzok()
Dim nev As Variant, adat As Variant
Sheets(1).Select
sor_r = 1
For sor = 1 To usor
nev = Cells(sor, 2): adat = Cells(sor, 1)
Sheets(1).Select
If talal Is Nothing Then
Workbooks("result.xls").Sheets(1).Cells(sor_r, 1) = adat
Workbooks("result.xls").Sheets(1).Cells(sor_r, 2) = nev
sor_r = sor_r + 1
End If
End With
Next
End Sub -
mcll
senior tag
Sziasztok!
Nagyjából végignyálaztam az eddigi postokat (nem mind, mert rengeteg van) de nemigen találtam megoldást a problémámra. Kaptam egy feladatot amivel nem jutok dűlőre. Hozzáteszem a makrókkal még csak most ismerkedem, szóval nekem ez még nagyon új dolog.
A feladat amit meg kellene oldanom az az, hogy adott két különböző xls (pld. ex1.xls és ex2.xls), mindegyik három oszlopos. A makrónak mindkét fájlban a második oszlop tartalmát kellene összehasonlítania olyan módon, hogy ha az ex2 második oszlopában akárhol szereplő adatsor (ami egy számsor) NEM szerepel az ex1 második oszlopában, akkor az ex2 adott sorát egy külön fájlba (pl. result.xls) kiírja. Tehát CSAK azokat a sorokat kellene kiírnia a result.xls-be ami az ex2 második oszlopában valahol szerepel, de az ex1 második oszlopában sehol sem található. Remélem érthetően írtam le.
Itt egy példa:
ex1.xls:
1 342789443 béla
2 323457834 jános
3 123998645 béla
4 989342567 béla
5 221887547 gézaex2.xls:
1 221887547 géza
2 342789443 béla
3 989342567 béla
4 111222333 karcsi
5 323457834 jános
6 123998645 bélaÉs a fenti logika alapján a result.xls tartalma ez lesz:
4 111222333 karcsiTermészetesen valójában több ezer sorról van szó, ezért is kellene a makró hozzá. A két forrásfájlban az egyes sorok sorrendje eltérő, így a keresett adat bármelyik sorban lehet (ahogy az a fenti példában is látszik).
Nagyon megköszönném ha ebben tudna nekem valaki segíteni.
-
Delila_1
veterán
válasz
a.t.t.i. #8721 üzenetére
A megjegyzésekben történő kereséshez itt egy makró.
A makró első sorában megadott területen megvizsgálja a megjegyzések tartalmát, megkeresi bennük a megadott szöveget (keres="alma"), majd az O oszlopban egymás alatt felsorolja a találatok címét, mellettük a P oszlopban a megjegyzés teljes tartalmát.Sub Megjegyz()
Columns("O:P").Select 'Itt változtass
Selection.ClearContents
Set ter = Range("A1:C10") 'itt változtass
keres = InputBox("Mit keresel?") 'itt változtass
sor = 1
For Each CV In ter
Set kom = Range(CV.Address).Comment 'aktuális cellához csatolt megjegyzés
If Not kom Is Nothing Then 'ha van megjegyzés
sz = kom.Text 'Megjegyzés szövege
If InStr(sz, keres) Then
Cells(sor, 15) = CV.Address 'itt változtass
Cells(sor, 16) = sz 'itt változtass
sor = sor + 1
End If
End If
Next
End Sub4 helyre írtam be, hogy "itt változtass".
A másodikhoz a saját területedet írd, a 3. és 4. az O, ill. a P oszlopot jelöli ki (15 és 16) a megjegyzés cellájának, és szövegének beírásához. Az első helyen az előző beírásokat törlöm az O:P oszlopokban, vagyis csak akkor írd át, ha a 15 és 16 értéket módosítottad. -
a.t.t.i.
senior tag
Tudtok abban segíteni hogy ecxelben lehet ugy keresni hogy a megjegyzésekben is megtegye?
sorry megtaláltam
-
válasz
atesz90 #8716 üzenetére
Egy makrós megoldás, csak a "változatosság kedvéért"...
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim MyFxs As WorksheetFunction
Dim Src_Range As Range
Dim Dest_Range As Range
Set MyFxs = Application.WorksheetFunction
'Melyik tartmányban számolja meg a számokat
Set Src_Range = Range("A1:B7")
'Eredménytáblázat kezdőcellája (bal-felső)
Set Dest_Range = Range("D1")
For i = 1 To 100
Dest_Range.Select
With ActiveCell
.Offset(i - 1, 0).Value = i
.Offset(i - 1, 1).Value = MyFxs.CountIf(Src_Range, i)
End With
Next i
Set MyFxs = Nothing
Set Src_Range = Nothing
Set Dest_Range = Nothing
End Sub -
perfag
aktív tag
válasz
atesz90 #8716 üzenetére
A képlet melletti oszlopba beírod 1, 2. Kijelölöd. A kijelölés bal alsó sarkára mozgatod az egérmutatót a kitöltő négyzetre itt, lenyomod, nyomva tartod, húzod lefelé, amikor 100-at mutat a kis súgó jel akkor felengeded.
A =DARABTELI(A1:J100;1)-ben az 1 helyébe a cella címét tedd, ahol az 1 van.
Ráállsz a szerkesztő lécen a kurzorral az A1:J100-ből előbb az A1-re és megnyomod az F4-et, majd a J100-ra és lenyomod az F4-et. Ezt kell kapnod:
=DARABTELI($A$1:$J$100;K1)
Ezt már lehúzhatod, csak a K1 fog változni.
Kép.
... majd mindezek után elolvasol egy kezdő felhasználóknak szóló könyvet. Mi is onnan tudjuk mindezt. -
atesz90
csendes tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni? Hogyan lehet azt megoldani, hogy adott egy tartomány A1:J100 tele számokkal 1-1000 között. Engem csak az első száz érdekel, hogy mennyi van belőle, ezt darabtelivel oldottam meg. Csak a gond az hogy azt egyenként kell beirni hogy:
=DARABTELI(A1:J100;1)
=DARABTELI(A1:J100;2)
=DARABTELI(A1:J100;3)
=DARABTELI(A1:J100;4) stbmert ha ezt "automatikusan kiegészíteném", akkor eltolódik a tartomány lefelé a szám pedig fix marad, így:
=DARABTELI(A1:J100;1)
=DARABTELI(A2:J101;1)
=DARABTELI(A3:J102;1)
=DARABTELI(A4:J103;1)De ez nekem így nem jó, tud valaki segíteni, hogy ne egyenként kelljen beírogatnom?
Előre is köszi! -
lazlo8
tag
van egy chart-om excel 2003-ban ami tartalmaz 4 oszlopat illetve egy trendvonalat. ezt így kaptam vkitől és szeretnék még 1 trendvonalat felvenni. odáig eljutottam hogy chart> add trend line és fel is vettem egy lineáris trendvonalat, ehez hogy tudok értéket hozzá rendelni?
-
Sickboy25
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #8713 üzenetére
köszi
-
-
Vizes Tomi
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy A Főnököm és én egy a szerveren található excel fájlt használunk/dolgozunk bele akár egyszerre. A munkafüzetet előtte közös használatúvá tettem. Most mégis azt tapasztalom, hogy a fejléc és lábléc amit kijavítottam az nálam jó. Míg a Főnöknél rossz. A szemlélődés előtt többször mentettünk mind a ketten. Ja és Excel 2007 ről van szó.
Ötlet?
-
Sickboy25
addikt
sziasztok
excel 2007 -es verzió. Szükségem lenne az átmérő szimbólumára. Meg is leltem a szimbólumok között, viszont, hogy ne kelljen folyton belépni, beállítóttam az ascii decimális kódjára, de mikora táblázatba beütöm nem azt adja ki...
Hogy tudnám valahogy billentyűhöz rendelni? Köszi
-
RoGGRR
csendes tag
Olyat tud valaki, hogy az Excelben az Oldalbeállításokat automatikusan át tudjam küldeni egy újonnan létrehozott munkalapra?
-
1. Sub vs. Function
Private Sub CommandButton1_Click()
Call My_SUB_Multiplication(5)
MsgBox (My_FUNC_Multiplication(5))
End Sub
Sub My_SUB_Multiplication(MyNumber As Integer)
Range("A1") = MyNumber * MyNumber
End Sub
Function My_FUNC_Multiplication(MyNumber As Integer) As Integer
My_FUNC_Multiplication = MyNumber * MyNumber
End FunctionDe belinkelve a PH-ra összecsúszott
Azért, mert a PH! törli a felesleges szóközöket(egynél több szóköz szavak közt vagy végén. (Ezen még egy kicsit agyalok, csak megint (még mindig) totálkáros a PH! ebben az időszakban, örülök, ha ez a HSZ elmegy (kb 6-7 perce próbálom küldeni)
márpedig az Excel úgy tűnik még olyat sem tud a cserénél, hogy adott oszlopban lévő elemeken hajtsa csak végre a cserét.
CTRL+H/Listába mind gomb, listából kijelölheted, hogy melyiken legyen a csere végrehajtva. [link]
-
atesss
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #8698 üzenetére
És a Sub mit csinál ?
Működik is a makró, Excelben már szépen néz ki, el is mentettem PRN-be (Formázott szöveg (szóközzel tagolt) ) - ez tűnt a legjobbnak.
De belinkelve a PH-ra összecsúszott: [link]
Van ötleted hogyan lehetne ezt pofásabban beírni hsz.-be ?
Persze kérdés hogyan férne el a rendelkezésre álló szélességben.A másik gond pedig a linkekkel van, mint kiderült (a próba topicban próbálgattam még: [link] ) a RIOS lecseréli a linkben lévő szóközöket "+"-ra.
Elejét vehetném a problémának, ha a linkekben lévő szóközöket lecserélném "%20"-ra.
De csak a linkekben lévőket, márpedig az Excel úgy tűnik még olyat sem tud a cserénél, hogy adott oszlopban lévő elemeken hajtsa csak végre a cserét.
Ráadásul a terméknevekben (ami szintén ebben a cellában van, csak már nem a [L":http://a] részben, ott is előfordul szóköz, azt nem kellene cserélni.
Bár ez ritka, ezt akár megoldom kézzel már. -
lapa
veterán
üdv. van egy meglévő táblám egy ODBC queryvel, meg pár paraméterrel, amik korábban meg lettek adva.
én sose használtam a megoldást, de egyszer megmutatták hogy lehet hozzáadni paramétert, de valami kisebb jedi trükk kell hozzá.
a query toolbarban csak moddolni tudom a meglévő paramétereket, hozzáadni nem.
tekintve, hogy ez jópár éve volt, nem tudom már mit kell pontosan csinálni, megköszönnék egy lényegretörő eligazítást. köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 3
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Gyúrósok ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Vicces képek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest