Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alfonzka77
csendes tag
Sziasztok!
Ismét van egy problémám, amire keresem a legjobb megoldást. Remélem valaki tud jó ötletet adni.
Szóval adott egy excell tábla. Hőmérsékleti adatok vannak benne. összesen 13 cellában (A-M), illetve mindegyik oszlopban 333 adattal. Ezek közül van egy oszlop a J, ami szignifikánsan eltér a többi értéktől. A célom az lenne, hogy vizsgáljam azt hogy a j oszlopban lévő változás hogyan érezhető a többi oszlopban. Ha minden igaz, akkor a változás kb ugyan olyan mindegyikben csak időben késleltetve van (esetleg lényegesen tompább).
Gondoltam, hogy azt vizsgálom, hogy a "J" oszlop és pl. az "A" értékeire ha illesztek egy egyenes, az hogyan változik, ha az "A" oszlop értékeit elcsúsztatom...Tehát pl. először a K1= lin.ill (A1:A333;J1:J333) aztán K2= linill(A10:A333;J1:J333)
Remélem érthetően írtam le mi a problémám

Ha van ötleted, azt előre is köszi! -
Alfonzka77
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Szia!
először is köszi a segítséget!
Nem egészen... Úgy kellene nekem, hogy minden három sor átlagát számolja ki.
(aszem nem bírom megoflgamazni... )
Szóval.pl.
k1= átlag(a1:A2:A3)
K2=átlag(a4:a5:a6)
k3=átlag(a7:A9)
stbstbaztán pl. L1=átlag(b1:b3) L2=átlag(b4:b6)... stb
van kb 40 txt-m amiben ezek az értékek vannak, darabja kb 900-1200 sorral és mindengyikban 7-11 oszloppal. Sajnos a további feldolgozáshoz sok, ezért kellene nekem csökkenteni a mintaszámot amire az átlagolás egy járható mód lenne... Próbálgatom a makrót, de nem bírok rájönni, hogy lehet olyan változót csinálni ami folymatosan nő hármasával és lehet rá hivítkozni mint range...
csináltam egy próbát, hátha igy írthetőbb mi a célom. csak nem tudom képként feltölteni...
-
Alfonzka77
csendes tag
Sziasztok!
van egy problémám, amit excelben szeretnék megoldani, de nem vagyok járatos ilyen téren...Van egy txt fájlom, amiben van sok sor. ezt szeretném excelbe behívni, utána pedig minden harmadik sor átlagát kiszámolni, mert az eredeti sorok száma túlságosan sok és bőven elég csak az átlaguk...
Illetve egy sorban több paraméter is van, és minden paraméternek kellene nekem az átlaga.
Tud valaki segíteni nekem ebben?
Előre is kössz
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Futás, futópályák
- Építő/felújító topik
- Régóta ott van a fiókban az Intel válasza az AMD-féle 3D V-Cache-re
- Itt a Valve GŐZGÉP — Steam Machine, mi vagy te? 🧐
- Yettel topik
- Nintendo Switch 2
- Battlefield 6
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Bontatlan iPhone 16 Pro (128 GB) (rendelhető)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358, 100% Akkumulátor
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Fferi50