- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
biker
nagyúr
király(nő) vagy
-
biker
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #8192 üzenetére
nem... munkalap
de a feladat ugyanaz. -
-
biker
nagyúr
megint lenne egy extra kérésem
"a" űrlap o2 mezőjébe szeretném a "b" űrlap l2 és g2 mzőinek szövegét +egy megadott szoveget hivatkozva beilleszteni, és persze másolni amennyiszer kell
tehát ha b.l2=teszt, b.g2=uzenet és default text=lenne
akkor az a.o2=teszt uzenet lenne -
bnorci71
addikt
Szasztok!
Delila_1
itt is szeretném megköszönni a segítséget amit e-mailben kaptamazóta most volt időm foglalkozni vele, most szenvedtem vele egy kicsit úgy néz ki sikerülni fog, ha nem akkor feladom
-
perfag
aktív tag
Ha jól értem akkor meg nem nyitott Excel fájlokból szeretnél adatokat importálni. Évekkel ezelőtt én ezt ebből tanultam meg: Read information from a closed workbook
-
szjoci
őstag
válasz
Delila_1 #8187 üzenetére
köszönöm!
Ez az indirekt függvény működik úgy is hogy nem kell megnyittatnom a hivatkozott munkafüzetet, vagy pedig mindenképp meg kell nyitnom?
leírom inkább miről lenne szó konkrétan: van egy lista fájlnevekkel, ezek közül amit kiválasztok az lenne az adatbázis, abból szeretnék adatokat elérni. -
Delila_1
veterán
Nézd meg ezt és az előzményeit.
-
Hali!
Pont úgy ahogy leírtad, azaz a cellába beszúrsz egy hiperhivatkozást amiben megadod(be lehet tallózni) a kívánt fájlt. Ilyenkor a cellára víve a kurzort linkként fog viselkedni(megváltozik az egérkurzor is) és ha rákattintasz, akkor megnyitja a fájlt pl egy másik XLS-t.
Remélem erre gondoltál, nem pedig pl külső hivatkozás adatforrásra...
Fire.
-
szjoci
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérnék! Hogyan lehet (vagy egyáltalán lehet-e) olyan külső hivatkozást csinálni, amelyben a fájl neve egy adott cellában van?
-
perfag
aktív tag
válasz
m.zmrzlina #8183 üzenetére
Ha a Google-be beírod "vba Select vs Activate" kapsz pár millió találatot a kérdésedre.
Azt írják, hogy a Select arra jó, hogy több munkalapot kiválassz egyidejűleg, míg az Activate-tel csak egyet lehet aktívvá tenni. Az MSDN kiemeli, hogy cellákat kijelölni csak aktív munkalapon lehet (munkalapokat kijelölni csak aktív munkafüzetben).A prog.hu-negy érdeks gondolat: Annyit azért megjegyeznék, hogy makróban a Select és Activate metódusok használata szerintem nagyon rossz gyakorlat. Miért? Mert valamennyi munkafüzet, valamennyi munkalap és valamennyi cella tartomány elérhető címzéssel.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
m.zmrzlina #8182 üzenetére
Közben megoldottam.
Az azért érdekelne, hogy mi is a pontos különbség Select és Activate metódus között.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
m.zmrzlina #8181 üzenetére
Olyan mintha valamelyik .Select vagy a Selection.ClearContents felülírná a vágólap tartalmát.
Hogyan lehetne lekezelni ezt a problémát úgy hogy ha nem muszáj nem szeretnék formot tenni a munkalapra?
-
m.zmrzlina
senior tag
Egy excel munkalapra szeretném beilleszteni a vágólap tartalmát a következő parancssorral
Sheets("Munka1").Select
Range("A1:O1").Select
Range(Selection, ActiveCell.SpecialCells(xlLastCell)).Select
Selection.ClearContents
ActiveSheet.PasteMűködik is a dolog abban az esetben ha a vágólapra másolás nem excelből történik. Azonban ha a vágólap tartalma egy másik excel munkalapról kerül a vágólapra akkor a program "Run-time error 1004 A worksheet osztály Paste metódusa hibás" hibaüzenettel elszáll.
Ilyenkor ha megnézem a vágólap tartalmát az nem üres de jobb klikkre a Beillesztés menüpont inaktív, mintha nem lett volna előtte kijelölve semmi. Pedig nagyon is ki lett.
-
Hali!
Kép perfrag linkjéről
Kód
Sub YesNoMessageBox()
Dim Answer As String
Dim MyNote As String
'Place your text here
MyNote = "Do you agree?"
'Display MessageBox
Answer = MsgBox(MyNote, vbQuestion + vbYesNo, "???")
If Answer = vbNo Then
'Code for No button Press
MsgBox "You pressed NO!"
Else
'Code for Yes button Press
MsgBox "You pressed Yes!"
End If
End SubFire.
-
perfag
aktív tag
Itt egy minta VBA: Yes or No Message Box.Erre gondoltál? A MsgBox sorokat kell lecserélned kilépésre, vagy egy makró meghívására.
-
Oly
őstag
Sziasztok
Egy gyors segítségre lenne szükségem.
macróba olyat szeretnék, hogy feldob egy üzit Igen/Nem lehetőséggel, és a parancs csak az igenrfe fut le, a nemre kilép.
Köszke
-
Styleboy
tag
válasz
m.zmrzlina #8174 üzenetére
Köszi a segítséget. Valahogy ez 2003ban nem akart működni,de a 2007ben jó.
Ezer hálám. -
válasz
lackatwo #8171 üzenetére
Hali!
A DIR-ben teljes útvonalat is megadhatsz, pl ez kilistázza az összes fájlt abból a könyvtárból, ahonnan az excel fájl meg lett nyitva
Private Sub CommandButton1_Click()
Fname = Dir(ThisWorkbook.Path & "\*.*")
Do While Len(Fname) > 0
MsgBox (Fname)
Fname = Dir()
Loop
End SubFire.
-
lackatwo
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #8168 üzenetére
Mindket ..Workbook.Path jol mukodik barmely meghajtorol inditom az excel fileomat, de a Dir(*.csv) ennek ellenere az eredeti C meghajtom konvtarabol olvas mindig (ahonl korabban szerkesztettem a makrozott xls-t).
-
Styleboy
tag
Hali mindenkinek.
Egy olyan problémám lenne, hogy mikor felírom egy derékszögű háromszög cosinus szögé a befogó és az átfogó hányadosával akkor eböl szeretnék szöget számítani. De egyszerűen nem találok hozzá függvényt.Olyasmire gondolok mint a számológépen a cos-1.-ön
Pl. adott hogy 3/5= CosAlfa=0,6, na és ebből szeretném megtudni, hogy mennyi az Alfa?
(2003as excel, de ha nincs más a 2007es magyarázat is jöhet,csak azt nem szeretni.Válaszotokat előre is köszönöm.. Remélem tudtok segíteni.
-
lackatwo
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #8168 üzenetére
Koszi, megproszalom a ket meccs ugyis pocsekul all
-
-
lackatwo
csendes tag
Sziasztok!
Van-e mod excel VBA-bol lekerdezni a megnyitott xls file utvonalat?
Szuksegem lenne az azonos konyvtarban levo kulso adatforrasok beolvasasahoz.
Koszi elore is a segitseget. -
válasz
m.zmrzlina #8163 üzenetére
Hali!
Akkor itt egy képlet, aminek "mindegy" hogy milyen a területi beállítás(minden olyan területi beállítás jó, amiben pont vagy vessző a tizedeselválasztó) illetve az is, hogy a cellában ponttal avagy vesszővel elválasztva szerepel a százalék. pl 12:34 (12.34 %) avagy 12:34 (12,34 %)
(Ha valaki nem pontot vagy vesszőt használ, akkor meg #ÉRTÉK hibát dob)=HA(HIBÁS(ÉRTÉK(HELYETTE(KÖZÉP(A1;SZÖVEG.KERES("(";A1)+1;SZÖVEG.KERES("%";A1)-SZÖVEG.KERES("(";A1)-2);".";",")));ÉRTÉK(HELYETTE(KÖZÉP(A1;SZÖVEG.KERES("(";A1)+1;SZÖVEG.KERES("%";A1)-SZÖVEG.KERES("(";A1)-2);",";"."));ÉRTÉK(HELYETTE(KÖZÉP(A1;SZÖVEG.KERES("(";A1)+1;SZÖVEG.KERES("%";A1)-SZÖVEG.KERES("(";A1)-2);".";",")))
Fire.
UI: Makrónál az lehet "gond", hogy ott meg minden usernél engedélyezni kell a makrók futtatását az Excel beállításokban illetve a munkafüzet megnyitásakor is rákérdez(het)...
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #8164 üzenetére
Stimmel, valsz ezt fogom tenni csak reméltem, hogy le lehet automatizálni ezt a részt is.
Apropos: 2007es Office-ban van-e lehetőség új menüpont beszúrására? Nem a Gyorsindítás gombok közé tehető parancsgombokra gondolok, hanem a Szalagra lehet-e definiálni egy menü elemet (új fület) ahova lehet pakolgatni makróhoz rendelhető parancsgombokat.
Régebbi verziókban volt ilyen sőt az Openoffice-ben is van
Egyébként köszönöm a választ itt is ott is. -
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #8163 üzenetére
Írj egy makrót a cserére, tegyél ki hozzá egy gombot. Amelyik gépen szükség van a cserére, megnyomják, a másikon nem.
A másik fórumon, ahol feltetted ezt a kérdést, már leírtam ugyanezt az választ.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #8162 üzenetére
Értem én ezt valóban frappánsabb megoldás mint az enyém de ez sajnos nem oldja meg a tizedeselválasztó problémáját. Továbbra is #VALUE hibakódot ad a képlet olyan a gépen aminél "." az elválasztó ha benne hagyom a "." "," cserét.
Köszönöm
-
válasz
m.zmrzlina #8160 üzenetére
Hali!
Átírtam a már majdnem jó megoldásod, itt A1-ben van a 12:34 (12.34 %)
=HELYETTE(KÖZÉP(A1;SZÖVEG.KERES("(";A1)+1;SZÖVEG.KERES("%";A1)-SZÖVEG.KERES("(";A1)-2);".";",")*1
Az egyetlen fontos dolog, hogy a százalékos értéknek minden cellában egy szóköz és % jel kövesse, tehát ahogy a példádban is van:
12:34 (12.34szóközszázalék)Fire.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #8159 üzenetére
Nagyjából az a struktúra van amit te megadtál annyi különbséggel, hogy a zárójelben lévő értékek a 0-100 ig változnak és ami kívül van az sem mindig ugyanolyan hosszú.
De ezzel nincs is semmi gondom, az előbb idézett képlet rendesen megcsinálja a leválasztást csak akkor van gond ha hurcolászni kell a fájlt két gép között (márpedig kell)
Ha csinálok egy olyan mentést amiben kiveszem a képletből a =HELYETTE fv-t és megnyitom a "."-t váró gépen akkor az is megy tökéletesen.
A baj hogy nem akarok két fájlt és amennyire lehet nem akarom a felhasználóra bízni a módosítgatásokat mert ezeket a fájlokat nagyon különböző informatikai képességekkel rendelkező emberek fogják használni öszzesen vagy tizen-huszan (az egyik tud makrót is írni a másik azt sem tudja mi az a Ctrl-c Ctrl-v)
Ezért akarnám a felismerést automatikusan megcsinálni.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #8159 üzenetére
Bocs közben átírtam a hsz-t. Az újban már látszik, hogy hogyan csinálom a darabolást
-
válasz
m.zmrzlina #8158 üzenetére
Hali!
"Csak mert nagyon nem így van."
Nem is írtam, épp azt írtam, hogy ha az egy cella tartalma, akkor az szöveg.
A cella tartalmát fel lehet dolgozni, adott esetben makró nélkül is, persze ehhez tisztában kell lenni, hogy azok a cellák milyen tartalmakat vehetnek fel. Pl példádnál maradva12:34 (12.34 %)
34:56 (34.56 %)
123:456 (56.78 %)Ebben az esetben a százalék értékek makró nélkül is kiszedhetőek és számmá alakíthatóak (százalékká is)
Ha ennél változatosabbak a cellatartalmak, nem ennyire kötöttek, akkor makró(de akkor sem biztos, csak tudni kellene, hogy mégis milyen tartalmak vannak a cellában)Szerk
Akkor inkább azt kérném, hogy pár cellatartalmat adj meg, meg azt, hogy mit szeretnél csinálni(nem képlet érdekel, hanem feladatleírás). Így látnám mi a probléma...Fire.
UI: Mellesleg ha kijelölnéd az összes ilyen cellát és egy sima csere segítségével lecserélnéd a pontot vesszőre már az is megoldást jelenthetne...
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #8157 üzenetére
De valamiért attól még nem kezd el számként viselkedni, hogy levágtam róla a felesleget. Ha lecserélem a "."-t ","-re és megszorzom az egészet egyel akkor már lehet vele számolni. addig nem.
Azokon a gépeken amelyek "."-t várnak tizedeselválasztónak ott #VALUE hibakódot ad
Nagyjából így néz ki a fv:
=HELYETTE(KÖZÉP('másik munkalap'!D22;SZÖVEG.KERES("(";'másik munkalap'!D22)+1;(SZÖVEG.KERES("%";'másik munkalap'!D22)-1)-(SZÖVEG.KERES("(";'másik munkalap'!D22))-1);".";",")*1 -
válasz
m.zmrzlina #8156 üzenetére
Hali!
Az hogy az Excel a területi beállításoknak megfelelő karakterrel válassza el a tizedesjegyeket, az a számolási műveleteket nem befolyásolja. Teljesen mindegy hogy 2,00-t avagy 2.00-át szorzol össze 2-vel, az attól még 4 lesz, teljesen lényegtelen, hogy ezt az eredményt 4,00 avagy 4.00-ként jeleníti meg az excel.
Szóval csak ez miatt nincs szükség semmilyen beavatkozásra.
Az a példa, amit írtál az nem szám formátumú 63:37 (21.3 %) (már ha jól értem és ez egy cella tartalma) ergó nincs mit kezdeni a területi beállításokkal.
Fire.
-
m.zmrzlina
senior tag
Ettől a választól féltem, nagyjából én is ezt tudtam lederiválni a súgóból, csak gondoltam hátha rosszul néztem.
Az a feladatom, hogy egy ilyen struktúrájú: 63:37 (21.3 %) cellatartalomból (kb 12000 db cella) kell kiválogatnom a százalék értékeket majd azokkal egyszerű matematikai műveleteket végezni. A munkafüzetnek egymástól eltérő területi beállítású gépeken is működnie kell ezért nem mindegy, hogy a tizedeselválasztó "." vagy ","
Mivel az általam beidézett parancsnak nem látszik hogy lenne egyetlen munkafüzetre érvényes változata ezért marad a B terv miszerint a munkafüzet betöltődésekor le kell kérdezni a területi beállítást és az eredménytől függően vagy lefuttatni a cseréldleazösszespontotvesszőre makrót vagy nem.
A kérdés mostmár az, hogy hogyan lehet excelből lekérdezni a gép területi beállítását különös tekintettel a tizedeselválasztóra.
-
Sickboy25
addikt
Sziasztok
Ismét lenne egy gyors kérdésem:
Adott egy táblázat, H5;BD91 tartományában, hogy tudom kiszámoltatni, hogy mennyi jelölt négyzet van. A jelölések X-szel történtek és csak egy karaktert tartalmaz!
Köszönöm
-
Abi8211
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! 1 Excel file-ba szeretnék összemásolni sok excel filet, természetesen minden fülre kellene kerülnie 1 file. Ki lehet ezt vitelezni valamilyen paranccsal, mennyi a maximális fül amit tud kezelni egy Excel?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
perfag
aktív tag
válasz
m.zmrzlina #8151 üzenetére
A Súgó szerint nem, ez csak az Application objektum tulajdonsága.
Azért megkérdezném mi a célod? Mert lehet, hogy meg lehet kerülni pl. egy (Workbook.Change) eseményre írt makróval.Amikor az adott munkalapra váltasz akkor átvált, amikor elhagyod akkor visszavált. -
m.zmrzlina
senior tag
-
-
Kobe
veterán
egy olyan szummázási képlet kellene nekem amivel egy adott oszlopban levő számokat abszolút érték szerint tudom összeadni
pl az oszlop elemei
150
-150
200
-230akkor ne -30 at adjon eredménynek, hanem 730at
-
Delila_1
veterán
Szúrj be egy sort az első elé. Az F1-be és a G1-be adj egy-egy címet. Jelöld ki a két cellát, Data/ Autofilter.
Kapsz egy-egy nyilacskát az F1-ben és a G1-ben, az utóbbi legördülőjében jelöld ki a nullát.
Az F oszlop látható celláit kijelölöd, és átmásolod egy másik lapra. Ezután az F és G oszlopokat kitörölheted. -
mrmrg
tag
sziasztok!
a következőben szeretnék segítséget kérni:
Az A oszlopban 1 és 5000 közötti számok vannak. A lista nem folyamatos, nem minden szám szerepel benne. Szeretném egy másik oszlopba megkapni azokat a számokat amik nincsenek felsorolva az első oszlopban.
köszi, üdv: mrmrg
-
Abi8211
csendes tag
Hát korai öröm volt az előző hozzá szólalásom (admin esetlegesen törölhetné), ugyanis csak abból a file-ból "veszi" ki az adatot, ami megvan nyitva, és mindig egyszerre csak helyen, a többin #REF! hibát jelez.
A kérdésem, nem tudna nekem segíteni ebben a problémában, esetlegesen egy macroval?
Előre is köszönöm!
-
Delila_1
veterán
válasz
scott_free #8138 üzenetére
Igen, minden gépen be kell kapcsolni, másképp a makró nem ismeri fel a függvényt.
Makró nélkül is érdemes bekapcsolni, sok új függvényt biztosít. -
Abi8211
csendes tag
Sziasztok
Két nap után rájöttem a problémára,
ugyanis a forrás file-ban a számok azok nem Number formátumúak, hanem custom #.00 ha ezeket átformázom Number-re, akkor már írja is ki a C oszlopba az értékeket.
Kérdés tehát adja magát, 450 file-ban hogyan tudom legegyszerűbben a formátumot?
-
scott_free
senior tag
-
perfag
aktív tag
válasz
zsotesz81 #8136 üzenetére
Nem tudom. Mondjuk én nem vagyok híve a kísérletezésnek, inkább megnézem az Excel MVP-sek, hogy csinálják. Chip Pearson és Ole P. Erlandsen . Ezt kipróbálnám egy text fájlon, majd írnék saját eszemtől egy lapbeszúró makrót és az egészet beletenném egy ciklusba.
-
zsotesz81
senior tag
Hali!
Újabb kérdés: van egy könyvtáram amiben van 19 db txt. Ezeket be szeretném úgy importálni, hogy a txt fileok tartalma külön munkalapra kerüljön, és a munkalap neve a txt file neve legyen. Tehát pl. az 1.txt file tartalma kerüljön az "1" nevű munkalapra, a 2.txt file tartalma a "2" nevű munkalapra stb.
Úgy meg tudnám oldani, hogy makrórögzítéssel felveszem a kódot aztán ez copy-paste 18-szor, de nem akarok km hosszú kódot. Meg lehet ezt valahogy odani rövidebben? -
perfag
aktív tag
válasz
zsotesz81 #8133 üzenetére
Chip Pearson válasza.
-
-
zsotesz81
senior tag
Hali!
Az activate és a select között mi a külömbség?
Pl. sheets("sheet1").activate, sheets("sheet1").select -
bnorci71
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #8111 üzenetére
-
bnorci71
addikt
na még egy extra a foci tabella excel táblámhoz, ha már sorbarakja, az utolsó oszlopba hogy lehet elérni azt hogy egy nyilacskával mutassa hogy a csapat felfelé/lefelé mozdult vagy ép helyben maradt ?
-
Delila_1
veterán
válasz
scott_free #8129 üzenetére
Szívesen.
-
Delila_1
veterán
válasz
scott_free #8125 üzenetére
-
Delila_1
veterán
válasz
scott_free #8125 üzenetére
Nem egészen értem, hogy jött ki az A1=3-ból az érvényesítés 1-8 listája.
Beteszek egy képet, ahol a megjeleníthető értékek az F1:F10 tartományvan vannak, és az A1 értéke adja a legördülő lista utolsó elemét.
Az érvényesítésben a forrás képlete: =OFSZET($F$1;0;0;A1;1) -
bnorci71
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #8111 üzenetére
Köszi mindenkinek
tényleg ezt már használtam csak attól féltem a képletek összekeverednek.
Pulsar
na ez a megoldás már elkésett
elég sok a képlet a beszúrástól meg elcsúszna minden. Vagy nem?Delila_1
kipróbáltam
köszi -
scott_free
senior tag
válasz
Delila_1 #8121 üzenetére
köszönöm a segítséget!
a legördülő listánál meg lehet azt csinálni, hogy egy másik cella értékétől függően mutassa a választási lehetőségeket?
pl. A1 cellában megadhatok számokat 1-10-ig, és az itteni értéktől függően a B1 cellában a legördülő listában pl. 1-től (11-A1)-ig mutassa a számokat. (vagyis ha pl. az A1=3, akkor a legördülő listában már csak 1-tól 8-ig legyenek a számok, és ne 10-ig) -
Delila_1
veterán
"nem a pivot része, csak a pivotnak megfelelő sorba mellév an írva egy megjegyzés"
Akkor más a helyzet. A kimutatásokat másold egy lapra egymás alá, értékként beillesztve, mert a pivotokból nem engedi az Excel a sortörlést. Mivel nem írtad, melyik oszlopokban vannak a billentyűzetről – vagy érvényesítésből – bevitt megjegyzések, önhatalmúlag a H és I oszlopokba tettem (8. és 9. oszlop). Ezeket írd át a makróban a megfelelőkre.
Sub DelRow()
Dim sor As Integer, usor As Integer
usor = Range("A50000").End(xlUp).Row
For sor = usor To 2 Step -1
If Cells(sor, 8) = "" And Cells(sor, 9) = "" Then Rows(sor).EntireRow.Delete
Next
End Sub -
Kobe
veterán
válasz
Delila_1 #8122 üzenetére
köszi, kipróbálom majd
ezekszerint ha fogom a 3 pivot táblát és egymás alá illesztem mondjuk egy új sheetben, akkor végig fut az egészen?"A makró feltételezi, hogy a kérdéses oszlop minden cellájában van valamilyen adat, ott is, ahol nincs megjegyzés."
ezt nem egészen értem, mármint értem, hogy mit jelent, de magyarra lefordítva akkor bármilyen olyan sort kitöröl a táblázatból, ahol adott oszlop adott sorában semmilyen adat nincs ? ezt akrja jelenteni ?
illetve befolyásolja a makró működését, hogy a commentek nem kézzel beírt kommentek, hanem előre kiválasztható listából legördülő menüvel lehet választani közülük? -
Delila_1
veterán
Ez a makró az A oszlopban A1-től figyeli, van-e megjegyzés. Ha nincs, törli a sort.
Sub DelRow()
Dim sor As Integer
sor = 1
Do While Cells(sor, 1) <> ""
If Range(Cells(sor, 1).Address).Comment Is Nothing Then
Rows(sor).EntireRow.Delete
sor = sor - 1
End If
sor = sor + 1
Loop
End SubAz A helyett 2 helyen a Cells(sor,1)-ben írd át az 1-et az oszlopod sorszámára. Ha nem az első sortól akarod a vizsgálatot végrehajtani, a sor=1-et írd át.
A makró feltételezi, hogy a kérdéses oszlop minden cellájában van valamilyen adat, ott is, ahol nincs megjegyzés. -
Delila_1
veterán
válasz
scott_free #8114 üzenetére
Meg lehet oldani a két "pöttyöt" is, de sokkal egyszerűbb az érvényesítés.
A cellán állva (vagy több cellát kijelölve, ha többe is be akarod tenni a két érték közüli válsztás lehetőségét), Adatok/Érvényesítés. A Beállítások fülön a Megengedve legördülőből a Listát választod, a Forráshoz beírod a két lehetőséget, pontosvesszővel elválasztva.
Nézd meg a Figyelmeztető üzenet, és a Hibajelzés füleket is, egyik kiállítása sem kötelező.
-
Kobe
veterán
még 1 kérdés.
Van egy pivot tábla (kb 2-3000 soros) és ehhez a pivothoz jobb oldalra van hozzácsapva 2 oszlop - mindkettő kommentelésre szolgál, de nem a pivot része, csak a pivotnak megfelelő sorba mellév an írva egy megjegyzés
Szeretnék csinálni egy kivonatot summary sheetet a pivot táblázatból, ami ugyanolyan struktúrában mutatja ugyanazokat az adatokat, de csak azokat amiknél van valami a komment fieldben
Erre azért volna szükségem mert 3 tartalmilag és felépítésében azonos pivotból kellene összrakni 1 db kivonatot, és mauálisan kitörölgetni a nem kommentált mezőket (cca 10ezer sorból kb) elég húzós
-
Delila_1
veterán
válasz
scott_free #8117 üzenetére
Minden feladatra van több megoldás.
A C1 képlete: =indirekt(C1&1). A C1 cella adja az A, vagy B értéket, az & jellel hozzáfűzött 1-es az első sort.
Oszlop átmozgatása: kijelölöd az F oszlopot, a bal széle fölé állsz az egér mutatójával, míg kereszt alakú lesz nyilakkal a 4 végén. A bal gombot nyomva tartva húzod balra, mikor elértél az A oszlop fölé, megnyomod a Shift billentyűt, és felereszted az egér bal gombját.
-
válasz
scott_free #8117 üzenetére
Hali!
Ja, akkor ilyen egyszerűen, D1-be írd be ezt
=HA(C1="A";A1;B1)Persze ha szükséges, még megvizsgálható, hogy ha nem A van C1-ben akkor B van-e és ha nem A vagy B, akkor lehet kiírni valami, pl
=HA(C1="A";A1;HA(C1="B";B1;"Nem A és nem B szerepel C1-ben"))F oszlopazonosítón jobb egér/Kivágás majd jobb egér azon az oszlopazonosítón ami elé szeretnéd beszúrni és Kivágott cellák beszúrása.
Fire.
-
scott_free
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #8116 üzenetére
nem fogalmaztam világosan:
azt szeretném, ha a D1=A1 vagy B1, attól függően, hogy C1=A vagy B.
(tehát a C1 értéke helyettesítené/adná meg a cellahivatkozásban az A vagy B oszlopot).de mindegy, végül megoldottam máshogyan.
viszont egy újabb alapvető dolog, amire a súgóban nem találtam választ: hogyan tudom mozgatni az oszlopokat a táblázaton belül?
tehát mondjuk az F oszlopot szeretném áthúzni, betenni az A és B oszlop közé. (úgy, hogy persze automatikusan tolja el az oszlopokat utána) -
válasz
scott_free #8115 üzenetére
Hali!
Makróban Range("C1"), hagyományosan meg pl a D1 cellába =C1 & " oszlop" (bár ennek amúgy nem nagy értelme vagyon)
Cellába beírt függvények kötelezően egyenlőségjellel kell hogy kezdődjenek.Fire.
-
scott_free
senior tag
válasz
scott_free #8114 üzenetére
na még egy:
C1 cella értéke "A" vagy "B" lehet, és ennek megfelelően egy másik képletben vagy az "A" vagy a "B" oszlop elemei kerülnének felhasználásra.
de hogyan tudom a C1 cella értékét beletenni egy képletbe?
próbáltam ilyesmit: D1=(C1)1 - sikertelenül.a microfos súgójában pedig semmit sem lehet megtalálni - legalábbis ha nem beszéled a "titkos" excel nyelvet (és nem ismered magadtól az összes függvényt és képletet...)
-
scott_free
senior tag
hi,
Excel 2003-ban lehetséges választógombokat létrehozni?
(egy cellában 2 pötty, amelyiket kiválasztom, a cella annak megfelelő értéket ad vissza)thx!
-
válasz
bnorci71 #8110 üzenetére
Hali!
Kijelölöd a (képed alapján) A2 : AI14 cellákat, aztán Adatok/Sorbarendezés. Itt lesz olyan hogy Rendezze és Majd, ennek segítségével megadhatsz több oszlopot rendezési szempontnak. Esetedben elsődlegesnek a pontszám oszlopát, másodlagosnak meg a gólkülönbséget.
Végül is lehet elválasztani az eredményt, de itt talán nem célszerű, hisz 2 cellából könnyebb kiszámoltatni a gólkülönbséget például...
Arra gondolok, hogy (megint csak a képed alapján) az AH2 cellába beírod ezt a képletet és lemásolod ameddig kell.=HA(B2>C2;B2-C2;C2-B2)
Fire.
-
bnorci71
addikt
Szasztok!
készítettem egy excel táblát amibe egy focibajnokság eredményei kerülnek folyamatos féltöltésre, a beírt eredmény alapján számolja a tábla végén a szokásos dolgokat lejátszott mérkőzések gólkülönbség pontszám.
Most ABC sorrendben vannak a csapatok.
A nagy kérdés meg lehet azt oldani, hogy a későbbiek folyamán a pontszám>gólkülönbség alapján rakja sorba a tábla magától a sorokat?
A könnyebb átláthatósághoz itt egy képernyőfotóJa még valami az eredmények most 2 cellába vannak írva a 2 cella közé nem lehetne kettőspontot varázsolni?
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #8108 üzenetére
Az Outlook Express-t használom. Egyszerűen láthatatlanná váltak a címek (amiket nem a C meghajtón tárolok), de megvannak. Rájuk tudok keresni, és néhány kattintással ki tudom találni az ismerősök levélcímét. A bejövőknél az általam megadott nevet mutatja, nem az e-mail címet.
Ha behívom a Címjegyzéket, azt lódítja, hogy nincs egy darab sem.
Már csináltam egy rendszer-visszaállítást, az sem segített. Azt hiszem, marad a leradírozás, és újra telepítés. -
válasz
Delila_1 #8107 üzenetére
Hali!
Mármint a Címjegyzékre vagy a Fiókokra érted?
Csak azért kérdem, mert a héten 2 emberkének is ilyen gondja volt, mindkét esetben egy szépséges kártevőt sikerült beszerezni...
(Mindkét gépet újratelepítettem, formázás után, remélem nálad nem ez lesz a szitu....)
Fire.
-
Delila_1
veterán
válasz
zsotesz81 #8104 üzenetére
Egy do-loop ciklussal végignézed a B oszlop tagjait az utolsó sorig. Ha a cella értéke "Resolved", akkor a másolás helye az ofszet(0,1) nevű lap. Innen egy belső do-loop ciklussal menj mindig a következő "Resolved"-ig, és ebben a belső ciklusban legyen a számok átírása az aktuális ország lapjára.
Biztos finomítani kell rajta. -
zsotesz81
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #8102 üzenetére
köszi, elrakom egy txt-be, hátha egyszer még jól jön
-
zsotesz81
senior tag
válasz
Delila_1 #8101 üzenetére
köszi, műxik.
A többi feltétel azért van mert valamiért az üres cellánál is belement a feltételbe, a másik meg ezeket a számokat országonként kellene szétmásolni, csak azt nem tudom, hogy ezt még hogy oldjam meg (még csak amolyan próbálkozás). Tehát Austriához (C1) tartozik a B6-ban és B12-ben lévő szám, utána
Arabemirates-hez(C17) a B22-ben és a B28-ban lévő számok, és így tovább. Az a gond, hogy van olyan ország ahol nem csak két számot kell másolni hanem többet. -
válasz
zsotesz81 #8100 üzenetére
Hali!
Ez egy kicsit hosszabb kód, de azért írtam így, hogy más "technikát" is láss benne, amit a későbbiekben tudsz hasznosítani esetleg...
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim SrcSheet As Object
Dim DestSheet As Object
Dim My_Range As Range
Set SrcSheet = ThisWorkbook.Sheets("Munka1")
Set DestSheet = ThisWorkbook.Sheets("Munka2")
Set My_Range = SrcSheet.Range("A1:" & Range("A1").End(xlDown).Address)
SrcSheet.Select
My_Range.Select
DestSheet.Select
DestSheet.Range("A1").Select
For Each CurrCell In My_Range
If IsNumeric(CurrCell.Value) Then
ActiveCell = CurrCell.Value
ActiveCell.Offset(0, 1).Select
End If
Next CurrCell
SrcSheet.Select
Set My_Range = Nothing
Set SrcSheet = Nothing
Set DestSheet = Nothing
End SubFire.
-
Delila_1
veterán
válasz
zsotesz81 #8100 üzenetére
Ha már megadtad a feltételben, hogy szám esetén másoljon, mi szükség van a másik két feltételre?
Sheets("data").Select
For b = 1 To 15
If IsNumeric(Cells(b, 2)) = True Then
oszlop = Worksheets("result").Range("IV1").End(xlToLeft).Column + 1
Worksheets("result").Cells(1, oszlop) = Cells(b, 2)
End If
Next
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest