- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
Hi, köszi az infót útközben sikerült megoldani, de nem írtam be ide neked, ezért sorry.
Youtube videot nam találom mi alapján csináltam, de leírom gyorsan.Mappa elérési útvonala tegyük fel a A2-es cellában van, amiből a Sharepoint alatt az adatokat beolvassa a makró.
- A2-es cellánaka névtartományát elneveztem ,,mappa"-nak
- Kattingatós módszerrel csináltam a sharepoint mappából egy fájlkeresést, majd a kódját az alábbi pár sorral módosítottam a PowerQuery-ben:let
mappa = Excel.CurrentWorkbook(){[Name="mappa"]}[Content]{0}[Column1],
Forrás = SharePoint.Files(mappa, [ApiVersion = 15]),
- Ezek után egy munkalapra ezeket a fájlokat kilistáztam ahogy mondtad/írtad.
És ugye az általad írt kóddal kellett volna mennie tökéletesen, ami ment is de ha mappát váloztatok a frissítés nem midnig tökéletes:
ActiveWorkbook.Connections("Lekérdezes - querynév").Refresh
Erre ez volt a megoldás, amivel már 100%-ra működik:
With ThisWorkbook.Connections("Lekérdezes - querynév").OLEDBConnection
bRfresh = .BackgroundQuery
.BackgroundQuery = False
.Refresh
.BackgroundQuery = bRfresh
End With
Ez lefutáskor frissíti az adatokat tökéletesen, és így már nincs az, hogy ha átírom a mappanevet néha a régi fájlnevek jönnek be.
Most egy picit még szívok a sharepoint-os elérési úttal- de megoldom
- , mert az elérési útban ha van space nem dolgozza fel, még azt sem ha át van aláakítva %20-al.
Tehát mondjuk ilyesmik lennének az elérési utak amik fixek:
- https://sharepoint.com/Shared Documents/mappa1
- https://sharepoint.com/Shared Documents/mappa2Itt a Powerquery-ben replace-el kicserélm a space-t "%20"-ra de nem működik, viszont a megoldásom az lett, hogy az elérési utat ezzel vizsgálom ( https://sharepoint.com/) majd egy másik oszlopban ahol a Folder-t listázza, ott szűröm, hogy a "mappa1" vagy "mappa2" bennelegyen és így már életképes a megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Robogó, kismotor
- Háztartási gépek
- One mobilszolgáltatások
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Battlefield 6 - Fókuszban a PC-s kiadás
- Milyen videókártyát?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HDD probléma (nem adatmentés)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sound Blaster AE-7 (B-Stock)
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3314, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest