Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fecogame: 1 laptop, 1 PC, 2 monitor, 1 hangfal. Hogyan?
- Fecogame: Cég felvásárlás - Volt már benne részetek munkavállalóként?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
Hi, köszi az infót útközben sikerült megoldani, de nem írtam be ide neked, ezért sorry.
Youtube videot nam találom mi alapján csináltam, de leírom gyorsan.Mappa elérési útvonala tegyük fel a A2-es cellában van, amiből a Sharepoint alatt az adatokat beolvassa a makró.
- A2-es cellánaka névtartományát elneveztem ,,mappa"-nak
- Kattingatós módszerrel csináltam a sharepoint mappából egy fájlkeresést, majd a kódját az alábbi pár sorral módosítottam a PowerQuery-ben:letmappa = Excel.CurrentWorkbook(){[Name="mappa"]}[Content]{0}[Column1],Forrás = SharePoint.Files(mappa, [ApiVersion = 15]),- Ezek után egy munkalapra ezeket a fájlokat kilistáztam ahogy mondtad/írtad.
És ugye az általad írt kóddal kellett volna mennie tökéletesen, ami ment is de ha mappát váloztatok a frissítés nem midnig tökéletes:
ActiveWorkbook.Connections("Lekérdezes - querynév").RefreshErre ez volt a megoldás, amivel már 100%-ra működik:
With ThisWorkbook.Connections("Lekérdezes - querynév").OLEDBConnectionbRfresh = .BackgroundQuery.BackgroundQuery = False.Refresh.BackgroundQuery = bRfreshEnd WithEz lefutáskor frissíti az adatokat tökéletesen, és így már nincs az, hogy ha átírom a mappanevet néha a régi fájlnevek jönnek be.
Most egy picit még szívok a sharepoint-os elérési úttal- de megoldom
- , mert az elérési útban ha van space nem dolgozza fel, még azt sem ha át van aláakítva %20-al.
Tehát mondjuk ilyesmik lennének az elérési utak amik fixek:
- https://sharepoint.com/Shared Documents/mappa1
- https://sharepoint.com/Shared Documents/mappa2Itt a Powerquery-ben replace-el kicserélm a space-t "%20"-ra de nem működik, viszont a megoldásom az lett, hogy az elérési utat ezzel vizsgálom ( https://sharepoint.com/) majd egy másik oszlopban ahol a Folder-t listázza, ott szűröm, hogy a "mappa1" vagy "mappa2" bennelegyen és így már életképes a megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Régi CPU újrakiadásával ünnepelné a Socket AM4 tizedik évfordulóját az AMD
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Starlink
- E-roller topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Precision 7810 TOWER,E5-2670 v3 (12/24) 16GB DDR4,256GB SSD,QUADRO M4000 8GB VGA,WIN11
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
- , mert az elérési útban ha van space nem dolgozza fel, még azt sem ha át van aláakítva %20-al.
Fferi50