Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- drsanya: Simsonn Plus X pedálszett beszámoló vagy “teszt” egy szimulátoros szemével
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gibo
senior tag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Nem tudom a füst mennyire játszik, illetve, hogy a Millstone-t ismeritek-e, de ha még nem, és szeretitek a tőzeges whisk(e)yket, akkor merem ajánlani főleg a Tulip szériát, de a Pajarete hordós kiadás is nagyon jó! (Csak ugyanannyiba kerül 46%-al mint w Tulip ami viszont hordóerős 🫣
) -
zsotesz81
senior tag
Idei első rendelés
. Blantons-t most a héten kóstoltam céges vacsin, nagyon ízlett, brutál finom, és mivel egy üveget nem rendelek, így hozzácsaptam egy signet-et is
-
Azie
őstag
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
újra kell kóstolnom, mert sem füstre, sem karcra nem emlékszem...
-
Hát nincs mit. Bár jobb ajánlatokat találtam volna... Így most újra játékban van a Glen 18 évese az Auchanból, 35K áron... De közben az feleségem rámutatott, hogy még megvan az előző doboza, szóval olyat már ittunk...És az a szabály, hogy minden szilveszterre olyat amit még eddig nem...
Egyelőre ezt dobta be javaslatnak: [link] És elsőre nem is tűnik rossznak... -
Gibo
senior tag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Szép kínálat, de az árak elég túlzóak sajnos, ahogy írtad is...nem véletlenül kapni náluk még mindig régi Port Ruighe-t
Ha ilyen áron adják lesz belőle szerintem még '27-ben is
Meg a Laga Offermann is vicc 299€-ért...Én anno 94,99€-ért vettem..🫣😂
Köszönöm szépen a képeket! -
-
Jacob Gibbs
tag
Én a héten a Metro-ba leakasztottam egy Nikka from the barrelt, 0.5l-es kiszerelés.

Hát karcol rendesen, elég füstös íze volt, nem lesz a kedvencem.
-
Gibo
senior tag
Talán tavaly beígérte, hogy ha meglesz a nem tudom én mennyi követő, akkor kisorsol 500e Ft-ot a feliratkozók között...😂😂
Ez sem segített...Néha tényleg fájdalom hallgatni. Az vicces, mikor azon ragel, hogy olyanok tartanak whisk(e)y kóstolókat, akik nem értenek a témához, bezzeg ő
És akkor elmond ilyeneket, hogy Oloroso és sherry hordóban érlelt, meg kiírja, hogy a legjobb cherry-s érlelés 🤣🤣🤣 A szakértő, hogy egyem meg a szívét. Meg az ilyen dumák, hogy ő már 10000+ whisk(e)y-t kóstolt...Aha. Már az anyatejhez is azt adagolták neki 😂Volt egy videó, ahol bourbon-ökről beszélt, egy srác odaírta alája, hogy nem tudja, hogy Ausztriában melyiket lehet kapni, erre odaírta, hogy ő sem tudja, mert ő az EU-ban kaphatóaktól beszélt.

-
Azie
őstag
mindig mondom, hogy pusztulásra van ítélve a világ
"I’ve tasted about 40-50 types of this type of whiskey, but I have to share this one with you because it really won my taste, it’s damn delicious and tasty, it’s become my favorite."
aha, most már tudjuk, hogy miben is más a loch gorm, mint a többi that kind of whiskEy...
anyám borogass. nem sok a 11k, de ha végiggörgetem a profilját, nem tudom validálni, miért követné be, akit valóban érdekel a whisk(e)y világa o.O

igen zuzu classic sh1t.

btw legutóbbi kóstoláskor megkaptam, hogy kéne csinálnom insta/tiktokot

content, amit ajánlok, mert nagyon élvezetes hallgatni:
decades distilled podcast sajnos yt-n nincs csak spotify és talán apple -
Gibo
senior tag
szép loot!Jánosunk önjelölt Whisk(e)y szakértő, aki nem tud elmondani/leírni nyelvtől függetlenül két mondatot nyelvtani és/vagy tartalmi hiba nélkül

Egyébként szép gyűjteménye van, és a pince helyiség/szoba nagyon állat amit berendezett, illetve valamelyik online italbolt segítségével hoz/hozattat be saját maga által kiválasztott és így alapvetően neki palackozott whiskey-ket. (Copenhagen, Wistler és Remus a sor idáig ha minden igaz.)
Valahogy az általa készített vlogokról mindig ez ugrik be...

-
Gibo
senior tag
válasz
zsotesz81
üzenetére
Nekem az alap sorból a PX tetszett legjobban, szerintem veri a 12 CS-t is. A Lustau kicsit száraz volt, dehát az Oloroso már csak ilyen ..Meg jövőre majd a Madeira hordós! Csak akciósan kell megvenni - még úgysem olcsó, de nagyon finom! 😊
Lehet ebből akkor rendelek majd én is
Ez az Elements sor jó lett nagyon, az 1-2 finom gyümölcsös (Bourbon hordós érlelés mind), a 2 nekem karcos volt meg borsos, az annyira nem tetszett. A 2.0-nál megjelennek ilyen almás jegyek is.
-
zsotesz81
senior tag
Igen az angoljában én is már észrevettem furcsaságokat
. Egyébkén a whisky szerintem jól sikerült, mondjuk az alkoholfok még nekem mehetne lejjebb de azért így is el fog fogyni
.
Tied is szép loot
, Laphroaig-ból csak a síma alap 10 évest kóstoltam de az islay régió nem annyira az én ízvilágom. Redbreastet még ki kéne próbálnom valamelyik alap verzióval. -
Gibo
senior tag
válasz
zsotesz81
üzenetére
Kíváncsi leszek mit mondasz rá.

Bárcsak egy magyar-angol nyelvtanárra költené barlanglakó Jánosunk az ebből befolyt összeget
Egyébként azt néztem múltkor, hogy ezek kint sem olcsóbbak igazán..Már amelyiket megtalálni. Meglepett...
Nekem ez a két szépség érkezett a héten! 😍🥰

-
zsotesz81
senior tag
Ezek is megjöttek, whisky cave room special edition
-
Végül nem hoztam el...egyelőre. Ha érdekel valakit akkor most akció van az Auchanba és így ennyi az ára. Még gondolkodom rajta. Feleségem azt mondja már vettünk ilyet korábban... én már nem emlékszem rá.
De alapvetően az a terv, hogy valami újat keressek ami még nem volt...és mondjuk úgy "tetszik" is... Szóval megfontolás alatt van.A titkos tipp még Pandorfban a Julius Meinl. Meglátjuk 1 hét múlva ott mi lesz.
-
Glenfiddich 18. Jó áron van szerintetek 35k ért?
-
Gibo
senior tag

Én 10yo PX-et szeretnék majd még venni, kíváncsi vagyok mennyire más a 24-es Cairdeas. Jó persze, a PX "csak" 48%-os nem hordóerős, de érdekes volt a sima Lore - Cairdeas 25 (Lore CS) összehasonlítása is!
Az egyébként meglepett, hogy mennyire olajos a Lore konzisztenciája! 
-
Azie
őstag
+1. kitöltöttem a lafi sort mintázásra. közben végig is kóstoltam
még van 2 kiadó sor belőle:
Laphroaig Cairdeas 2020 Port & Wine Casks - erősen átjön a vörösboros hatás, konyakmeggyes, piros bogyós jegyek, viszont nem túl édes, szerintem jól érezhető a hordó hatása, a füstösséget nem annyira érezni
Laphroaig Cairdeas 2023 White Port and Madeira Finish - nagyon hasonló a vösöboroshoz, de erős fanyar tölgy íz jön, majd a lecsengése is fásabb. icipicit füstösebb, mint az előző
Laphroaig Cairdeas 2024 Cask Favourites 10 -bourbon +px, kellemes desszert hatás, a hatosból a legédesebb, legkönnyebben csúszó, legkevésbé füstös, picit medvecukros hatás
Laphroaig Cairdeas 2025 Lore Cask Strength - nekem picit erősebben jön át a sherry, mint a sima lore-ban. kanalas gyógyszer, de a sziruposság helyett konyakmeggy, a füstöt elnyomja a gyógynövényesség
Laphroaig 10 Cask Strength Batch #017 - nyilván a leginkább pure lafi karakter, első kortyra brutál megütötte a torkomat, mondjuk alapból kellett volna előtte inni valamit
Laphroaig Lore - Könnyebben befogadható, mint a többi, pedig ez is 48% ugye, kellemesen sherrys, nem cuppogósan szirupos, mint a sherry oak 10.
A sort végigkóstolva meglepett, hogy a sima 10CS-hez (és a sima 10hez) képest is mennyire háttérbe szorul a többinél a füstösség mind illatban, mind ízben
Plusz kitöltöttem öcsémnek egy kóstoló sort karácsony+szilveszterre.
-
zsotesz81
senior tag
Most jött
-
Jacob Gibbs
tag
hogy feneketlen kút az 100%. Elég volt ezt a Yamazaki-t látni. Egyik kollégám volt Japánban business tripen párszor még 10+ évvel ezelőtt, és vitt haza belőle. Akkor még nem volt ennyire felkapott lett és felment az ára az egekbe.
#1677Funthomi - Köszi! vakon nem akarok beleugrani egy 20k-s alkohol kiadásba.
#1679Dan-szan - Ez a tipp is jónak tűnik, megy a wishlist-be.
-
Gibo
senior tag
válasz
jookomak
üzenetére
Ennyiért kapsz 2024+2025-ös Cairdeas-t
az szerintem jobb deal! -
Gibo
senior tag
-
jookomak
őstag
Van itt valaki aki probalta mar a Laphroaig 18-at es le tudna beszelni rola?
-
Dan-szan
senior tag
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
Tudom ajánlani, bár nem olcsó ez sem : Hibiki.
-
Azie
őstag
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
a japan vonal, ha nem fake japant akarsz, akkor egy feneketlen kut anyagilag. ha bejott a bourbon vaniliasabb vonal, akkor erdemes inkabb abbol raprobalni a premiumabbakra onnan, esetleg irekre, vagy str skotokra, esetleg unpeated grain skotok is egy edesebb karakter
-
Funthomi
aktív tag
válasz
Jacob Gibbs
üzenetére
Én ittam már Nikka From The Barrel-t, bejött. 51% alkoholtartalmat meg is éreztem rögtön, de nem volt bántó.
-
Jacob Gibbs
tag
Sziasztok,
Japán whiskey kedvelők akadnak a topikban?
Nemrég egyik ismerőssel próbáltuk az Enso-t, kifejezetten kellemes volt. Próbálom ezt a Japán vonalat kicsit jobban megismerni. Van valakinek esetleg ajánlása?
Yamazaki-ról hallottam már, mocsok drága. Nikka-t ajánlották még egy vonalról, de hátha valaki már próbálta innen.Az amerikai vonalon inkább a Gentlemen Jack és a Single Barrel Jack ami ízlett. Szeretem a selymesebb vanila-karamel szerű ízvilágot.
-
Space marine
aktív tag
Kézcsók a Hölgyeknek!
Lafival le lehet kenyerezni! Szép szett, jó kis bevásárlások!
Még van pár elvihető tétel!
most kell megnyomni a dzsinglőbellsz témát!!
-
Gibo
senior tag
Na jó, de a Lafi az megint egy másik kávéház
Az Abunadh-ra kíváncsi vagyok én is...egyszer csak eljutok odáig, hoyg megkóstoljam 
Ez a Big Peat abból kicsit más, hoyg a kimosott hamutartó nincs benne, szerintem a Madeira hordós finish azt a részt elnyomja. Eltalált párosítás. -
Azie
őstag
mi kedden kivégeztük a laing regional malts sort, láthatóan nem egyformán ízlettek a tételek a kóstolások során, amiből maradt minta, az a big peat (1dl), a rock island (1dl)és a timorous beastie (4cl). a big peat nekem nem a kedvencem, nem az a nyúlok érte ízvilág
mindig helyeslő bólogatásokat kapok reakciónak, amikor azt mondom, hogy füstölő kémények, rosszul kimosott hamutartó jegyek jellemzőek rá 
a rock island egy másik sportág, ott nem b*sz annyira fejbe a füstössége.
a hétvégi kedvenc "ráadás" a kilkerran 12 lett, kedden pedig a lafi sherry oak aratott osztott sikert az aberlour abunadh-al -
Gibo
senior tag
-
zsotesz81
senior tag
Újabb két szerzemény

-
zsotesz81
senior tag
Mai szerzemények:
-
Gibo
senior tag
Meg ami még tetszett, csak még nem hivatalos az a Redbreast Madeira Cask... ráadásul a minta amit elhoztak 50,5%os volt 😁 Jövőre jelenik meg... Beszélgettünk a különböző érlelésekről, kóstoltam a Lustau-t, PX-et 12 yo CS-t, aztán kérdezte az ürge, hogy a Madeira hordós érleléseket szeretem-e..majd elővette a pult alól a kézzel megírt üveget
hatalmas volt... Sajnos arról nem szabadott képet csinálni 😅
-
Gibo
senior tag
Ami piszok jó volt még, a Dusk Sentinel... sajnálom, hogy ott nem vettem.
-
Gibo
senior tag
Másik kiállításról jött az úr, aztán mondta, hogy nem akarta lekaparni őket, hogy aztán újra ragaszthassa

Nekem tetszett, harmónikus volt, sok gyümölcsel. Állagra kellemesen olajos. Annyira nem mint egy Laphroaig Lore, de azt a szintet hozza majdnem mint amit az Ardbeg The Unikorns Tale tud. A gyömbérsörös hordóban érlelt is érdekes volt, nagyon érződött rajta a gyömbér...nem azt mondom, hogy bármikor meginnám, de mondjuk nyáron néha jól esne...vagy télen ha épp meg vagyok fázva

-
Gibo
senior tag
Ha a Bimbernél nem babrálnak ki velem (kértem, hogy keveset töltsön, mert már a 61. tétel él tartok - kaptam több mint 5centet...
), akkor még akár több is lehetett volna, de így sem panaszkodom 
Ami nagyon finom volt az a Macbeth The second Witch (26 éves Ardbeg ). Kenterbe veri simán a 25 éves Ardbeget...(Ami annyira sajnos nem is nehéz, mivel az Ardbeg 25yo elég gyenge eresztés lett sajnos... szerintem a 14 éves The Unicorn's Tale is magasan veri.
) -
Gibo
senior tag
Egyébként ha valaki tervezi, hogy a jövőben meglátogatna egy whisk(e)y showt, akkor én mindenképpen a Whisky Live szériát ajánlanám. Több állomása is van Európában, így ha valamelyik épp egy olyan 7végére esik, ami kevésbé alkalmas, lehet választani másikat

A beugró magasabb mint a többi whisk(e)y showra (Hamburg konkrétan 60€ volt, 11:00-19:00-ig, Varsó is egy napra ca. 60€ volt, ott viszont kétnapos volt a rendezvény, és a két napra már csak 90€ volt a beugró), de ezért cserébe viszont all you can drink van
És, hogy miket is lehet (legalábbis nekem miket sikerült) kóstolni a teljesség igénye nélkül:

-
Gibo
senior tag
Új szerzemények

Laphroaig Cairdeas 2020, 2024 és 2025. A hamburgi Whisky Live egyik kiemelkedően pozitív meglepetése volt számomra a Laphroaig pult. Az Elements 1.0 és 2.0 is nagyon kellemes emlékeket hagyott hátra...Nem úgy mint a Kilchoman és az Ardbeg. Az Octomore 16-os sora sem varázsolt el túlságosan. Viszont a hollandok (Millstone) hozták a kötelezőt

-
zsotesz81
senior tag
válasz
Space marine
üzenetére
Nekem is jöhet egy lista
-
Gibo
senior tag
válasz
Space marine
üzenetére
Szia! Tudsz esetleg dobni egy listát privátban?
Elöre is köszönöm! -
Space marine
aktív tag
Hejhoo!
Látom gyűlnek a visszaváltós üvegek!
Véletlen nem kellenek ritkább tételek, pár db-tól megszabadulnék mert foglalják a helyet
-
Gibo
senior tag
-
Gibo
senior tag
Na, nekem ez érkezett tegnap

Octomore 10y Bruichladdich 2016 Second Limited Release 167 ppm bottled 11.2016 1. Fill Bourbon, Grenache Blanc Casks 57.3%
0.7L -
zsotesz81
senior tag
Mai szerzemény, ezt a glenfiddich-et nem bírtam kihagyni

-
Anubris
őstag
válasz
sulu1701
üzenetére
Szerintem ha férfinek lesz Lagavulin 16. Drinkcentrumon 32K, de lehet van máshol olcsóbban is. Füstös, magas presztizsű whisky.
Ha nem füstös vonal akkor: Glenmorangie 18, Old Pulteney 15, GLENALLACHIE 18, Glen Scotia 15, Glenlivet 18, Benriach 16, Glendronach 15. 30-50k között vannak.
Mindenképp Skót, single malt-ban gondolkodnék, és ha nem whisky sznob az illetű akkor lehet az ilyen hordóerős változatok sem jönnek be neki, ezért 50-60 alkoholfok körülieket már nem néznék. Amiket fentebb írtam mind ilyen 40-46%.
Nyílván rengeteg 15-16 éves whisky van ebben a kategóriában, illetve hordós erős kormegjelölés nélküli változatok is, de ez utóbbi annyira spéci már, hogy nem mennék bele ha ajándékba lesz.
-
sulu1701
aktív tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni a közösségtől.
Alkalmi ajándéknak szeretnék vásárolni Whiskyt vagy whiskeyt.
Sajnos annyira nem vagyok képben a piacon lévő termékekkel számomra a Glenfiddich létezik csak.40-50 ezer ft-os értékben gondolkodom és olyan ami beszerezhető gyorsan itthonról is.
Sajnos sokat nem tudok az egyén ízléséről, így valami olyan terméket keresek amivel nagyon nem lehet mellé lőni.Tudnátok a figyelmembe ajánlani italt,italokat?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Azie
őstag
Ajánlom kipróbálásra a traubi+*choose random 46%+ whisky* kombót. Elveszi az adott whisky fűszerességét (gondolom más unbalanced tulajdonságát is), itatja magát és on the top elég alattomos/aljas is
"Amikor szeretnéd, hogy fogyjon egy palack, ami nem lett a szíved csücske" jeligére a hirdetőbe'
-
Gibo
senior tag
Az NC'NEAN-okról írhatnál majd néhány sort? 😊 -
zsotesz81
senior tag
Újabb adag
-
Reverting
őstag
Megyunk mi is haza...
Mindenkinek szep delutant...
-
donfoto
csendes tag
sziasztok. egy kérdésem lenne, hátha tudtok segíteni. mennyit érhet ez a készlet?
-
Azie
őstag
+ bontásra kerültek:
Arran Sauternes - nekem sokkal gyümölcsösebb a sima 10, ez kicsit fanyar, érezhető rajta a boroshordó
Glenglassaugh Torfa - Főszeres, light peat, inkább lowlands érzésem volt
Jameson Stout - sima jamesont nem ittam még, karamelles, malátás, édeskés, könnyen fogyasztható cucc -
Azie
őstag
Depó transzfer történt.
-
Gibo
senior tag
Nekem ezek érkeztek most 😊

-
Azie
őstag
Well, kibontottam a Springbank 10-et, előtte belenyaltam a Blue Spotba. Hát nem annyira értem a hype-ot, ahogy az oban 14-nél sem. A SB10 hozza a "parasztos" hangulatot, de így miután az 58% legyalulta a nyelvem, nem éreztem, hogy wáó.
Az oban engem nagyon arcbarúgott a fűszerességgel, a sós karakter nagyon csak a háttérben van. -
Azie
őstag
-
Azie
őstag
sajnos a warehouse costok és az angel's share egy 20+ tételnél azért érthető. Viszont amit nem értek, hogy minek ez a sok csicsás szar kiadás, na azoknak tényleg nincs, max luxus/gyüjtői értelme, de nem arra kéne alapozni a cashflowt.
Nálam a lélektani határ jelenleg a 150EUR/üveg nagyon max, de 1 év alatt annyit költöttem és annyi üveg van itthon, ha soha nem veszek whiskyt, akkor is még elég lenne még 2 generációnak is. Sose gondoltam, hogy bármilyen piáért 20k fölött fogok kiadni

100 eur fölött kb a ritkaságok/kis kiadások/éves megjelenéseket tudom értelmezni, bulk terméknél nem tudom mi indokolja 1-1 üveg ilyen árát. az itthoni árakat meg hagyjuk - 1-2 beragadt tétel, ami kint már nem kapható - kivételével nincs is kb értelme nézni az itthoni shopokat. elrontott kuponnal, vagy hasonló módon évente 1-2 üveget lehet elcsípni, de csodálom, hogy még nem vezették ki a whiskyket a termékpalettáról (mármint a nem szupermarketes brandeket)
itt van pl. a springbank 15, 140 eur a normál ára, vagy a 12CS 160? Sztem már luxus kategória, főleg ha nem iszol meg egy üveggel, csak megkóstolnád. Kóstolni meg sehol nem tudsz, mert hülye lenne bárki beruházni ilyen árak mellett.
más: múlt héten végre megkóstoltam az oban 14-em, sokkal fűszeresebb, mint számítottam rá. nekem jobban bejött a coastal vonalról a talisker és a legtöbb islay is -
Gibo
senior tag
Nem tudom hova akarják még csavarni az árakat....

Ès akkor sírnak, hoyg csökken a fogyasztás...

Ugyan nem skócia hanem USA, de uyge fizetésképtelenséget jelentett a Westward ill. a Kentucky Owl...Mindegyik a csökkenö fogyasztást és az erös inflációt okolja, a helytelen árválasztás még csak véletlenül sem merül fel... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 6600K / 16GB DDR4 / GTX 1660 6GB / 128SSD + 1TB HDD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / GTX 1660 Super / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-F - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I BillSér I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)

. Blantons-t most a héten kóstoltam céges vacsin, nagyon ízlett, brutál finom, és mivel egy üveget nem rendelek, így hozzácsaptam egy signet-et is
Meg a Laga Offermann is vicc 299€-ért...Én anno 94,99€-ért vettem..🫣😂

)