Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Ez, a laphoz rendelve azt csinálja.
Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Excel.Range)
If (Target.Column > 1 And Target.Column < 8) Then
Range("I" & Target.Row).Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "= TODAY()"
Selection.Copy
Selection.PasteSpecial Paste:=xlValues, Operation:=xlNone
Application.CutCopyMode = False
End If
End Sub -
Delila_1
veterán
válasz
MarDani
üzenetére
Nem érdemes egy cellába összezsúfolni mindent, mert nehéz követni, és megváltozott feltételeknél javítani.
Több lépésben:
D2 -> NUMBER(19,4)
H2 -> =JOBB(D2;HOSSZ(D2)-7) 19,4)
I2 -> =BAL(H2;HOSSZ(H2)-1) 19,4
J2 -> =SZÖVEG.KERES(",";I2) 3 - makróban v változó
K2 -> =BAL(I2;J2-1) 19 - makróban m változó, a szám vessző előtti része
L2 -> =JOBB(I2;HOSSZ(I2)-J2) 4 - makróban n változó, a szám vessző utáni része
M2 -> =HA(BAL(D2;6)="NUMBER";"DEC("&K2+L2&","&L2&")";"") DEC(23,4)Ezután az M oszlop képletei helyébe beillesztem az értéküket, a segédoszlopok törölhetők, vagy a segédeket elrejtem.
-
FehérHolló
veterán
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszönöm szépen!
Ennél viszont kicsit bonyolultabb a helyzet. Nekem valójában arra lenne szükségem, hogy ha B1:G1 tartományban módosul valami, akkor I1 cellába írja a dátumot, ha B2:G2-ben, akkor I2-be, satöbbi, az egész oszlopon keresztül.
Azt hittem, hogy a kérdésemre van olyan megoldás, amit ha egyszerűen végighúzok az oszlopon, akkor működni fog, ezért fogalmaztam pongyolán.
Ebben a komplexebb dologban is tudnál valami ötlettel szolgálni? -
Delila_1
veterán
válasz
MarDani
üzenetére
Feltételezve, hogy a D oszlopban több ilyen adatod is van, egy ciklusba tettem:
Sub mn()
sor = 2
Do While Cells(sor, 4) <> ""
If Left(Cells(sor, 4), 6) = "NUMBER" Then
sz$ = Cells(sor, 4)
sz$ = Right(sz$, Len(sz$) - 7)
sz$ = Left(sz$, Len(sz$) - 1)
v = InStr(sz$, ",") 'A vessző helyét keresi ki
m = Val(Left(sz$, v - 1))
n = Val(Right(sz$, Len(sz$) - v))
Cells(sor, 5) = "DEC(" & m + n & "," & n & ")"
End If
sor = sor + 1
Loop
End Sub -
MarDani
csendes tag
-
MarDani
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy feljebb megtalálnám a választ de lusta vagyok végig olvasni a 3000 hozzászólást. A problémám a következő:
Az excel tábla egy egy sora egy adatbázistábla egy egy oszlopának definíciója ahol megvan adva az adatbázisban lévő oszlop formátuma pl CHAR(10) NUMBER(12,0) stb.
Viszont ezeket át kellene írni, mert a másik rendszerben mások a formátumok, így az egyik oszlopban az értékek Number(m,n) ebből kellene nekem a másik oszlopba csinálni DEC(m+n,n) értéket. Pl:
A oszlop Boszlop
NUMBER(19,4) -> DEC(23,4)
NUMBER(12,2) -> DEC(14,2)Tippeket már adtak, hogy csináljam föggvénnyel, csináljam makroval, de nem vagyok ezekben ennyire jártas.
-
ANT
őstag
válasz
Ősember
üzenetére
A szerkesztés ablakban alul a Cím mező ki van töltve?
-
Ősember
őstag
hello
linket ugye egy cellához csak akkor lehet hozzárendelni, ha magát a cellát jelölöm ki és nem pedig a benne lévö szöveget, ez világos... elmentek egy dokumentumot weblapként (htm) de amikor megjelenik a böngészömben, akkor már nem müködnek a linkek, viszont azért a szövegnek kék szine van és alá van huzva, mintha link lenne. ha ugyan ezt a dokumentumot megnyitom excelben szerkesztés céljábol és a hiperhivatkozás szerkesztésére megyek, akkor látszik, hogy azért nem megy a link, mert nem mutat shova.... valami megoldás?
itt egy példa: katt
örülnék, ha valaki tudna segiteni ebben a linkelgetésben, danke
-
brd
nagyúr
Egyszerűbben nem tudtam, mert most hirtelen nem találtam olyan képletet, ami 3 eredményt tudna adni. Mátrix függvényekkel egyébként szebben is meg lehetne oldani, de arra most nincs időm.

Az egész alábbit másold be az "A" oszloptól (az üres helyek jelentik elvileg az oszlophatárt), és a C-G-t el kell majd rejtened:10 11 =HA(B1>A1;1;0) =HA(A1=B1;1;0) =HA(D1=1;"Egyenlőek";"") =HA(ÉS(D1=0;C1=0);"Nagyobb";"") =HA(ÉS(D1=0;C1=1);"Kisebb";"") =ÖSSZEFŰZ(E1;F1;G1)
Aham, kiveszi a tabulátort.
Akkor mentsd le a fentit szövegfile-ként és nyisd meg az Excel-lel, majd mondd meg neki, hogy a space határolja az oszlopokat. -
kutga
félisten
Sziasztok!
A következőben kérnék segítséget...
Adott két oszlop, A és B egymás mellett, feltöltve összetartozó számértékekkel. Egy harmadik oszlopban (mondjuk C) ki kellene iratnom, hogy A és B megfelelő elemei közül melyik a nagyobb (B-hez képest A), illetve a kisebb, illetve ha egyenlőek, akkor azt.pl.:
A B C
10 11 kisebb
11 10 nagyobb
10 10 egyenlőRemélem érthetően fogalmaztam...Delila_1-nek köszönöm a segítséget legutóbb, működött a megoldása!
-
brd
nagyúr
Köszönöm a válaszokat, de másképpen oldottam meg.

Azért "szeretem" a M$-t, mert mindig kreatív gondolkodásra serkent, hogy a programjai hülyeségét hogyan lehet megkerülni.
A megoldás: "Alt+." (képletek megjelnítése, az értékek helyett), képletek notepad-ba másol, notepad-ból új helyre másol (többet is, egyszerre, szerencsére beillesztésnél rájön, hogy külön cellákba kellene másolni). -
Delila_1
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Excel.Range)
If (Target.Column > 3 And Target.Column < 8 And Target.Row < 11) Then
Range("A1").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "= TODAY()"
Selection.Copy
Selection.PasteSpecial Paste:=xlValues, Operation:=xlNone
Application.CutCopyMode = False
End If
End SubEz a kis makró a munkalaphoz rendelve (lapfülön jobb klikk, kód megjelenítése, VBE-ben a jobb oldalon kapott üres lapra másolva) azt csinálja, hogy ha a D1:G10 tartományban módosul az adat, az A1-be beírja az aktuális dátumot a MA() függvénnyel, és rögtön át is írja a függvényt az értékére.
-
Delila_1
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Targettel kellene megoldani, a laphoz rendelt makróval.
-
brd
nagyúr
Sziasztok!
Valaki tudja, hogy hogyan lehet több mező képleteit úgy másolni, hogy ne írja át az Excel a képletekben lévő hivatkozásokat? A képletek már készen vannak, nem én írtam őket, és viszonylag sok van belőlük, tehát, ha nem muszáj, nem egyenként javítgatnám őket. Itt probléma a részletezése.
-
FehérHolló
veterán
Meg lehet valahogy csinálni, hogy egy cellában egy másik cellahalmaz utolsó módosítási dátumát tartalmazza?
-
Delila_1
veterán
A Munka1 lapra írd be az alábbit, feltételezve, hogy az A oszlopban van az az adat, amit a Munka2 lap A oszlopának adataival össze kell vetned. A $1000 helyett a Munka2 utolsó sorát írd. Végig másolva 0-át ír a Munka2-n nem található tételek mellé, 1-et a mindkét lapon szereplőkhöz.
Ha a Munka2-re is beírod ugyanezt (persze Munka1!-re változtatva a Munka2!-t), akkor az ott meglévő, de a Munka1-en nem szereplő tételeket is kimutathatod.
Sikerült úgy megfogalmaznom, hogy egy mukkot se lehessen érteni belőle? Ennyi telik tőlem.
=HA(HIBÁS(FKERES(A1;Munka2!$A$1:$A$1000;1;HAMIS));0;1)
Ezután már szűrheted 0-ra, vagy 1-re az oszlopodat.
-
kutga
félisten
Sziasztok!
A következő a problémám: van két nagy táblázatom, ezeket kellene egybe gyúrni. Mindkettőben leltári nyilvántartás szerepel, az egyik 2007 decemberi, a másik friss lekérés. Az oszlopok: cikkszám, cikknév, mennyiség. A probléma az, hogy a régi leltári íven még több tétel szerepelt, mint az újon, vagyis az egyik munkalap 53 oldalas, a másik csak 54. Vannak ismétlődő tételek, illetve vannak olyan tételek, amik csak a régin szerepelnek. A kérdésem az lenne, hogy hogyant tudnám kijelölni azokat a tételeket a régi nyilvántartásból, amik szerepelnek az újban?
Így kb 20 tétel nem kerül be a végső táblázatba, viszont mivel a két leltárban szereplő mennyiségek eltérőek, a megfelelő tételeket össze lehet vetni, hol van eltérés...remélem érthetően fogalmaztam.

-
pentium4
senior tag
hali!
srácok mondjatok már egy olyan progit amivel az elfelejtett jelsztó lehet kiiktatni!
van egy fontos dokumentumon , de nem tudom mit adtam nekii annó jelszót!
kösziP4
-
Okoska2
aktív tag
válasz
Okoska2
üzenetére
Nagyjat mar megoldottam. Mar csak abban segitsetek ha egy darab cellanak a pontos ertekere hogy tudnek masik cellabol szamolni?
Erthetoen: Ha B2=1000 akkor D2 bol vegyen adatot. Ha B2=2000 akkor D3 bol stb. es irja be C5 be. Kb 20 db pontos ertek lenne de egy helyre irna az erdemenyt C5 be.
-
Okoska2
aktív tag
3561 re segitsetek pls.
Meg annal akadtam el, hogyha egy cellaban 1000 van menjen pl P2 re Ha 2000 menjen P3ra stb. Eddig angol excelt hasznaltam. Magyarban egyszeruen nem talalom mit kell tenni.
-
Delila_1
veterán
válasz
mimi_bacsi
üzenetére
Szívesen.
-
mimi_bacsi
tag
Köszönöm, megy, sokat segítettél!!!

-
Delila_1
veterán
válasz
mimi_bacsi
üzenetére
Ez már kicsit zavaros nekem, nem látom, a 2007.11.06178-ból hogy jön össze a 2007.12.03.
Az utolsó 10 karakter: =jobb(cellahivatkozás;10) -
mimi_bacsi
tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Így nézett ki eddig (Kiss EtelkaH001234ügyvezető igatgató (1)2007.11.06178)
Tehát a név a kód és a többi egy cellába került (előzőleg).Így amit átküldtél, azt teljesen átmásolta az F2-be és levágta az utolsó három számot.
Most pedig az lenne a jó, hogy a cellában lévő 2007 (majd) 2008-hoz tartozó dátum kerüljön egy másik cellába (a karakterek elhelyezkedését nem tudom megmondani, a név hossza miatt sem) (Ez azt jelenti, hogy az utolsó 10 karaktert (mert a dátum így néz ki: 2007.12.03) másolja át egy másik cellába!!!
-
Delila_1
veterán
válasz
mimi_bacsi
üzenetére
Ha jól számolom, a szétvágandó adatod az E oszlopban van.
F2-be: =bal(e2;hossz(e2)-3)
G2-be: =jobb(e2;3) -
mimi_bacsi
tag
Van egy egybefüggő adatsor: Kiss Imréné egy azonosító kód, titulus és szám (1) majd egy dátum 2007.12.29000 (ezt kellene, azaz a dátumot egy külön oszlopba szétszedni és úgy, hogy a dátum utolsó 3 számjegyét elhagyjuk (000)
Megoldásotok van-e?
-
Okoska2
aktív tag
Sziasztok!
A Ha fuggvenyt szeretnem hasznalni es ebbe szeretnek tobb szamot berakni. Pl 22, 23, 24, a 26 es 27 nem de 28 igen. Ha ezek igazak szoroznam oket 1750 el. Ha 26, 27, 30, 32 akkor 2320 al szoroznam. De csak akkor ha 1 tol 4 ig adnek el belole. Ha 5-10 ig akkor az elsonel 1750 helyett 1600 a masodiknal 1950 lenne. 11 tol 18 darabig 1340 es1610 lenne az aruk.
Egy ideje szenvedek vele legyszi segitsetek.Elore is koszonom.

-
Gabcsika
tag
Sziasztok!
Azt hogy kell az Excelben, hogy pl. a Munka1 sheet-en van egy csomó idézőjelbe tett adat vagy szöveg sok más nem idézőjelbe tett mellett és én csak az idézőjel közé esőket akarom kigyűjteni mondjuk a Munka2 sheet-re egymás alá rendezve pl. az A oszlopba.
-
Delila_1
veterán
-
Delila_1
veterán
válasz
kraftxld
üzenetére
Vártam, hogy Sonar hátha megtalálja. Az alábbi makró csv-k megnyitásához készült, írd át dbf-re. Régebben írtam, és nem biztos, hogy ezen a fórumon.
Sub csv()
Const utvonal = "C:\Adatok\"
Dim FN As String, WB As Workbook
ChDir utvonal
FN = Dir(utvonal & "*.csv", vbNormal)
Do
If FN <> "." And FN <> ".." Then
Set WB = Workbooks.Add
Workbooks.Open Filename:=FN
nev = Left(FN, Len(FN) - 3) & "xls"
'Ide írd be, amit az xls-ben el akarsz végeztetni
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=utvonal & nev, FileFormat:=xlNormal
WB.Close False 'Ez azonnal be is zárja a változatlan csv-t.
ActiveWindow.Close 'Ez meg a csv-hez képest módosított xls-t
End If
FN = Dir()
Loop Until FN = ""
End Sub -
Delila_1
veterán
Mert így van megírva

Szerinted előre be kellene írnia a képleteket a még ki nem töltött sorokba is?
Nézd meg a fájl méretét, azután húzd le a képletet jó hosszan, mentsd el, és megint nézd meg a méretét. A képletek sok helyet foglalnak el, de minek is kellenének előre, ha még nincs mit számolniuk?
-
-
Chili7
őstag
Cellabejegyzések automatikus kiegészítését ki lehet valahogy terjeszteni egy egész oszlopra vagy munkafüzetre?
Nekem most csak a közvetlenül alatta lévő cellánál működik. -
kraftxld
félisten
Van jópár (több száz) .dbf file-om, ezt szeretném egy munkalapra egymás után beilleszteni.
A simán megnyitom a dbf-et az excel-el akkor rendesen megjelenik. De nem igazán találtam erre VB utasítást. -
Delila_1
veterán
Háát, ez több volt 1 percnél, oda a nyakad!

Sub Válogatás()
Sheets("Munka2").Select
sor_2 = Range("A65536").End(xlUp).Row
Sheets("Munka1").Select
sor_1 = Range("A65536").End(xlUp).Row
sor_3 = 1: f = 0
For mu1 = 1 To sor_1
sz = Cells(mu1, 1)
For mu2 = 1 To sor_2
If Sheets("Munka2").Cells(mu2, 1) = sz Then f = 1
Next
If f = 0 Then
Sheets("Munka3").Cells(sor_3, 1) = sz
sor_3 = sor_3 + 1
End If
f = 0
Next
Sheets("Munka2").Select
For mu2 = 1 To sor_2
sz = Cells(mu2, 1)
For mu1 = 1 To sor_1
If Sheets("Munka1").Cells(mu1, 1) = sz Then f = 1
Next
If f = 0 Then
Sheets("Munka3").Cells(sor_3, 1) = sz
sor_3 = sor_3 + 1
End If
f = 0
Next
End Sub -
picsu
csendes tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne amire a nyakamat teszem 1 perc sincs a megoldása.
Van egy excel fájlom benne "Munka1" "Munka2" "Munka3" fülecskékkel.
A "Munka1" A oszlopába számok kerülnek. Mondjuk 1,2,3,4,5
A "Munka2" A oszlopába is számok kerülnek. Mondjuk 2,3,4,5,6
Szeretném a "Munka3" A oszlopába kiíratni azokat a számokat amik a két A oszlopban együtt nincsenek meg. Jelen esetben ez az 1 és a 6.
Szeretném makróval megoldani mert egy gombot is rendelnék a művelet végrehajtásához...
Mit gondoltok?
Üdv.P.
-
Lenne egy olyan bajom az egyik gépen, hogy bármilyen excel fájlt bezárok akkor gondolkozik vagy fél percet (közben a fájl maga az elején bezárul, de aztán csak "homokóra"), majd befejezi a gondolkodást és lehet az excellel dolgozni. Ez mitől lehet?
-
hopimix
tag
Sziasztok!
Nem tudjátok esetleg honnan lehetne letölteni a Solvert az Excelhez?
Sehol nem találtam...Bővítménykezelőből nem megy, nincs fenn a gépen szerintem. -
-
chop
őstag
válasz
Delila_1
üzenetére
Megmondom miert kene nekem fuggveny.
Adva van egy ketoszlopos tablazat, aminek a masodik oszlopabol ki kell valasztanom a legkisebb erteket, es az elso oszlop ezen sorahoz tartozo erteket iratnam ki.Pl.
1 24
2 65
3 63
4 15
5 21Tehat kivalasztja, hogy 15 a legkisebb es kiirja a 4-est. Igy gondolom tiszta.
Namarmost,ezt a KERES fuggvennyel meg lehet frankon csinalni, viszont a draga csak akkor mukodik normalisan, ha a 2. oszlop adatai vagy novekvo vagy csokkeno sorrendben vannak, ha ossze-vissza, akkor kapok egy baratsagtalan #HIANYZIK hibajelzest. Sorrendbe nem rakhatom, mert igy_kell_lennie.Varom az otleteket...
Szerintem is alkalmazni kell tudni az Excelt, de hihetetlen, hogy ilyen aprosag nincs beepitve egy ekkora programba.
Kicsit tul kene am latni a kattintos dolgokon, jo dolog az automatizacio.
-
chop
őstag
Van valami fuggveny arra, hogy adatokat (most eppen szamokat) nagysag szerint rendezhessem?
Nem akarom elhinni, hogy nem lehet on-the-fly sorbarendezni a cuccost ebben a programban...
-
kovaripeti
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm.
-
Lortech
addikt
válasz
zvaragabor
üzenetére
Erre gondoltál? F2 = FKERES(E2;$B$44:$C$47;2;IGAZ)
Az E oszlopban lévő értéket keresed, a $B$44:$C$47 tartomány első oszlopában, és a hozzá tartozó értéket a 2. oszlopból veszed. Valamint intervallumot keresel, nem csak egy diszkrét értéket (IGAZ).
-
zvaragabor
senior tag
Üdv. FKERES függvénnyel van gondom. Itt a kép. A Testalkat oszlopba kellene megjeleníteni a kategóriát az alsó tábla alapján. De nem jön össze. Segítene valaki?
-
válasz
kovaripeti
üzenetére
Hali!
A Vista ill. egyéb Windows op. rendszereknek nem tartozéka a teljesértékű Excel.
(mintahogy a Word, Access, Powerpoint,stb). Tartalmaz(hat)nak egyszerűbb vagy egyszerűsített szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt stb, de a "normális" irodai munkákhoz az Office csomag összetevői szükségesek.Az Excel az Office csomag része, amit verziótól függően kb 15-150ezer forintért lehet megvenni, mármint a csomagot.
Azonban minedn, az Office csomagban található program létezik külön-külön is. Microsoft-nál itt megnézheted:
[link]Ezért először deritsd ki, hogy az Exceled különálló vagy az Office csomag része.
Ha utóbbi, akkor kell lennie Word, Poverpointnak is.Egyébként a liszensz általában meghosszabbítható, "csak" pénz kérdése.
Ahhoz, hogy a liszenszet meghosszabítsd szükség lehet az eredeti szoftver ill. liszensz-szerződés adataira.UI: Sok esetben a liszenszelés NEM EGYENLŐ a teljes értékű szoftver birtoklásával, magyarul vannak olyan szoftverek amiket használhatsz liszensz megfizetésével, de nem a tiéd a szoftver.(konkrétan a Te esetedben nem tudom)
Remélem nem zavartalak nagyon össze.
Fire.
-
kovaripeti
aktív tag
Hahóóóóóóóóóóóóóó valaki válaszoljon!!!!!!!!!!!
-
kovaripeti
aktív tag
nem igaz, hogy senki sem ért hozzá...........
-
kovaripeti
aktív tag
sziasztok. Valaki megmondaná, hogy vettem egy laptopot fél éve, használtam rajt az excel-t, de most kiirta, hogy lejárt a licensz, és nem enged belelépni, Ez egy eredeti angol windows vistan van. Honnét tudom ezt frissiteni, vagy letölteni ujbol?
-
-
Chili7
őstag
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszi!
Biztos benne vannak ezek a dolgok a súgóban, de valahogy sosem sikerül olyan szóra keressek, hogy kidobja a megoldást.
A köv. kérdésem, hogy: ha rögzítek egy oszlopot vagy sort, (ablaktábla rögzítése) akkor hogy tudom beállítani, hogy több oldalas nyomtatás esetén is mindíg ott legyen a lapokon a rögzített sor/oszlop. -
Chili7
őstag
Sziasztok!
Olyat lehet, hogy egy cella képletet tartalmaz, és az eredmény után a cella végébe odabiggyessze, hogy Ft, vagy db, stb?
Az is jó lenne ha kézzel beírhatnám, de ilyenkor úgy veszi, hogy "belerondítok" a képletbe.Köszi
-
Delila_1
veterán
Lehet, hogy a táblát nem $ jelekkel adtad meg. Ha a tábla pl. $A$1:$E$100, a képletet lehúzva is az marad. $ jelek nélkül viszont a második cellában már A2:E101, a harmadikban A3:E102, és így tovább.
Még az is lehet a hiba oka, hogy utolsó paraméterként nem megfelelő értéket adtál. Nézd meg a súgót ezügyben. -
Oly
őstag
Ismét itt vagyok...

Másodszor fog ki rajtam az fkeres.
Az első alaklomma lmegoldottam egy új oszlop beiktatásával. De most az nem fog működni.A bajom most az, hogy az fkeres nem azt az értéket adja ki találatnak, amit kellene.
Pár sorral elcsúszik!
Miért lehet ez? -
Oly
őstag
válasz
Delila_1
üzenetére
Névvel akarok hivatkozni mindes sor első cellájára. A név pedig a sorok második cellájában találhatóak.
Konkrétan:
Ez egy árlista, melynek első cellája a cikkszám, a második pedig a termék egyértelmű neve. Van még több adat is egy sorban, de az most lényegtelen.Egy másik adatlapon van egy táblázat (megrendelőlap) amiben a Cikkszám oszlopban nyomok egy F3-at, mire felugrik a Név beillesztése panel, amiben kiválasztom a termék nevét... az pedig ugye a cikkszámra hivatkozik. Ezek után a cikkszám alpján a sor többi részét fkeressel kitöltetem.
Na most... a cikkszám azonosítja a terméket egyértelműen, ezért arra akarok hivatkozni valami barátságosabb névvel. Egyesével nem akarom megadni a több száz cikkszámnak a nevét.
tetszik érteni?Meg is lepődtem, hogy ilyen egyszerű makróval működnie kellene

-
Delila_1
veterán
Nem írtam, hogy ez a Munka1 nevű lapon működik. Ha másképp hívják a lapodat, javítsd ki a makróban. Ezután működnie kell. A makró bevitelével van esetleg gondod?
Remélem, jól értettem a feladatot. Ha csak azt akarod, hogy az A oszlop celláiban ugyanaz szerepeljen, mint a B-ben, akkor simán át kell másolnod az oszlopot, de Te úgy írtad, hogy az A celláinak a B oszlop azonos sorú cellájának nevét akarod adni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Spiegen Rugged Armor Pro tok PS Portal-hoz
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Új távlatok nyíltak meg előttem, a képletgyártás terén. 

Akkor mentsd le a fentit szövegfile-ként és nyisd meg az Excel-lel, majd mondd meg neki, hogy a space határolja az oszlopokat.

Fferi50