- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Szólánc.
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinka
csendes tag
Az AJ oszlopba
kellene kiszámítani azt, amikor valaki túlórázik
hetköznap és 8 órán felül dolgozik akkor nekem oda
irja be azoknak az óráknak a számját ami 8 órán felül
van.Vagyis ha egéssz hónapban van 20 óraja tulóra
hétköznap akkor nekem irja be az óra számot. Köszönöm -
Delila_1
veterán
válasz mimi_bacsi #3392 üzenetére
Nem biztos, hogy jó a válaszom. Be kellene tenned egy képet mutatóba, hogy milyen adatokról és feltételekről van szó, hogy helyezkednek el.
Figyelmesebben olvasva a kérdésedet, minden cellát összesítened kell, ahol IGAZ értéket kapsz. Az én példám azt jelzi, ha mind a 11 feltétel teljesül.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
-
lúzer
veterán
válasz mimi_bacsi #3384 üzenetére
Az excelbe minimum 11 cellának a feltételét kellene megvizsgálnom, és amennyiben azok (valamelyike, mindegyike) megfelelnek az adott feltételnek, akkor adja össze azokat a cellákat, amelyekben a feltétel megvan (biztos egyszerű...)
már bocs, de erre pont jó, attól függetlenül hogy nem 11 sort raktam a példába
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
Delila_1
veterán
válasz mimi_bacsi #3387 üzenetére
A SZUMHA képlettel azt add össze, ahol az M oszlopban 1 van, mert ott feleltek meg mind a 11 kritériumnak az adataid. Természetesen szövegek is lehetnek az adatok között, és olyanok is, hogy pl. A1>=C1.
[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
A második függvénnyel sikerül egy oszlopba összehoznod a 11 feltétel összesített eredményét, ezután a SZUMHA függvénnyel elvégezheted az összeadást.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
Csakis GhOsT 3375-ös válasza szerint járhatsz el.
A HA és ÉS függvénnyel megvizsgálsz 6 feltételt.
A függvény oszlopába a kiértékelésnek megfelelően IGAZ vagy Hamis értéket íratsz (vagy 1-t és 0-t, vagy ami kedvedre való).
Ezt az oszlopot és a maradék 5 feltételt együtt vizsgálod.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
lúzer
veterán
válasz mimi_bacsi #3382 üzenetére
első oszlop szám
második, egyszerű feltétel
sárga: sima szummaMO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
Delila_1
veterán
válasz lacko81 #3377 üzenetére
Tegnap a D oszlopba került az utca és a házszám.
Van itt egy kis makró, ami az E oszlopba írja az utcát, az F-be a házszámot.Sub hazszam()
sor = 1
Do While Cells(sor, 4) <> ""
nev = Cells(sor, 4)
For b = Len(nev) To 1 Step -1
If Mid(nev, b, 1) = Chr(32) Then
Cells(sor, 5) = Left(nev, b - 1)
Cells(sor, 6) = Right(nev, Len(nev) - b)
Exit For
End If
Next
sor = sor + 1
Loop
End SubProgramozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
shev7
veterán
-
Delila_1
veterán
válasz lacko81 #3377 üzenetére
A Keres.szöveg mezőbe viszed be, amit keresel.
A Szövegbe vagy a hivatkozást (cellát, ami tartalmazza a teljes szövegedet), vagy beírod a teljeset.
A Kezdethez azt írd be, hogy a teljes szöveg hányadik karakterétől kezdje a keresést.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Gh0sT
addikt
válasz mimi_bacsi #3374 üzenetére
AND és OR esetleg egy HA függvénybe ágyazva?
Vagy ha nagyon nem megy, akkor használsz segédcellákat. Az egyik segéd cellába kiértékelsz 3 feltételt, a másikba 4 feltételt, majd ezt a kettőt vizsgálod egy harmadikban.Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
mimi_bacsi
tag
Segítségeteket kérem!
Az excelbe minimum 11 cellának a feltételét kellene megvizsgálnom, és amennyiben azok (valamelyike, mindegyike) megfelelnek az adott feltételnek, akkor adja össze azokat a cellákat, amelyekben a feltétel megvan (biztos egyszerű...) A HA függvénnyel próbálkoztam, de azt olvasom, hogy 7 db beágyazást tud...fontos lenne
-
Gh0sT
addikt
válasz lacko81 #3371 üzenetére
Ez már egy kicsit okosabb, többféle címformátumot is kezel.
=HA(HIBÁS(SZÖVEG.KERES(" ";A1));A1;HA(HIBÁS(JOBB(A1;HOSSZ(A1)-SZÖVEG.KERES(" ";A1;SZÖVEG.KERES(" ";A1)+1)));JOBB(A1;HOSSZ(A1)-SZÖVEG.KERES(" ";A1;SZÖVEG.KERES(" ";A1)));HA(HIBÁS(SZÖVEG.KERES(" ";JOBB(A1;HOSSZ(A1)-SZÖVEG.KERES(" ";A1;SZÖVEG.KERES(" ";A1)+1))));JOBB(A1;HOSSZ(A1)-SZÖVEG.KERES(" ";A1;SZÖVEG.KERES(" ";A1)+1));JOBB(A1;HOSSZ(A1)-SZÖVEG.KERES(" ";A1;HOSSZ(A1)-SZÖVEG.KERES(" ";A1))))))
MOD: remélem látszik az egész, én tudom scrollozni a teljes kódot.
[ Szerkesztve ]
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
-
lacko81
tag
A szöveg.keres függvény csak az elejétől tud keresni? Én azt szeretném ha van egy címem és a házszámot a végéről átmásolni egy másik cellába. tehát a végétől szeretnék keresni egy " "-t. Ezt hogylehet megcsinálni?
A recipriverzexkluzíva egy olyan szám, amely önmagán kívül minden más számmal egyenlő.
-
lacko81
tag
válasz Delila_1 #3368 üzenetére
Hűűű köszönöm Átnézem ezeket a függvényeket.
És amikor kész vagyok ezzel akkor azt, hogy lehet megcsinálni, hogy a cellákban már ne a függvény legyen hanem csak az érték? Tehát ne a hivatkozás legyen, hanem a cellák vegyék fel ezt az új értéket.
Mégegyszer köszi.A recipriverzexkluzíva egy olyan szám, amely önmagán kívül minden más számmal egyenlő.
-
Delila_1
veterán
válasz lacko81 #3366 üzenetére
Adatok szétszedése:
Vegyük, hogy A1-ben van a címed.B1-> =bal(a1;4)
C1-> =közép(a1;5;szöveg.talál(" ";a1;6)-5)
D1-> =jobb(a1;hossz(a1)-szöveg.talál(" ";a1;6))Ezeket végigmásolod, utána érdemes a B oszlopokat másolni, és ugyanoda irányítottan az értékeket beilleszteni.
Adatok összemásolása:
=A1&" "&B1&" "&C1... stb.[ Szerkesztve ]
-
lacko81
tag
Vagy inkább olyan megoldás kellene, hogy ha belemegyek egy cellába akkor a kurzor utánni szöveget egy billkombinációra a másik cellába mozgatná át. Van ilyen lehetőség?
A recipriverzexkluzíva egy olyan szám, amely önmagán kívül minden más számmal egyenlő.
-
lacko81
tag
Azt hogy lehet megcsinálni, hogy egy cellában az van hogy:
1078 Budapest István ut ...
és ezt külön cellákba írja ki tehát külön irányítószám, város, utca?
Valamint ugyanezt fordítva. Ha több cellában vannak pl szavaim, hogy lehet egy cellába egyseíteni őket úgy hogy közé space-t tegyen.
Ha van valakinek ötlete várom a javaslatot. Köszönöm előre is.A recipriverzexkluzíva egy olyan szám, amely önmagán kívül minden más számmal egyenlő.
-
Delila_1
veterán
válasz lordring #3363 üzenetére
A makró egyenként behívja az "utvonal" változó szerinti könyvtárban lévő csv-ket, elvégzi a módosításokat, amiket adsz neki, majd xls kiterjesztéssel menti ugyanoda, bezárja mindkét tip. fájlt. Ha nem akarod bezáratni, töröld a zárás sorát. Azért írtam bele, mert 20-30 (-szor 2) fájl elég sok és zavaró egyszerre megnyitva.
Sub csv()
Const utvonal = "C:\Documents and Settings\KZoli.TIGER-TOOLS\Asztal\"
Dim FN As String, WB As Workbook
ChDir utvonal
FN = Dir(utvonal & "*.csv", vbNormal)
Do
If FN <> "." And FN <> ".." Then
Set WB = Workbooks.Add
Workbooks.Open Filename:=FN
nev = Left(FN, Len(FN) - 3) & "xls"
' Ide írd be, amit az xls-ben el akarsz végeztetni
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=utvonal & nev, FileFormat:=xlNormal
WB.Close False 'Ez azonnal be is zárja a változatlan csv-t.
ActiveWindow.Close 'Ez meg a csv-hez képest módosított xls-t
End If
FN = Dir()
Loop Until FN = ""
End Sub[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz lordring #3363 üzenetére
nev$ = InputBox("Kérem a fájlnevet", "Név bekérése")
Ez "gyalog" bekérés. Van mód arra, hogy a csv nevét automatikusan változóba tegye, és azt adja az xls-nek, de az most hirtelen nem jut eszembe, és nem érek rá kikeresni.
Előbb-utóbb vagy én, vagy más leírja.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz lordring #3361 üzenetére
Az egyik cellában el kellene helyezned az xls nevét, és a sorod közepe így módosulna:
"....\Asztal\" & cells(sor,oszlop) & ".xls"Vagy mentés előtt inputtal bekérhetnéd a nevet egy változóba, és azt adnád meg a cellára történő hivatkozás helyett.
-
lordring
aktív tag
Sziasztok! Csináltam egy makrót, ami a megnyitott csv fájlt átalakítja jó pár lépésben, majd elmenti xls formátumban. az a gondom, hogy mondjuk mikor szükség van rá, akkor 20-30 ilyen eltérő nevű táblával kell a folyamatot megcsinálnom, a makró viszont mindig ugyanazon a néven mentené el az összes táblát. Azt szeretném wlérni, hogy ami az aktuális csv neve, azon mente, csak xls-ként.
Jelenleg ez a rész így néz ki:
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:= _
"C:\Documents and Settings\KZoli.TIGER-TOOLS\Asztal\*********************.xls" _
, FileFormat:=xlExcel8, Password:="", WriteResPassword:="", _
ReadOnlyRecommended:=False, CreateBackup:=FalseA *-k helyén van most egy fix név.
-
Delila_1
veterán
A feltételes formázással könnyen megoldható.
Felveszed pl. C1-be azt az összeget, aminek figyelteted a 10%-át.
A formázandó cellán állva behívod a Formátum menüből a feltételes formázást.
A feltételhez kiválasztod "A cella értéke" nevűt, a következő mezőben a "kisebb, mint", vagy a "kisebb vagy egyenlő" feltételt. A harmadik mezőbe beírod: =C1/10.
A formátumnál beállítod a font-, a háttér- és a szegélyek paramétereit.Ezt a formátumot másolhatod más cellákra is.
-
kp78
addikt
Újabb kérés
Van arra mód, hogy ha egy cella (amibe van beadva egy számolási feladat) elér egy bizonyos értéket, (mondjuk lemegy 10% alá), akkor a cella automatikusan piros színűre váltson?
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
válasz Delila_1 #3353 üzenetére
Köszönöm!
Lenne még egy kérdésem:
Van egy mai dátum cella és egy oszlop kódokkal, melyek valakinek a születési dátumát jelentik, pl. 1-19810619. Ez alapján ki kellene számolni, hogy mennyi idős az illető. Ehhez persze elég az évszám, melyet a mai dátum cellából BAL függvénnyel nyerek, a másikból KÖZÉP függvénnyel és kivonom az elsőből a másodikat. De a BAL függvény a dátum formátumú cellából szám formátumú értéket hoz, 2008 helyett 3952-őt. Hogy tudom megcsinálni, hogy 2008 legyen az érték.?
Remélem érthető volt!<< Heimdal >>
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
-
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Üdvözletem!
Létezik cellán belüli karakterkeresésre valami függvény?
<< Heimdal >>
-
rdi
veterán
válasz Antibazsi #3347 üzenetére
Szerintem nem is nagyon tudtad volna, tekintve, hogy az excel nem saját beállításokat hanem az oprendszerét használja (ezek szerint) ami elég érdekes.
Viszont szinte biztos, hogy le lehet ezt programozni isStop: teljesen jogos, bocs, hogy lefelejtettem a mondatból a neved, rád akartam hivatkozni.
[ Szerkesztve ]
Fej! Tor! Potroh!
-
Antibazsi
aktív tag
wow,bakker!Ez volt a jó megoldás!Így már nem is kellett módosítanom semmin!Autómatice átváltoztak a vesszők ponttá!
Hálás köszönet!
Igaz,h ez igy csak átmeneti állapot,de nekem így is tökéletesen megfelel...egy tervező programba kellenek az excelben levő koordinátákat átrakni amiben pont a tizedes jel és nem nagyon akartam volna átirogatni egyesével.[ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
rdi
veterán
válasz Antibazsi #3342 üzenetére
Ehhez nem kellene átállítani az oprendszer területi beállításait?
Mert ha a területi beállításoknban a tizedes jel a vessző, akkor szegény axcel nem fogja tudni értelmezni a pontot.
Az, hogy hibás dátumokat ad ki még érthető, hiszen dátumnak tekinti.De egyébként szerintem is számformátumra kellene állítani a cellákat, még a módosítás előtt.
Fej! Tor! Potroh!
-
Antibazsi
aktív tag
Közben észrevettem,h ezeket a hülyeségeket csak az ezres nagyságrendű számoknál csinálja. pl a 224,34 ből rendesen 224.34 lesz.
Üdv, Balázs
-
Antibazsi
aktív tag
válasz Delila_1 #3340 üzenetére
Nem ez a gond,ezt tudom!!Da ha beállítom,h ","-t "."-ra cserélje a "2214,3"-ből NEM "2214.12" lesz hanem "114747,0"!!!(azt sem értem,hogy ez mi alapján jön ki neki) vagy "2243,8"-ból a "2243.8" helyett "aug.43".Ha az utóbbi esetben átállítom a cellaformázásnál,h ne dátum hanem betű formátum legyen akkor abból is egy teljesen más szám lesz mint az első esetben.A cellák csak számokat tartalmaz,semmi képlet vagy ilyesmi.
Üdv, Balázs
-
Antibazsi
aktív tag
Sziasztok!
Hogy a búbánatba lehet beállítani,hogy ne alakítsa át autómatikusan dátumra a számokat?
egy elég nagy kiterjedésű táblázatban több ezer számnál kellene kicserélni a tizedes jegyeket leválasztó vesszőt pontra.De valami nem is dátum lesz hanem telljesen más pl: "2214,3"-ből "114747,0" lesz (akkor is ha manuálisan csak kicserélem a vesszőt pontra),de pl a "2243,8"-ból meg "aug.43". Segítsen vki legyen szives!! Ja 2007-es office[ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
Delila_1
veterán
Oszlopot is lehet rögzíteni. A rögzítendő sor, és a rögzítendő oszlop után állva kell végrehajtani az ablakrögzítést.
Pl.: a két első sor és az első oszlop rögzítéséhez a B3-ba kell állni. A rögzítés után a Ctrl+Home ez a cella lesz az aktuális.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
alitak
senior tag
Van egy sok-sok soros táblázatom, melynek az első sora egy fejléc - tehát az oszlopok 'nevei'. Hogyan oldható meg az, hogy akárhova görgetem, mindig megjelenítse a fejlécet?
Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw
-
Delila_1
veterán
Nincs hozzá függvény, hát csináljunk.
Nyiss egy füzetet, és csak egy lapot hagyj benne. Alt+F11-re bejön a VBE. Nyitsd ki bal oldalon a füzetedet (+ jelnél). Insert/Module. Jobb oldalon kaptál egy üres modullapot. Oda másold be:Function KerekítésÖtre(szám As Long)
b = Right(szám, 1)
Select Case b
Case 1
szám = szám - 1
Case 2
szám = szám - 2
Case 3
szám = szám + 2
Case 4
szám = szám + 1
Case 6
szám = szám - 1
Case 7
szám = szám - 2
Case 8
szám = szám + 2
Case 9
szám = szám + 1
End Select
KerekítésÖtre = szám
End FunctionLépj vissza az Excelbe, mentés másként, KerekítésÖtre.xla (bővítmény).
Zárd be és nyitsd meg újra az Excelt. Az Eszközök/Bővítménykezelőben szerepelni fog a Kerekítésötre, jelöld be.
Ezután már a függvényeid között is megtalálod, a Felhasználói, és a Mind kategóriákban.[ Szerkesztve ]
-
-
-
papg79
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy meg lehet-e azt oldani, hogy van egy táblázatom, melyben van több oszlop emberek adataival és van egy, hogy kifizetendő összeg. Mivel most már az a szabály, hogy kerekíteni kell márc. 1-től, ezeket a számokat is kerekítenem kéne, pl. az 15458-at 15460-ra stb. Hogyan lehetne ezt megoldani, hogy ne kelljen egyesével 800 sort kijavítani? Van erre valamilyen függvény? Előre is köszi a segítséget
-
Delila_1
veterán
válasz cserepestm #3326 üzenetére
A C:\Program Files\Microsoft Office\Office\1038 könyvtárban találod a Funcs.xls fájlt, ami megadja a magyar függvények angol nevét.
Német és olasz nyelvterületre is küldtem már magyar Excelben írt, függvényeket, makrókat tartalmazó fájlokat, semmi gond nem volt velük, náluk az ő nyelvükön jelentek meg.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
cserepestm
csendes tag
Üdvözletem!
Egy kérdés, amiről még sosem hallottam, most pedig szembejött, hopp.
Excel-függvényeknek legalábbis a beírása függ a szoftver nyelvétől. Kicsit most azonban úgy tűnik nekem, a tárolásuk is ehhez kötött, mert magyar excelen írt táblázatomból a függvények nem jelentek meg olasz barátomnál.Amennyiben valóban elhatárol bennünket a szoftver, tudok valahol találni olasz, angol, egyéb... függvénykódokat? Vagy esetleg mentés idegen nyelven opció? Tudom idétlenül hangzik, de hát számomra az egész helyzet az... Ja, és előnyben az office 2000 vagy 2003 alatt is futó megoldások.
Előre is köszönöm!
Cserepes T. Mihály -
-
Sziasztok,
Egy kis F1 esélyeket számolgatok a gondom az, hogy mint látjátok ugyanaz az eredmény több féle kombinációban jön ki. Ezt ki lehetne vhogy szűrni?Alonso Sato Badoer
Alonso Badoer Sato
Sato Alonso Badoer
Sato Badoer Alonso
Badoer Alonso Sato
Badoer Sato AlonsoA tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
-
-
kp78
addikt
válasz Delila_1 #3319 üzenetére
Ez lehet csak pár bizonyos cellára érvényesíteni?
Mert az egész táblázatra nem jó, mert az induló órám, amihez adja a napi teljesített órákat és perceket, az 1000, de lehet 2-3 ezer is.
Egy gép össz üzemideje az induló óraszámom, és ehhez adjuk hozzá a naponta vele teljesített munkákat.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
Delila_1
veterán
-
kp78
addikt
Olyat lehet csinálni az excelben, hogy egy cellába csak egy formátumot vegyen be?
Vhogy úgy, mint access-ben a "beviteli maszk".
Gondolok itt arra, hogy az én idő formátumú celláimba csak pl.: 0:12 formátumba vegye be, és ne vegyen be 0,12-t, mert ezt alul nem adja hozzá az összesen cellába, és téves lesz az összeadás.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
Ha csak tájékoztató, akkor nem gond.
De más formátum nincs, amibe ugyanígy tudnám feltölteni az eltelt órát és percet?„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
stop
aktív tag
egyenlőre nekem is...szerk tájékoztató jelleggel közli veled hogy az áltad beírt 24 órát megghaladó időtartam az hány nap, de eltűntetni még mindig nem tudtatam és sem
pl: 72:00:00 -> 1901.01.03. - 00:00:00[ Szerkesztve ]
"az együgyű lenézi társát, az okos pedig meghallgatja azt" P.K.11.12.
-
kp78
addikt
Megint egy kis help kellene
Melyik az az időformátum, ami 24 óra után is mutatja az órát, percet, és számol is velük.
Én az "idő > 37:30:55"-öt választottam ki, de ha beírom a cellába, hogy 25:00:00 mondjuk, akkor fent az fx-nél (szerkesztőlécben) kiírja, hogy "1900.01.01 1:00:00"
Bár ettől még nekem helyesen mutatja a cellában, és alul az összesen cellát is helyesen összeadja, csak fent az fx-nél nem értem miért írja ki, amit kiír.
Vagy nem kell vele foglalkoznom, mit ír oda?
Nekem ebben az oszlopban időket kell összeadnom, és a végén órában, percben megkapni az összeset.
Talán érthető a problémám„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
Sziasztok
Egy kis komoly segítség kellene.
Van 5 oszlopom amiben értékek vannak. (5-től 120-ig)
Úgy kellene kombinálnom, hogy az 5 oszlopból összeállítani, hogy az 5oszlop összege maximum 200 legyen.
Mert minden értéknek a sorszámától függően van egy szorzó faktora amivel utánna még tovább számolok.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
student
őstag
thx
-
_Hunter_
őstag
válasz student #3309 üzenetére
Esetleges megoldás:
1. Munkalap összes cellájának kijelölése -> cellaformázás -> védelem -> a zárolt cellák pipát kiveszed.
2. Kijelölöd azon sorokat, melyek celláit nem szeretnéd, hogy más is lássa, csak ha tudják a jelszót. A kijelölt sorokon szintén cellaformázás és itt bepipálod hogy zárolt cellák.
3. Kijelölt sorok elrejtése.
4. Eszközök - védelem - lapvédelem - összes felhasználónak csak a nem zárolt cellák kijelölését engedélyezed. Jelszó megadás kétszer.Ezt követően aki nem tudja a jelzót az nem tudja felfedni az elrejtett sorokat.
Üdv
[ Szerkesztve ]
Éld úgy a jelened, hogy tudd az lesz majd a múltad, ami meghatározza a jövődet!
-
student
őstag
az megoldható hogy egy munkalapon belül én csak 1 oldalt akarok jelszoval levédeni hogy meg se lehessen nézni ? tehát a többi oldala nézhető modosíthato legyen
-
MIFtIli
aktív tag
ha van egy diagramm, hogy lehet azt beállítani, hogy minden oszlopához kiírja a nevet.
pl alma 10 körte 6 dió 3, akkor van 3 oszlop és a középsőhöz nincs odaírva h körte. -
Delila_1
veterán
válasz student #3294 üzenetére
A # ##0 " eFt" formázás hatására a cellában lévő 1213256 így jelenek meg: 1 213 eFt. (1 db space a nyitó idézőjel előtt)
# ##0 " MFt" –> 1 MFt (2 db space)
# ##0,0 " MFt" –> 1,2 MFt (2 db space)Itt ugyan nem lártszik, de az első esetben a szám és a nyitó idézőjel között 1 db space van, a másodiknál és harmadiknál 2. Az idézőjelen belüli szóköz csupán arra szolgál, hogy ne legyen a szöveg egybeírva a számmal.
Az Excel továbbra is a teljes beírt számmal számol, de a szóközök hatására az ezresekre, ill. milliókra kerekített összeget mutatja.[ Szerkesztve ]
-
student
őstag
müxik kösz
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- CPU léghűtés kibeszélő
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Path of Exile 2