- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ögödej
csendes tag
Megoldódott!
Szerencsére nem nekem kell kinyomtatni.
Legalábbis most még úgy néz ki. -
Ögödej
csendes tag
válasz
Delila_1 #2893 üzenetére
[Időközben megtaláltam a régi loginomat, tehát DoubleLayer = Ögödej]
Én "cellabontással" csináltam, de igazából azért tartott sokáig, mert sok fájl volt.
Mindenesetre köszönöm a megoldásokat.A mostani kérdésem
inkább a program használatára vonatkozik...:
Egy kész munkalapot szeretnék kinyomtatni, de semmilyen méretében (se széltében, se hosszűban) nem fér rá egy A4-es oldalra, se állva, se fektetve. De lekicsinyítve is jó lenne, úgy, hogy legalább széltében ráférjen egy fekvő oldalra, az alja meg mehetne további oldalakra. Eddig nem tudtam rájönni, hogy ezt hogyan lehet megcsinálni...Ha beállítom a nyomtatásnál, hogy az eredeti méret mondjuk 70%-ában nyomtasson, akkor is ugyanannyi adatmennyiség marad egy oldalon, csak 70%-os méretben.
Tudna valaki segíteni ebben?
Előre is köszönök minden tippet/ötletet!
Lehet trükkös megoldás is, mindenre vevő vagyok. -
Delila_1
veterán
válasz
DoubleLayer #2892 üzenetére
Nem kellet volna egy óra. Az
=jobb(d12;hossz(d12)-5)megadta volna az irányítószám utáni részt.
Másik módszer:
=ha(közép(d2;6;8)="Budapest";valami;ellenkezője) -
DoubleLayer
csendes tag
Ohj... köszi Delila!
Ez a SZÖVEG.TALÁL() fv. olyan hülyén van leírva a súgóban...
1 órás munkámba került mindenonnan "kibontani" külön cellába az irányítószámokat... de nincs mit tenni, haladni kellett.
Legalább legközelebb, ha ilyen lesz, akkor menni fog (remélem -
iwu
addikt
válasz
DoubleLayer #2889 üzenetére
jah, nem vettem le teljesen...
kompromisszum?egyszer sosben kellett volna valami, nem jöttem rá hogyan...ki sqlbe, ott megcsináltam, majd vissza...másnap valaki válaszolt a forumba, hogy kimutatás-nak hívják, amire szükségem volt...és tényleg, 4 kattintással tudta:
közben a pro is válaszolt!
Üdw:iwu -
Delila_1
veterán
válasz
DoubleLayer #2889 üzenetére
Szétcincálás nélkül:
=HA(HIBÁS(SZÖVEG.TALÁL("Budapest";D12;1));"nem Budapest";"Budapest")
-
DoubleLayer
csendes tag
válasz
DoubleLayer #2888 üzenetére
Időközben átalakítottam az egész hétszentséget > kivettem külön cellába az irányítószámokat. Kompromisszumokból áll az élet...
Azért kíváncsi lennék, hogy amúgy miként lehetett volna megoldani.
És kösz az eddigi próbálkozást iwu! -
DoubleLayer
csendes tag
Lehet, hogy nem volt egyértelmű az első leírásom, bocs.
Tehát egy cellában a teljes cím szerepel, mittudomén mondjuk: "1111 Budapest, Váci út 25." - a példáknál maradva, ez lenne a D12 cella.
Lehet, hogy ki kell vennem előre, külön cellába az irányítószámokat... Csak az megint egy csomó plusz munka lenne visszafelé... -
iwu
addikt
válasz
DoubleLayer #2886 üzenetére
áááááááááááááááááááá
ma még nem kvztam...de a szövegben jól írtam, kipróbáltam, nekem úgy mment...kis nagybetű számít, úgy nézted?vagy mi lenne, ha simán =(d12="Budapest") lenne?nekem így is ment.
Üdw! -
iwu
addikt
válasz
DoubleLayer #2884 üzenetére
második paraméter legyen a budapest az azonos függvényben =AZONOS("Bp";D12)
Üdw! -
DoubleLayer
csendes tag
Sziasztok!
Újabb kérdésem lenne.
Meg lehet azt oldani, hogy IGAZ/HAMIS eredményt kapjak, attól függően, hogy egy cella tartalmaz/nemtartalmaz egy általam megadott szövegrészt?
A "Budapest"-et tartalmazó címeknél szeretnék egy - az adott sorhoz tartozó - cellát paraméterezni ennek függvényében.
Az AZONOS() függvénnyel próbálkoztam, egészen pontosan így:
=AZONOS("Budapest*";D12)
De nem jött be, mindig HAMIS az eredmény. Ezek szerint az AZONOS() fv.-nél nem lehet csillagozni.(?)
Előre is köszönöm az ötleteket/segítséget! -
-
iwu
addikt
hali!
valaki meg tudná mondani, hogy van egy excel táblám, amiben rengeteg munkalap van, és besípol, hogy nem találja az xy.xls fájlt, amire hivatkozik...nyomok egy mégsemet, xls megnyílik.
hogy tudnám megnézni legegyszerübben, hogy hol van ez a hivatkozás? (mert amúgy nem is kell, csak bennmaradt valahol...THX előre is a tippeket!
Üdw:iwu
-
Delila_1
veterán
válasz
qpakcovboy #2872 üzenetére
Régebben is segítettem neked, amire nem válaszoltál, ezt az utóbbi kérdést személyesen nekem tetted fel.
Elkészítettem amit kértél, elég sokat dolgoztam rajta.
Legkevesebb lenne, hogy közöld, nem felel meg a munkám az igényeidnek, vagy esetleg elrebegnél egy halk "köszönöm"-öt. -
Delila_1
veterán
válasz
qpakcovboy #2876 üzenetére
OK
-
Delila_1
veterán
válasz
qpakcovboy #2874 üzenetére
Skype-om van.
-
Delila_1
veterán
válasz
qpakcovboy #2872 üzenetére
Küldd már el a fájlt e-mail-ben, mert nem nagyon értem.
-
qpakcovboy
őstag
válasz
Delila_1 #2871 üzenetére
Ismét csak Te tudsz rajtam segíteni úgy érzem!
Egyszerű a dolog mégsem tudom hogyan csináljam a baj a következő:
Van két táblázat, Munka1 és Munka2
Munka egybe vannak mondjuk a befizetések
a1 - 1000
a2 - 1500
a3 - 1000
...
...
... és így továbbMunka ketőbe meg vannak az egyenlegközlők, ahova ezek az értkékek be vannak helyettesítve:
Befizetés: =Munka1!$a$1 és amelyik cellába ez beírom, oda megadja a munka1 a1-es cela értékét.
A Porbléma a következő. Az egyenlegközlőket egymás alá helyeztem el. egy darabot megcsinálok, aztán ctrl+x+v csinálok még százat, viszont a képletek amennyiben hagyon a $ jelet marad az eredeti, viszont ha kiveszem akkor sokkal több értéket ad hozzá.
Vagyis a második egyenlegközlőn nem ez lesz: =Munka1!$a$2 hanem marad az 1.
Ha viszont kiveszem a $-jelet akkor =Munka1!a50Tudsz erre nekem valamilyen tanácsod adni? Nagyon sok munkát megspórolnál vele, mert most jelenleg minden egyenlegközlőn külön át kell írjam a képletekben a cela számát. És az a baj, hogy egy egyenlegközlőn meg van adva sokkal több képlet...
-
Delila_1
veterán
Mondták, igaz, akkor istennőt mondtak. Köszönöm. Itt a javított kiadás hibakezeléssel.
Sub Adatok()
utvonal = "E:\Eadat\"
sor = 2
Do While Cells(sor, 1) <> ""
fnev = Cells(sor, 1) & ".xls"
funev = utvonal & Cells(sor, 1)
On Error GoTo hiba
Workbooks.Open Filename:=funev
If tal = 0 Then
ActiveWindow.ActivatePrevious
Cells(sor, 2).Select
ActiveCell.Formula = "=INDIRECT(""[" & fnev & "]Munka1!B3"")"
Cells(sor, 3).Select
ActiveCell.Formula = "=INDIRECT(""[" & fnev & "]Munka1!C6"")"
Cells(sor, 4).Select
ActiveCell.Formula = "=SUM(INDIRECT(""[" & fnev & "]Munka1!E1:E7""))"
Range(Cells(sor, 2), Cells(sor, 4)).Select
Selection.Copy
Selection.PasteSpecial Paste:=xlValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks:= _
False, Transpose:=False
Application.CutCopyMode = False
ActiveWindow.ActivateNext
ActiveWindow.Close
Else
Cells(sor, 2) = "Nem létező file"
End If
tal = 0
sor = sor + 1
Loop
Exit Sub
hiba:
Err = 0
tal = 1
Resume Next
End Sub -
picsu
csendes tag
válasz
Delila_1 #2868 üzenetére
Delila egy isten vagy mondták már??
Nagyon köszönöm.
Viszont egy dolgot elfelejtettem. Mivel sok adattal dolgozom előfordul, hogy ami file név bennevan az A oszlopban nincs benne a könyvtár alatt.
Hogyan tudom kiküszöbölni, hogy ne akadjon ki a makró ezeknél a pontoknál hanem egyszerűen hagyja üresen a kitöltendő cellákat és lépjen tovább...
Hmmm??
Előre is nagyon köszi.P.
-
Delila_1
veterán
-
Delila_1
veterán
Szia!
Ezt a makrót vidd be a teszt.xls-edbe:Sub Adatok()
utvonal = "E:\Eadat\"
sor = 2
Do While Cells(sor, 1) <> ""
fnev = Cells(sor, 1) & ".xls"
funev = utvonal & Cells(sor, 1)
Workbooks.Open Filename:=funev
ActiveWindow.ActivatePrevious
Cells(sor, 2).Select
ActiveCell.Formula = "=INDIRECT(""[" & fnev & "]Munka1!B3"")"
Cells(sor, 3).Select
ActiveCell.Formula = "=INDIRECT(""[" & fnev & "]Munka1!C6"")"
Cells(sor, 4).Select
ActiveCell.Formula = "=SUM(INDIRECT(""[" & fnev & "]Munka1!E1:E7""))"
Range(Cells(sor, 2), Cells(sor, 4)).Select
Selection.Copy
Selection.PasteSpecial Paste:=xlValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks:= _
False, Transpose:=False
Application.CutCopyMode = False
ActiveWindow.ActivateNext
ActiveWindow.Close
sor = sor + 1
Loop
End SubA 2. sorban az útvonalat írd át a saját útvonaladra, és ha a füzeteknek nem a Munka1 lapjáról kell beolvasni az adatokat, írd át mind a 3 helyen azt is az ActiveCell.Formula kezdetű sorokban. Jó munkát.
-
Ögödej
csendes tag
Közben mégiscsak sikerült rájönnöm.
Hátha érdekel valakit a megoldás - leírom:
Először is, mivel html-ből másoltam az adatokat, ezért a HELYETTE() függvénnyel kicseréltettem az összes HTML-formátumú szóközt (nem törölhető szóközt) "sima" szóközre. Aztán, mivel voltak szóközök a számomra külön-külön értékes adatok között, ezért a cellákban lévő első két szóközt vesszőkre cseréltem. Majd az Adatok>Szövegből oszlopok úton elérhető "varázslót" lefuttatva a vesszőkkel elválaszott adatokat külön cellákba tettem.
Biztos kevesebb lépésben is meg lehetett volna oldani, de inkább biztosra mentem.
Nem is volt nehéz, csak mindig nehezen találom meg a szükséges függvényeket és opciókat. -
picsu
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon szükségem lenne a segítségetekre...
Van egy teszt.xls file-om aminek az A oszlopában számok vannak. (Pl: 12H056L, 12L671N, stb, stb, stb)
Van egy könyvtáram ahol ezek a számok filenévként vannak elmentve. (12H056L.xls, 12L671N.xls, stb.)A kérdésem a kövekező lenne. Mi legyen a makróban amiben elérem azt, hogy a teszt.xls file A1 mezőjében levő file nevet megkeresse a könyvtáramban, megnyissa és abból mondjuk kiemelje a B3-as cellát + a C6-os cellát valamint a E1-E7 cellák összegét és beírja ezeket az A1-es mező mellé a B1-be a C1-be és a D1-be.
Várom mielőbbi segítségeteket.
Üdv.P.
-
Ögödej
csendes tag
Ájh, milyen vagyok, mindig csak akkor jövök, ha kérdésem van...
Pedig itt lehet csak igazán excelt tanulni...
Na de ennyit az elmerengésemről... Remélem ezúttal is ki tud segíteni valaki.A következőről lenne szó:
- egy oszlopban vannak címeim
- egy cellában a teljes cím szerepel: [irányítószám], [városnév] [utca-hsz.] formátumbanMegoldható valahogy a 3 adat 3 külön cellába való "szétbontása"? Tehát, hogy külön cellába kerüljön az [irányítószám], a [városnév] és az [utca hsz.].
Előre is köszönöm az ötleteket/megoldás(oka)t! -
-
dokar
addikt
lehet excelben hexa számokkal dolgozni?
-
goriot
csendes tag
válasz
Delila_1 #2857 üzenetére
Ne haragudj az ismételt zaklatásért Drága Delila, de is meglehet csinálni, hogy ne az a legördülő kis nyilas vacak jelenjen meg a cellánál, hanem úgy hogy ha mondjuk nem megfelelő betűt számot üt be akkor , úgy csináljon mint a cella lock-olásnál, hogy egyszerűen ne engedje beírni mást?
köszi előre is, üdv, goriot
-
goriot
csendes tag
Sziasztok!
segítséget kérenék
egy táblázat celláiba csak az I, az N és a P betűket szeretném engedélyezni a válaszadóknak kitöltésre, hogy csináljam, hogy mást ne tudjanak beleírni?
köszönöm előre is,g. -
goriot
csendes tag
?
-
G@ben
addikt
Sziasztok!
Azt hol tudom kikapcsolni, hogy egy számot automatikusan át akarjon írni dátummá? Pl. azt szeretném beírni, hogy 47-02, de ezt mindenáron át akarja írni először február 47-re, majd 1947. 02. 01-re. Excel 2003-ról van szó.
-
Delila_1
veterán
válasz
student #2845 üzenetére
A súgóban keress rá az abszolút hivatkozásra.
"Az Excelben elvégzendő feladattól függően használhatunk relatív cellahivatkozást, amely a képlet helyzetéhez viszonyított cellahivatkozás, valamint abszolút hivatkozást, amely mindig adott helyen lévő cellákra történik. Ha egy betűt és/vagy számot dollárjel előz meg (például $A$1), az oszlop- és/vagy a cellahivatkozás abszolút. A relatív hivatkozás – ellentétben az abszolút hivatkozással – másoláskor automatikusan módosul."
-
student
őstag
hali
meg tudná fogalmazni valaki /ahogy zh-ba írnád/ hogy mi a különbség az abszolút és relatív cellahivatkozás között? -
iwu
addikt
hali!
egy egyszerű kérdés
állok excelben egy cellán, mondjuk c2-n, akkor ugye alapból sárga háttérrel kiemeli a C oszlop nevét meg a 2 es sorszámot. ezt a sárga színt meg tudom változtatni?ÜdW:iwu
-
fila
senior tag
B***** meg ez a kib****** excel.
A szitu a következő. Van egy excel táblám kb 1400 sor 12 oszlop. Az egyik oszlopban vannak a nevek ami alapján rendezni szoktam a táblát, ha új adat kerül bele. Az adatok kb felénél volt a cellákba megjegyzés beszúrva. Sajnos csak volt, mert a legutóbbi sorbarendezésnél az összes eltűnt! Pedig én nem töröltem ki. A rendezés után már láttam, hogy gond van: A piros kis jel ott volt még a celláknál, de már ha rámentem a kurzorral nem írta ki a megjegyzéseket. Visszaléptem a rendezés előttig, de ott is ugyenaz a helyzet fogadott. Bezártam a fájlt mentés nélkül, hát látom a 2,1 megás fájlból csak 500k maradt. Megnyitom újra és csak egy megjegyzés maradt a több százból!
Sajnos régi mentésem csak egy kb 1200 soros táblából van. Ezekből szeretném kimenteni a megjegyzéseket az új 1400-as fájlba (az adott cellába persze).
Lehetséges ez?Előre is köszi a segítséget.
-
csongi
veterán
Sziasztok! Készítettem egy táblázatot. Amelybe kombi paneleket szúrtam be. És cellák értékeit szeretném számolni, úgy hogy számoljon a panelbe beírt értékkel. Van ahól szöveg van beírva, ott a kiválasztott szöbeg alapján szeretném ha meghatározott értéket számolna. Hogyan tudok értéket megani neki hogy azzal számoljon? Itt a táblázat
. Tudom nem lesz egyszerű. Akár msn vagy skypen keresztül is elfogadom a segítséget, mert érzem ezt leírni, hogyan is kell, tuti nem lehet pár sorba.Előre is köszönöm. -
Delila_1
veterán
-
Delila_1
veterán
válasz
Retekegér #2833 üzenetére
Az FKERES függvény 1. paraméterébe a keresett értéket írjuk be. Ez nálad a 2007 lapon az A2.
2. paraméter: a tábla, amiben a keresést végrehajtjuk. Itt a 2008 lapon
$A$2:$B$50.
3. paraméter: a tábla hányadik oszlopában keresse az egyezőséget. Az elsőben.
4. pm: a keresés módját határozza meg. a HAMIS azt jelenti, hogy a pontosan egyező értéket keresse. A súgóban megtalálod a többi leírását.A képlet, melyet a 2007 lap C oszlopába írtunk, így szól:
=HA(HIBÁS(FKERES(A2;'2008'!A2:$B$50;1;HAMIS));"";FKERES(A2;'2008'!A2:$B$50;2;HAMIS))
A Ha függvény első pm-e a kritérium. Jelen esetben, ha HIBÁS az FKERES (nincs olyan érték a 2008-as lapon, mint az A2), akkor a 2. pm szerint üres stringet ("") ír a cellába.
A 3. pm azt írja, mit tegyen, ha nem igaz az első feltétel. Ebben az esetben nem igaz, hogy nem talált, vagyis talált megfelelő értéket. Ekkor beírja 2008-as lap táblázatának 2. oszlopában talált értéket.Biztosan le lehet írni érthetőbben is, tőlem ennyi telik. Írd be, másold végig, és meglátod, működni fog. A $50 helyett adj legalább akkora számot, ahány sorod van a 2008 lapon.
-
Delila_1
veterán
válasz
Retekegér #2830 üzenetére
Az alábbi makró feltételezi, hogy a két lapod neve 2007, ill. 2008, valamint, hogy a termék neve mindkét lapon A2-ben, az ár B2-ben kezdődik.
Sub keres()
Sheets("2008").Select: Cells(1, 1).Select
Selection.End(xlDown).Select
sor_8a = Selection.Row
Sheets("2007").Select: Cells(1, 1).Select
Selection.End(xlDown).Select
sor_7a = Selection.Row
For sor_7 = 2 To sor_7a
termék = Cells(sor_7, 1)
For sor_8 = 2 To sor_8a
If Sheets("2008").Cells(sor_8, 1) = termék Then
Cells(sor_7, 3) = Sheets("2008").Cells(sor_8, 2)
End If
Next
Next
End SubMásold be, és futtasd.
-
Retekegér
MODERÁTOR
Help nekem, régen használtam bonyolultabb függvényeket.
Az alábbi feladatot hogyan lehetne megoldani?
Van két (2007-es és 2008-as) táblázat termékekkel, és a hozzájuk tartozó árakkal. Szeretném megvizsgálni, hogy a termék létezik-e még a 2008-as táblázatban (gondolom valamelyik KERES fv) és ha igen, akkor az ahhez tartozó árat szeretném kiíratni a 2007-es ár mellé.
Előre is thx! -
Chili7
őstag
Hali!
Olyat lehet, hogy az egymás mellett lévő cellák kötzti rácsvonalak láthatóak maradjanak akkor is, ha kitöltöm a hátteret valami színnel?
Köszi
-
Pá
addikt
Köszi.
És azt, hogy adhatom meg egy függvényképletben, hogy ne adott cellát vegyen alapul, hanem az 1-gyel fölötte lévőt.
Pl ha én a B32 fölöttire szeretnék hivatkozni (B31). Azt hoyg adhatom meg?
=B32 ????
-
Pá
addikt
Jöttem.
Van két cellám. Egyikben család másikban keresztnevek.
A kettőt kéne 1 cellába összezsúfolni. -
mikoljan
tag
Makró rögzítés esetén, hogyan tudom megoldani, hogy ne abszolút hivatkozás legyen az adott cellákra pl. ha cellákat másoltatok?
Köszi előre is!
-
kistotya
csendes tag
Sziasztok !
Szükségem lenne egy kis segítségre.
Hogy lehetne megcsinálni hogy B oszlopban személyi számok, C oszlop:
=HA(BAL(B2;1)="1";"férfi";"nő") és azt szeretném hogy az igaz állítást más színnel írja ki pl:pirossal.Ezt függvénnyel, vagy valami más módszerrel kéne megoldani.
A válaszokat előre is köszönöm. -
lordring
aktív tag
Sziasztok! Tud vki olyan ingyenes alkalmazást, amivel csv-t lehet xls-be konvertálni és nem időkorlátos?
-
Blackmate
őstag
Hogyan lehet egy dátumból meghatározni a napot?
Konkrétan:A1: 2007.11.11
B1: Vasárnap <<ezt számolja ki>> -
Delila_1
veterán
válasz
toth_janika #2807 üzenetére
Szívesen.
-
Delila_1
veterán
válasz
toth_janika #2804 üzenetére
Az Y tengelynél a maximum 168, a lépték 16,8.
-
Delila_1
veterán
válasz
toth_janika #2804 üzenetére
Az első oszlopban adtam meg az értékeket 50,4-től 0-ig.
A másodikban az 50,4 mellé 0%, a 0 mellé 100% került.
A baj csak az, hogy a vonal az első oszlop közepénél, nem a tengelyek metszéspontjánál indul az x tengelyen, így a 100% adatpontja is jobbra csúszik az utolsó adathoz képest 0,5 oszloppal. -
toth_janika
őstag
válasz
Delila_1 #2803 üzenetére
Nos a probléma a következő:
A vonaldiagramban az adatok kommunált százalékos összege szerepel, oszlopban pedig maguk az adatok!
Jobb oldalon szerepelniük kell a százalékoknak (ez a második tengely), a 100%-nak meg kell egyezni a baloldali maximális összeggel! (A linkelt diagrammon 168 = 100% és nem 50.4) Remélem érthető. Odáig már eljutottam, hogy egy diagramban ábrázolom a két adatsort, de az utóbbi leírt probléma áll még az utamban! -
Delila_1
veterán
válasz
toth_janika #2802 üzenetére
Két oszlopban vannak az adataid. Oszlopdiagramot készítesz, majd kijelölöd azt az csapatot, amit át akarsz alakítani. A diagam menüben vonal típust rendelsz hozzá.
Ha nem sikerül, küldd el az adatokat. -
toth_janika
őstag
Hello! Egy kis helpre lenne szükségem!
Hogy tudok ilyen diagrammot kreálni excelben:
[Diagram]
Elég fontos lenne!
Help me, pls
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest