- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
student
őstag
hi
hogyan lehet megadni a cella formátumba hogy azt irja ki ha beirok egy számot hogy rakja mellé ezt automatán :
M Ft
-
MIFtIli
aktív tag
Heló
Milyen fügvénnyel lehet gongyölíteni az adatokat? -
kp78
addikt
Nagyon szépen köszönöm
Pedig túrkáltam is ott, de nem szúrta ki a szemem
[ Szerkesztve ]
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
Újabb kérdés
Azt meg tudom oldani vhogy, hogy több oldalas nyomtatás esetén a táblázat mondjuk első 2 sorát, -ami a táblázat fejléce- rányomtassa a második oldalra is?
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
frankie!
őstag
Meg tudnátok mondani, hogy lehet beállítani, hogy a beillesztéskor a számokat ne írja át dátumokká?
-
kp78
addikt
Mindkettőtök segítségét nagyon szépen köszönöm
Délután folytatom a táblázatot.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
stop
aktív tag
[link]
A oszolop és B sima időformátumC oszlop kiszámolni különbség (B-A)
ezene érték cella formátumát átállítod általánosra (D oszlop)
megadod az órabért (E oszlop)fizetés számolás =DxEx24
és kész[ Szerkesztve ]
"az együgyű lenézi társát, az okos pedig meghallgatja azt" P.K.11.12.
-
lúzer
veterán
17 órából 8, ugye lesz 9:00
ezen a cellán jobb klatty cellaformázás és szám fülön szám
vagy külön oszlopba ha nem aarod bántanimunkaidő kezdete, munkaidő vége ledolgozott idő, ezután új oszlop és abban
ha jól csinálod akkor ennek értéke 0,375 leszez napban az idő, ×24 akkor órában és ez szorozva a munkabérrel
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
kp78
addikt
Üdv!
Kellene egy kis segítség, amelyet előre is köszönök.
Egy táblázatot szeretnék készíteni, munkabér elszámolásra.
Van olyan oszlopom, hogy munkaidő kezdete, munkaidő vége ledolgozott idő, órabér, és kifizetett munkabér.
Ember beírja mikor kezdte a melót "8:00 mondjuk", a végét "17:00", órabérét annak függvényében mikor dolgozott (legyen most 500 Ft).
A ledolgozott idő oszlopba az excel kiszámolja mennyit dolgozott, majd a kapott értéket kellene megszorozni az órabérrel, és beírnia a kifizetett bérhez. Na innen nem bírok tovább lépni, mert az egyikre idő formátum van beállítva, míg a másikra pénznem.Meg lehet ezt vhogy oldani
Köszi előre is, bárminemű tanácsot, ötletet.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
Delila_1
veterán
A Cellaformázás/Szám fül/Szám-nál választd az ezres csoportosítást, vagy egyszerűen kattints az eszköztáron lévő 000 ikonra.
A dátumos kérdésedre: nem tudok olyant produkálni, mint a példád. Nálam rendesen működik a rendezés mindkét irányban.[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz matekmatika #3257 üzenetére
Akkor áruld el, hogy más is tudja ezután!
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
matekmatika
tag
válasz matekmatika #3256 üzenetére
Megtaláltam
-
matekmatika
tag
Sziasztok! Itt is felteszem:VB6 egy változó tartalmát hogy tudom közvetlenül vágólapra tenni?
-
-
R
senior tag
A másik problémás a dátum oszlop:
31 Oct 06
31 Dec 07
31 Dec 07
31 Dec 07
31 Dec 07
31 Dec 07
31 Dec 06
nem éppen ez lenne a csökkenő-növekvő rendezés... -
Delila_1
veterán
Két lépésben teheted meg, mert ez nem számformátum, hanem szöveg.
Vegyük, hogy A oszlopban vannak az adataid.
B1–> =JOBB(A1;HOSSZ(A1)-1) ezzel levettük az elejéről a $ jelet.
C1–> =ÉRTÉK(B1) ez átalakítja számmá.A két képletet együtt végigmásolod az adataid mellett. Ha nincs szükséged az eredetire, a C oszlopot írányítottan, értékként ráilleszted az A oszlopra.
-
R
senior tag
$9,874 kilencezer...(de ezt most pl. 9,8-nak veszi...) Excel 2003
$865
ilyen formátummal van tele az oszlop,
hogy kellene megformázni, hogy rendezhető legyen (érték szerint)?[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
Formátumfestő ecset
Alapbeállítás szerint kint van az eszköztáron.[ Szerkesztve ]
-
ohanxi
csendes tag
válasz Delila_1 #3239 üzenetére
Szia Delila, gondoltam erre, csak az a probléma, hogy a munkahelyemen vagyok és még egy sz*ros adminisztrátori jogosultságom sincs. Mással meg tudnám csináltatni másik gépen, de ha e-mailben átküldi, akkor módosul az utolsó mentés dátuma. Egyébként ha átállítom a rendszeridőt, az nincs hatással más fájlokra? Csak azok lesznek más dátumúak, amiket akkor mentek el?
Köszi a választ -
nbk
aktív tag
sziasztok...
#3231?
thx''Egy aprócska kalapocska, benne csacska macska mocska...''
-
Delila_1
veterán
-
ohanxi
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy lehet-e módosítani az utolsó módosítás dátumát egy fájl attribútumai között? (Konkrétan excel fájlról van szó) Tudom, hülyén hangzik...
Nagyon fontos lenne, ha valaki tud segíteni írjon légyszi!
Köszi -
Delila_1
veterán
Függvény nincs rá, itt van viszont egy kis makró, ami, ha a B2 háttere piros, a D2-be beírja a B2 és C2 összegét.
A Cells(x,y) kifejezésben az x a sor, az y az oszlop.Sub Piros()
If Cells(2, 2).Interior.ColorIndex = 3 Then
Cells(2, 4) = Cells(2, 2) + Cells(2, 3)
End If
End SubA PC World folyóirat egyik számában Weisz Tamás írt egy xla-t. Két függvényt tartalmaz. Az egyik megszámolja, hogy a kijelölt tartományban hány darab adott színű cella van, a másik pedig összeadja az ezekben található értékeket.
Function CountColor(Mintacella As Range, Tartomany As Range)
Dim rngCell As Range
nColor = Mintacella.Interior.Color
nResult = 0
For Each rngCell In Tartomany
If rngCell.Interior.Color = nColor Then
nResult = nResult + 1
End If
Next rngCell
CountColor = nResult
End FunctionFunction SumColor(Mintacella As Range, Tartomany As Range)
Dim rngCell As Range
nColor = Mintacella.Interior.Color
nResult = 0
For Each rngCell In Tartomany
If rngCell.Interior.Color = nColor Then
nResult = nResult + WorksheetFunction.Sum(rngCell)
End If
Next rngCell
SumColor = nResult
End FunctionKözreadom, hátha valakit érdekel.
-
Delila_1
veterán
válasz #16741888 #3232 üzenetére
Az ÁTLAG függvényre:
=ha(szum(A1: E1)>0;átlag(A1:E1);"")A második kérdésedre felhozott példád nem egészen tiszta nekem.
Az x-ek megszámolására használd a DARABTELI függvényt.=darabteli(A1: E1;"x")
-
Kvázi
csendes tag
Sziasztok!
A következő kérdés foglalkoztat. Van lehetőség arra, hogy a cella színére hivatkozva megadjak egy feltételt?
pl.: ha a B2 cella színe piros, akkor adja össze az a C2 -vel.
Ha lehetséges, akkor függvénnyel szertném megoldani.
Előre is köszi a segítséget.Kv.
Széllel szembe...
-
törölt tag
Sziasztok,
segítenétek nekem, sokat tanultam már így is tőletek, de még kérnék egy picit segítséget.
Beszúrok egy ÁTLAG fügvényt, viszont amíg nem lesz 1ik cellában sem semmi írva addíg hibát dob ki, vagy kettőskereszteket, meg lehet valahogy tanítani hogy ne írjon hibát?
Hogy tudnám azt megoldani hogy megszámolja nekem adott cellatartományban az ikszeket? Sima fügvénnyel megoldható? Tehát ha példának okáért veszük mondjuk Atól Eig a cellákat, akkor azt kéne vizsgálnia hogy melyikbe van x azaz ha A=x akkor B6+1 és így tovább, pascalba menne, de excelbe?:S
Köszönöm szépen előre is a segítséget.
Balazs
-
nbk
aktív tag
sziasztok,
Azt szeretném tudni, hogy egy hálózati meghajtóra kirakott excel file-t ki és mikor nyitott meg és lehetőleg ezt az excel eltárolja...
van valami ötlet? valamilyen macro?thx
[ Szerkesztve ]
''Egy aprócska kalapocska, benne csacska macska mocska...''
-
LifestyleX77
csendes tag
válasz LifestyleX77 #3229 üzenetére
jah, a privire válaszoltam
~A nők vízszintes mosolyát a férfiak függőleges gondolata követi~~~~~~~~Nem az a baj, hogy nyakig ülünk a sz*rban, hanem hogy lötyögtetik...~~~~~~~~~
-
LifestyleX77
csendes tag
válasz Delila_1 #3228 üzenetére
Remélem a hosszúság nem risztott el...
Igazából nem egy 300mb-s programot akarok szerkesztetni 3d-s hatásokkal, hanem kb. 3 űrlapot 4-5 beviteli mezőve, és a táblázatok között is kb. 3-4 hivatkozással.... (azok is a legegyszerűbbek)~A nők vízszintes mosolyát a férfiak függőleges gondolata követi~~~~~~~~Nem az a baj, hogy nyakig ülünk a sz*rban, hanem hogy lötyögtetik...~~~~~~~~~
-
Delila_1
veterán
Feltételes formázással.
Vegyük, hogy az értékeid I1 : K10 cellákban vannak. Kijelölöd az első (i) oszlopot 1-től 10-ig.
Formátum/Feltételes formázás/A cella értéke egyenlő
Az üres beviteli mezőbe beírod =MIN(I$1:I$10)
Figyelj a $ jelekre. Ezután megadod a formátumot. Ez a legkisebb elemet formázza.Rákkatintasz a Bővítés>>-re, ott a képlet =KICSI(I$1:I$10;2), ezt is megformázod.
Harmadik bővítésnél a képlet =KICSI(I$1:I$10;3). Ennek megformázása után OK.A többi oszlopra a formátumfestő ecsettel átmásolod.
[ Szerkesztve ]
-
takos
tag
Sziasztok!
Office 2000-et használok, olyan megoldást keresek, hogy egy munkalapon vizsgáljon meg minden oszlopot a kijelölt területen belül, és jelöllje meg(pl. keretezés) minden oszlop 3 legkissebb elemét(pl. keretezéssel).
Milyen megoldáást javasoltok?
Üdvakos
A vasam? Lenovo S400U, Intel Core i5-3337M,524HDD+24SSD, 8GB DDR3 1600MHZ
-
Delila_1
veterán
válasz LifestyleX77 #3225 üzenetére
Azon dolgozom, azóta nagyon kibővültek az igények. Rögtön megnézem, amit küldtél.
-
LifestyleX77
csendes tag
válasz LifestyleX77 #3224 üzenetére
valami hasonlkó féleséget szeretnék csinálni(tatni) a 3201-hez...
~A nők vízszintes mosolyát a férfiak függőleges gondolata követi~~~~~~~~Nem az a baj, hogy nyakig ülünk a sz*rban, hanem hogy lötyögtetik...~~~~~~~~~
-
LifestyleX77
csendes tag
-
Delila_1
veterán
válasz LifestyleX77 #3222 üzenetére
Kipróbáltam $ jelekkel és azok nélkül is. A Munka1 lapon a hivatkozás
=Munka2!A18, és Munka2!$A$18 formában is a megfelelő értéket mutatja akkor is, ha a Munka2 lapon beszúrok a A18 elé oszlopot, vagy sort, vagy törlöm azokat.
Sor-, és oszlop beszúrása és törlése esetén a hivatkozást átírja az Excel, a hivatkozott cella új pozíciójára.
Megpróbáltam azt is, hogy a Beállításoknál (Eszközök menü) a Számolás lapon nem az Automatikus, hanem a Csak kérésre gombot jelöltem be, de akkor is átírja a hivatkozást.
El sem tudom képzelni, nálad hogy működhet másként.[ Szerkesztve ]
-
LifestyleX77
csendes tag
Kieg: a hivatkozás a munka 2-rész-re egy cellában elhelyezett Nap szóra utalna...
-
LifestyleX77
csendes tag
A kérdésem: a munka1-ből akarok hivatkozni egy konkrét cellában elhelyezett (pl. A18)névre: pl. "NAP".
Viszont ha elé beszúrok több sort, a hivatkozás a munka 1-ből már nem az ebben a cellában elhelyezett "Nap" szóra mutat, hanem még mindig a már üres (A18-as) cellára.
A "nap" szócska meg ott vírít a beszúrt sorokkal lejjebb --> hogy lehet ezt változtatni, hogy bárhogy is változtatom a nap szócska helyét, a hivatkozás ezt kövesse???
(pl. valami megjegyzés, pont beszúrása ebbe a cellarészbe, és később erre hivatkozzak?)
Segítsen aki tud...~A nők vízszintes mosolyát a férfiak függőleges gondolata követi~~~~~~~~Nem az a baj, hogy nyakig ülünk a sz*rban, hanem hogy lötyögtetik...~~~~~~~~~
-
stop
aktív tag
válasz Delila_1 #3213 üzenetére
Én sem biztosan látom a gondolataimat , az elmúlt heti ünnepléseim/berúgásaim után, ma hoztam haza a kislányom a kórházból!!!
Amit kérdeztem azt azért mert többször probléma volt ki milyent használ (pl:2003-as, vagy 2007-es)"az együgyű lenézi társát, az okos pedig meghallgatja azt" P.K.11.12.
-
Delila_1
veterán
Nem biztos, hogy teljesen világosan látom a gondodat, de ha ez egy ikon, kétféleképpen távolíthatod el:
1. Bal Alt bill. lenyomása mellett lehúzod az ikont az eszköztárról.
2. A Testreszabást aktivizálod, és lehúzod az ikont.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
R
senior tag
hi,
eszköztár(toolbars)-ról, hogyan lehet véglegesen eltávolítani egy hivatkozást pl. pdf?...[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
Cselezni kell. Start menü/Programok/Kellékek/Rendszereszközök/Karaktertábla.
A Windsor BT betűtípusnál találsz egy felsőindexes kettest. Kijelölöd, másolod.
Excelben Cellaformátum/Egyéni, a kiválasztott vagy beírt # ##0,00 után közvetlenül idézőjel, majd Ctrl+C, idézőjel bezárva. Ezt a formátumot másolhatod is.
A szerkesztőlécen nem jelenik meg, mert ez formátum. Ha számot írsz ebbe a cellába, ott látszik, és számolni is lehet az értékkel.[ Szerkesztve ]
-
kolja
tag
válasz Delila_1 #3204 üzenetére
T Delila_1!
Megtettem ...
Megmondom az őszintét ... ezeket már mind végigjátszottam mielőtt beírtam volna ide.
Csak simán cellába beszúrva word-ös m^2-t nekem is így jelenik meg a cellában de a "szerkesztőlécen" csak sima m2, a # ###0,00" (ide beszúrva ugyanazt)" is csak m2 jelenik meg.
Nekem nem kezeli a felső indexet a 2003 mértékegységként csak mint szöveg, nem értem miért.kolja
Nem élteni sok fulcsaság ...
-
kolja
tag
Tisztelt Hozzáértők!
Adott cellák számkategóriájába mi módon lehet bevinni felső indexes értéket mennyiségi egységnek?
Vagyis a bevitt pl: 22
22 (négyzetméter)m2 jelenjen meg a cellában.??Előre is köszönöm
kolja
Nem élteni sok fulcsaság ...
-
picsu
csendes tag
Sziasztok!
Óriási segítségre lenne megint szükségem.
A helyzet nem egyszerű és remélem érthető tudok lenni...
Szóval van egy ilyen beviteli táblám excelben:
A "munka1" lapomat három részre osztottam. A jobb felső mezőben cégneveket szeretnék felvinni úgy, hogy az adatokat a "munka2" "A" oszlopába másolja be egymás alá amiket beírok és kattintok a felvitel gombra. Ugyanez a munka + munkaszám felvitel mezőnél. Ezt mondjuk mellé a "B" oszlopba írja.
Ha a felvitel megvan akkor a bal felső mezőben ki tudjam választani azokat a cégeket amiket felvittem az előbbi módon. (cégnév + munka,munkaszám)
Ha mindez működik a 3. ablakban alul tudjak az adott céghez adatokat bevinni. Mondjuk a Valami kft.-nek két dátumot. Ezt is rögzítsük a felvitel gombal a "munka2" mondjuk "C" és "D" oszlopába.
És most jön a feketeleves. Hogyan tudom azt megoldani, hogy ha kiválasztok egy céget a bal felső sarokban akkor a 3. mezőben azaz az alsó vízszintesben mindig felhozza az adott cégre már bevitt dátumokat?
Remélem nem nehezet kérdeztem.
Nagyon várom segítségeteket.
Előre is köszi.P.
UI: jelenleg még csak a design van meg...
[ Szerkesztve ]
Melyik a kakukktojás? ARANY - PETŐFI - EZÜST
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest