Hirdetés
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dolby
senior tag
Sziasztok!
Kaptam ismerősömtől egy problémát amit minél gyorsabban meg kellene oldanom, de nem találom a kulcsot.. :-S
Helyzet tehát a következő. Van egy doksi, amiben külön füleken különböző országok adatai vannak 2 oszlopba téve. Első oszlop az adat típusa (ország név, képviselő stb) második oszlopban természetesen maga az adat.
Ebből kellene egy oldalt kovácsolni olyan formátumban hogy az oszlopok legyenek a különböző adatok(ország név, képviselő stb) és a sorokban pedig az országok lennének.
Mindezt úgy kellene megcsinálni, mint egy áttekintő. Tehát a külön oldalak maradnának(egyebeket is vezetnek rajtuk) de lenne egy oldal amire válogatottan kitennék az adatokat, tehát ezt lehet valamilyen hivatkozással.
Először nagy bátran nekiálltam fkeres-sel, de rájöttem h nem jó mert nem sorrendben vannak az adatok. Aztán macro-t kezdtem felvenni, de ezt végigcsinálni (ahogy én tudom) ugyanannyi lenne mint kimásolgatni az összeset ami tekintve hogy kb 60 oldalról van szó...
Szóval hálás lennék ha segíteni tudnátok :-)
Üdv
- Nyugalom, a hosszú élet ritka!
-
Dolby
senior tag
No makrót írtam az alapján hogy felvettem egy részletet az elvégzendő munkából de kicsit hosszú lenne minden adattal így végigmenni, ezért kérdezném hogy lehet-e ezt egyszerűsíteni.
Range("B2").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=Hungary_3!R[1]C"
Range("B3").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=Hungary_2!RC"
Range("B4").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=Hungary_1!R[-1]C"
Range("B5").SelectItt látjátok hogy gyakorlatilag különböző oldalak azonos helyén lévő adatokat teszegetem be makróval egy oldalon egymás alá, de 69 oldal van és nem irogatnám végig ha van más megoldás...
-
Dolby
senior tag
Jah és kérdés hogy makróban az oldalakra csak a nevük alapján lehet hivatkozni? Nincs valami olyan hivatkozás ami tisztán a lap sorozatban való elhelyezkedését veszi figyelembe? Mert így ha valamit átneveznek akkor a makró egyből hibát ír ki illetve külső dokumentumból akarja meghívni az adatot.. :-S
-
Dolby
senior tag
-
Dolby
senior tag
Sziasztok.
Van arra lehetőség / fügvény hogy egy cellában lévő számokból csak bizonyos helyiértékkel számoljon?
Pl 123456-ból csak 123-mal, vagy éppenséggel 456. Mondjuk összeadja a 4-et, 5öt 6ot.
Vagy lehet-e a 03/01/09 sima szöveges cellából valahogy a 3 külön számot használni? Összeadás kivonás kellene.- Nyugalom, a hosszú élet ritka!
-
Dolby
senior tag
Sziasztok!
Lehet az excelben olyat csinálni, hogy egy cella hivatkozásába egy másik cella eredményét belefűzni?
Valahogy így képzelném el (persze így nem jó):
=Ha(A2='Munka2'!A[A1];...)
Az A1-ben függvénnyel keresném meg hogy a másik oldalon lévő táblában hanyadik sorban van az amivel össze kell hasonlítani (hol.van-nal)
Gondolkodtam S1O1-ben is, de abban sem tudom egy cella értékét hozzárendelni a cella helyének meghatározásához.- Nyugalom, a hosszú élet ritka!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest