- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- Megoldások IBS/IBD-re
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bandus
veterán
hali!
problémám a következő:
egy .iec fájlban van nekem rengeteg mérési adatom, amiből szeretnék mutatós grafikonokat gyártani. de ha importálom excelbe (2007), akkor kicsit összevissza jelennek meg a dolgok, nem pedig a megszokott standard 1adat/cella formában. van lehetőség ezeket így átrendezni valamiféle funkcióval, mert egyenként átírni meglehetősen hosszadalmas lenne..köszi előre is a választ
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #5592 üzenetére
Hákásan köszönöm segítséged! Most már minden oké.
-
félisten
válasz Vasinger! #5591 üzenetére
Hali!
Tehát nem számként, hanem szövegként vannak a cellába, hisz ha szám lenne, akkor 27,0 28,0 stb lenne.
Szóval egyszerűen(már ha jól értelmeztem)
1. kijelölöd az egész tartományt(korábban írtam hogyan kell)
2. kezdőlap/Keresés és kijelölés/Csere...
3. Íg beállítod: [link], majd katt az Összes cseréje gombon.Fire.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #5590 üzenetére
Nos, eddig tökéletes. Csak egy dologra nem gondoltam, mégpedig az, hogy minden egyes számérték így néz ki: 27.0 28.0 És a pont nem véletlen van kiemelve, mivel ha vessző lenne ott, akkor csak a tizedes jegyet kéne arrébb tolni, de így nem lehet.
Hogyan lehetne eltüntetni a .0 végződést? -
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #5589 üzenetére
Hali!
A nagy eszemmel "rájöttem", hogy ugyanezzel a módszerrel törölhetőek az üres sorok is...
Szóval mivel a képed alapján az látszik, hogy csak azért van gond, mert minden 2. sorod üres(ott nincsenek a cellában adatok), ezért a megoldás az üres sorok törlése is lehet.
Az előző HSZ-om 1.-3. pontját csináld meg, csak ezután a Kezdőlap/Törlés/Sorok törlése a munkalapról lehetőséget használd
Sebaj, legalább most elsajátítottad azt is, hogy hogy lehet az összes üres cellát nullával(vagy bármilyen más értékkel) feltölteni...
Fire.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz Vasinger! #5588 üzenetére
Hali!
Két lehetőség van alapjában véve, mivel az a gondod, hogy üres cellával nem képes bizonyos függvény dolgozni.(vagy töröljük, vagy 0(nulla) értéket adunk neki)
1. minden üres sort törölni kell, ehhez makró kell(vagy kézzel, de az eltarthat egy darabig)
2. Az üres cellákat kijelöljük és 0(nulla) értéket írunk az összesbe, most ez utóbbit írom le, elég egyszerű.1. jelöd ki a telejes adattartományt(A1 cellán katt, majd CTRL+SHIFT+END
2. kezdőlap/keresés és kijelölés/Ugrás
3. Irányított... gombon katt, Üres cellák kijelöl, OK
4. (most kijelölődtek az üres cellák) írj 1 darab 0-át(nullát) majd CTRL+ENTERBár ez egyszerű megoldás, de elég csúnya lsz a táblázat a sok nullával..
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #5587 üzenetére
-
félisten
válasz Vasinger! #5586 üzenetére
Hali!
A 2. problémáddal kezdem.
1. Töröld ki az 1. sort(ahol most a fejlécek vannak)
2. A oszlop kijelöl
3. Adatok/Szövegből oszlopok
4. Tagolt, tovább
5. határolójelek, csak a szóköz elé pipa, tovább
6. rendeltetési hely $B$1 (vagy katt a szélén a tartomány kijelöléséhez, ezután katt az egérrel a B1 cellán ENTER)
7. Befejezés
8. A felesleges oszlopokat törlödAz 1 problémádnál az nem gond, hogy minden második sor törölve lenne, vagy ezt szeretnéd épp elkerülni, mert így jobban elkülönülnek az adatok?
Fire.
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Először is itt egy kép:[link]
Hogy lehetne azt megcsinálni, hogy a "G" oszlop alatti számok, (ki is jelöltem) egy oszlopban legyenek, mert minden második sorban csak egy oszlop van, nem tudom értetek e.
Szóval kiakarom mutatni a "G" oszlop alatti értékek statisztikáját egy fv.-nyel, de így nem lehet.Ugyanez a helyzet itt is:[link]
Itt a C0 és C1 oszlopokat szeretném külön rárakva függvényt, amiből átlagot, max és min. értéket tudok megtalálni.Nos, egyáltalán lehetséges ez?
-
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #5584 üzenetére
Bocsesz, csak így visszaolvasva félreérthetően fogalmaztam, szóval:
Ha 2002-es az Excel, akkor telepíteni kell az SP3-at ÉS elvégezni a Registry módosítást, míg 2003-as Excel esetében CSAK a Registry módosítás szükséges.
(SP3 telepítésekor nincs szükség a gyorsjavító csomagra sem, mivel az SP3 tartalmazza)Fire.
-
félisten
Hali!
Nem véletlenül kérdeztem, hogy változott-e az Office(ezáltal az Excel) verziója, ugyanis ez a hiba ismert ez esetben. Elég összetett a dolog és sokat kellett volna adott esetben feleslegesen írnom, úgy hogy ehelyett inkább belinkelem a megoldást: [link]
Röviden összefoglalva: Ha 2002-es verzió, akkor szedd le a hozzávaló SP3-at és telepítsd, ha 2003-as, akkor pedig marad a Registry-s megoldás.
Azért majd írj, hogy mire jutottál.
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
Reac^
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #5570 üzenetére
most hogy monodod, lehet hogy előtte 2k volt most meg azért raktam fel 2k3-at mert nem találtam a 2k lic-t
nem vok benne biztos... ezért lehet?de akkor ugyanilyen környezetben ugyanezen OS/OF mért nem produkálja ezt
1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál | PH! megbízhatóság: 50+
-
Delila_1
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #5581 üzenetére
Köszönöm a virágot.
Egy hivatkozást két helyen átírtam, a harmadikon meg nem.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
félisten
válasz Delila_1 #5578 üzenetére
Hali!
Jaaaa! Oksa. Szerinted néztem Én, hogy melyik HSZ-omra válaszoltál? Hát nem...
Valamiért a feltételes formázásos HSZ-omat vettem alapul, abban meg valahogy nem értettem hol van csatolt_cella-1...Bocsi!#5579 MOD
És mi volt a hiba?Fire.
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #5577 üzenetére
Sub auto_open() címmel írtam makrót, de nem akar elindulni a fájl behívásakor. Ilyen eddig még nem volt. Mi lehet a balhé?
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #5577 üzenetére
A legördülő (űrlap) adja a csatolt cellába az értéket. Amennyiben az első kiválasztott tételnél 0 értéket akarsz kapni, akkor a csatolt cella értékéből levonsz 1-et, és kész.
Aki nem alkalmazott még legördülőt, szerintem egyszerűbb az űrlap elemekkel kezdeni az ismerkedést.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
félisten
-
Delila_1
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #5570 üzenetére
Szia Fire,
1. Csatolt_cella-1
2. A kérdező valószínűleg az oszlopnak csak egy részét másolta, azért nem ment át a szélesség.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
félisten
válasz OT_mail #5573 üzenetére
Hali!
1. állj a B2 cellára, Feltételes formázás/Szabályok kezelése
2. Új szabály
3. Itt a képlet helyére írd be az itt jól látszó feltételt: [link]
4. ismételd, ahányszor szükséges a 2-3. pontot
5. a B2 cellát hagyományos módon másold le Bakármeddig...Fire.
-
OT_mail
csendes tag
Sziasztok!
Lassan fél napja szenvedek a feltételes formázásokkal (Excel 2007).
Hogy lehet megoldani, hogy ha az A oszlopban pénznemek vannak (EUR, HUF, USD, stb.), akkor attól függően hogy adott sorban melyik pénznem van a 2. (B oszlop) cella háttere legyen piros, zöld, kék. Pl.: A1-ben HUF akkor B1 piros, A2-ben USD akkor B2 zöld.
Állandóan a nem használhatóak relatív hivatkozások feltételes formázás feltételeként üzenetet kapom.Előre is köszi!
-
Ribi
nagyúr
válasz Delila_1 #5538 üzenetére
Vicces, de másnap problémázott, hogy nem akarja futtatni a makrót, csak ha bekapcsolom hogy minden makro simán lefuthasson. Az meg nem franko.
Nemtudom hogy alá lehet iratni, vagy hogy kiírjon valamit és akkor be lehet kattintani azt hogy ne futhasson olyan ami nem ad visszajelzést. Nem igazán tudom a lehetőségeket sem.
Köszi -
félisten
válasz Delila_1 #5567 üzenetére
Hali!
1. Igen, az űrlap vezérlő jó megoldás, de csak abban az esetben, ha mizu_-nak valóban nincs szüksége a nullás index-re és nem csak "hasra ütésre" írta ezt:
"Pl.: piros, zöld, kék legördülő értékekhez 0,1,2 tartozzon."
Ha kell a 0. index, akkor ActiveX ComboBox, meg egy 1 soros makró2. Miért, hogy lehet még kijelölni oszlopot úgy, hogy nem az oszlopazonosítóra kattintasz? Áruld el lécci, lécci, lécci...
Reac^
Az OS és az Office verzió is ugyanaz maradt az újra telepítést követően?
(pl XP-ről nem álltál át W7-re ill. Office 2000-ről 2007-re)Fire.
[ Szerkesztve ]
-
Reac^
őstag
Sziasztok!
Gép reinstall után. Hálózatos meghajtó. Ugyanazok a jogok. Csak ez a felhasználó használja a fájlt (de több fájnál is ez van).
Tehát ha 1 meglevő táblázatot nyit a hálózatról, és simán rákattint a "flopy" azaz mentés ikonra akkor ez a "hibaüzi" lép fel, mintha irásvédett lenne a fájl. De közben persze erről szó sem lehet. Többéves pályafutásom alatt nem láttam még ilyet, esetleg vkinek erre vmi ötlete?
1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál | PH! megbízhatóság: 50+
-
Delila_1
veterán
A 2000 verzióban is kiválóan működik.
A kijelöléssel lehet baj. Az oszlopot az oszlopazonosítón – betűn – kattintva jelöld ki a másoláshoz, másolsz (Ctrl+c), lépj a másolás helyének első sorába, beillesztés (Ctrl+v).
Hasonlóan járj el a sor másolásánál, ott a sorazonosítón kattintva jelöld ki a sort, és az első, A oszlopbéli cellán állva illesztd be.
Ha így teszel, nincs szükség az irányított beillesztésre, ez mindent visz magával.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
Az űrlap vezérlőelemek közül is alkalmazhatod a kombi panelt (lenyílót). Azért ezt ajánlom, mert könnyebb kezelni, mint az ActiveX vezérlőt.
A Vezérlő formázásánál (jobb klikkre jön elő) a Vezérlő fülön megadod a Bemeneti tartomány helyét a füzetedben, a Cellacsatoláshoz azt a cellát, ahova a számot szeretnéd íratni.
A csatolt cellában az a sorszám jelenik meg, ahányadik a kiválasztott tétel a bemeneti tartományodban. Ez azt jelenti, hogy nem lehet 0, a minimális értéke 1.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz ALbeeeee #5557 üzenetére
A két ellipszis gombként való alkalmazása:
Objektumon jobb klikk, makróhozzárendelés. Megjelenik a párbeszéd ablak, és felajánlja az EllipszisN_Kattintáskor nevű makrót. Rögzítés, és minden más nélkül rögzítés vége. Ugyanez a másik objektumnál is. A két "üres" makróba másold be a lenti kettőt. Az első megjeleníti a Téglalap 4-et, a másik elrejti. Ezekhez már kell az "ActiveSheet.", mert a makrók nem a laphoz vannak rendelve, mint az előző. Elérése: Alt+F11, a bal oldali listán kiválasztod a füzeted nevét, ott a Modules-t, és abban a ModuleN-ben találod meg.Sub Ellipszis1_Kattintáskor()
ActiveSheet.DrawingObjects("Téglalap 4").Visible = True
End Sub
Sub Ellipszis2_Kattintáskor()
ActiveSheet.DrawingObjects("Téglalap 4").Visible = False
End SubAz érvényesítés szövegei nálam egy fájlnál elmásztak, mindig más helyen jelentek meg, azért nem ajánlottam. Többet tettem egy lapra, és mindegyik ott jelent meg, ahova az utolsót helyeztem.
[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
ALbeeeee
csendes tag
válasz Delila_1 #5552 üzenetére
Találtam én is egy megoldást (részben) a problémára.
Adott cellához bárhová helyezhető megjegyzés:
ADATOK > ÉRVÉNYESÍTÉS > FIGYELMEZTETŐ ÜZENET > (PIPA) A cella kijelölésekor figyelmeztetés jelenjen meg > Alatta pedig kitölthető a figyelmeztetés tetszés szerint-----------------------
A végeredmény bárhol elhelyezhető, és a megadott cellát kijelölve automatikusan megjelenik
-----------------------
Nem méretezhető______________________
>> Delila_1 << Használni viszont a te megoldásodat fogom. Bevált![ Szerkesztve ]
:)
-
félisten
Hali!
Igen az elképzelhető, a 2003/2007-ben biztosan működik.
mizu_
Az a legördülő "menü", az egy ActiveX DropDown komponens vagy esetleg "sima" adatérvényesítéssel létrehozott lista? Melyikre gondolsz?
(előbbi esetben elég egyszerű megvalósítani)Fire.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Fire/SOUL/CD #5560 üzenetére
Office 2000 lehet, hogy azért?
@andy - irányítottnál se tudok többmindent kijelölni
szerk
Mindentnél nem viszi az oszlopszélességet - tesztelve itthon 2k7[ Szerkesztve ]
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
mizu_
tag
Sziasztok!
Megoldahtó valahogy, hogy ha legördülő menüből kiválasztok valamilyen szöveget akkor a cellában a kiválasztott szöveg szerepeljen, de ha hivatkozok rá akkor számként tudjam kezelni?
Pl.: piros, zöld, kék legördülő értékekhez 0,1,2 tartozzon.Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
andy83
aktív tag
-
félisten
Hali!
Hozzáadni? Ott nincs mit "hozzáadni". Ha Mindent-en van akkor másol mindent(beleértve az oszlopszélességet is), ha meg Oszlopszélességet-re állítod, akkor CSAK az oszlopszélesség lesz másolva.
Elméletileg a sima másol/beilleszt módszerrel is át kellene másolódni a szélességnek is, az hogy ez sonar esetében miért nem működik, azt meg passzolom...
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
-
ALbeeeee
csendes tag
válasz Delila_1 #5556 üzenetére
Igen, próbálkoztam én is többféle megoldással. Most azon agyalok, hogy készítek két gombot (két ellipszis - zöld, piros) És az egyik bekapcsol a másik ki. (De nem tudom a kattintáshoz rendelni.) Ez, hogy néz ki?
------------------
Tudtok ajánlani valami ebookot, vagy könyvet ami által kicsit fejleszthetem a VB "tudásomat" ? Nagyon jó lenne az alapokat jobban átvenni, hogy ezek a dolgok ne okozzanak problémát. Nagyon szépen köszönöm!
-
-
ALbeeeee
csendes tag
válasz Delila_1 #5552 üzenetére
HUHH! EZ NEM SEMMI! TÖKÉLETESEN MŰKÖDIK! BIZTOSAN SOK DICSÉRŐ SZÓ HANGZOTT MÁR EL EZEN A FÓRUMON, DE AZT KELL, HOGY MONDJAM KÖSZÖNÖM! 1000 hála neked! --- Na, de még egy kérdést engedj meg. VB-ben van olyan opció ami azt figyeli, hogy fölé húzom az egeret? Tehát a segítségeddel létrehozott téglalap nem kattintásra jelenik meg és tűnik el, hanem a fölé húzással? Ez természetesen csak hab a tortára. Az eddigi segítségedet tényleg nagyon köszönöm! Üdv, ALbee
-
Delila_1
veterán
-
félisten
válasz ALbeeeee #5551 üzenetére
Hali!
makróval megoldható, csak kérdés, hány darab olyan cella van a lapodon, ami esetében különböző szövegnek kellene megjelenni? Mert hogy azt neked kell beleírni a macro kódba...
Fire.
-
Delila_1
veterán
válasz ALbeeeee #5551 üzenetére
Ezt tudtommal csak makróval lehet megoldani. Rajzolsz egy téglalapot, rajta jobb klikk, Szöveg hozzáadása. Beírod a kommentet. A szerkesztőléc bal oldalán megnézed, milyen nevet rendelt hozzá az Excel (Téglalap, szóköz, és egy sorszám).
A lapfülön jobb klikk, kód megjelenítése. Megnyílik a VB szerkesztő. A jobb oldalon kapott üres lapra bemásolod:Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$B$2" Then ActiveSheet.DrawingObjects("Téglalap 5").Visible = True
If Target.Address = "$C$2" Then ActiveSheet.DrawingObjects("Téglalap 5").Visible = False
End SubEnnek hatására, ha a B2 cellára kattintasz, megjelenik a kommented ott, és akkora méretben, ahol és ahogy rajzoltad. A C2-re kattintva eltűnik (ezt be is írhatod a szövegbe, ha más is használja a fájlt).
A makróban a Téglalap 5 helyett 2 helyen írd be a saját objektumod nevét. Akár ellipszist is rajzolhatsz, csak a makróban a megfelelő nevet add meg.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
ALbeeeee
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #5547 üzenetére
Köszönöm válaszod! Bocsi, hogy kicsit értetlenül fogalmaztam.
Nem kell másik munkalapra vinni, sőt még 2 m se kell.
Vegyük az előző példát:
b2 - komment
A komment (mondjuk) jelenjen meg a monitor közepén. Amikor elhúzom a kurzort a B2 fölött (vagy rákattintok) a monitor közepén jelenjen meg a megjegyzés.
Valami ilyesmi
Az a probléma, hogy nem tudom rögzíteni. Az lenne a vágyam, hogy megmondom neki, hogy ITT jelenj meg és azt csinálja
-
ALbeeeee
csendes tag
válasz Delila_1 #5545 üzenetére
Köszönöm! A problémám az elrejtésnél jön ki, azt el felejtettem leírni. Ahogy írtad tényleg el tudom húzni, és át is tudom méretezni, de ezután amikor az adott cellára húzom, hogy megjelenjen automatikusan a jobb felső sarkához igazítja. Nem is a nyíllal lenne gondom hanem, hogy nem ott jelenik meg ahol én akarom. Szövegdobozt tudok úgy használni mint megjegyzést? Adott cellát akár kattintással kijelölve kis KOMMENT jelenjen meg AZ ÁLTALAM MEGHATÁROZOTT HELYEN? Előre is köszönöm! Üdv, ALbee
-
Delila_1
veterán
Egy cellát nem tudsz átméretezni, csak egész sort, ha a magasságát állítottad, vagy egész oszlopot, ha a szélességét.
Teljes oszlop, vagy sor másolásakor az adattal együtt megy a szélesség, ill. magasság is.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
félisten
válasz ALbeeeee #5544 üzenetére
Hali!
Értem és nem értem...
Szóval az nem jó, hogy megfogod az egérrel és elviszed 2 méterrel jobbra?
Vagy az lenne a feladat, hogy esetleg egy másik munkalapon jelenjen meg?
Mert ha ez utóbbi, akkor erről nincs tudomásom, hogy kivitelezhető lenne.Fire.
-
Delila_1
veterán
válasz ALbeeeee #5544 üzenetére
Menj fölé a nyíllal, és mikor kereszt alakú lesz minden végén nyíllal, oda húzod a megjegyzést, ahova akarod. Egy vonal továbbra is összeköti a cellával, amelyikhez fűzted.
Ha ezt meg akarod szüntetni, ne megjegyzést, hanem szövegdobozt alkalmazz.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
ALbeeeee
csendes tag
Sziasztok, a kérdésem az lenne, hogy a MEGJEGYZÉSEKET tudom e valamilyen formában rögzíteni. Azt szeretném, ha mondjuk megjegyzést fűzök a B1-es cellához az NE KÖZVETLEN MELLETTE jelenjen meg, HANEM EGY ÁLTALAM MEGHATÁROZOTT HELYEN. Kíváncsian várom van e valakinek megoldása az alábbi helyzetre. Köszönettel, ALbee
-
-
Pók32
csendes tag
válasz Delila_1 #5539 üzenetére
Köszönöm a válaszodat.
Kár hogy a másolt adatok megtartják formájukat, mert minden reggel azzal kezdem a munkámat, hogy javítgatom a cellákat.A második kérdésemhez: általában 2-3 hetente változnak a fájl nevek, a gyűjtő nem változna. De ha meg kérnélek segítenél a makró megírásával, ha át küldeném Neked e-mail-en az alap táblázatot?
Előre is köszönöm.
-
Delila_1
veterán
válasz dtpeter #5535 üzenetére
Egy próbát megér:
Formázz meg egy oszlopot a dátumnak, és ebben az oszlopban hivatkozz az eredetire.
Ez így kínai lehet. Vegyük, hogy az A oszlopban szerepelnek jelenleg a dátumok, valamilyen formában. Az új oszlop formátuma 2009.10.27, ebben hivatkozol az eredetire: =A1
A kimutatásba ezt az új oszlopot vidd be az A helyett.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
Az első kérdésedre: igen, az átmásolt adatok megtartják az eredeti formájukat, hacsak nem érték beillesztéssel kerülnek a füzetedbe. Van egy kis négyzet a sor-, és oszlopazonosítók között, erre kattintva a teljes lapod ki lesz jelölve, vagyis egyszerre formázhatod az összes cellát egy lapon.
A másodikat csak makróval lehet megoldani. Ahhoz viszont ismerni kell a gyűjtő, és a többi fájl nevét, útvonalát, és szerkezetét.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
Az Eszköztáron (fent, az ikonsoron) jobb klikk, Űrlapok. Ott rákattintasz a Gomb-ra, és megrajzolod vele a megfelelő méretű gombot a lapodra. Megjelenik a Makró-hozzárendelés párbeszéd doboz, ahol kiválasztod a makródat, OK.
A gomb szövegét, és a szöveg formátumát módosíthatod.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Pók32
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Reménykedem, hogy tudtok segíteni.
A táblázatomban szeretném, ha az összes cellának ugyanaz a betű típusa és nagysága lenne. Én ugyan beállítottam kezdetben, de ha valaki (nem csak én használom), más táblázatból másol be értéket bármelyik cellába, akkor áthozza a másik táblázatból a cella beállításait.A másik dolog amiben szeretném a segítségeteket kérnem: Ez a táblázat több példányban is létezik (más-más névvel, és külön fájlban). 6 oszlopból áll, az egyik oszlopban a dátumot tároljuk. Mivel ezeket, a táblázatokat állandóan figyelni kell (néha 5-6-ot), szeretném hogy ezt megkönnyítve lenne egy plusz táblázat, amelyet amikor megnyitok felhozza a másik 5-6 táblázatból azokat a sorokat, amelyek az aznapi dátumot tartalmazzák. Remélem érthetően írtam le.
Előre is köszönöm fáradozásotokat: Pók -
dtpeter
csendes tag
válasz Delila_1 #5529 üzenetére
Delila_1 és Cuci3: Ez elmúlt pár napban nem néztem rá a fórumra, de köszönöm szépen, hogy foglalkoztatok a kimutatás - csoportosítás kérdéssel. Nekem sehogy sem sikerült a csoportosítás a dátum adatokat illetően, de akkor biztos az volt a gond, hogy nem kezdettől fogva dátum típusúak azok a mezők. Végül is az eredeti elképzeléssel (függvénnyel) oldottam meg egyelőre a dolgot, de feltétlenül megpróbálom még egyszer ezt a csoportosítást is.
Aminek nagyon örültem még, hogy sikerült megoldani az elemek összevissza sorrendjének kérdését, nagy meglepetésre a "jobb klikk, Sorrend" pont erre jó (mondjuk a megvalósítás kicsit fapadosnak tűnik, egy lépésenként jobbra-balra, illetve könnyítésként a lista elejére-végére lehet helyezni)Első számú aranyszabály: Ha nincs probléma, csinálunk.
-
kraftxld
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #5533 üzenetére
Igen, ezt tudtam, a másik dolog amitől herótom van az ez a vágólap
Azért köszi, bár ha nagyon megunom lehet megpróbálok írni rá valami okosságot.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
félisten
válasz kraftxld #5532 üzenetére
Hali!
Konkrétan beállítási lehetőségről nem tudok, csak egy megoldás, amit én is gyakran használok, nevezetesen, hogy meg kell jeleníteni a vágólapot.
Egyszerűen csak add hozzá a Vágólap/Clipboard parancsikont a gyorselérésű eszköztárhoz, és már látható is lesz a vágólap tartalma, ahonnan akárhányszor beilleszthető egy vagy több adat is. [link]Fire.
[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
félisten
Már elég régóta idegesít a következő Excelben:
Ha vágólapra rakok valamit és utána nem illesztem be azonnal, hanem még mondjuk beírok egy értéket egy cellában, akkor a vágólap tartalma elveszik. Erre nincs valami beállítási lehetőség?| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Van egy cellám amit átméreteztem. Hogyan tudom megoldani, hogy ezeket a méreteket átvigyem a többi cellára is?
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
Delila_1
veterán
Egy – bosszantó – érdekesség:
Ha előre beírom a dátumot (eredmény 25.okt), és utána adom meg a 2009.10.25 formátumot, a kimutatásban nem engedélyezi a csoportosítást. Ha viszont előre megadom a formátumot a teljes oszlopra, és azután írok bele értékeket, egy rossz szava nincs a csoportosítással szemben, simán végrehajtja.
A súgóban a csoportosítással kapcsolatban van egy ilyen mondat: Numerikus tételek, dátumok és időpontok csoportosítása bizonyos típusú forrásadatoknál nem lehetséges.A bizonyos típus mibenlétéről nem esik szó.
Ez is az Excel egyik rejtelme...Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
kovacsn
csendes tag
Üdv!
Az lenne a problémám, hogy adott egy árlista excel formátumban.Szeretnék minden termék után egy info ikont, amin egy hiperhivatkozást helyezek el, a gyártó honlapjára.A probléma ott kezdődik, hogy látom a linket ha fölé viszem az egeret, viszont ha rákattintok nem történik semmi.A másik probléma - gondolom összefügg az elsővel -, hogyha elmentem a táblát html formátumban, akkor az info ikonok nem látszódnak.
Röviden ennyiHa valaki tudna megoldást a problémára, annak nagyon örülnék!
Válaszokat előre is köszi! -
flurider
aktív tag
válasz Delila_1 #5520 üzenetére
Köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszolsz, de megérthetnéd, hogy válaszaid nem megfelelőek, vagy legalábbis nem nekem. Írhatsz még 40 verziót, hogy így meg úgy, de:
légyszi nyiss meg egy excelt, másolj bele valami random adatot (balról jobbra haladva, ugyanis az eredeti tábla fektetett lapon lap aljáig van adattal, úgy hogy havonta az új adatokat egy következő oszlopba kerülnek), az első 3 oszlopot rögzítsd le (hogy mindig látható legyen) és a leírtak alapján próbáld meg úgy kinyomtatni (vagy legalább nyomtatási képet generálni), hogy a rögzített 3 oszlop után közvetlenül a tábla utolsó oszlopa jöjjön.
Akárhogy húzom a margókat állítok mindent, ez nem sikerül.
Csillagkörü Litér
-
Delila_1
veterán
válasz dtpeter #5518 üzenetére
A mező címét szürke háttérrel jeleníti meg a kimutatás, erre a mezőre kell lépned.
Eddig nem sikerült rájönnöm, hogy mikor, és mikor nem engedi a csoportosítást. Az első kérdésedkor csináltam egy kimutatást, akkor engedte. Most újra előállítottam egy hasonlót, most nem engedi.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz flurider #5519 üzenetére
A nyomtatási nézetben kapcsold be a margókat, akkor az oszlopok szélességét kedved szerint állítgathatod a lap tetején megjelenő fogókat jobbra-balra húzva. Ugyanitt a margókat is keskenyebbre veheted, hogy elférjenek az adataid széltében.
A Beállítások gomb egy párbeszédablakot ad, ahol a "Legyen az eredeti méret" mezőben kisebbre veheted a %-ot, magyarán lekicsinyítheted a nyomtatványodat.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
flurider
aktív tag
válasz Delila_1 #5515 üzenetére
Hi!
Nem jó válasz ;<
AZ hogy mit látok, az tökmindegy, ha kijelölöm elrejtés nélkül a nyomtatni kívánt dolgot, vagy elrejtem és úgy jelölöm ki, akkor is két külön oldalra rakja. Én azt szeretném, hogy folytatólagosan rakja be az A-D oszlop mellé a FD oszlopot pl. Mármint nyomtatásnál.Csillagkörü Litér
-
dtpeter
csendes tag
válasz Delila_1 #5517 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen A felvetett "Adatok/Tagolás és részletek/Csoportba foglalás" nagyon jól hangzik, de egyszerűen nem tudok rájönni, hogy melyik lehet a kimutatás címsora... Megpróbáltam a help-ben megnézni, rákerestem google-ben, végigkattintottam minden szóba jöhető cellát, de így se, mindenhol azt kapom, hogy "A kimutatás nem fogható csoportba". Szeretném, ha egy picit szájbarágósabban írnád le, hogy mit is kéne csinálnom.
A pipálgatással kapcsolatban meg arra jöttem rá, hogy valóban lehet pipálgatni, ha az elrendezést átvariálom, és a Sor-hoz veszem fel a dátum adatokat. (Előtte az Oldal-nál volt, ahol nem enged pipálni, de most oda áthelyeztem a szöveget, végülis majdnem mindegy, hogy mi hol van).
A Ha függvénnyel tökéletesen működik a harmadik felvetésem, köszönöm
Első számú aranyszabály: Ha nincs probléma, csinálunk.
-
Delila_1
veterán
válasz dtpeter #5516 üzenetére
A negyedéves csoportosításhoz:
A dátumokat ne alakítsd át, mielőtt a kimutatást elkészíted. A kimutatásban állj a címsorára, Adatok/Tagolás és részletek/Csoportba foglalás. Ez különböző csoportosításokat ajánl fel, abból kiválasztod a Negyedéveket.A 2003-nál is lehet "pipálgatni".
A #HIV és #ÉRTÉK hibákat a HA függvény alkalmazásával elkerülheted.
=HA(a hivatkozott cella <>18%;"";a cella)
Ezt persze normálisan kell megadni, csak az elvet írtam le.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
dtpeter
csendes tag
Sziasztok!
Kimutatással kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Excelben nem túl járatos ismerősnek segítenék egy táblázatot készíteni a kisvállalkozásához, de én is elakadtam. Adott egy pénztárnyilvántartás (Dátum, Szöveg, Bevétel, Kiadás, Egyenleg oszlopokkal), amit ki kéne egészítenem azzal, hogy az áfa összegét is követni lehessen. Ezt új oszlopok beiktatásával gondoltam megoldani (Áfakulcs, Fizetendő áfa, Levonható áfa, Időszak), és ebből a bővített táblázatból készítettem kimutatást. A kérdés szempontjából lényeges lehet, hogy az Időszakot a Dátumból automatikusan számoltatom / =HA(A2882="";"";ÉV(A2882)*100+HÓNAP(A2882)) , ami pl. szeptemberre ezt eredményezi: 200909/. Ez eddig egészen jó, a kimutatás is működik, de felmerült néhány problméma:
1, Lehet-e az excel 2003-as verziójában a kimutatásnál az Oldal mezőben egyszerre több elemet is kijelölni? Alapban nem, de talán valami beállítással meg lehet oldani. Olyasmire gondolok, mint a 2007-esben, ahol pipálgatni lehet, hogy mely időszakokat szeretném látni a kimutatásban, ne kelljen egy negyedéves elszámoláshoz háromszor lekérni az adatokat. Gondoltam arra is, hogy eleve negyedéves Időszak adatot veszek fel a táblázatba (végülis ezt is meg tudom oldani egy segédtáblával és Fkeressel, de praktisabbnak gondolnám az eredeti ötletet, hátha csak az adott hónap adatai érdekesek)
2, A tesztelés során érdekes sorrendben vannak a legördülő lista elemei, ezzel is szeretnék kezdeni valamit, ha lehet. Kb. így néz ki: 200910; (üres); 200911; egy teljesen üres sor; 200912. A tök üres sort nem is értem, hogy miért van ott.
3, Felmerült, hogy a kimutatásból nyert adatokkal további számításokat kéne végezni, és lehet is hivatkozni az összegzésekre (kimutatásadatot.vesz képlettel), de miután nem feltétlenül van minden áfakulcsból minden időszakban, ezért néha #HIV!, néha #ÉRTÉK! az eredmény... Meg lehet-e oldani, hogy egy adott cellába kigyűjtse a 18%-os áfa összegzését (ha nincs, akkor 0), és egy másik cellába a 25%-os áfa összesített adatát? Tehát az lenne a lényeg, hogy ez a cella ne "vándoroljon" a kimutatás esetleg bővülése miatt.Elnézést a hosszas kifejtésért, és előre is köszönöm a segítséget.
Első számú aranyszabály: Ha nincs probléma, csinálunk.
-
Delila_1
veterán
válasz flurider #5514 üzenetére
Elrejted azokat az oszlopokat, amelyeket nem akarod kinyomtatni.
Kijelölöd az oszlopot, jobb klikk, Elrejtés.
Felfedni úgy tudod, hogy a két szomszédos oszlopot együtt kijelölöd, jobb klikk, Felfedés.Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
flurider
aktív tag
Hi
Hogy tudok olyat, hogy egy havonta bővített tábla kijelölt részeit egymásmellé nyomtassam?
A táblázatnak az első 4 oszlopa rögzített. Az 5. oszloptól írom havonta az adatokat, de csak az aktuálisat, valamint az első 4 oszlopot kéne havonta nyomtatni. Ha kijelölöm őket, akkor két külön lapra tudom csak nyomtatni ;íVan ötletetek?
Kösz előre is.
Csillagkörü Litér
-
Delila_1
veterán
Sub Also()
Range("A10").Formula = "='2'!B" & Sheets("2").Range("B65536").End(xlUp).Row
End SubAz A10 helyett azt a cellát írd be, ahova a '2'!Butolsó adatot akarod bevinni.
-
Delila_1
veterán
A HOL.VAN függvény 3. paraméterével variáld a képletet. A függvény egy számot ad, ahol a tartományban megtalálta a keresett értéket. Ezt alakítottam betűvé a A KARAKTER függvénnyel. Mivel az A betű ASCII értéke 65, a sorszámhoz hozzá kellett adnom 64-et, és ezt növeltem 1-gyel, amit a HOL.VAN értékhez is adhattam volna.
Az eredeti képlet:
=INDIREKT(KARAKTER(HOL.VAN(-1;A2:E2)+1+64)&1)Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
cma8
csendes tag
válasz Delila_1 #5504 üzenetére
Köszönöm, de nekem ezzel a képlettel csak azt mutatja meg hogy az egyenleg (bevétel-kiadás) melyik hónapban van legközelebb a 0-hoz.
Nekem arra lenne szükségem, hogy azt mutassa meg, hogy melyik az a hónap ami már az előző hónapok negatív egynlegeit is fedezi. pl.: az 5. hónap, mert: -1500, -1000, 570, 3000
Más: Hogyan lehet egy adott cellának meghatározni (egy másik cellára hivatkozva) a maximális értékét?
Köszönöm
-
Delila_1
veterán
Nálam az ='2'!B$2 úgy működik, ahogy kell, akárhány sort szúrhatok be elé.
Próbáld meg egy másik lapra bevinni a képletet a vegyes hivatkozással.
(ez nem fix, hanem vegyes hivatkozás, a $B$2 forma a fix)Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
A képletet úgy írtam meg, hogy feltételeztem, a hónapok A1-től kezdődően az első sorban vannak, a 2. sorban pedig a hozzájuk tartozó értékek.
=INDIREKT(KARAKTER(HOL.VAN(0;A2:E2)+65)&1)
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple notebookok
- Projektor topic
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Delta Force (2024)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Eredeti játékok OFF topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest