- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Brutforsz #2697 üzenetére
Ha egy másik felhasználói fiókból nyitok meg egy lementett fájlt, akkor "normálisan" működik minden.
Sajnos erre a hibaokra már nem fogunk rájönni, megfutamodtam, és újratelepítettem. Most jó!
(a gép használója sok könyveléssel kapcsolatos pénzügyi excel táblát használ, melyek jelentős része külső forrásból származik, esetenként egy csomó makróval. Könnyen lehet, hogy újra előjön a hiba, bár nem kívánom!)Köszönöm a segítséget,
lrigo
-
Delila_1
veterán
Örülök, hogy felvetetted a kérdést.
Én is rossz névem veszem, hogy ha kell, ha nem, majmoljuk az angolokat. Mielőtt teljesen elfelejtenénk magyarul, jó lenne itt is a sheet helyett a lapot, a worksheet helyett a füzetet használni. Ezek a szavak még rövidebbek is az angol megfelelőjüknél, így lenne idő kiírni h helyett a hogy-ot, és társaikat.
Némelyik kérdésnél előbb a szavak, rövidítések jelentésén töprengek, csak a megfejtésük után jöhet szóba a probléma lényegének az értelmezése.
A szavazáshoz: szerintem jó az Excel kérdések és válaszok.
-
Delila_1
veterán
Próbáld még meg a Vezérlőpulton a Területi és nyelvi beállításoknál a Területi beállítások fülön a Testreszabást átnézni.
Hasonló problémám volt – a dátumformátumot nem érzékelte az Excel –, amit végül a fenti lap értékeinek többszöri ide-oda állításával sikerült helyrehoznom. -
Brutforsz
senior tag
Engem is érdekel, mi a jelenség oka.
Azt már megnézted, hogy mi történik, ha egy ilyen „érdekesen” működő munkafüzetet lementesz, és egy másik felhasználói fiókba belépve nyitsz meg?
Vagy feldobhatnál egy tárhelyre egy ilyen dokumentumot, akkor mások is megvizsgálhatnák, hátha kibukkan a hibaforrás.#2695
Címjavaslatom: Microsoft Office Excel táblázatkezelő - szerintem így helyes és keresőbarát is az elnevezés. -
válasz
Delila_1 #2669 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, és elnézést, de csak most keveredtem újra gép elé.
Az általad leírtakat már korábban megpróbáltam, az xlstart könyvtár eredetileg üres volt. Próbáltam azt is, hogy létrehoztam egy Munkafüzet.xlt sablont az xlstart könyvtárba, ami általános cellaformátumot tartalmaz, ennek ellenére indítás után százalékos értékként jelennek meg a beírt számok.
Új üres munkalapon gyakorlatilag csak akkor jelenik meg egy szám a beírt alakban, ha előtte szöveg formátumra állítom a cellákat.Brutforsz:
Köszönöm a választ, de sajnos nem oldja meg a problémát.Erősen hajlok arra, hogy újratelepítem az egészet, csak piszkálja a csőrömet, hogy mi a fene okozza.
Köszönettel:
lrigo -
lapa
veterán
tudja valaki miért kapott igénytelen-magyartalan "-topic" végződést a kedvenc fórumtémám?
-
Impi2000
csendes tag
válasz
Delila_1 #2655 üzenetére
Üdvözletem
Nagyon hálás vagyok a segítségekért, igen példamutató a fórum!
A makró beillesztése sikerült, összefüztem vagy ötször egymás után és remekül megoldja az elképzelésem. Maradtak még nyitott feladatok, de megpróbálom önerőből, utánolvasással és majd talán a végén megkérlek nézd át.
Mégegyszer köszi mindent
Impi -
Delila_1
veterán
Ha ennek a felhasználónak minden új füzete ezzel a formátummal működik, akkor valószínűleg mentett egy Munkafüzet.xlt -t a
Dokument and Settings\felhasználó\Application Data\Microsoft\Excel\XLSTART könyvtárba, amiben a szóközös formátum szerepel.
Ezt kell kitörölni.
Ha csak egy füzetben fordul elő a hiba, akkor csak abban kell törölni a szóközt. -
alexnowan
aktív tag
válasz
Delila_1 #2661 üzenetére
Szia!
köszönöm válaszod, bár nem értem hogy lesz ebből egy olyan tábla amelynek oszlopai a hónapokat, a sorai a termékeket mutatják, a cellákban meg a forintösszegek vannak.
Gyanítom hogy arra gondoltál hohy pl 82 tétel esetén 12 hóra, 984 szűrést végzek és ha mondjuk 5 áruházból vettem és ezek szerinti bontás is kell, akkor 4920 db szűréssel már kész is vagyok....Félre a tréfát. A SZUMHA kell nekem több kritérium vizsgálatával. Erre kell megoldás.
-
Brutforsz
senior tag
Szerintem az a helyzet, hogy alapértelmezett cellaformátumnak százalék van megadva. A példádnál maradva, azért ír 15-öt, mert az egyenlő 1500%-kal.
Próbáld ki azt, hogy az összes cellát kijelölöd, majd jobbklikk a területen, a cellaformátumot pedig beállítod pl. általánosra. Ha így rendben jelennek meg a számok, akkor ez volt az ok -> át kell állítani az alapértelmezett cellaformátumot. -
Sziasztok!
Ismerős gépén (Office XP) a cellákba írt érték automatikusan 100-al osztódik. (pl. 1500-ból 15 lesz)
A beállításoknál látszólag minden rendben van, ennek ellenére így jelennek meg az értékek.
Más felhasználóként belépve a Windowsba minden rendben van, az Excel a beírt értéket jeleníti meg.Találkozott már valaki ezzel a problémával?
Köszönttel,
lrigo -
chungee
addikt
Hogy lehet azt excelben megoldani, hogy ctrl+c ctrl+v re ne reagáljon, azaz ne tudják kimásolni belőle az adatokat? Mert azt nemszeretném, hogy a excégnél ahol dolgoztam, ne tudják használni a tábláimat, mert nem fizettek érte! előre is köszy!
-
-
alexnowan
aktív tag
Hi!
Ezzel a függvénnyel akadt gondom....
+SUMPRODUCT((MFG!$A$2:$A$4000=A8)*(MFG!$B$4:$B$4000="200701")*(MFG!$D$4:$D$4000))A dolga az lenne hogy a forrás MFG lap táblájának két oszlopában (A és B) szereplő kritériumok együttes teljesülése esetén a D oszlop ezen sorának(ainak) értékét (összegét) adja.
Pl.: ? mennyiért vettem tejet januárban? ----> A8= tej MFG A oszlop=termékek (itt tej többször is szerepel) , valamint B oszlobban a vásárlás dátuma megfelelő formátumra hozva (200701) , D-ben meg a forintösszegek.N/A hibát kapok, a képlet rossz, vagy valami formátum hülyeség, ( a forrástábla txt-ből lett excel), vagy simán van jobb megoldás is mint ez?
Hozzáteszem hogy később több kritériumot is meg akarok adni.
Előre is kösz a helpet.
-
Delila_1
veterán
Ikonra gondolsz?
Testreszabás Parancs fülén a Kategóriák között megtalálod a Makrókat, onnan az Egyedi gombot felhúzod az ikonsorra (eszköztárra). Ezután jobb klikk rá, hozzárendelheted a makródat, nevet adhatsz neki, változtathatod a mintáját.Én nem ikonra, hanem gombra gondoltam.
Az Űrlapok eszköztárról egy Gombot teszel a munkalapra, ehhez rendeled a makrót. Ennek a formátumát is változtathatod kedved szerint. -
Delila_1
veterán
Az MS 2000 Excelem az újratelepítés után nem fogadja el a 10.3 formában beírt dátumot. A régi – telepítés előtti – erre a beírásra azonnal dátum formátumúvá változtatta a cellámat, most manuálisan dátumra állítom, mégsem változik a formátum. Nem tud dátum-műveleteket sem végrehajtani.
Mit tegyek?
-
Delila_1
veterán
-
Delila_1
veterán
válasz
Impi2000 #2652 üzenetére
Szia Impi2000!
Íme a makró:
Sub adatmásolás()
If Cells(6, 2) = "" Then
Cells(6, 2).Value = Cells(1, 1).Value
Else
Range("B6").Select
Selection.End(xlDown).Select
sor = Selection.Row + 1
If sor > 65530 Then
sor = 7
End If
Cells(sor, 2).Value = Cells(1, 1).Value
End If
Range("A1").Select
End Sub -
Impi2000
csendes tag
Üdvözletem mindenkinek
Segítségeteket szeretném kérni egy makró-hoz:
Adott egy cella (A1) aminek adata, listából származik.
Ezt az adatot szeretném bevinni B6-os cellába egy makróval úgy, hogy akár hányszor futtatom a makrót, az A1-es cella tartalmával mindig egy sorral lejjebb kerüljön, a B6-os cellától. Pl. 3. futtatáskor az A1-es cella adata, már a B8-as cellába kerüljön.
Köszönettel Impi -
koob
senior tag
Adott 2 adattartomány 2 oszlopban a 2 tartományból az azonos adatokat kellene kiszűrni de nem feltétlen egy sorban vannak az azonos "számadatok". A lényeg ha mind 2 oszlopban szerepel ugyanaz az adat akkor azt valahogy jelezze. pl színnel vagy egy külön oszlopban.
?
-
Delila_1
veterán
Nagybetűs-> UPPER
Ez a függvény, amit beírsz. Mikor beírtad, visszaállsz ugyanerre a cellára, és a jobb alsó sarkában lévő kis fekete négyzetet "megfogod" az egérrel, és lehúzod addig, ameddig az adataid tartanak. Ezzel végig másolod.
Amennyiben vízszintesen is akarod másolni, jobbra húzod a négyzetet.Amikor kész vagy az érték beillesztésével, a függvényeket tartalmazó cellákat ki is törölheted.
-
Pá
addikt
Van bazi sok adatom.
Felváltva kis és nagybetű. Az összes kisbetűt nagyra kéne cserélni. Automatikusan.hogy?
-
Gordiann
őstag
Hali
Egy nagyon egyszerű kérdésem lenne:
(sajnos sehogy sem sikerül.)Van egy számoszlopom. A címe "B". Van még egy számoszlopom. A címe "H".
Szeretnék egy diagrammot (grafikont), hogy az X tengely legyen B Y meg H értékei.
Hogy tudom ezt véghezvinni?Köszi
Gordian -
rdi
veterán
válasz
#19103744 #2635 üzenetére
Az előtted szólóval értve egyet, ez egyszerűen egy jól leírt képlettel, majd frissítéssel megoldható.
A frissítést meg akár le is lehet programozni.Viszont szerintem először nem abszolut hivatkozás kell, maximum vegyes
Majd a 65 %-os szorzót el kell helyezni egy cellávban és arra hivatkozni abszolut módon. -
törölt tag
Alighanem nem jól magyaráztam el, h. mit szeretnék. E oszlopban termékek árai vannak. F oszlopban meg lehet adni a rendelési darabszámot, ami felszorozva G ben kellene látni, ennek a pl.: 65% pedig H-ban lenne látható. Természetesen mindez soronként, egymástól függetlenül... 300 termék van, nem szeretném egyesével végigprogramozni mindegyik cellát, de már nem emléxem, hogyan kell az ilyet csinálni.
-
törölt tag
Üdv!
Segítséget kérnék. A táblázat E oszlopában, annak minden sorában vannak számértékek. F oszlopban mennyiséggel szeretném ezeket felszorozni, ami G-ben jelenne meg, majd ezeknek az értékeknek bizonyos százaléka, mellette lévő H oszlop soraiban. Az E és az F értékek nem állandók, folyton változnak. Milyen parancsal lehet ezt megtenni?
-
sziasztok! egy excel diagrammot szeretnék készíteni, amelyen néhány anyagot ábrázolok az elektródpotenciáljuk függvényében. azt hogyan tudom megcsinálni, hogy az anyagok nevét ne kelljen az x-tengely alá írkálni, hanem az anyaghoz tartozó oszlopba írja bele a program. remélem sikerült érhetően fogalmaznom
köszi előre is
-
Koós Miklós
csendes tag
sziasztok,
van egy olyan egy oszlopos excel cimlistám, ahol a nevekhez hivatkozások (email vagy www) vannak rendelve Hogyan tudnám kiszedni alóluk az email vagy a webcimet, hogy megjelenjenek a táblázatban és beimportálhassam a levelezőm címlistájába ? -
Anor
csendes tag
köszi ez igy teljesen jó!
Akkor egy másik kérdésAdott 2 adattartomány 2 oszlopban a 2 tartományból az azonos adatokat kellene kiszűrni de nem feltétlen egy sorban vannak az azonos "számadatok". A lényeg ha mind 2 oszlopban szerepel ugyanaz az adat akkor azt valahogy jelezze. pl színnel vagy egy külön oszlopban.
Mégegyszer köszi a segítséget az előbbire és előre is köszönöm az újabb bajomra!
-
Anor
csendes tag
Hali! Be lehet állítani valahogy azt hogy ha kijelöjök egy sorban pár cellát amit át szeretnék vágólapozni egy másik xls-be és köztük rejtett oszlopok vannak azokat ne másolja?
tehát pl a1,b1,c1 - d1,e1 rejtett - f1,g1 copy és az d1,e1 ne másolódjon -
koob
senior tag
http://www.kepfeltolto.hu/2007/9/26//5fav.JPG
szummázni kellene a vlookup-os DI-328-hoz tartozó értékeket C oszlopból.
84,79$-nak kell kijönni value-nak de hogy? Mi a (beágyazott) képlet?eik
-
max-pain
senior tag
850 * 77.1 = 100000 (65535 helyett)
-
koob
senior tag
válasz
Delila_1 #2609 üzenetére
ez jó trükk csak valami nem stimmel, mert a mintafájlban CH 83-as, amit meg én számoltam 86, CU ugyanígy 96-os egy új book-ban meg 99.
Honnnan hiányzik 3 sor?
Tényleg 83, 96-tal hivatkoznak egy másik book-ban vlookup-os képlet col_index_numberében ezekre az oszlopokra.
Tehát fontos h hányadik column is a CH, CU egy konkrét fájlban.#2610 : tényleg könnyűnek tűnik IF-fel a megoldás. Csak bónuszként: VLOOKUP-pal meg lehet oldani ezt (kíváncsi lennék rá)?
-
Delila_1
veterán
H2-be: =HA([elokodok.xls]Sheet1!B2>0;[elokodok.xls]Sheet1!B2;G2).
Ez az elokodok kódnevét veszi át addig, amíg talál adatot, ahol az elokodok füzetben már nincs adat, oda a kodok.xls G oszlopából veszi az adatot. Itt nem tudsz feltételesen formázni.Ha viszont ezt írod I2-be:
=[elokodok.xls]Sheet1!B2, akkor a 133. sor után 0-t ír, amit már formázhatsz.Amelyik sor az I oszlopban szürke, annak megfelelő G oszlopbeli kódnév nem található az elokod.xls-ben.
-
koob
senior tag
elokodok.xls sheet1-ben A column-ban _kodszamok_ B column-ban _kodnev_ (A1,B1 az fejlec[_kodszamok_ _kodnev_] A2-B133-ig van a table_array?adat)
kodok.xls sheet2-ben F column-ban _kodszamok_ G column-ban _kodnev_ (F2-G216-ig ugyanezek vannak) H columnba hogy lehet bevarázsolni egy G oszlop (216 hosszú)-ot amiben a nem elokodok (az elokodok.xls-ben nem szereplő sorok szurke font-tal szerepelnének (ez "egy feltételes formázás" és VLOOKUP keveréke).
mi a megoldás?
-
koob
senior tag
milyen trükkel lehet megállapítani h CH column hányadik (83.)?
ez a paraméter fontos lenne egy két függyvényhez... -
Pá
addikt
köszi
-
koob
senior tag
6h-tól leszek MSN...
-
doc
nagyúr
az érdekes az, hogy eddig ment (most volt gépcsere, a régi gépén ugyanennek a usernek rendesen működött)
mondjuk ott meg az volt a baja, hogy .xls-t duplaklikkre nem nyitotta meg az excel (elindult az excel, aztán közölte hogy nem találja a file-t...), de az megint más téma -
Pá
addikt
Van arra valami mód, hogy egy táblázatban megcseréljema sorokat és a oszlopkat?
tehát egy
1 a b c d
2
3
4
felépítéső táblázatból
a 1 2 3 4
b
c
d
felépítésőt szeretnék varázsolni, minél kevesebb munkával
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- 16 GB-os RTX A4000 HP - garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest