Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
Nagyon jó a PC fórumos válasz. Átmásolom ide, hogy más is okulhasson belőle.
Dongetto ezt írta:Function pelda(munkalapszama As Integer, cella As String)
pelda = Sheets(munkalapszama).Range(cella).Value
End FunctionEzt a makrót ebbe a füzetbe, vagy az egyéni makrófüzetbe (hogy minden más füzet is elérje) beírva működik az alábbi képlet:
=pelda(5;"B3") -> az ötödik, bármilyen nevű lap B3 cellájának értékét adja.
Átírtam ennek megfelelően az előző makrómat.
Sub Keplet()
Sheets("Munka1").Select
For sor = 2 To 69
Cells(sor, 2).Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=pelda(" & sor & ",""B3"")"
Next
End SubHa jól emlékszem, 69 lapod tartalmazza az adatokat, amiket az első lapra B2-től kezdve gyűjtesz ki egymás alá (ezzel együtt 70 lapod van). A makróban Munka1-nek neveztem a gyűjtő lapot. Ezt teszed előre, azért indul a ciklus 2-től.
-
Dolby
senior tag
Jah és kérdés hogy makróban az oldalakra csak a nevük alapján lehet hivatkozni? Nincs valami olyan hivatkozás ami tisztán a lap sorozatban való elhelyezkedését veszi figyelembe? Mert így ha valamit átneveznek akkor a makró egyből hibát ír ki illetve külső dokumentumból akarja meghívni az adatot.. :-S
-
Dolby
senior tag
No makrót írtam az alapján hogy felvettem egy részletet az elvégzendő munkából de kicsit hosszú lenne minden adattal így végigmenni, ezért kérdezném hogy lehet-e ezt egyszerűsíteni.
Range("B2").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=Hungary_3!R[1]C"
Range("B3").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=Hungary_2!RC"
Range("B4").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=Hungary_1!R[-1]C"
Range("B5").SelectItt látjátok hogy gyakorlatilag különböző oldalak azonos helyén lévő adatokat teszegetem be makróval egy oldalon egymás alá, de 69 oldal van és nem irogatnám végig ha van más megoldás...
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3237
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest