Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz
Gabcsika
üzenetére
1. Kijelölöd a szétválasztandó cellákat tartalmazó oszlopot. Adatok/Szövegből oszlopok. A párbeszéd ablakban a Tagolt legyen jelölt. A következő ablakban a határoló jeleknél a Más-hoz írd be az x-et, és kész.
2. A mai napot tartalmazó cellából kivonod az első időpontot tartalmazó cella értékét. A képlet cellája általános, vagy szám formátumú legyen.
-
Gabcsika
tag
Sziasztok!
Csak két gyors kérdés:
Hogyan szeparáljam 3 oszlopba az ilyen típusút: 320x320x185
Második, hogyan számolhatom ki, hogy adott év adott napjától mai napig hány nap telt el?
Köszi!
-
norb7
tag
Sziasztok!
Remélem valaki tud majd nekem segíteni.
Olyat szeretnék csinálni, hogy létrehozok egy táblázatot adatokból. Példaképp: lesz olyan, hogy anyag neve, anyag kódja1, anyag kódja2, leírása, stb.
Ezt sok adattal kitöltöm.
És van egy papírom, amit nyomtatnom kell, de csak néhány anyaggal.
Az anyagnévhez érvényesítéssel csináltam legördülő listát, és at szeretném, ha abból kiválasztom az anyagot, akkor az összes többi adatot is kitöltse magától. Amit én ismertem képletet, hogy szumha-val kikerestetem, az csak a kódnál működött, ha szám volt, de a szövegnél már sajnos nem.Erre tud nekem valaki megoldást?
Előre is köszi
-
Happy187
tag
Megoldódott. Meghúztam kézzel

-
Happy187
tag
Tud valaki segíteni ez ügyben?
-
Happy187
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Elnézést a hiányos tájékoztatás miatt. Lerajzolta mit is szeretnék, remélem fel tudom tölteni:
A piros érintőt szeretném meghúzni úgy, hogy szeretném megtudni az egyenletét is, az iránytangens végett. -
válasz
Happy187
üzenetére
Hali!
Esetleg lerajzolnád, hogy mit is szeretnél?(sajna így elsőre nem értem)
Egyenes mehet át origón, egy érintőegyenes is mehet át origón, de ezt a grafikonhoz origón átmenő érintő esetében tényleg nem tudom mire gondolhatsz...Talán nem tudsz koordinátarendszerben ábrázolni egyenest, vagy adott egy akármilyen típusú grafikon, és MACRÓ-val húzzunk bele egy egyenest....?
Segíts, hogy segíthessünk...

Fire.
-
Happy187
tag
Heló! Tudja valaki hogy kell az excelben egy grafikonhoz origón átmenő érintőt húzni? Köszi!
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Egy nagyon fontos, életbevágó kérdésem lenne.
Van e excel könyv, vagy hasonló? Mi most a suliban excelből fv.-et tanulunk. Pl.: Index,HOLVAN,FKERES,VKERES, és persze az AB fv.-ek. Nem értem. Mit mire kell használni, és egy adott fv-en belül mit, hova kell írni. Ebbe kéne segítség. Van e ilyen oldal? Vagy dokumentum, ami mind ezt elmagyarázza. Vagy vmiféle távsegítség. 2007-es (excelből tanulunk.)
A segítséget előre is köszönöm!

-
Balli
őstag
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszi, az első modszert ismertem. A második modszerhez nem kell kivenni a pipat a Táblázat Autoformázás-bol igy is ugy is tudom, viszont ha uj adat kerül be az adatbázisba majd frissitem a pivot, akkor egy uj sor kerul be es ezt is formazni kell ahogy szeretném.
Azt kellene elérni hogy ne kelljen kézzel formazni hanem automatikusan formazza azt:
Erre megoldas: jobb klikk a táblára -> Select-> Entire table majd ismet jobb klikk ->select ->Label: ekkor kijeloli az oszlopok es sorok fejlécét is es ha itt formazom őket akkor ha jön új tétel akkor az is formattálodni fog.
Viszont én a sor és az oszlop fejlécet is külön-külön szeretném formázni a fentiek alapján, na ez hogyan lehetséges? -
Balli
őstag
Hogyan tudom formázni a pivo táblát (színezés, félkövér betű stb..) úgy hogy frissítés után az új adat bejövő adat is formatálódjon automatán. Régen volt már hogy használtam, most meg nem tudok rájönni
-
ALI_G
veterán
Olyan kérdésem van, hogy hogy lehet egy adott cellát úgy másolni, hogy kizárólag a mutatott értéket másolja, és ne a függvényt, ahogy számítódott?
-
Hali!
Igazából a 4. paraméter Excel2003 ill. 2007 alatt "felesleges", mert az alapbeállítás(default), az TRUE. Ezt csak azért írtam oda, ha esetleg 2000 vagy 2002 officet használ valaki. A szerepe annyi, hogy ezzel a paraméterrel lehet engedélyezni ill letiltani az OnTime metódust.
Be lehet úgy is állítani, hogy egy megadott időpontba mentsen.
Application.OnTime TimeValue("13:00:00"), "SaveThisWorkBook",,TRUE
(Ebben az esetben ha a gép megállás nélkül menne egy hétig, akkor minden nap 13 órakor elmentené a excel táblát(persze ha újra értéket adsz neki))Fire.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fehér Mancs
üzenetére
Nagyon jó.
Tegyük hozzá, hogy ha a TermIrány 0, akkor a tartomány jobb oldalától és lentről- , 1 értéknél pedig tartomány bal oldalától és fentről keresi az első, értéket tartalmazó cellát.
Egy pici szépítés:
Az
ElsőNemÜres = CVErr(xlErrNA) sor helyett a
On Error GoTo 0: ElsőNemÜres = ""
sor nem a csúf #HIÁNYZIK értéket adja vissza, hanem üres string lesz a függvényt tartalmazó cella kimenete. -
Fehér Mancs
tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Lehet rá függvényt is írni:
Function ElsőNemÜres(Tartomany As Range, TermIrany As Boolean)
Dim i As Integer
For i = 1 To Tartomany.Cells.Count
If TermIrany Then
If Not (IsEmpty(Tartomany(i))) Then
ElsőNemÜres = Tartomany(i).Value
Exit Function
End If
Else
If Not (IsEmpty(Tartomany(Tartomany.Cells.Count - i + 1))) Then
ElsőNemÜres = Tartomany(Tartomany.Cells.Count - i + 1).Value
Exit Function
End If
End If
Next i
ElsőNemÜres = CVErr(xlErrNA)
End FunctionMűködése a kövektező: kijelölsz egy tartományt, és a TermIrany alapján megkeresi benne az első nem üres cellát, és azt adja vissza. Amennyiben változnak az értékek, ez frissül.
(TermIrany -> ha IGAZ/TRUE, akkor balról jobbra, majd fentről lefelé keres, ha HAMIS/FALSE, akkor jbbról balra majs lentről felfelé. Amennyiben nem talált semmit, akkor a #HIÁNYZIK! üzenetet adja).
-
Happy187
tag
Heló! Tudna valaki segíteni abban, hogy egy diagram (X
) esetében hogyan lehet egy adott X érténél húzni egy függőleges vonalat? Szeretném ugyanis 3 részre osztani a diagramot. Köszi -
Delila_1
veterán
válasz
balage02
üzenetére
Nálam sokkal okosabbakat kérdeztem erről. Végül nem sikerült függvénnyel bombabiztosan megoldani, de írtam egy kis makrót, ami (ha egy gombhoz rendeled) gombnyomásra beírja az aktuális értékeket.
A makró a J (10.) oszlopba írja az eredményt, amit a kiir=10 sorban írhatsz át.
A függvénnyel szemben az az előnye, hogy nem terheli állandó számolással az Excelt. A hátránya, hogy időnként el kell indítani az adatok frissítéséhez.Sub Frissit()
usor = ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
kiir = 10
For sor = 1 To usor
oszlop = Cells(sor, kiir).Select
oszlop = Selection.End(xlToLeft).Column
Cells(sor, kiir) = Cells(sor, oszlop)
Next
End Sub -
Happy187
tag
Megoldódott az iterációs gondom.
-
Hali!
Remek kérdést tettél fel, csak attól félek, hogy a válaszommal lehet hogy nagyon összezavarlak, és még több kérdés merül fel benned....
Az OnTime az egy viszonylag egyszerű TASK, vagy "egyszerűbben" egy megszakítás(interrupt). Ez mindig fut("mindig működik"), csak a felhasználó ebből mit sem lát. Addig a pillanatig "láthatattlan", amíg valaki "fel nem programozza", azaz be nem állít a neki megfelelő paramétereket. 4 paramétere van, az első kettő ami esetünkben a lényeg(a többit most nem részletezem)
1. paraméter: MIKOR kell meghívni
2. paraméter MIT kell meghívni(subroutine SUB)Tehát a válasz a kérdésedre az, hogy valóban meghívódik újra és újra a SAVETHISWORKBOOK subroutine, de NEM ÖNREKURZIÓ által(azaz nem a függvény hívja meg saját magát), hanem egy tőle független TASK(Application.OnTime)
Hát remélem, nem zavartalak nagyon össze...

Fire.
-
Happy187
tag
Üdv mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni az excel-ben jártasaktól
. Iterációt/közelítést szeretnék csinálni. Szerintem minden okésan van beírva, a körbehivatkozás megvan, a közelítés funkció bekapcsolva, lépésszám, és hibahatár beállítva, és mégsem történik semmi: #ZÉRÓOSZTÓ hibát ír ki. Miért nem akar működni?
Remélem tud valaki segíteni. Előre is köszi -
rtom
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A SaveThisWorkBook Sub-odat kicsit nem értem, az Application.OnTime kezdetű sorral újra meghívod önmegát?
Mauzes: jobb klikk a cellára, Cella formázás, Igazítás fül, jobb oldalon tudod állítani a szöveg irányát.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Hogyan tudom azt megcsinálni Excel-ben, hogy a cella szövege fejjel lefelé legyen?
Azért lenne rá szükségem, mert ilyen kis kártyákat akarok csinálni szüleimnek, amin az ülésrend van egy vacsoránál, és akkor az egyik cellába beírom a nevet, a felette lévőben pedig fejjel lefelé kellene, hogy legyen, így amikor kettéhajtjuk a lapot, akkor mindkét oldalon rendesen olvasható a név...
-
-
-
rtom
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Kösz, de úgy néz ki, elbarmoltam, az emilből megnyitottam az excel-lel, és azóta csak a temp-ből akarja megnyitni, pedig már betettem a user/appdata/Microsoft/AddIns-ba, ha innen próbálom meg betölteni, akkor meg azt modja, hogy nem lehet a bővítményt a makrókönyvtárba másolni... Ezt elszúrtam
, törölhető valahogyan az eredeti link, ami a temp-be mutat? -
Delila_1
veterán
válasz
Fehér Mancs
üzenetére
Kikerestem. A C:\Program Files\Microsoft Office\Office\Makro
könyvtárban kell lennie az AUTOSAVE.XLA-nak. -
Delila_1
veterán
válasz
Fehér Mancs
üzenetére
Nem, a bővítménykezelőre gondoltam. Azon a gépen nincsenek telepítve a bővítmények, az a baj.
-
rtom
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Az Eszközök/Bővítménykezelő ennyit mutat, nekem egyik sem hasonlít automatikus mentésre:

Közben megnéztem a súgót is, szerinte az Eszközök/Beállítások-> Mentés fülön kell az Automatikus mentés-t engedélyezni, de itt meg csak ezek vannak:
"Az automatikus helyreállítás adatainak mentése ... perc"
"Az automatikus helyreállítás kikapcsolása"

Fehér Mancs: ciklus nincs a makróban és nem is nagyon szeretnék beletenni, mindössze annyit csinál, hogy a kitüntetett cellákban lévő adatokat összeszedi, dátumot a sor végére teszi, beilleszti egy az adatot bevivő személy által nem látható lapra, majd a kiinduló felületen törli a cellák tartalmát.
-
Fehér Mancs
tag
Ha valami ciklust használsz, akkor bizonyos ciklusnál (minden 1000-dik esetben) be lehet iktatni a ActiveWorkbook.Save -et.
Másik lehetőség, ha bizonyos időközönként akasz menteni, a Timer használata (bár ehhez is folyton vissza kell térni -> cilus kell hozzá):
Start = Timer
SaveSecond= 60*60 ' óránkénti mentés
cilus kezdete
if Start > Timer+SaveSecond then
ActiveWorkbook.Save
Start = Timer
endif
cilus vége -
Fehér Mancs
tag
válasz
balage02
üzenetére
Tömbfüggvénnyel is meglehet adni, de egy kicsit bonyolult. Bár, legalább nem kell makró.
A lényeg, hogy az adott cellától (jelen esetben az A1) kell offszet-elni a tőle jobbra lévő első nem üres celláig:
=OFSZET(A1;0;MIN(HA(ÜRES(B1:$IV1);500;OSZLOP(B1:$IV1)))-OSZLOP(A1)) és tömbképlet, vagyis Ctrl+Shift+Enter-rel kell leokézni.
Ha nincs tőle jobbra kitöltött cella, akkor #HIV!-et ír ki.
-
Delila_1
veterán
Nem kell külön makró. Az Eszközök/Bővítménykezelőben jelöld be az Automatikus mentést, mire az az Eszközök menüben megjelenik. Ott beállíthatod a gyakoriságát, továbbá, hogy csak az aktív-, vagy minden nyitott füzetet mentsen-e, és hogy mentés előtt rákérdezzen-e a mentésre.
-
Delila_1
veterán
-
rtom
senior tag
Hogyan oldanátok meg, hogy adott makró megnézze, mikor volt az excel tábla utoljára mentve, és ha azóta eltelt mondjuk 1 óra, akkor mentsen.
Makróval vitetek be adatokat egy táblába, de ha nem mentenek (és már miért is mentetnének?
), akkor egy idő után bedugul a "rendszer", mentésre azt mondja, hogy "Dokumentum nem került mentésre" vagy vmi ilyesmi.A FileDateTime(ActiveWorkbook.FullName) és Time értékekkel próbálkoztam, de eddig nem jött össze valahogy, a kettő különbségét nem értelmezi

Előre is kösz
-
Delila_1
veterán
-
balage02
csendes tag
Sziasztok!
Valahogy meg lehet oldani, hogy egy megadott tartományban jobbról balra haladva az első értékkel rendelkező cella értékét adja vissza egy függvény?
-
mizu_
tag
Sziasztok!
Oszlopokat szeretnék elrejteni, azonban nem a jobb klikk -> elrejtés/felfedés módszerrel, hanem pl. egy nyomógomb megnyomására.
Tudtok erre valamilyen megoldást?Előre is köszi!
-
pschio
őstag
hi all!
tudja valaki hol lehet azt beállítani, hogy excelben több megnyitott xls file esetén a bezárás (jobb felsősarok X) ne vonatkozzon az összesre hanem csak az éppen aktuálisra. tudom hogy a tálcán jobb klikk bezárásnál lehet így, de én az X-el is ugyan így szeretném.
-
-
Balli
őstag
Koszi szepen a segitsegeteket

-
Kija
aktív tag
Sziasztok!
Ms Office 2007 Excelben ha választógomb (optionbutton) formokat rakok ki a munkalapra hogyan tudom kilépéskor beállítani hogy melyik legyen bejelölve a 3-ból? Pl. Választógomb 1 néven fut az egyik és az ilyen elnevezés nem tetszik a VBA-nak.
Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
szam1 = 0
szam2 = 1
Választógomb 1.Value = 1
MsgBox ("Viszlát!")
End SubA Választógomb 1 elnevezést nem szereti, de az Excel alapból ezt adta és nem tudom megváltoztatni.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Delila_1
veterán
válasz
Fehér Mancs
üzenetére
Ezt nem ismertem, köszi!

-
Delila_1
veterán
A Pivot Table éppen arra való, hogy ne tételenként, hanem összesítve jelenítse meg az adatokat.
Írtam egy kis makrót, ami az adatokat tartalmazó lapod A oszlopa szerint rendez, végigfut az adatokon, és annyi új lapot hoz létre a füzetedben, ahány féle adat van az A oszlopban. A lapok mindegyike az adat nevét veszi fel, és az oda tartazó sorokat tartalmazza. Vagyis a ktgriport nevű lapon csak a ktgriport tartalmú sorok lesznek.Sub Adatok()
Application.ScreenUpdating = False
lap = ActiveSheet.Name
Range("A2").Select
Selection.Sort Key1:=Range("A2"), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, _
OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom
sor = 2
Do While Cells(sor, 1) <> ""
nev = Cells(sor, 1)
If Cells(sor + 1, 1) <> nev Then
Selection.AutoFilter Field:=1, Criteria1:=nev
Rows("1:" & Range("A65536").End(xlUp).Row).Copy
Sheets.Add
ActiveSheet.Paste
ActiveSheet.Name = nev
Sheets(lap).Select
End If
sor = sor + 1
Loop
Sheets(lap).Select
Application.CutCopyMode = False
Selection.AutoFilter
Application.ScreenUpdating = True
End Sub -
Balli
őstag
Sziasztok!
Azt valahogy meg lehet oldani, hogy a pivot tábla sor celláiban (első fő oszlop) lévő kategóriára kattintva, kilistázza hogy milyen tételek tartoznak hozzá?
Pl.: egy tétel neve: ktgriport- ami a pivotban egy sorban jelen meg szummázott összegel- es ezt hogy lehetne megnezni hogy ebbe a kategoriakban milyen tetelek tartoznak a leggyorsabban s nem ugy hogy a data sheeten leszőrünk a névre. remélem érthető
Köszönöm -
Delila_1
veterán
-
Robb202
tag
válasz
Fehér Mancs
üzenetére
Pont ellenkezőleg:
Vannak a szavak és a számok:
példa: xyxyxyxy (13456789)
Minden szó után van egy zárójel és benne számok. Én a szavak utáni zárójelet és a benne lévő számokat szeretném kiszedni. Ha ebben segítenél ezer hála.
-
Robb202
tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség, ami szerintem nem túl nehéz.
Valszeg egy makró kellene.a gond az hogy egy csomó szó van ami után van egy ilyesmi: (123456)
A számok nem mindig így jönnek, de a lényeg hogy a zárójelet és a benne lévő számokat a szavak után le kellene törölni. A szavak egy oszlopban egymás alatt vannak.
Rengeteg rekord van így kézzel sokáig tartana.
Tudnátok benne segíteni?
Előre is köszönöm. -
Delila_1
veterán
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Így kapásból nem látom, mit módosítottál rajta, és főként azt nem tudom, hova szúrtál be cellákat a füzetedben.
Indítsd a két makrót, és ha bajt okoznak, ne mentsd el a füzetet. Ha nem jön össze, küldd el nekem.Jobban látszik (tagolva) a makró, ha a bemásolás után kijelölöd, és a Kód gombra klikkelsz. Tagolatlanul eléggé olvashatatlan.
-
VANESSZA1
őstag
válasz
Delila_1
üzenetére
Rájöttem, talán az a gond,hogy közben módosítottam a táblázatot. Cellákat szúrtam be.
Az emailben amit küldtél tökéletesen működik, csak azt a táblát tovább fejlesztettem..Akkor most helyesen így nézne ki a makró?
Sub rejt()
Dim lap As Variant
lap = Array("Kaschieren", "Näherei")
For ll = 0 To 1
Sheets(lap(ll)).Select
For sor = Range("G65536").End(xlUp).Row To 11 Step -1
If Cells(sor, 7) = "" Then GoTo Köv
If Cells(sor, 7) = 0 Then
Range("G" & sor).Select
Selection.EntireRow.Hidden = True
End If
Köv:
Next
Next
End SubSub felfed()
Dim lap As Variant
For L = 0 To 1
Sheets(lap(L)).Select
Rows("11:100").Select
Selection.EntireRow.Hidden = False
Range("C1" & sor).Select
Next
End SubA G oszlop 11-es sorától kellene elrejteni, vagy felfedni.
Helyesen módosítottam?
Vagy a felfeden még kell alakítani? -
Delila_1
veterán
-
takyka77
tag
Sziasztok!
Van egy Textbox controlom, aminek az értékét egy cellában tárolom.
Ha ebben a textboxban pl. 0,11111 értéket írnak akkor teljesen jól menti el az értéket, de ha pl. 1,11111 értéket írnak akkor 111111 értéket ment el a cellában. Ez mitől lehet?
Textbox-nak lehet formátumot megadni (numerikus)?
Z -
Delila_1
veterán
válasz
mimi_bacsi
üzenetére
Ha az első oszlopod az A, a második a pl. E, akkor a B1 cellába:
=DARABTELI(E:E;A1)
Ezt lemásolod addig, amíg az A oszlopban vannak adataid. Minden név mellé kiírja, hogy az hányszor szerepel az E oszlopban. A nulla azt jelenti, hogy csak az A oszlopban fordul elő.
-
Delila_1
veterán
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Sub felfed()
Dim lap As Variant
For L = 0 To 1
Sheets(lap(L)).Select
Rows("11:100").Select
Selection.EntireRow.Hidden = False
Range("C1").Select
Next
End SubA #4595-ben leírtam, honnan vegyél elő egy gombot, amihez az új makrót hozzárendelheted. Írd meg, hogy boldogulsz vele.
-
Delila_1
veterán
válasz
VANESSZA1
üzenetére
A convert nem alkalmas az idő átszámítására.
0:01:34-> 1*60+34 sec.A G65536-ot tartalmazó sor így néz ki:
Range("G65536").End(xlUp).Row
Ez a G oszlop utolsó kitöltött cellájának sorát adja. Állj a G65536-os cellára, a Ctrl+fel nyíl segítségével azonnal ott vagy ezen a cellán. -
VANESSZA1
őstag
És még egy kérdés a CONVERT függvényre:
Ez a függvény alkalmas arra is, hogy ha én 0:01:34 ( 0óra,1perc,34mp) -et akarok átváltani másodpercre? -
mimi_bacsi
tag
Hogy lehet azt megcsinálni, hogy van két oszlop, amelyben nevek vannak. Szeretném összehasonlíttatni és a különbséget kiírattatni akár egy harmadik oszlopba, hogy láthassam, a második oszlopban mely nevek hiányoznak az elsőhöz képest.
-
v-paci
aktív tag
válasz
Fehér Mancs
üzenetére
Köszönöm a választ...

-
Fehér Mancs
tag
Több megoldás is van, az egyik, angolosan:
=NOT(ISERROR(MATCH(A1;$E$1:$E$5;0)))
A1 a vizsgált cella, E1:E5 amiben meg kell keresnie. A lényeg, hogy ráfuttat egy keresést (magyarban azt hiszem, hogy hol.van függvény), majd megnézi, hogy megtalálta-e (ha nem, akkor hibát ír vissza, ezt az ISERROR/HIBÁS függvénnyel meg lehet fogni). Mivel, ha nincs megfelelő, akkor ad IGAZ értéket, a NOT/NEM függvénnyel megfordítjuk ennek az "előjelét".
A MATCH/HOL.VAN függvény helyett a VLOOKUP/FKERES is ugyanazt az eredményt adja ( =NOT(ISERROR(VLOOKUP(A1;$E$1:$E$5;1;0))) )
-
v-paci
aktív tag
Sziasztok.
Egy kis segítség kellene. Van két munkalapom, mindkettőn EAN kódok vannak az első oszlopban, sorba rendezve. Az első munkalapon lévő EAN kódok alapján kéne az egyezőket a másik lapról leszűrni.

-
Delila_1
veterán
válasz
mimi_bacsi
üzenetére
Open Office-ben nem tudom, Excelben Adatok/Szövegből oszlopok, Tagolt, a Határolójel szóköz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Spórolós topik
- Konzol Screenshot
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 256GB,Átlagos,Adatkabel, 12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Navee S40 elektromos roller // Számla // Garancia //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) esetében hogyan lehet egy adott X érténél húzni egy függőleges vonalat? Szeretném ugyanis 3 részre osztani a diagramot. Köszi

, törölhető valahogyan az eredeti link, ami a temp-be mutat?

Fferi50