Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• joysefke

veterán

Sziasztok!

Magyar Excel 2016

Adatérvényesítéssel szeretnék legördülő listát létrehozni, méghozzá úgy, hogy a lehetséges listaelemek halmaza később bővíthető legyen, lehetőleg úgy, hogy egyszerűen a további listaelemeket a meglévők alá írom a forrás-táblázatban.

Kipróbáltam a dolgot úgy, hogy
    -(1) Az adatérvényesítés dialógusablakban a listaelemek tartományaként egy a tényleges listánál nagyobbat adtam meg, benne üres pozíciókkal, ahová majd a későbbi új listaelemek kerülnek. Ez nem tetszett, mert a legördülő listában az üres pozíciókat mutatja először(!!) és a tényleges listaelemekhez pedig görgetni kell a legördülő listában.

-(2) Kipróbáltam úgy is, hogy a listaelemek tömbjét kijelöltem és elneveztem, (ekkor a név amit a tömbnek adtam megjelent a névkezelőben) majd az adatérvényesítés dialógusában már nem tól-ig tartományt adtam meg a lehetséges listaelemek forrásaként, hanem a tömb nevét. Ez nekem azért nem tettszik, mert a lehetséges listaelemek halmazának bővítésekor át kell szabni a tömbhatárokat a névkezelőben, ez meg nem mindenkinek olyan magától értetődő (barátnőmnek (is) csinálok egy táblázatot és ő csak használni szeretné, nem mókolni vele).

Mi a standard megoldás erre?

Előre is köszi!
    J.

Új hozzászólás Aktív témák