Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mindanee

tag

Sziasztok!

Excel (2013-as) lapvédelem funkciójával kapcsolatban szeretnék érdeklődni most tőletek :)

Egy komplexebb árazós excelt készítettem (köszönhetően részben nektek is, m.zmrzlina és Delila_1). Ebben az excelben szeretnék 2 munkalapot elérhetetlenné tenni, röviden kifejtve:

Úgy közelítettem meg az excel összerakását, hogy van egy "fő" munkalap, ahol a mennyiségeket, és néhány további opciót lehet állítani, illetve van 2 segéd munkalapom, ahonnan jönnek a fő munkalapra a mennyiségfüggő számok.

Ezt a két segéd munkalapot szeretném idegen kéz számára elérhetetlenné tenni, és itt jön képbe a lapvédelem, ami adja magát, mint megoldást.

A kérdésem pedig konkrétan az volna, hogy ez mekkora biztonságot ad az excel munkalapjainak védelmére (feltételezzük, hogy a jelsző elég erős)? (Pl. ha egy 5-10 perces guglizás után feltörhető/más formátumba téve kinyerhető az adat, akkor nem sokat ér :) )

Korábban láttam már olyat, hogy excel-t ZIP formátumúvá módosítva (vagy más formátum, de nekem a tömörített formátum rémlik) hozzá lehetett férni olyan adathoz, amihez excelben megnyitva nem lehetett, ezért is merült fel bennem a kérdés.

Előre is köszönöm a segítséget! :)

Új hozzászólás Aktív témák