Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Öregszem
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Érdeklődök hogy ezen a LINK-en található diagram Excellel készült vagy egy másik programmal. Ha mással, akkor melyikkel?
Előre is köszönöm!
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Iskolai nyilvántartást készítek excelben nagyon maszek módszerrel, tehát biztosan van rá jobb megoldás is de most ez lesz. Szeretném a munkámat kicsit felgyorsítani. Leírom a problémát:
Adott egy képlet egy sorba, mondjuk 40 cella hosszan. Mindegyik cellába más más képlet van. Tegyük fel ezt a 40 cellányi cellát még egy sorba le akarom másolni. Eddig teljesen könnyű. A lemásolt 40 cellányi képletekbe külön-külön csak 1db cella hivatkozást akarok lecserélni. Az a bajom hogy ezt egyesével kell megcsinálnom. Ezt nem lehet valahogy gyorsítani?
Másképp tehát a kédés: Nem lehet egy adott képletbe úgy megmásítani egy cellahivatkozást, hogy ha másolnám a képletet a sorba végig, akkor a felülírandó cellákba lévő képletbe csak az az 1 cella hivatkozás változzon meg.
Ha nem volt érthető leírok egy konkrét példát is.
Előre is köszönöm.
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Akkor nem volt eléggé érthető. Én kérek elnézést. Lássunk akkor egy egyszerű példát:
=HA(Nyilvántartás!$C2=$CX$1;HA(Nyilvántartás!$D2>=$K$2;HA(Nyilvántartás!$D2<=$K$8;1;0);0);0)
=HA(Nyilvántartás!$C2=$CX$1;HA(Nyilvántartás!$D2>=$K$9;HA(Nyilvántartás!$D2<=$K$15;1;0);0);0)
Az első képlet tegyük fel az A1, a másik A2 cella értéke. Na most ezt a 2 cellát lemásolom egy másik két cellába. Legyen mondjuk B1 és B2. Felülírom a B1-es cellába lévő képletben a &C2-t mondjuk &D2-re. Így most a B1 cellába egy módosított képlet van. Ezt úgy akarom átmásolni a B2-be, hogy ne az egész képlet változzon hanem csak amit átírtam. Mert ha simán átmásolom akkor tönkremegy az egész, hiszen nézzétek meg a belső HA függvényt mind2 képletben. Más az intervallum vizsgálat.
Remélem így okés...
-
Carasc0
őstag
válasz slashing #23566 üzenetére
Továbbra sem ez a gondom. Máshogy teszem fel a kérdést:
Hogy lehet úgy képletet másolni tetszőleges irányba hogy a képletnek csak az a része változzon amit én a másolandó képletbe megváltoztattam. Írok rá extra primitív példát:
10
11
12
13
14
15
16Tegyük fel megváltoztatom a 10-et 20-ra. Ha másolnám a 20-at akkor így legyen az eredmény:
20
21
22
23
24
25
26Tehát csak az a része változzon amit én megváltoztatok....többi maradjon a helyén.
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Nagyon köszönöm a tippeket mindenképp kifogom őket próbálni.
Másik kérdés. Ez már könnyebb de sztem ezt nem lehet megoldani csak kézzel. Azt szeretném megoldani, ha függőlegesen másolok egy hivatkozott cellaazonosítót akkor ne a sorazonosító változzon hanem az oszlopok azonosítója. PL.
AA100
AB100
AC100És ha lefele másolom akkor folytassa a betűsorszámozást, a szám azonosító maradjon. Vagyis ahogy én haladok lefele, a hivatkozási keret úgy menjen jobbra.
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Köszönöm az előzőeket, alighanem a transzponálás megoldás az jó lesz. Viszont van egy súlyos gond. A nyilvántartó rendszerem eddigi mérete 16MB ebbe semmilyen importált kép nincs csak több ezer felhasznált cella. A gond az hogy bazi lassan indul el (tehát mikor rákattintok az állományra hogy töltsön be az Excel). Nagyon lassan tölti be... Ezen nem lehet valahogy segíteni? Valamit kikapcsolni vagy más formátum akármi....
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz Fferi50 #23586 üzenetére
Szia!
Köszi a lehetőségeket, de az elsőt nem igazán értem. Gond az hogy a nyilvántartás folyamatosan lenne feltöltve és amint valaki felvísz egy sort abban a pillanatban megindul az automatikus számolás a megfelelő helyen és íródnak át a cella értékek. Ez muszáj hogy működjön hiszen ezért csináltam. Ha kikapcsolom az automatikus számolást akkor ez megszűnik?
Amúgy én nem makrózom arra sajnos nincs időm....Hol tudom kikapcsolni az automatikus számolást?
-
Carasc0
őstag
Megoldottam közbe...
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Előre is elnézést szeretnék kérni, ha túl munkás dolgot kérnék, mert tényleg nem kívánom senkitől hogy helyettem kódoljon, de sajnos nem értek (már) a makróprogramozáshoz, vagyis az időm szűk ahhoz, hogy a feladatot öntanulásos módszerrel makróval oldjam meg. Excel 2010!
Egy viszonylag nagy, saját találmányú projekten dolgozom, ahol nagy szerepe van az excelnek. A projekt-nek van olyan része amit sztem csak makróval lehet legjobban megoldani s ezért is fordultam ide. No de lássuk mit is szeretnék:
Adott 9 db szó egymás alatt mondjuk A1:A9-es tartományba. Mindegyik szó különböző. Kellene nekem egy olyan makró ami azt csinálja, hogy fogja ezt a 9 db szót, és mondjuk a B1: B9-es tartományba összekeverve kiírja. S gondolom ha egy ilyen makrót újra futattnék, akkor új keverést csinálna!
Valójában ennyire lenne szükségem!
Előre is hálás lennék egy ilyen kódnak..
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
@Delila_1: Nagyon szépen köszönöm a fáradozásodat... Igen kb. elsőre ilyet képzeltem el. Egy utolsó kérésem még lehetne? Ezt a kódot úgy módosítani hogy az A1:A9 tartományt mátrix/négyzetes formában összekeverve írja ki. Tehát konyhanyelven mondva adott 9 db szó vagy szám tök mind1, és azt egy 3x3-as cellatartományba összekeverve írja ki.
Ha ez sikerülne akkor kellene egy kis útmutató arra vonakozólag, hogy hol kellene módosítanom a kódot, arar az esetre ha nem 9 adatom lenne hanem mondjuk 64, ami szintén négyzetszám tehát 8x8 mátrixban keverve kirakható...@azopi74agyon szépen köszönöm a fáradozásodat neked is. Ez is tökéletesen működik, pontosabban működne, de sajnos a megoldásod alkalmazásának technikai okai vannak. A PowerQuery cucc feltétele az IE 9 megléte, amit én a gépemre évek óta elvi okok végett nem telepítek (nem szégyen kijelentenem hogy nem vagyok hajlandó telepíteni!), szóval így ez nem fog menni. Egyébként hamarosan átpártolok Office 2013-ra (lehet idén, de jövőre biztosan), nem tudom az alapból fogja támogatni ezt az Add-on-t.
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz Delila_1 #27602 üzenetére
Szia!
Még egyszer köszönöm (meg a többieknek is) a kódot. #27602. számú hozzászólás kódját alkalmazom, mert a céljaimnak ez bőven jó. Annyi hogy kiterjesztettem 36 sorra és csináltam egy mátrixot ami a kevert számokat kirakja nekem randomra (FKERES-el megoldottam könnyedén). Egyedüli kis mütyürke problémám hogy egy picit lassú. Tegnap még tök gyorsan dutott a makró. Ma meg indítom a makrót hogy csináljon egy új keverést és olyan 3-5 másodpercet várnom kell legalább. Nem értem mi a gondja. Tehát 1-36 közötti számokat rendez a kódod szerint. Nem hiszem hogy ilyen lassan kéne futnia.
És egy másik kérdés. Azt hogy lehet megoldani hogy ha elindítom az Excel dokumentumot, akkor a Makró automatán egyszer fusson le. Bár igazából az lenne a legtutibb ha ez az automata makrófutás annyiszor következne be, ahányszor arra a munkalapra kattintok amelybe megvan írva a VBA kód.
Egy másik (nehezebb) kérdés. Excel-be VBA segítségével programozható animált Progressbar?
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz Fferi50 #27788 üzenetére
Jaj köszönöm! Működik minden...
Delila: Oké betettem, így már villámgyorsan rendez!
Viszont van egy "AJAJ" problémám. A táblázat celláit, amely a script alapján írja bele randomra amit kell, képek takarják. Ha nagyítok/kicsinyítek akkor hirtelen a képek eltünnek majd visszajönnek. Ez nem jó, mert így lehet látni a cellák tartalmát egy pillanatra. Ez ellen nem lehet valamit csinálni?
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz Fferi50 #27798 üzenetére
Akkor viszont nem értem, vagy félrebeszélünk. Én hiába teszem mondjuk feketévé a hátteret. A képet manuálisan veszem el amikor kell és ha elveszem akkor csak egy fekete négyzetet fogok látni, így kézzel kell a hátteret fehérré tenni hogy lássam mi van odaírva...
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Bocsánat hogy csak most jelentkezem. A korábbi probléma már elhárult. Korábban tettem fel egy kérdést, ami úgy szól hogy lehet-e animált progress bart készíteni Excelben s a válasz az volt hogy igen. Mivel a projectem utolsó előtti fázisa ez lenne ezért részletezem mire is lenne szükségem:
Egy szintezőre ami valójában nem más, mint egy vertikális animált progress bar. Nehézséget az okozza, hogy ami nekem kellene az Javascriptben van írva. Sablonokat találtam is: LINK Ez persze kevés, ugyanis a sablont valahogy így kellene átmódosítani (ahol megjegyzem, az ábrán található textboxt lehetne helyettesíteni egy cellahivatkozással csak eleinte weblapos verziót képzeltem el, de jó lenne nekem Exceles is ha megoldható!)
Nem tudom mennyire érthető az ábra. Amúgy gondolkodtam azon is hogy Diagrammal megcsinálni de sztem nem lehet.
-
Carasc0
őstag
válasz Carasc0 #27862 üzenetére
Közbe próbálkozom Excelben ezzel a Progress Barral. Találtam egy olyan lehetőséget ami jó lehet. Ez pediglen a feltételes formázáson belüli adatsáv alkalmazása. Ez tök jó lehet, egyetlen bökkenője van. Hogy az adatsáv csak bal to jobb és fordítva lehet, tehát csak horizontálisan működik. Ha ez működne vertikálisan, az már frankó lenne.
-
Carasc0
őstag
Juj de egyszerű műveletre nem találok megoldást. Lehet csak egy egyszerű VBA-val lehet megoldani.
Adott 2 db üres cella: A1 éa A2.
Kiindulási alap: A1= üres A2=0
Feladat: Ha az A1-be beírok egy számot, akkor azt adja hozzá az A2 értékéhez. Ez eddig könnyű is, de azt szeretném, hogy ha kitörlöm az A1 tartalmát, akkor az A2 tartalma ne változzon, továbbá, ha beírok még egy számot az A1-be akkor azt szintén adja hozzá az A2-höz. Konyhanyelven olyasmi kéne mint a programozásban pl. C = C+x ahol az az x tetszőleges szám. Az Excelben itt ragadtam el mert önhivatkozás nem lehet sajna.
Előre is köszönöm.
-
Carasc0
őstag
válasz azopi74 #27881 üzenetére
Oké sikerült aktiválnom, de rájöttem hogy úgy nem fog működni! Leírom a folyamatot:
Tehát kiindulás: A1 = üres A2 = 01. Beírom az A1-be hogy pl. 5 >>>>>>>> A2 = 5
2. Kitörlöm az A1-et. >>>>>> A2 értéke is törlődik. Na ez a bajom! Maradjon meg!
3. Beírom A1-be hogy 10 >>>>>>>>>> A2 = 15
4. Kitörlöm A1-et.
5. Beírom A1-be hogy 100 >>>>>>>> A2 = 115és így tovább... nekem ez kéne.
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz azopi74 #27884 üzenetére
Na akkor pontosítok! Az A1 cella egy olyan cella ahová bizonyos időközönként írnék be számokat. Az A2-es cellára viszont be van állítva adatsáv szerinti feltételes formázás. Ha beírom a feltételesen formázott cellába hogy =A1+A2 akkor hiába írok be bármit az A1-be meghibban(kiakad) a csík ami ugye elmozdul.
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz azopi74 #27888 üzenetére
Nos akkor még egyszer! Az ábrán bekarikáztam azt a részt aminek szerepe van a problémába. Előre megjegyzem hogy az ábra nem teljes, jobbról hiányzik egy rész.
A Piros körrel jelzett cella az a cella, ahová néha néha írnék be számokat. Vagyis beírom a számot, majd kitörlöm.
A SZINTEK feletti hosszúkás egyesített cella az a cella amire be van állítva a feltételes formázás. A zöld körrel jeleztem a kiinduló pontot (függőleges kis vonal) innen indulna a csík balra vagy jobbra. Most abba a cellába a 0 érték van.
Na most azt megtudtam csinálni, hogy ha a Piros körrel ellátott cellába beírom hogy pl. 50, akkor a csík elindul jobbra 50 egységgel. Ez eddig ok. De nekem a következő kell:
Ha kitörlöm a piros körrel jelzett cellából az 50 értéket, akkor a csík maradjon meg, és ha megint beírok egy értéket a piros körrel jelzett cellába, akkor a csík a meglébő állapotához viszonyítva változzon.
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz azopi74 #27896 üzenetére
De nem, ez sem úgy működik ahogy kellene. Te is kipróbálhatod. Írjál be -100-at. Akkor azt fogod látni hogy kiakad a mérő balra.. De ez nem jó. Az adatsáv bevan állítva -325 - 325 tartományra. Ebben kell mozognia attól függően, hogy mit írok be abba a felső cellába. Ha azt írom be hogy -50, akkor csak -50-el mozduljon el a csík balra.
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Na valahogy sikerült működésre bírni! Először Azopi féle megoldás működik de én szerintem bugos! Tehát valóban működik az hogy ha beírok egy számot, akkor a csík megmozdul. Ha kitörlöm akkor is marad a csík a helyén. Új érték beírása esetén a csík a legutóbbi pozíciojától kezdve szintén elmozdul. Na eddig tök jó.
BUG: Tegyük fel benne hagyom a cellába mondjuk a 10-es értéket. Ha belekattintok 2x egy tetszőleges üres cellába, majd kikattintok belőle, akkor a csík megmozdul 10 értékkel. És ezt ahányszor eljátszom, annyiszor mozdul meg a csík. Nagyon picit zavaró! Nem is értem mi köze teszem azt az A1 és A2-höz ha mondjuk belekattintok a ZZ88-as cellába 2x, majd ki katt és akkor a csík megmozdul... Ritka hülye ez az Excel.
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
A VBA script a legjobb megoldás tényleg! Tökéletesen működik minden. Nagyon sokat segítettetek nekem! Hálás köszönetem mindazoknak akik segítettek! A projektem nem jöhetett volna létre ezek nélkül.
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Lenne egy 1 icurka-picurka problémám, illetve szükséges lenne egy roppant egyszerű script.
1. A probléma!
Korábban kaptam egy nagyon hasznos és tökéletes kódot:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$V$3" And Target > "" Then Range("D7") = Range("D7") + Target
End SubA gondom csak annyi vele, hogy azon a munkalapon, ahol ez a kód aktívan lefut, formázok tök idegen cellákat, néha bejön a "Type mismatch" Hiba 13-as ablak. Típushiba biztosan, csak nem tudom hogyan kellene javítani.
2. A kérés!
Adott egymás alatt 4 cella: A1 : D1 Ebbe a négy cellába generáljon cellánként 1 db számot az 1 és 10 tartományban, úgy hogy ugyanazt nem generálhatja! Tehát 2 db ugyanazon szám nem lehet. Lehet nevetséges de csak erre lenne szükségem.
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz Fferi50 #28049 üzenetére
Szia!
Bocsi rosszul írtam a tartományt! De nekem fontos, amint átlépek, majd visszalépek a munkalapra, akkor automatikusan újra generálás történjen. Tudom hogy a függvény nevét meg kell hívni, én ezt értem, de a scriptet nem tudom megírni sajna...Az a véletlen függvény működne is. De hogy csinálok a 3. cellába olyan vizsgálatot, hogy nézze meg, hogy az előző 2 cellába érték egyezik-e a generáltal, és ez alapján cselekszik... Sztem cellába írt függvénnyel megoldani sztem összetett de még bütykölöm.. Script lenne a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Tavaly nyáron sok segítséget kaptam itt. Azt a bizonyos segítséget mai napig használom, de most kellene némi kiegészítés/módosítás. Lényegre térek! Adott egy kód:
Sub Kever()
Dim sor As Integer
Application.ScreenUpdating = False
Range("A1:A20").Copy Range("B1")For sor = 1 To 20
Cells(sor, "C") = "=RAND()"
Cells(sor, "C") = Cells(sor, "C").Value
NextActiveWorkbook.Worksheets("BÓNUSZ GENERÁTOROK").Sort.SortFields.Clear
ActiveWorkbook.Worksheets("BÓNUSZ GENERÁTOROK").Sort.SortFields.Add Key:=Range("C120"), _
SortOn:=xlSortOnValues, Order:=xlAscending, DataOption:=xlSortNormal
With ActiveWorkbook.Worksheets("BÓNUSZ GENERÁTOROK").Sort
.SetRange Range("B120")
.Header = xlGuess
.MatchCase = False
.Orientation = xlTopToBottom
.SortMethod = xlPinYin
.Apply
End WithRange("C120").ClearContents
Application.ScreenUpdating = True
End SubAz A1:A20-ba ha megadom 1-20-ig a számokat, akkor azt nekem összekeverje kiadja a C120-ba. Ez teljesen jó eddig.
Na most a jön a neheze:
Adott 2db cellatartomány. Az egyik az A1:A25 Ebbe ugyanúgy 1-25-ig kerülnek bele a számok. A másik cellatartomány legyen a C150.
Feladat:Az A1:A25-ben lévő számokat úgy keverje össze, hogy kihagyás nélkül feltöltse a C125 tartományt, a maradék 5db szám pedig a C2650-ben elszórtan! kerüljenek. Tehát a fenti kódot kéne így még megspékelni.Nagyon hálás lennék!
-
Carasc0
őstag
Meghívom egy sörre az egész fórumot csak léccike ezt oldjátok meg nekem!
-
Carasc0
őstag
válasz Delila_1 #30869 üzenetére
Igazad van! Rosszul írtam! No akkor még egyszer.
Adott 2db cellatartomány. A1:A25 és C1:C50.
A1:A25 = Ide gépelem be a számokat 1-25-ig.
A program keverje össze az 1-25 számokat randomra, majd az összekevert számokkal töltse fel a C1:C20 tartományt. De ugye marad még 5db szám. Azt pedig randomra szórja el a C21:C50 tartományra.
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz Delila_1 #30872 üzenetére
Szia!
Sör útban van! De a programod olyan funkciót csinál, amit én is megtudtam oldani a korábbi hozzászólásban megadott kód alapján. Tehát ez is azt csinálja, hogy 20-at összekever amit el is helyez 20 cellába, és a maradékot pedig szétszórja. Igen ám, de a szétszórás az csak a 21-25 számokkal történik.
Lehet még mindig nem pontos a megfogalmazásom!
A Program generáljon egész számokat 1-25 között (1 és 25 is lehet).. amit szétszór a C1:C20-ban illetve a maradékot pedig a C21:C50-be. 1db számot csak 1x generálhat.
Tehát ha feltöltöm az A1:A25 tartományt, abból válogasson kedvére 20db számot amivel feltölti a C1:C20-at, a maradék pedig szóródjón a C26:C50 tartományba.
Lehet hogy így még világosabb hogy mit szeretnék!
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz Delila_1 #30877 üzenetére
Szia! Ez már működne, de most meg azt csinálta az Excel, hogy ha átváltok egy másik munkalapra, és vissza arra, ahol az általad írt kód fut, befagy és tölt 2-3 percig, majd lefut normálisan és visszatérhetek a munkához.
Juj ez kegyetlen. Újabb kódfutás 2-3 perces gondolkodást igényel neki!
Tartományhoz (pl. C1:C25) használd a Konvertálatlan gombot. <--- Ezt nem értem.
A program teljesen jól működik, de miért fagy meg 2-3 percig...
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz Delila_1 #30879 üzenetére
Hát itt elakadtam!
Szóval!
Private Sub Worksheet_Activate()
Kever
End SubIgen ez nekem munkalap General részében van. Mit írjak és hogyan hogy az a modulban legyen?
Excel 2010-em van, nekem semmiféle Konvertálatlan gomb nincs. Pedig azért jól ismerem már az Excel-t. Nem találtam sehol. Miféle smile? Nekem nem jelent meg. A kód lefut, csak a fagyások nem kellenének!
-
Carasc0
őstag
válasz Delila_1 #30881 üzenetére
LOL!
Én a Programkódot szoktam használni. Amúgy kijelöltem a kódot és CTRL+C majd CTRL+V-vel teljesen jól bemásolta. Bár megjegyzem hogy első futtatásakor valamit kiírt de már nem emlékszem. Lehet azért fagy meg? Azóta nem írja ki.
Hogy kell modulba tenni? De mit tegyek pontosan oda? Kéne a pontos szintaxis.
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz Delila_1 #30886 üzenetére
Bekapcsoltam a bővítményeket! Ha a modulban van a kód, akkor nem fut le automatikusan, amikor rámegyek a szükséges munkalapra. A generátor lényege az lenne, hogy akárhányszor lépek rá a megfelelő munkalapra, akkor generáljon új keverést. A programod működik, de továbbra is FAGY!
Szerintem (nem akarok okos lenni), de jó helyen van a kód azon a lapon, amin generálni kell. Hiszen, ekkor lefutna mégy egyszer amint visszatérek az érintett munkalapra. Viszont a súlyos fagyás miatt használhatatlan. Amit korábban linkeltem neked teljes kódot ami csak simán kever, az tökéletesen működik!
Itt vagyunk a célnál bakker de FAGY!
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz Delila_1 #30891 üzenetére
Hát én nekem mikor tavaly nyáron megcsinálták (lehet pont te voltál!) azt a makrót amit jóval fentebb melllékeltem, azt is így csináltam. Bemásoltam ahhoz a laphoz amelyiken futnia kell. Meghívtam a függvényt és fut. Most ezt megtettem ezzel is. Fut is, de előtte 2-3 percig fagy. A kérésed sajnos továbbra is magas nekem.
Igen átírtam. Máshol is át kell? Ha igen, hol? Itt totál leakadtam.
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Egy apróbb megoldásra lenne szükséges. Ez már jóval könnyebb feladat mint az előző amit sikeresen teljesítettek, lehet nem is kell hozzá VBA kód, de én mégsem tudom megoldani.
Legyen A1 cella értéke "SZIA" aminek betűszíne piros. (Tartalma amúgy tök mind1)
Legyen B1 cella aminek tartalma =A1. (Vagyis hivatkozás van ott)Feladat: A B1 cella értéke ne csak az A1 cella értékét vegye fel, hanem a színét is. Tehát ha változtatom az A1 színét, vagy stílusát pl. félkövér stb, akkor a B1 cellában is változzon meg.
Ennyi lenne!
-
Carasc0
őstag
válasz Delila_1 #30906 üzenetére
Megpróbálom elmagyarázni!
Tehát van az a generáló és rendező kód, amit még az elején linkeltem, amire mondtam is hogy tök jól működik. Na most azt csináltam, hogy az A oszlopba nem sázmokat írtam hanem szavakat. Ezeket nekem a B oszlopba össze is keverte. A B oszlop kevert tagjai között van olyan amit piros betűszínnel jelöltem meg.
A B oszlop tagjait egyenként egy bizonyos cellatartományba, sima cellahivatkozással elsorakoztattam. A gond már csak azzal van, hogy amit a B oszlopban piros színnel jelöltem meg, az a megadott cellatartományban is piros színnel jelenjen meg.
Odáig eljutottam, hogy ha az A oszlopban 1-2 tagot pirossal megjelölök, azok a keverés oszlopában (B) is pirossal jelennek meg, csak nyílván más helyen hiszen ez a keverés lényege. De amikor a B oszlop tartalmát felhasználom, akkor a céltartományban nem jelenik meg pirossal az a hivatkozott cella, ahol szöveg piros.
Tehát ha egy keverés úgy jön össze, hogy mondjuk a B1-be kerül a piros színű szó, és mondjuk a D1-be azt írom hogy =B1, akkor a D1-be már nem lesz piros.
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
A jövőben komolyabban érdekelni fog az Excel. 2010-es Office-t használok. Érdemes váltani 2013-ra? Vagy inkább már a 2016-ra érdemes?
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Egy olyan időzítő sablon scriptre lenne szükségem (Excel 2016), amelynek fő feladatai:
- Excel dokumentum megnyitásakor azonnal aktiválódjon a script.
- A script feladata tulajdonképpen egy paraméter formájában megadott időintervallum visszaszámlása vagy akár fordítva tök mindegy. (pl. 10 perc).
- Ha a megadott időpont lejár, akkor végezzen az Excel automatikus mentést. (felülírásos mentés elég!), majd zárja be a programot úgy ahogy van.
- Az időt én tudjam megválasztani a kódban!Nagyon hálás lennék egy ilyennek!
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz Delila_1 #33033 üzenetére
Tiszteletem Mester!
Nagyon köszönöm az időzítő makrókódot. Jól működik. Sőt még a felesleges munkalaptörlő kódrészletet is töröltem, nekem nincs rá szükségem. Viszont szeretném egy aprósággal kibővíteni a működését a makrónak!
Megoldható-e az, hogy amikor lejár a beállított timer, akkor megjelenjen egy form, rajta egy text box, vagy simán csak címke, tök mindegy, ami egy megadott cellatartomány szummázásának eredményét írja ki? A formon lenne még egy BEZÁR nevű parancsgomb amire ha katt, akkor a munkafüzet tartalm elmentődik, majd a program automatikusan bezár.
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Egy érdekes Excelbeni probléma elé kerültem. Remélem van megoldás rá!
A probléma kifejtése:
Adott egy cella. Legyen A1. Ebben a cellában az alábbi algoritmust akarom megvalósítani:
Ameddig az A1 cella tartalma értéke nem X, addig szerkeszthető, különben nem.
Tehát ameddig nem kerül X a cellába, addig bármit be lehet írni, de amint valaki X-et ír be, a cella nem szerkeszthető többet.
Erre keresek valami okosságot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- BestBuy ruhás topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- BestBuy topik
- Politika
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest