Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• attilalr2

újonc

HELP! CELLÁK AUTOMATIKUS KITÖLTÉSE MEGFELELŐ ADATOKKAL

Sziasztok!
    Segítségeteket szeretném kérni egy probléma megoldásához.
    Termék nyilvántartó táblázatot kéne csinálnom, de elakadtam a következő pontnál.
    A termékek nevéhez automatikusan kéne hozzárendelni a kategória neveket.
    Az elképzelés az, hogy egy oszlop tartalmazza a termékek nevét és a másik oszlopba automatikusan írja be a kategória nevét.
    "Tanítható" táblázatra gondoltam:
    Ha jön egy új termék, akkor természetesen manuálisan írom be hozzá a kategóriát, viszont ha újra jön (pl. más beszállítótól), akkor már magától kéne, hogy mellé kerüljön a kategória neve.
    Valahogy úgy kéne megoldani, hogy a táblázat szélén befognék két oszlopot, egyikbe bevezetném a termékek nevét, a másikba pedig a hozzájuk rendelt kategória nevet (ez lenne az "adatbázis"). A lényeg az lenne, hogy ez alapján, ha a táblázatba bekerül egy termék, ami egyszer már szerepel a listában, akkor automatikusan dobja hozzá a két oszlopban lévő adatok szerint a kategória nevet.
    Példa:
    Az A1 mezőben szerepel a termék neve: Zanussi ZRT18100WA
    A B1 mezőbe be kéne írnia magától: Hűtőszekrény

Ezt az alapján kéne kitöltenie, ami a fent említett két oszlopról írtam, amennyiben abban szerepel ez a párosítás.
    Ha nincs, akkor tegyen mellé valamit (pl. X), ebből látom, hogy még nincs ilyen párosítás, ebben az esetben beírom kézzel és hozzáteszem a listához.
    Ez így lehet bonyolultnak tűnik, de remélem van aki tud segíteni.

Köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák