Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Delila_1

veterán

válasz Térközjelző #20252 üzenetére

menetrend.xls
    2014-Utazas_1.xls

Az Utazás füzet elejére beszúrtam egy lapot, ahova a másik füzet 21-es lapjáról bevittem az útvonalakat, és az egyes tartományokat elneveztem. A név a tartományok alatt van, kék karakterekkel. Az alsó kötjel szükséges, mert számokat tartalmazó elnevezéseket csak így fogad el az Excel. Ezeket az elnevezett tartományokat használom a Január lap J és K oszlopában. Lesz munkád a többi útvonal felvitelével, de én is jól elbabráltam a képletekkel. ;]
    Mindenhol figyeltetni kellett, hogy páros, vagy páratlan-, Ejárat, vagy nem, továbbá indirekt függvénnyel kellett megadni, hogy a menetrend.xls füzet melyik lapjáról vegye az adatokat.

A Január lapon sárga hátteret adtam a celláknak, ahova a képleteket, illetve érvényesítéseket bevittem. Az U5:AX81 tartomány képletein is egyszerűsítettem, csak azt nem "festettem be". Oda megadtam egy feltételes formázást, ami a HAMIS eredményű celláknál a karaktert fehérre váltja.

A G, H, Q és R oszlopokat elrejtheted.

A menetrend.xls-en nem változtattam, de ha már feltettem a data.hu-ra, nem törlöm.

Szerk.: Kíváncsi vagyok, ilyesmire gondoltál-e?

Új hozzászólás Aktív témák