Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
sziasztok, bocs, ha hulye a kerdes, de Excel 2007-ben meg lehet oldani valahogy, hogy filternel a listat elohozva azt atmeretezve kesobb, default is akkora listat mutasson?
-
Balinov
titán
válasz
Delila_1
üzenetére
[link] az error utani VBasic debugot elinditva kiexportaltam .bas kiterjesztessel, a "Sub ConsolidatedBacklog_v2" cimu resz az erdekes, ha gondolod kukkantsd meg a bas fajlt, feltettem a publikus dropbox mappamba, par 10 kbyte
En nagyon nem talalom a kerdeses hivatkozast/adatot.
Koszonom szepen

-
-
Balinov
titán
Sziasztok Sracok, a kovetkezo temaban kernem a segitsegeteket, javaslataitokat.
Adott 1 Excel 2007 munkafuzet, egy worksheet-tel, kb 40-41mbyte meret. kb 22ezer sor, kb 110 oszlop, term. tele adatokkal (ceg nyitott rendelesallomanya, osszes vevonek EMEA regiobol, osszes termekcsoportbol).
Ebbol szeretnek egy nagysagrendel kisebb meretu, kevesebb oszlop/sorbol allo excel fajlt kesziteni, amiben csak a hozzam tartozo accountok nyitott rendelesei vannak, csak azon oszlopokkal, amik szamomra ertekes informaciot hordoznak).
Kb 10 percembe kerult ma, hogy letrehozzak 1 makrot, ami kb a kovetkezot csinalja:
- Abban az oszlopban, ahol a CSR (customer service rep) nevek vannak, szur, hogy mindenki, kiveve en. Az igy kapott sorokat torlom (nem a tartalmat, a sort). Utana eltavolitom ezt a filtert.
- A maradek kb 700-800 sorbol allo forrasban kitorlom a szamomra lenyegtelen oszlopokat (oszlop kijeloles es utana torles)
- A maradek oszlopok sorrendjet atrendezem, ugy, hogy kezrealljon ill. ami adat gyakran kell, az a tablazat elso felen tunjon fel ( oszlop kijeloles, cut, majd a megfelelo helyen insert copied cell)
- Az igy kigyomlalt tablazatot formazom (oszlopszelesseget, betumeretet ill. cella szegelyt allitok be).A makro rogzitest ezutan leallitottam, majd elmentettem a personal macro book-ba.
Teszt gyanant az eredeti forrasfajlbol egy lokalis masolatot megnyitok, majd makro futtatas, de mar kb az elejen elhasal.
Visual Basic Hibauzenet:
Run-time error 91
Object variable or with block variable notSajnos ilyen szinten nem uzom az excel 2007-et, igy tanacsot kernek, hogy a fent reszletezett folyamatokat ti hogy oldanatok meg.
A forrasfajlt Oracle R11-bol minden reggel exportaljak es kozzeteszik. Termeszetesen minden nap, 1x szeretnem ezt a feladatot megoldani, lehetoleg minel jobban automatizalva.
Merre induljak el? Alkalmas erre tenylegesen egy egyszerubb makro? Korabbi verzio lenyegesen egyszerubb, csak az en cuccaimat tartalmazo fajl volt, ott a makro gyakorlatilag egy Concatenate fuggveny kivetelevel sima formazas volt, semmi cellathelyezes, torles, stb.
Lehet, nem 1db makroba kellene ezt suriteni? Gondolok olyanra, pl. hogy 3 kulonbozo makro;
1. Kigyomlalja a reszlit, csak a sajat soraimat hagyna meg
2. Torolne ill. athelyezne a megfelelo oszlopokat tartalommal egyutt
3. Tenyleges formazas (oszlopszelesseg, betumeret, concatenate ill. vlookup 5 uj oszlopbanKoszonettel varok barmilyen jo tanacsot
udv
Balinov -
Balinov
titán
Holgyekurak. lenne egy trivialis kerdesem, excel 2007 angol verziojaval kapcsolatban.
Adott egy bohom nagy excel tabla, rendelesi sorokkal,rengeteg cikkszam rendelt, lefoglalt, es elerheto mennyisegi adatokkal. Nem jovok ra az istenert se, hogy kell conditional formattingal egy uj oszlopba mutatva elernem, hogy
megnezze,hogy a rendelt es lefoglalt mennyiseg megegyezik-e. Ha igen, akkor 0-t szeretnek kapni ertekkent az ujonan beszurt oszlopba. Ha nem, akkor a rendelt es lefoglalt mennyiseg kulonbseget. Probaltam mar mindenfelet, neztem Lynda.com-os Excel 2007 tutorial videot kulon a conditional formattingrol, de rohadtul nem ertem.
Koszi a segitseget
Balinov -
Balinov
titán
Uraim,
tudtok olyan oldalt ajanlani, ahol Excel 2007-hez vannak treninganyagok es ingyenes is egyuttal? (mint a total traininges, lynda.com-os cuccok,csak legalisan ingyen). Egeszen konkretan a Pivot tableket ill. a Vlookup-ot szeretnem gyakorolni es ezert keresnek olyan oldalt, ahol frankon bemutatjak ezeket a featureokat (is), letoltheto peldafajlokkal.
udv
Balinov -
Balinov
titán
Azt hiszem a szazadreszevel. Ime egy pelda:
2262000986,2061001563 ugyanazon oszlop egymas alatti cellajanak ertekei. Kijelolve ugye megadja az osszeguket 4323002549-kent. Ha belekattintok (vagy kimasolom a szerkesztosorbol) es atugrok (egerrel vagy billentyuzetrol) az alatta levo cellaba az elsobol 22620009.86 lesz, es igy tovabb.Ha megcsinalom ugyanezt a masodik szammal, akkor a ketto cella erteke 43230025.49 lesz.
Megneztem megegyszer, megnyitas utan milyen formatumu a "szam". Most epp general. Ha atrakom szamformatumra es beallitom, hogy ne mutassa a 2 tizedesjegyet, akkor meg ilyet produkal:
2262000986->szerkeszt->kovetkezo cellara kattint-> eredmeny: "22620010",tehat kerekit a birka.
Rohadt ciki a dolog,mert pl van egy xls fajl, ami halozati mappaban van megosztva, kb 10-20 ember dolgozik benne nagy gyakorisaggal,tovabbi jopar (vezetok, kontrollerek) meg esetenkent ill. pivot table-t is csinalnak belole kimutatasokhoz. Ilyenkor kicsit gaz, ha osszeba***dik a dolog es hulyesegek johetnek ki, nameg persze nekem is szopas, ha mondjuk egy rendelesszamot, vagy szeriaszamot keresnek egy tobbezer soros excel fajlban.
Kivancsian varom, mi a velemenyed errol. Koszi elore is
udv
Balinov -
Balinov
titán
Uraim, idegesito dolgot tapasztalok Excel 2007-nel. Folyamatosan azt tapasztalom, hogy ha egy cellat a vagolapra masolok (99%-ban szamot), akkor a masolas utan pl. az 123456789 szamsor helyett 1234567.89 lesz a cella erteke (angol Office,angol wxpprof). Kikerulendo az ilyen szamokat tartalmazo oszlopokban atallitom mindig a formatumot text/szoveg formatumra. Mi a jonyavalyatol lehet ez es legfokeppen hogy lehetne orvosolni?
Koszi minden tippet
udv
Balionv -
Balinov
titán
Sracok, kis segitseg kellene.
Angol Excel 2007, szimpla dolog, vannak partnerek, ill. december vegi/ januar eleji munkanapok ,minden munkanap egy cella.semmi bonyolult
Amit meg szeretnek csinalni az az, hogy Y/N ertekek kozul lehessen kivalasztani, hogy az adott dealer/adott napjat jelkepezo cellaba keruljon-e egy "X". Ha X kerul, akkor akarmilyen szinnel ki legyen toltve automatikusan, ha nem, meg egy masmilyen szinnel. Tehat pl. Yes= zold, No= piros. kb 120 sor lenne,es csak a karacsonyi,eveleji munkanapok.
koszi minden segitseget.
udv
Balinov -
Balinov
titán
Sziaszto, Excel 2007 (angol) eseten futottam bele egy erdekes, am annal idegesitobb problemaban.
Dolgozok napi szinten egy cirka 2500 sorbol allo ill. AN oszlopig kiterjedo Oraclebol exportalt excel tablaval. formazas semmi kulonos, egy auto filter van az oszlopnevekhez, meg a fejadatok vannak szinnel kiemelve. A gondom az, hogy pl. egy vevore leszukitem a forrast (legyen a neve A), kijelolom oszlopcimmel egyutt es egy Crtl+N-t bokve uj fileba akarnam copy-paste-vel beilleszteni. Na ilyet rendkivul gyakran kell csinalni. Nem regota raktak fel a cegnel az Office 2003 helyett a 2007-et. Nagyon sokaig mukodott is, am egyszercsak azt kezdte el csinalni, hogy Crtl+V utan az uj munkafuzetben csak a kijeloles merete (x*y oszlop es sor) latszik, de a forras munkafuzet cellainak az erteke nem kerul at az ujba.
Igy csinalom: Szurovel kivalasztom XYZ vevot. Kijelolom az adatokat (pl. A1-tol X16ig) egerrel. Crtl+C masol. Uj munkafuzet megnyit, goto A1 cella. Crtl+V beilleszt.
Rohadjon meg, most hogy irom a postot ujbol megprobalom. Ha az oszlopcimes sort (C sor) kijelom, kopipeszt megy. Ha filter nelkul kijelolok kb. 50 sort oszlopfejlecestol, megy. Ha raszurok xzy vevore, kijelolom, kopipeszt uj munkafuzetbe, nem megy. Hat
Ilyet nem ertem. Mi lehet a gond?1db makro van csak, de az is csak a formazast csinalja meg nekem, hogy kb 1 kepernyo szelessegben a legfontosabb adatokat tartalmazo oszlopok latszodjanak.
Valakinek tippe, otlete?
Koszi
Balinov
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Western Digital Red Plus SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- KARÁCSONYI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- JBL Charge 5
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Fferi50