Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallgat
csendes tag
válasz
üzenetére
Oops!
No ez az a kód, amit már csak részletekben értek, vagy legalábbis azt hiszem

Ezt félig makróval, félig függvénnyel kipróbáltam úgy, hogy valóban betettem egy plusz oszlopot, állandóra.
Sima HA függvénnyel adtam értéket a celláknak, attól függően, hogy az előtte lévő sorban találhatóval egyezik, avagy nem "A" oszlop értéke. 1 vagy semmi.
Aztán a sorba rendezést már a makró csinálta, majd meghatároztam az utolsó sort az új cella alapján, amiben még adat van és onnan lefelé törlés mindent.Ez már jónak mutatkozott (igaz a függvény kicsit megnövelte a fájl méretet és a cellák újraszámolása is tovább tartott), de messze nem ennyire kifinomult, mint a makród.
Hálám a sírig..., hogy ennyit törődtök a nyavalyámmal!

-
hallgat
csendes tag
válasz
üzenetére
Szia!
Nagyon köszönöm!

Ez nagyban hasonlít az enyémre, (az egyetlen működőre, a sok próbálkozásom közül
) de a táblán belül végzett egyenkénti vizsgálat és egyenkénti törlés nem a legjobb megoldás, mert rengeteg (tényleg rendszeresen 40.000 sor feletti) adatot kell végigmásznia.Ennek ellenére tanultam ebből is, így nagyon köszönöm!!!

-
válasz
üzenetére
nem a legjobb megoldás lenne a lényeg, mivel kézzel se arra törekszek!
prioritás alapján megyek végig szal előre kerülnek a legmagasabb értékek ... mert fölösleges először a kisebbeket kiosztaniill. ott van az is amit említettem hogy egy bizonyos cella értékétől függően új sort válthatna
pl. ha az érték ~200 -ra csökken (ill. min. db x 5 meglegyen) -
válasz
üzenetére
ennél már akkor egyszerűbb ha egy táblakiosztó progiba beadom a tábla szélességű hosszakat s így úgy működne mintha szálkiosztana ...
de ott is ismételten kézzel kéne bevinni az adatokat ami további hibalehetőséget generál
mert az a kis egyszerű excel amit csináltam legalább képes arra hogy a végösszegeket ellenőrizze hogy biztos minden elemből a megfelelő darabszám szerepel e
a táblakiosztási módszerbe meg az lenne a jobb hogy ott tudok a vágóréssel is kalkulálni
mod: s merre lehetne elindulni amúgy?
-
cousin333
addikt
válasz
üzenetére
Szerintem meg ismétléses permutáció lenne, mert az egyforma hosszú léceket nem lehet megkülönböztetni. Akkor pedig 72! / (12! * 6! * 6! * 12! * 24! * 12!), ami persze még mindig nem kevés.
De a megoldás nem ilyen bonyolult, mert nem kell ennyi esetet végigvenni éppen azért, mert a szálak hossza fix, tehát a lécek nem jöhetnek akármilyen sorrendben.
-
Sziszmisz
csendes tag
válasz
üzenetére
ez a verzió nekem így futott le helyesen:
Sub Modosit()
Application.ScreenUpdating = False
For Each r In ActiveCell.CurrentRegion.Offset(0, 1).Resize(columnsize:=1)
If r.Value = "" Then
s = Cells(r.Row, r.Column - 1).Value
Else
r.Value = r.Value & " " & s
End If
Next
Application.ScreenUpdating = True
End Subugyanis nekem a zölddel kijelölt rész a 3. sorban kezdődik, de most teljesen összezavartál, akkor mit kell módosítanom hogy megadjam hol kezdődik "zöld rész" és hogy "hányadik oszlophoz fűzze hozzá", ugyanis ez táblánként változik....
azt hogy az elejére fűzze és ne a végére azt be tudom valahogy állítani?
köszmösz

-
Sziszmisz
csendes tag
válasz
üzenetére
Ühümmm, egyenlőre úgy tűnik akkor hogy ez lesz a nyerő, kipróbáltam lefut, itt ebben az elrendezésben tökéletes, istenkirály vagy. Viszont le tudnád nekem írni hogy mi a feltétele annak hogy ez működjön, például ahol a 4.-5. sorba kezdődik a táblázat ott mit kellene módosítanom hogy szintén lefusson? Vagy mi a feltétele annak hogy ez működjön a (színezésen kívül)? Ha jól értem a színezés alatti sor 2. cellájába fűzi hozzá, ezt akár tetszés szerint módosíthatom, vagy van ennek még több feltétele is?
Esetlegesen lehetne hogy az elejéhez fűzze és ne a végére?
Új hozzászólás Aktív témák
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- LEGO klub
- Projektor topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Arc Raiders
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5540 notebook - i9 9880H 64GB DDR4 2TB SSD nVidia Quadro T2000 4GB W11
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Bontatlan
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) de a táblán belül végzett egyenkénti vizsgálat és egyenkénti törlés nem a legjobb megoldás, mert rengeteg (tényleg rendszeresen 40.000 sor feletti) adatot kell végigmásznia.

Fferi50