- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- Bambanő háza tája
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
VANESSZA1 #13859 üzenetére
Azt nem tudom, hogy miért jelenik meg Nálad a #NÉV, de végül is mindegy, mert thee megoldása (segítőszándéka ellenére) sajnos nem kezeli le, hogy 2x (vagy többször) ne fordulhasson elő ugyanaz a szám.
Nem kellett sokszor újraszámoltatni, hogy előjöjjön a hiba: 2x "húzta ki" a 20-as számotMakró nélkül annyit lehet tenni, hogy E3/F3/G3/H3/I3 cellákba az alábbi képlet kerüljön
=VÉLETLEN.KÖZÖTT($B$3;$B$92)
majd ezt követően pl a J3 cellába meg ez (ez ellenőrzi, hogy csak 1x lehessen 1 szám)
=HA(DARABTELI($E$3:$I$3;$E$3)+DARABTELI($E$3:$I$3;$F$3)+DARABTELI($E$3:$I$3;$G$3)+DARABTELI($E$3:$I$3;$H$3)+DARABTELI($E$3:$I$3;$I$3)=5;"Rendben, 5 különböző szám";"Egyik szám többször fordul elő, nyomjon F9-t!")
[ Szerkesztve ]
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
VANESSZA1 #10648 üzenetére
Igen lehet. Excel 2007-nél legalábbis:
Mentéskor az Eszközök>Beállítások menüben tudod megadni a jelszót.
Ha megadtad a jelszót fogja kérni még egyszer.
Többet itt tudhatsz meg:
http://spreadsheetpage.com/index.php/tip/spreadsheet_protection_faq1/[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz
VANESSZA1 #7187 üzenetére
Innen letölthetsz egy füzetet, amiben 3 féle dinamikus grafikont találsz, közöttük az 1 éves időszakot mutatót is az "interaktív" lapon.
Az előállításukhoz az OFSZET függvények segítségével előállított neveket nézd meg (Beszúrás, Név).
Nagyon jó leírást találsz a PC WORLD 2008. májusi számában a témáról, Weisz Tamás tollából a 108. oldalon. -
WildBoarTeam
senior tag
válasz
VANESSZA1 #7060 üzenetére
Fire-nek igaza van. működnie kell. Sőtt, ha van egy könyvtárszerkezeted és azt komplettan másolod, akkor is. Értem ezt így:
1. gép.:
C:\munka\január mappa - itt vannak a doc fájlok
C:\munka\akármi mappa - itt van az excel fájlod, amiből hivatkozol a doc fájlokra.Ha te a komlpett munka mappát lemásolod egy másik gépre, akkor is működnie kell.
De akárhova másolva is működik. pl.:
C:\valami\munka\január mappa
C\valami\munka\akármi mappa
A lényeg, hogy a könyvtárszerkezet egyezzen.[ Szerkesztve ]
-
válasz
VANESSZA1 #7060 üzenetére
Hali!
Ha a doksik ugyanabban a könyvtárban vannak mint az excel munkafüzet, akkor a hivatkozásban nem kell útvonalat megadni. Simán 1.doc, 2.doc, stb nem pedig c:\ubul\1.doc, c:\ubul\2.doc stb. Első esetben, ha könyvtárastól átmásolod a doksikat, az excel munkafüzettel együtt, akkor a másik gépen/könyvtárban is működnie kell.
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
ulrik19
tag
válasz
VANESSZA1 #6152 üzenetére
Én a legtisztábbnak, és legegyszerűbbnek azt a verziót éreztem, amikor pontosan számítva van, hogy melyik műszakban dolgozik.
Tehát pl. 13:00-23:00 esetén 1 óra de, 8 óra du. és 1 óra éjszaka, ezekkel a pótlékokkal számolva, illetve mindenhol csökkentve az arányos szünettel. 0:56 - 7:30 - 0:56 perces elszámolással.
Ami nekem igazából nem világos (persze utánaolvasással megtudnám a választ), hogy 8 óra munkára 30 perc szünet JÁR-e, azaz fizetett-e maga a szünet? (mondjuk úgy: kvázi fizetett szabadság) Másképp fogalmazva: miért vonódik le a szünet?
-
válasz
VANESSZA1 #6150 üzenetére
Hali!
Egy "hétköznapi" munkahely esetén az ember dolgozik pl 8-16-ig + 30perc az ebédidőre például. Ez természetes, nincs benne semmi érdekes, ledolgozza az ebédidőt.
Azonban ahol 3 műszakban, szalag/folyamatos munka folyik, ott kötelező biztosítani óránkénti pihenőt, valamint étkezésre bizonyos időt(amit te is írtál pl összesen 45 percet)
Még ezzel sincs gond, viszont a 3 műszakos/folyamatos/szalag/non-stop munka esetén nem lehet ledolgoztatni pluszban a pihenő+ebéd+egyéb időket.
(legalábbis legjobb tudomásom szerint) Ennek kellene utánajárni.
Arról nem is beszélve, hogy akkor meg torlódás van, amikor megérkezik a következő műszak "legénysége"...
Pár észrevétel a műszakkal kapcsolatban1. Normális esetben ezek kötöttek, azaz ahogy a legelején írtad is 6-14; 14-22; 22-6
Ez nekem furcsa, hogy valaki 8-16-ig is dolgozhat(nem elképzelhetetlen, csak furcsa)
Célszerű lenne(ha nincs egyéb akadálya) ezt a műszakbeosztást követni2. Az is megszokott, hogy ha valaki 6-11:30-ig dolgozik, akkor azt 5 órának számolják, nem pedig 5:30-nak. Vagy dolgozzon 5-órát vagy 6-ot
3. Az sem megszokott, hogy valaki "másfél" műszakot dolgozik(szintén csak nem megszokott, nem elképzelhetetlen) mert vagy 1-et, vagy 2 vagy 3 műszakot húz le(nyilván ez utóbbi pl a katonáknál, tűzoltóknl stb fordulhat elő pl ügyelet esetén)
4. Minden egész órára jár a pihenőidő de(és itt lehet hogy tévedek) az ebédszünet részarányos része nem. Ez attól függ, hogy az ebédre kijelölt időben a melós még dolgozik avagy sem. pl 6-11 melózott a melós, akkor nyilván nincs ebédszünete, hisz az pl 12:00-12:30-ig tart
Szóval ésszerűsíteni kellene a cégnél a termelést és a műszakokat
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
ulrik19
tag
válasz
VANESSZA1 #6140 üzenetére
aha, szóval akkor leginkább egy munkaidő-elszámoló rendszer kell, amiben a műszakpótlék minimalizálása (is) a cél.
mert ugye aki
5:00-14:00 dolgozik: 9 óra de. műszak
13:00-22:00 dolgozik: 1 óra de és 8 óra du. műszakjól értelmezem?
gondolom akkor a 30 perc levonást is a legmagasabb műszakpótlékú sávba célszerű tenni
-
ulrik19
tag
válasz
VANESSZA1 #6138 üzenetére
először 45 percet írtál szünetre....
ha nem tolod ki 9 órára, akkor mi legyen azzal, aki 5:30-tól 14:00-ig dolgozik? hány órát "kapjon" és melyik "zónára"?
ha csak azt nézzük, hogy mikor kezdte a munkát, akkor hogyan (vagyis miért) osztod szét a különböző műszakokra? vagy nem is akarod szétosztani?
tehát ha valaki pl. 10 órát dolgozik és 13:00 kor kezd, akkor mi legyen a végeredmény?
a) 10 óra délelőtt
a) 1 óra délelőtt, 8 óra délután, 1 óra éjszak(bocs, tudom, extrém példa, de most én nem értem, mi is a cél
)
-
ulrik19
tag
válasz
VANESSZA1 #6136 üzenetére
az arányos szünetszétosztás már most benne van a képletedben. méghozzá (1-$F$1*3) formában. az F1-ben a 8 órára vetített szünet van benne. Ha az F1 0:45-öt tartalmaz, akkor azt osztja szét (ha 8 órát dolgozik az illető), ha valaki mondjuk 12 órát dolgozik, akkor 67,5 percet (1,5*45 perc).
5:30-as "probléma"
1) a délelőttös műszak időhossza így növekszik: ha pl. 5-től 14-ig délelőttösnek veszed, akkor ez 9 óra, vagyis a 8/24-et cseréld le 9/24-re. (értelemszerűen nem 5-ös elméleti minimum esetén másra, méghozzá a 14 óráig nézett időkülönbséget) Ez azért kell, hogy a délelőttös időbe beleszámolja
2) az éjszakásnál pedig a 6/24-et csökkenteni annyira, amikortól már délelőttösnek veszed. (ez nem befolyásolja a következő napi 6 óráig tartó éjszakai számítást, mert az a műszak vége időpont alapján határozódik meg) Arra figyelj, hogy a 6/24 vagy 6 helyen is van benne. -
ulrik19
tag
válasz
VANESSZA1 #6130 üzenetére
megnéztem... nálam jól számolja:
=HA(VAGY($B3="";$C3="");"";(HA($B3<6/24;MIN(6/24-$B3;6/24);0)-HA($C3<6/24;MIN(6/24-$C3;6/24);0)+HA($B3<30/24;MIN(30/24-$B3;8/24);0)-HA($C3<30/24;MIN(30/24-$C3;8/24);0))*(1-$F$1*3))
az *(1-$F$1*3) szorzó a szünet miatt van benne.
B3 értéke: 20:00
C3 értéke: 29:30 (de a cellában 5:30 látszik, ha dátumformátumra állítod a cellákat,akkor a 20:00-nál 1900.01.00 20:00, az 5:30-nál pedig 1900.01.01 05:30, azaz a következő nap) -
ulrik19
tag
válasz
VANESSZA1 #6128 üzenetére
a legegyszerűbb módszer: írd azt munkaidő végének, hogy 30:00 (azaz 24+6, vagyis az elszámolás szerinti nap 30. órája)
a képletet pedig annyival kell korrigálni, hogy az éjszakás képletben a 24/24 helyett 30/24 kell, és a 2/24 helyett 8/24.a 45 perces elszámolásra a legegyszerűbb módszer, ha a 45 perc arányos a 8 órával (pl. 4 órás munka esetén a fele) és arányosan elszámolni a műszakok között.
ilyenkor simán hozzá kell írni a képlethez ezt a szorzót: *(1-$F$1*3)
ami 0 esetén 0 marad, egyébként levonja arányosan a szünetet. Azért van 3, mert 8 órára van megadva, vagyis 1 napra 45 * 3 perc jut. (és ugye minden szám mértékegysége 1 nap) -
ulrik19
tag
válasz
VANESSZA1 #6125 üzenetére
az a nap ugrása miatt van, mert adott napon nem lehet 22-től 6-ig dolgozni, mert az éjfél utáni rész már a következő naphoz tartozik. (legalábbis a mostani logika szerint)
hogy legyen akkor? átalakítható ehhez a modell. Csak legyen egyértelmű.
pl. 0-6 óra közé eső rész az előző naphoz tartozzon? de ha valaki mondjuk 3-kor kezd, akkor?
egyébként számviteli szempontból hova kell sorolni? (főleg, ha hónap utolsó napjáról van szó)
-
ulrik19
tag
válasz
VANESSZA1 #6123 üzenetére
gondolom a bérelszámolásnál az sem mindegy, hogy melyikből vonod le.
én arányosítanám, tehát:
megnézném az össz óraszámot (a 3 oszlop összege), majd az adott műszakok arányában felosztanám a 45 percet. Ez a kereszthivatkozások miatt csak segédoszlopokban mehet (valahol a mostani 3 oszloptól jobbra)
legyen pl. E3-ban a délelőtti, F3-ban a délutáni és G3-ban az éjszakai óraszám:
akkor (ledolgozott munkaidőtől függetlenül 45 percre nézve):
korrigált de. = E3-F1*E3/(E3+F3+G3)
korrigált du. = F3-F1*F3/(E3+F3+G3)
korrigált éj. = G3-F1*G3/(E3+F3+G3)akkor (ledolgozott munkaidő arányában, 8 órára adott 45 percre nézve):
korrigált de. = E3-F1*E3/(E3+F3+G3)*(E3+F3+G3)/(8/24)
korrigált du. = F3-F1*F3/(E3+F3+G3)*(E3+F3+G3)/(8/24)
korrigált éj. = G3-F1*G3/(E3+F3+G3)*(E3+F3+G3)/(8/24)egyszerűsítve:
korrigált de. = E3-F1*E3/8*24
korrigált du. = F3-F1*F3/8*24
korrigált éj. = G3-F1*G3/8*24de ezt még át kell gondolnom, mert így hirtelen ez jött, viszont gyanúsan egyszerű lett a képlet
-
ulrik19
tag
válasz
VANESSZA1 #6123 üzenetére
egyrészt: ha két műszakot érintően dolgozott, akkor gondolom nem kétszer vonnád le (vagy igen?)
másrészt: ha nem pont 1 műszaknyit (8 órát) dolgozott, akkor a 45 perc arányosan több vagy kevesebb? (másképp kérdezve, lehet azt mondani, hogy 1 munkaórára 45/8 perc jut?) -
válasz
VANESSZA1 #6122 üzenetére
Megvan a hiba nálam volt . sorry !
De lenne még egy kérdésem, minden műszakban van szünet ami jelen esetben 0:45 perc, és ezt az értéket F1 cellába helyeztem, hogy tudom azt még megoldani, hogy csak akkor vonja le az adott műszakban, ha dolgozott? Azt nem szeretném , hogy -0:45 perc legyen, ha nem dolgozott?
És még egy kérdés? hogy lehet gyorsan úgy beírni idő adatot, hogy kettőspont nélkül, vagy valami egyszerűsített formában?
[ Szerkesztve ]
-
ulrik19
tag
válasz
VANESSZA1 #6119 üzenetére
legyen:
B oszlopban a munkaidő kezdete
C oszlopban a munkaidő vége
aktuális sor jelen esetben: 3.
ekkor:délelőtt =HA(VAGY($B3="";$C3="");"";HA($B3<14/24;MIN(14/24-$B3;8/24);0)-HA($C3<14/24;MIN(14/24-$C3;8/24);0))
délután =HA(VAGY($B3="";$C3="");"";HA($B3<22/24;MIN(22/24-$B3;8/24);0)-HA($C3<22/24;MIN(22/24-$C3;8/24);0))
éjszaka =HA(VAGY($B3="";$C3="");"";HA($B3<6/24;MIN(6/24-$B3;6/24);0)-HA($C3<6/24;MIN(6/24-$C3;6/24);0)+HA($B3<24/24;MIN(24/24-$B3;2/24);0)-HA($C3<24/24;MIN(24/24-$C3;2/24);0))magyarázat:
a VAGY(B3="";C3="") csak azért van benne, hogy ha bármelyik üres, akkor nincs értelmes adat, maradjon üresen a cella...délelőttnél:
a 14/24 jelzi, hogy mikor van vége a délelőttös műszaknak (a teljes nap arányában), a 8/24 pedig azt jelzi, hogy a műszak maximális hossza 8 óra.
délután: mint délelőtt, de 22/24-ig tart, szintén 8/24 műszakhosszal
éjszaka: két részből áll: 6/24-ig max 6/24 hosszal és 24/24-ig max 2/24 hosszal.remélem, érthető lett
fontos, hogy a munkaidő eleje és vége IDŐ formátumú legyen, ha benne marad valahogyan dátum (ami lehet, hogy a formázás miatt éppenséggel nem látszik, de az értéke mégis az), akkor nem fog működni. (ilyenkor a cella számértéke 1-nél nagyobb lesz, ha minden jó, akkor 0 és 1 közé eső szám, ugyanis a "mértékegysége" az 1 nap)
[ Szerkesztve ]
-
ulrik19
tag
válasz
VANESSZA1 #6086 üzenetére
Nekem sajnos csak office2000 van fent, ezért az általad felrakott .xlsx-et csak openoffice-szal tudtam megnyitni, de gyanítom abban is hibásan jött le. Van ott ugyan egy táblázat, de nincs benne egy darab képlet sem. A "főösszegek" meg nem tudom, hogy jöttek ki. (ilyesmit látok az F oszlopban: 3,85 - 4,20 - 4,30 stb., illetve a táblázatban 1-esek itt-ott, a 11-13 sorokban meg 0-1 közötti számok...)
Ha felrakod 2000-es verzióban is, akkor meg tudom nézni. (feltöltve, vagy az adatlapomon látható mail címre)
-
ulrik19
tag
válasz
VANESSZA1 #6081 üzenetére
de tudsz egymásba ágyazni többet is bőle (3 kimenetelnél még belefér)
legyen B1-ben az általad beírt "aktuális" kód:
=HA(B1=C1;R1;HA(B1=C2;R2;R3))vagyis ha a B1-ben az 1-es kód van, akkor R1 értéket ad vissza,
ha 2-es kód, akkor R2-őt, egyébként R3-at.Picit bővítve:
=HA(B1=C1;R1;HA(B1=C2;R2;HA(B1=C3;R3;"Hibás kód")))vagyis, ha egyiknek sem felel meg, akkor "Hibás kód" szöveg jelenik meg.
-
ulrik19
tag
válasz
VANESSZA1 #6079 üzenetére
Nem értem a gondot...
Három kódod van: C1, C2, C3
Három szorzatod lesz (az alapján ahogy írtad): R1, R2, R3Ezek közül kell az egyikre hivatkozni, egy másik cellában? Pl. B2-be tenni, ha a kiválasztott kódot a B1-be írod? Ha igen, akkor ez sima vlookup (fkeres), vagy ha tuti 3 sor lesz, akkor néhány egymásba ágyazott ha() is megoldja.
-
ulrik19
tag
válasz
VANESSZA1 #5979 üzenetére
Lehet: Beszúrás/objektum/Létrehozás fileból...
ott kiválasztod a file-t, és azt is, hogy csatolja (ha módosítod a word doksit, akkor az excelben is a módosított fog mindig látszódni), vagy ágyazza be (ilyenkor a beillesztéskori állapot megmarad, hiába írod át a .doc-ot később) -
Delila_1
veterán
válasz
VANESSZA1 #5862 üzenetére
Vegyük, hogy a számokat az A oszlopban akarod generálni. Az A1 képlete:
=RANDBETWEEN($C$1;$D$1)
Ha a függvényeid között nem találod a fentit, az Eszközök/Bővítménykezelőben az Analysis ToolPak elé tegyél pipát.
Másold le a függvényt, ezután az A oszlop függvényei helyére irányítottan illesztd be az értéküket.
A B1 képlete: =DARABTELI(A$1:A1;A1), ezt is másold le, ameddig kell.
Ahol a B oszlopban 1-nél nagyobb számot találsz, ott az A oszlop értéke 1-nél többször szerepel a listában.
Tehetsz rá feltételes formázást, hogy kiabáljon.
Lehetne rá makrót írni, de sok adatnál ez elég lassú lenne, függvényekkel is jól megoldható. -
Delila_1
veterán
válasz
VANESSZA1 #4935 üzenetére
Minden makrót lehet gombhoz rendelni. Fogalmam sincs, melyikkel kapcsolatban említettem.
Az automatikus számolás kikapcsolása: Application.Calculation=xlManual
Visszakapcsolás: Application.Calculation=xlAutomaticA ki- és bekapcsolás a teljes füzetre vonatkozik, nem lehet egy-egy területhez rendelni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
VANESSZA1 #4929 üzenetére
Hali!
Igen, megoldható. A legegyszerűbb ha elsőként Access-ben elkészíted a lekérdezést, és adsz neki valami egyértelmű nevet pl Vanessa_Osszesites.
Ezután Excelben
1. ADATOK/KÜLSŐ ADATOK IMPORTÁLÁS/ADATOK BEOLVASÁSA
2. kiválasztod az adatbázist
3. ezután meg fog jelenni egy ablak amiben látnod kell a saját lekérdezésedet, kiválasztod, ok
(útólag is készíthetsz excel-ben lekérdezést persze)
4. itt még lesz egy ablak, amin beállíthatod, hogy melyik cellától kezdve helyezze el az adatokat, ill itt a gomb is amivel lekérdezést írhatsz(persze ha korábban access-ben megtetted akkor nincs rá szükség)Elméletileg ennyi lenne.
Fire.
UI: a példa kép az eredeti 2003 NorthWind adatbázisról készült, annak Order Qry lekérdezéséről...
-
Fehér Mancs
tag
válasz
VANESSZA1 #4897 üzenetére
Ha automatikusan szeretnéd nézni ezt, akkor a timer-rel is lehet operálni (Fire-től loptam
:
Workbook_open-nél beindítjuk a folyamatos figyelést:
Private Sub Workbook_Open()
Call check_date
End SubMajd egy új modulba betesszük az ellenőrző-figyelmeztető kódot:
Sub check_date()
For Each a In Columns(1).Cells
If VarType(a) = vbDate Then
If a <= Now() Then
MsgBox ("Figyelmeztetés!")
Exit For
End If
End If
Next a
Application.OnTime Now + TimeSerial(0, 10, 0), "check_date", , True
End Sub(Ez most az 1 oszlopot nézi és 10 percenként ellenőriz, azt nézi, hogy az adott oszlopban szereplő dátumok mindegyike magasabb-e a mostaninál.)
-
Delila_1
veterán
válasz
VANESSZA1 #4897 üzenetére
A makrót a laphoz rendeld: lapfülön jobb klikk, Kód megjelenítése. A kapott üres lapra másold be.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 3 And Target.Value >= Date Then MsgBox "Figyelmeztetés"
End SubItt a C (harmadik) oszlop értékeit figyeltetem, a Target.Column = 3 -nál írhatod át. Ha az egész lapot akarod figyeltetni, a Target.Column = 3 And részt hagyd el.
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz
VANESSZA1 #4618 üzenetére
Így kapásból nem látom, mit módosítottál rajta, és főként azt nem tudom, hova szúrtál be cellákat a füzetedben.
Indítsd a két makrót, és ha bajt okoznak, ne mentsd el a füzetet. Ha nem jön össze, küldd el nekem.Jobban látszik (tagolva) a makró, ha a bemásolás után kijelölöd, és a Kód gombra klikkelsz. Tagolatlanul eléggé olvashatatlan.
-
Delila_1
veterán
válasz
VANESSZA1 #4607 üzenetére
Sub felfed()
Dim lap As Variant
lap = Array("Kaschieren", "Näherei")
For L = 0 To 1
Sheets(lap(L)).Select
Rows("11:100").Select
Selection.EntireRow.Hidden = False
Range("C1").Select
Next
End SubA #4595-ben leírtam, honnan vegyél elő egy gombot, amihez az új makrót hozzárendelheted. Írd meg, hogy boldogulsz vele.
-
Delila_1
veterán
válasz
VANESSZA1 #4608 üzenetére
A convert nem alkalmas az idő átszámítására.
0:01:34-> 1*60+34 sec.A G65536-ot tartalmazó sor így néz ki:
Range("G65536").End(xlUp).Row
Ez a G oszlop utolsó kitöltött cellájának sorát adja. Állj a G65536-os cellára, a Ctrl+fel nyíl segítségével azonnal ott vagy ezen a cellán. -
Delila_1
veterán
válasz
VANESSZA1 #4594 üzenetére
A 2003-nál az Eszközök/Bővítménykezelőben jelöld be az Analysis ToolPak, és az Analysis ToolPak VBA jelölő négyzetét. Egy halom új függvényt kapsz ezzel, és a makrót is elfogadja majd.
Az Alt+F11-re előjövő VB szerkesztőben a makrót tartalmazó füzetből át tudod másolni a makrót az új füzetedbe, a Module1-et (ebben van a makró) egérrel áthúzod.
Az Excelben az Eszköztáron (ikonsoron) jobb klikk, jelöld be az Űrlapok eszköztárat, onnan vehetsz le gombot, amihez hozzárendeled a makrót.
-
Delila_1
veterán
válasz
VANESSZA1 #4592 üzenetére
Én meg visszaküldtem megoldva.
Lehdog
A sajátos címsor miatt itt nem lehetett szűrni, pedig az egyszerűbb lett volna. Ráadásul a táblázat adatai között üres sorok is vannak, amik után már nem figyel az autoszűrő.
A makró is szivatós volt, míg észre nem vettem, hogy egy oszlopban hellyel-közzel néhány cella össze van vonva.[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz
VANESSZA1 #4585 üzenetére
Nem pontos a kérdésed. Ugyanúgy vonatkozhat egy kész táblázatra, mint egy olyanra, amit most viszel be. Az utóbbihoz írtam egy makrót, ami azt a sort, ahova nullát írsz, azonnal el is rejti, függetlenül attól, hogy melyik oszlopba viszed be az értéket.
Bemásolás: a lapfülön jobb klikk, Kód megjelenítése. A VB szerkesztő jobb oldalán kapott üres lapra másold be.Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Value = 0 Then
Rows(Target.Row & ":" & Target.Row).Select
Selection.EntireRow.Hidden = True
Range("A" & Target.Row + 1).Select
End If
End SubKész táblázathoz más makró kell, vagy amit Lehdog ajánlott.
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz
VANESSZA1 #4562 üzenetére
A képletek rejtettségét ugyanott állíthatod be, ahol a védettséget, és a lapvédelem aktiválása után nem látszanak majd a szerkesztőlécen a képletek.
A + jeles trükköt a csoport kijelölése után az Adatok/Tagolás és részletek menüben hozhatod létre. Nézd meg ebben a menüben a beállítások lehetőségét is.
-
Delila_1
veterán
válasz
VANESSZA1 #2928 üzenetére
C2-be (ez adja a munkahelyen eltöltött időt):
=B2-A2D2-be rafináltabb képlet kell (vagy a 8 óránál kevesebb időt, vagy 8-tól 8:30-ig 8 órát ad, vagy 8:30 fölött a teljes bent töltött időt adja):
=HA(VAGY(ÉS(C2>IDŐ(8;0;0);C2<IDŐ(8;31;0));C2>=IDŐ(8;30;0));IDŐ(8;0;0);C2)E2-be (a túlórát mutatja 8:30 fölött):
=HA(B2-A2>IDŐ(8;30;0);B2-A2-IDŐ(8;0;0);"")Ne feledkezz meg az ebédidőről, ha azt le kell vonni.
-
Delila_1
veterán
válasz
gsc válaszát kicsit tovább fejlesztve:
"A" oszlopban a belépés, "B"-ben a kilépés.C2-be: =ha(b2-a2>idő(8;30;0);idő(8;0;0);b2-a2)
D2-be: =ha(b2-a2>idő(8;30;0);b2-a2-idő(8;0;0);"")Mindegyik oszlop cellaformátuma idő, 37:30:55
Valószínű, hogy az ebédidőt is le kell vonni a teljes időből.
[ Szerkesztve ]
-
gsc73
aktív tag
válasz
Szia!
1: érdekes munkaidő számítási módszer
2: nem értem pontosan, hogy hogyan is kellene kiszámolni a helyes időt.Ha minden nap feltételezzük, hogy 8 órát kell dolgozni, akkor egyszerű a helyzet. Ha azt tételezzük fel, hogy pl. hétfőtől csütörtökig pl 8,5 órát, pénteken meg 6 órát kell dolgozni akkor is megoldható. A leírásodból viszont az derült ki, hogy hogy ha egy nap mondjuk 5 óra 29 percet dolgozok (mert én úgy döntöttem), akkor 5 órát kell elszámolni (29 perc elveszett) ha 10 óra 34 percet dolgozok, akkor 10 órát kell elszámolni, és 34 perc a túlóra. Na ez már nehezen megoldható dolog.
DE a lényeg: Valószínű, hogy a szintaxszissal van gondod! pl:=HA(B3-A3<IDŐ(8;31;0);IGAZ;HAMIS)
azaz a celláknak "idő" típusúnak kell lenniük, és ahogy látod a fenti formátumban lehet összehasonlítani, kivonni, hozzáadni időpontot. Ha egy normál függvénybe azt írod, hogy A1+10,akkor hozzáad 10-et decimálisan. Ha 10 percet akarsz hozzáadni: A1+IDŐ(00;10;00)
Remélem ezzel már meg tudod oldani, ha nem én itt leszek!
g.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- PlayStation 5
- Vallás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nintendo Switch
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...