Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alex91

    félisten

    válasz kojak007 #4618 üzenetére

    1. A NAS-sal pl. lehet torrentezni, FTP-zni, WEB servert uzemeltetni, web-es feluletu fotoalbumot hasznalni, iTunes server, webkameras megfigyelest stb. A NAS altalaban 24 oraban uzemel, es igy fontos a fogyasztas is. Az olcsobb is tudja mindezt, csak ugye lassabb... Mind a halozati eleresben, mind a futtathato alkalmazasok teren. Vegulis ez is egy szamitogep, ha ugy vesszuk. A NAS-t elerheted a szamitogepedrol is, akar tobbrol is. Vagy lehet halozatos mp3 lejatszot is rakotni.

    2. Ez pont mkv-kra van. Most ISO-t nem biztos, hogy jelenleg tud. De TS-t azt hiszem lejatszik. (Bar elvileg csak firmware kerdes lenne az ISO is.) Ket USB csatija van, ket HDD-t igy szo nelkul megbir. Most, hogy USB-HUB-bal egyszerre tobbet is, azt nem tudom.

    3. Mint egy halozati meghajtot eri el a NAS-t. Tehat, ugyanaz lenyegeben, mint a szgep kozvetlen wincsijerol oldanad meg a beolvasast, csak itt athuzza a halon.

    4. Azert itt is van egy kis boot ido azt hiszem. De nagyjabol ugy mukodik, ahogy elkepzeled...

    Valasztani nem konnyu :). A legolcsobb, a WD TV-s lenne, de ez meg nem igazan kiforrott dolog. De ugy nez ki, hogy WD erosen tamogatja. Az uj Firmware-be is sok uj dolog kerult, es hibakat is javitottak. Azt hiszem 30k-s ara barati, de ehhez jonnek meg a HDD-k. 1 TB-os kulso USB-s ugy 30k korul kihozhato.

    NAS+Popcorn kombinacio nem olcso. Popcorn mar regebb ota piacon van. Vannak vele gondok, es nem eleg rugalmas. De jelenleg egy eleg jo valasztas. A 70k-s ara soknak tunik, de ha megnezel egy normalis HTPC arat taviranyitoval, meg bele a gepet, hat az se lesz olcsobb, sot! Esetleg csak a Popcorn+bele HDD ismerkedesnek jo, ez 1 TB-al 100k-bol megvan, de ugye ez nem bovitheto (de USB-s HDD-t ere is lehet kulon dugni!) A NAS arakat mar lattad. Otthoni server is HDD nelkul talan olcsobban kihozhato valamivel.

    NAS/server+HTPC: a HTPC rugalmasabb, de tobb macera szerintem, es olcso se lesz...

    [ Szerkesztve ]

    Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

Új hozzászólás Aktív témák