Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Magnat

    veterán

    válasz kojak007 #4618 üzenetére

    Szia,

    csak általánosságban pár dolog, ezek 1 része saját tapasztalat, egy részét csak olvastam vagy hallottam:
    -g-s wifi tuti nem elég hd source átviteléhez (kódolva legalábbis) n-est nem próbáltam, de majd vki mindjárt jól megmondja azt is.
    -az mkv az nem blueray formátum, a rokonság össz-vissz annyi köztük, h általában mkv containerbe hd filmeket szoktak pakolni és a blueray is hd ... de tök más tészta a kettő. (na jó, még annyi, h a hd filmek egy része blueray rip)
    -az mkv mint írtam, egy container, tehát ugyanúgy lehet benne több hangsáv ill felirat, mint a dvd lemezeiden, szal ez ne legyen probléma (1ébként aviban is)
    -ha mégis a htpc mellett döntesz, akkor sem kell aggódni a gyors indítás miatt, több ismerősöm használja úgy a htpc-jét, h csak el van altatva, és távirányítóval egy pillanat alatt fel lehet éleszteni, tehát nem kell kivárni egy full rebootot (kimértük teljesítménymérővel, 2-3 wattot eszik egy pc elaltatva, szal nyugodtan úgy lehet hagyni, nem fog pörögni a villanyóra)
    -úgy van ahogy te is sejted, az ilyen médialejátszók mindig rugalmatlanabbak, mint egy pc és a kodekek is nehezebben viselik az apró változásokat ... lehet, h pc-n frissíteni sem kell a kodeket és viszi az újabb filmeket, közben meg egy ilyen kütyü már kiakad, ekkor lehet várni a frissítésre
    -csak olyan média lejátszót vegyél meg, amit lehetőség szerint ki tudtál próbálni és mindent elolvastál róla a neten, mert mindig vannak dolog, amik csak így derülnek ki ... pl kollegám megvett egy playert, amia leírások és fórumok alapján mindent visz, ami végül is igaz, de időnként akad egy pillantásra a lejátszás ... most várhat a frissítésre és addig benyeli a békát
    -azt írod, h egy windowsos gép mindenképpen kell, ezexerint nincsen most asztali géped vagy notid, amin meg tudod csinálni a töltést/módosítást? Mert akkor sztem a htpc lenne neked a javallott, h már úgyis kell egy wines gép ... és akkor legalább van egy letöltő géped is mindjárt, ami (ideális esetben) halk és keveset fogyaszt (pl ha a lentebb tárgyalt usb rackeket passzintod hozzá, akkor éjszakára azokat le lehet kapcsolni, töltéshez elég a belső vincsi)

    Hirtelen ennyi ...

    [ Szerkesztve ]

    ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

Új hozzászólás Aktív témák