Hirdetés

2024. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

🔦Üdvözöllek!🔦

A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55040) Gargouille válasza gyapo11 (#55035) üzenetére


Gargouille
őstag

"Marad az, hogy a vevőknek kell megtanulni, hogy mit hogy kell érteni."

Igen, éppen erről beszélünk. Ahelyett, hogy a sorok között kellene olvasni, meg "megszívni" meg bogarászni a netet, mennyivel egyszerűbb lenne ha tisztességesen rá lenne írva a dobozra.

"Ha a lámpák nem léptetnének vissza, akkor egy csomóan szétégetnék a ledet meg a drivert, és néznének boci szemekkel."

Ahogy írtam is, ez tervezési hiba. Bár tudom, most divatos azt mondani, hogy ez nem bug hanem feature. :) Az biztos, hogy ha én ilyet szerkezetet terveztem volna anno, akkor a gépészet tanár úgy vágott volna ki az ajtón, hogy a lábam nem éri a földet. Ha a zseblámpa annyira felforrósodik, hogy megégeti a kezet vagy szétég a led (gondoljunk csak mondjuk a táskában véletlenül bekapcsoló lámpa okozta tűzveszélyre, hogy mást ne mondjak), akkor ez annyit jelent, hogy túl nagy áramot kap / elégtelen a hűtése, ergo ez tervezési hiba. Akkor is ha a lumenháború miatt ma ez általános. Ahogy magad is írod:

"A led, a driver, az akku alkalmas a nagy fényt kibocsátani, a lámpa viszont alkalmatlan a méreteivel a hő elvezetésére, kisugárzására."

Ergo alul van méretezve. És ha már így van, akkor vagy rá kell írni a dobozra közérthetően, vagy normálisan kell méretezni a teljesítményt. :)

Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.