Hirdetés

2024. május 16., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

🔦Üdvözöllek!🔦

A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#54751) WestBam válasza Indeys (#54750) üzenetére


WestBam
Topikgazda

Üdv!
Szerintem teljesen jó kezdésnek az S2+. Akkuból én nem venném meg ezt, alin elég sok hamis akkut árulnak, nehéz őket kiszűrni, de ennek is elég alacsony az ára ahhoz, hogy gyanús legyen. A nagyobb ajánlott webshopok kínálatából célszerű válogatni.
Töltőből kezdésnek bőven megteszi amit linkeltél.
Ha védett az akku akkor általában van egy kis dudor a tetején, mint az elemeknek. Leírásban 99%, hogy megjelenik a protected jelzés is. Itthon is meg tudsz mindent venni, de nyilván ha alsóbb ársávban gondolkozol akkor a legjobb Kínából rendelni, mert nagyjából fél áron megúszod.
Töltés: beteszed az akkut polaritás helyesen a töltőbe, és mikor feltöltötte kiveszed. Ilyen egyszerű. Ütögetni, melegíteni, túltölteni nem szabad az akkukat, mert akkor lehetnek veszélyesek, egyébként alkalmasak mindennapi használatra is elég nagy biztonsággal.

⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

(#54752) Indeys válasza WestBam (#54751) üzenetére


Indeys
csendes tag

Üdv!

Köszönöm a választ! :R
Konkrétan arra lettem volna kíváncsi, ha egy nem védett akksit töltök, akkor honnan tudom, hogy meddig szabad tölteni? (tehát, hogy elkerüljem a túltöltést)

(#54753) Clever0 válasza Indeys (#54752) üzenetére


Clever0
senior tag

A jó töltő 4.2 V körüli feszültség elérésekor abbahagyja a töltést.

(#54754) ZozzV6 válasza Indeys (#54752) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Az S2+ lámpa pedig olyan beépített védelemmel van ellátva ami nem engedi túlmerülni az akkut. Villogással jelzi ha már tölteni kell. És fordított polaritás elleni védelme is van.

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#54755) gyapo11 válasza Indeys (#54750) üzenetére


gyapo11
őstag

Érdemes lenne meghatározni a kívánt fényfolt méretét adott távra, mert ha esetleg az S2+ szűk, akkor nem könnyű módosítani, szerelni kell. Mivel írtad, hogy szélesebben szeretnél világítani.

Az erős kitétel is nehezen értelmezhető. Az erős az ugye relatív, minél messzebbre és minél nagyobb felületet világítasz, annál gyengébb lesz a lámpa fénye. Milyen távra, mekkora átmérőjű és milyen erős fényt szeretnél, ezekből már lehet számolni és lámpát keresni az igényhez.

Az egyenletes is tisztázandó. A legtöbb lámpának van hotspotja középen, ebben a körben sokkal erősebb a fény, mint az ezt körülvevő körgyűrűben (spill). Ha erős fényt szeretnél, akkor a spillre nem számíthatsz, csak a hotspotra, az viszont nem szokott túl széles lenni, ez már erősen szűkíti a lehetséges lámpák körét, és az S2+ sem tartozik bele. A zoomos lámpák adnak egyenletes hotspot nélküli fénykört és jó széleset, vagy a COB ledes lámpák, bár utóbbiak olyan szélesen szórják a fényt, hogy nem lehet erősnek nevezni, vagy bazi nagy teljesítményű kell, de elemlámpa méretben nem ismerek ilyet.

És szóba jöhet még a lámpás vagy normál lámpára diffúzor, ami szintén szélesen szórt fényt ad, és a diffúzorhoz vehetsz jó erős lámpát is, ráadásul így két funkciót kapsz, mert a lámpa lehet akár egy szűken messzire világító thrower is ha leveszed a diffúzort.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#54756) HardSanyeee válasza gyapo11 (#54755) üzenetére


HardSanyeee
őstag

Szerintem teljesen felesleges ilyen mélységekbe belemenni egy első jó ár-érték arányú lámpát kereső vásárló esetén. Valószínűleg nem fog tudni se lumen, se kandela, se vetítési szögre vonatkozó értékeket mondani, hiszen nincs sok lámpás tapasztalata.
Az S2+ pedig pont könnyen szerelhető, ha mégis túl szűk lenne számára a vetítési kép, csak egy hegyes végű csipesz kell hozzá. Teljesen jó az első lámpának :K

(#54757) Indeys válasza HardSanyeee (#54756) üzenetére


Indeys
csendes tag

Köszönöm a válaszokat! :R
Valóban nem akartam elsőre nagyon belemélyedni. Igazából az összefoglalóban használt megfogalmazást használtam és az összefoglaló szerint is az S2+ megfelelő erre a célra, csak kíváncsi voltam, hogy változott-e azóta a piac, esetleg jelent-e meg valami jobb.
Viszont nekem általános felhasználásra kell, majd talán a későbbiekben jobban beleásom magam a témába.
Az elemek és töltők terén, ha van javaslatotok, akkor azt nyugodtan osszátok meg.
Előre is köszönöm!

(#54758) holderes válasza Lacerta (#54749) üzenetére


holderes
tag

Bővebben tudsz írni róla?

(#54759) Lacerta válasza holderes (#54758) üzenetére


Lacerta
aktív tag

Itt írja.
Kipróbáltam, 83 dollárt dobott szállítással a kettőre ide Magyarországra.

(#54760) holderes válasza Lacerta (#54759) üzenetére


holderes
tag

Ok,nézem..

(#54761) vince válasza holderes (#54760) üzenetére


vince
őstag

Most már $95 ($80 a lámpa és $15 a szállítás). Tegnap még akciós volt a Wizard Pro, $68-ért el lehetett volna hozni (+$15 a szállítás, így kijön a $83 végösszeg).

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#54762) holderes válasza holderes (#54760) üzenetére


holderes
tag

Nekem még 15 dolcsi szállítás Pestre német DHL..össz 95 ..

(#54763) Lacerta válasza vince (#54761) üzenetére


Lacerta
aktív tag

Jah, igen, már én is látom.
Valami idióta azóta odaírta a topikba hogy mekkora istenkirály deal ez így, és gondolom kapcsoltak az Armyteknél hogy nekik viszont nem annyira. :(((
Gyorsan meg kellett volna rendelni. :W

(#54764) holderes válasza Lacerta (#54763) üzenetére


holderes
tag

Hogy is van ez?,még vám is jön rá?,vagy német raktár?és akkor nincs? :R

(#54765) Lacerta válasza holderes (#54764) üzenetére


Lacerta
aktív tag

Úgy van, hogy tegnap feldobtak egy promó kódot, amivel ha egy bármilyen Wizard Pro-t rendelsz, kapsz mellé egy warm white modellt ingyen. És emellett 80$ helyett 68 dollár volt akciósan.

Az Armyteknél nincs ingyen szállítás, csak az USA-ba, most német raktárból DHL-el 15$.
68+15=83$ és ezért adtak 2 db Wizard Pro-t.
Tegnap.

Aztán belelkendezett az a nyomorult az éjjel a fórumra, és erre azonnal levették a diszkontot, már csak csak a kupon él. :(((

(#54766) drinker válasza Lacerta (#54765) üzenetére


drinker
tag

Pontosság végedt van Németből ingyen szállítás, de csak $100 felett...

(#54767) 1stVikman válasza Indeys (#54757) üzenetére


1stVikman
senior tag

Ha később sem tervezel több lámpát, akkor az s2+ mellé egy liitokala vagy zanflare lii-100-as töltő és egy akku a jófogásról a Nyírségi eladótól.
Nem tudom most mennyiért lehet beszerezni ezeket, de a 6x7135 driveres s2+ ~10$, 8x7135 driveres 12$, töltők ~5-6$ körül mozogtak, mikor én vettem. Akku itthonról 1000Ft/db+ 600 a posta.
De nem sokkal többért ~20$ környékén beszerezhető még a Zanflare F1, amihez nem kell töltő, csak akku.
Ha tényleg csak 1 lámpát akarsz, az szerintem jobban megérné a tudása és a tartozékok miatt is.

(#54768) Lacerta válasza drinker (#54766) üzenetére


Lacerta
aktív tag

Igaz, de 100$ felett csak FBLLMAG vesz Armytek lámpákat. :D

(#54769) FBLLMAG válasza Lacerta (#54765) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Eddig egész jó áron kaptam meg az Armytek lámpákat (50% - 60% kedvezménnyel). Lehet, hogy ezután már nem kapok kedvezményt. :(((

[ Szerkesztve ]

(#54770) FBLLMAG válasza Lacerta (#54768) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Még a Barracuda PRO sem volt 100 $. És az Acebeam T27 lámpám sem került többe 18000 Ft -nál. :D

Természetesen, csomagban kaptam, minden tartozékkal.

1x próbált az Armytek forgalmazója átverni (XPL leddel kértem a lámpát, XM-L2 -vel küldték). A gyártó már fér volt, kedvezményeket kaptam eddig, rendes kedvezményeket. Én pedig megháláltam. Eddig 8 db terméküket vásároltam meg (5 lámpa + 2 fejlámpa +1 akku). És további lámpák vannak tervben. :D

Az is igaz, hogy 100 € felett szoktam rendelni. :D

[ Szerkesztve ]

(#54771) vince válasza Lacerta (#54768) üzenetére


vince
őstag

Szerintem a $100 határt simán elértük volna itt a fórumon egy PH! mini group buy keretén belül. Négy (2+2) lámpával már $126-nál járunk, én simán bevállaltam volna egyet ennyiért ($34) :(((

[ Szerkesztve ]

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#54772) Lacerta válasza vince (#54771) üzenetére


Lacerta
aktív tag

Nézd, én megláttam, és a promót feldobtam a topikba, nem volt akadálya hogy minimum 4 ember összeálljon és rendeljenek 2 szettet. Az már 100$ felett lett volna, és koponyánként 34$ lett volna egy lámpa. Az végképp nem az én hibám, hogy egy napig élt az extra kedvezmény.
De még most is kijönne fejenként 40-ből, és az sem rossz ár, csak mondom.

Másik topikon próbálkoztam ilyen groupbuy dologgal, még a sellerrel is egyezkedtem, hogy adjon extra diszkontot, aztán a végén még az is kihátrált, akit érdekelt volna. Én meg megvettem a cuccot magamnak olyan áron, amennyiért amúgy is ideadták volna.
Azóta én nem megyek bele ebbe, de ha valaki bevállalja, lehet hogy csatlakozom. :D

(#54773) vince válasza Lacerta (#54772) üzenetére


vince
őstag

Félre ne érts, nem rád neheztelek (nélküled nem is tudtunk volna az akcióról), a felárazás zavar, meg az, hogy nem voltunk elég szemfülesek :D

[ Szerkesztve ]

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#54774) bwoay válasza vince (#54771) üzenetére


bwoay
nagyúr

nem biztos, hogy jól látom a dolgot, de ha 100 USD felett Németországból ingyenes a szállítás, akkor ha most 2 ember összeáll és lerendel fejenként 2-2 lámpát, akkor nem 40 USD-re jön ki a darabár?

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#54775) bwoay válasza vince (#54773) üzenetére


bwoay
nagyúr

jah sorry, látom, már kiszámoltátok, az időkörlátom meg már lejárt...
a lényeg, hogy szerintem akinek csak 34-ért kell, 40-ért már nem, annak nincs is rá szüksége.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#54776) MittuDomain_ válasza bwoay (#54775) üzenetére


MittuDomain_
őstag

Ez a nincs is rá szüksége dolog ezen a fórumon nagyon sokunkra igaz, igen, rám is.
Attól még a lámpás mánia hajtja az embert, de mivel csak egy hobbi eszköz a 10. lámpa (nem mertem még összeszámolni, de minimum 20db felett vagyok már...), jól esik kevesebbet költeni rá. ;)

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#54777) FBLLMAG válasza vince (#54771) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Nagyon jó fejlámpa / pipalámpa a Wizard PRO. Ajánlom mindenkinek. Erősebb mint a Tiara, de én most az Elf C1 -re várok. 😉

(#54778) Lacerta válasza vince (#54773) üzenetére


Lacerta
aktív tag

Ja, nem, dehogy, nem azért mondtam. :)

(#54779) Lacerta válasza FBLLMAG (#54777) üzenetére


Lacerta
aktív tag

Igazából engem az fogott vissza, hogy lecsapjak rá, és az egyiket aztán felajánljam beszerzési áron, hogy nem 50.2-es emitter van benne, és nem is lehet roncsolásmentesen szétszedni, hogy kicseréljem.
Pedig az nagy feature volna, ha az optikát is tudnám benne cserélgetni.

(#54780) Indeys válasza 1stVikman (#54767) üzenetére


Indeys
csendes tag

Köszönöm a válaszod!
A későbbiekben azért szeretnék még vásárolni más típusú lámpát is, szóval lehet most megérné befektetni egy jó töltőbe. Néztem a Zanflare F1-et és tetszik az is.
Amúgy ezek a beépített töltős lámpák mennyire megbízhatóak?

(#54781) vince válasza bwoay (#54775) üzenetére


vince
őstag

Mindegyik lámpára szükség van. Mindegyikre is! :DDD

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#54782) FBLLMAG válasza Lacerta (#54779) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Amúgy a gyártó oldalán is most voltak 60% -os kedvezmények. Esetemben ezt keverték össze régebben a régebbi ledes lámpák kiárusításával. A gyártó szerencsére megértett (és a közvetítő is). Azóta viszont, eddig, jó áron kaptam eddig a lámpáikat. Csak ki kellett mindig várnom (jött az e-mail).

Én még nem szedtem szét a lámpáikat. A pottyanást, vizet, port (sarat) kell, hogy kibírja, világítson, ne hagyjon cserben, a többi nem izgat. Elején a gyűrű, szerintem, préselve van ezeknél a lámpáknál.

Nagyobb pottyanás után, mintha transzformerszként, kijavította volna magát. Legalábbis, mintha ön ellenőrzést végzett volna. Kicsit gyorsabban villogott a kapcsolója, zúgott, búgott kicsit, és mintha semmi sem történt volna, működött tovább. Ez már többször előfordult, sajnos. Csak éjjel, mikor alszom, ne keljenek életre. ;)

(#54783) FBLLMAG válasza Lacerta (#54779) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

Az Armytek Prime esetében, beltérben a XPL+TIR jobban tetszik, de szabadban a XHP35+TIR kicsit fényesebb. Szó szerint, csak ici - picit fényesebb. ;)

Az Armytek fejlámpáinál a XHP50+TIR esetében, nem látom, hogy hű de messzebb világítana mint az XPL+TIR (4200 cd vs 1840 cd). Persze, természetesen fényesebb, de nincs meg az a "hű de fényesebb" érzés.

Armytek Wizard PRO - 2,33 cd/lm

Armytek Tiara A1 PRO - 3,08 cd/lm

Armytek Prime C2 PRO - 5 cd/lm

Armytek Prime A2 PRO - 7 cd/lm

[ Szerkesztve ]

(#54784) MittuDomain_


MittuDomain_
őstag

Nitecore Q2 2 slotos töltő 4,99USD.
Kupon:
BGCL04

Részemről megvéve.

Nitecore MT20A XP-G2 2×AA 360lm lámpa 17,85USD.
Kupon:
BGCL20

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#54785) Ra3 válasza MittuDomain_ (#54784) üzenetére


Ra3
őstag

Köszi, a töltő tényleg jó, 1500-ért én is vettem, már egyes Liitokalát is alig kapni 5 dollárért.
Ez meg rendes adapteres, nem usb-s.

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#54787) MittuDomain_ válasza Ra3 (#54785) üzenetére


MittuDomain_
őstag

És még egy akció, amire sokan lecsaptok majd, de nekem lelkiismeret-furdalás lenne ezt is megvenni:
On The Road X6M L2 T6 17,90USD (Azaz egy L2 nevesebb gyártótól.)
Kupon:
BGCL55

de ha annyira gigamegedeal, jelezzétek és megveszem :B

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#54788) spileraaa válasza MittuDomain_ (#54784) üzenetére


spileraaa
senior tag

ez a Nitecore új töltő vagy miért nincs egy értékelés sem róla?

van olyan jó mint a liitokala lii-202 ??? vagy esetleg jobb is?

Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660

(#54789) bwoay válasza spileraaa (#54788) üzenetére


bwoay
nagyúr

szerintem annál jóval egyszerűbb darab ez a Nitecore.

MittuDomain_:
igazad van, mármint nem is fogalmazhattam volna rosszabbul :B
tehát "nincs is rá szüksége" helyett "nem is akarja igazán"! :D

[ Szerkesztve ]

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#54790) MittuDomain_ válasza spileraaa (#54788) üzenetére


MittuDomain_
őstag

Őszinte válasz: Nitecore, olcsó, 2 slot, hivatalos 21700 támogatás.
Szerintem rosszul járni nem lehet vele. És ha jól értem adnak hozzá tápot, nem kell szarozni külön usb töltőfejekkel.

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#54791) Ra3 válasza spileraaa (#54788) üzenetére


Ra3
őstag

Itt egy rendes teszt, ez kicsit informatívabb mint a fogalmatlan vevők értékelései.

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#54792) stickermajom válasza Ra3 (#54791) üzenetére


stickermajom
addikt

Utazós töltőnek ennyiért akkor nem tűnik rossznak.

(#54793) spileraaa válasza Ra3 (#54791) üzenetére


spileraaa
senior tag

akkor ha jól latom AA és AAA akkunak nem jó

na mindegy akkor csak ezt töltöm vele NCR18650B

Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660

(#54794) #07813632 válasza MittuDomain_ (#54784) üzenetére


#07813632
törölt tag

Töltö elfogyott. Lemaradtam :(
Azért köszi, hogy szóltál.

[ Szerkesztve ]

(#54795) MittuDomain_ válasza #07813632 (#54794) üzenetére


MittuDomain_
őstag

Mind a 4 szín?
Sorry, időben szóltam pedig.
Mondjuk fekete mér nekem sem jutott, a kosárba még került, de rendelni már csak átlátszót tudtam...

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#54796) tigipuf válasza MittuDomain_ (#54795) üzenetére


tigipuf
senior tag

Az On The Road X6M L2 T6-ra egyedi kuponod volt talán :F ,mert nem engedi beváltani..

"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."

(#54797) MittuDomain_ válasza tigipuf (#54796) üzenetére


MittuDomain_
őstag

Nem próbáltam, csak beírtam. Van, hogy elfogy...:U

Si tacuisses, philosophus mansisses.

(#54798) #07813632 válasza MittuDomain_ (#54795) üzenetére


#07813632
törölt tag

Mind a 4 szín.
Na majd legközelebb. :)

(#54799) spileraaa válasza MittuDomain_ (#54795) üzenetére


spileraaa
senior tag

én először a sárgát rendeltem mert átlátszó nem volt
rá 1 percre lett ujbol 2 db átlátszó
így a sárgát vissza mondtam és megrendeltem az átlátszót

de most viszont mind2 cancel
elég fura ezt meglehet náluk reklamálni?

Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660

(#54800) holderes válasza Lacerta (#54765) üzenetére


holderes
tag

Kicsit dolgozgattam eddig...most viszont akkor ki nevezne be 2+2 be,én akár a felét vinném,két Skilhunt meg egy HC60 mellé még elférhet,kb ezek szintjét hozza az Armytek is gondolom :K ...pü jelszó vadászat

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.