Hirdetés

2024. június 11., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

🔦Üdvözöllek!🔦

A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#54755) gyapo11 válasza Indeys (#54750) üzenetére


gyapo11
őstag

Érdemes lenne meghatározni a kívánt fényfolt méretét adott távra, mert ha esetleg az S2+ szűk, akkor nem könnyű módosítani, szerelni kell. Mivel írtad, hogy szélesebben szeretnél világítani.

Az erős kitétel is nehezen értelmezhető. Az erős az ugye relatív, minél messzebbre és minél nagyobb felületet világítasz, annál gyengébb lesz a lámpa fénye. Milyen távra, mekkora átmérőjű és milyen erős fényt szeretnél, ezekből már lehet számolni és lámpát keresni az igényhez.

Az egyenletes is tisztázandó. A legtöbb lámpának van hotspotja középen, ebben a körben sokkal erősebb a fény, mint az ezt körülvevő körgyűrűben (spill). Ha erős fényt szeretnél, akkor a spillre nem számíthatsz, csak a hotspotra, az viszont nem szokott túl széles lenni, ez már erősen szűkíti a lehetséges lámpák körét, és az S2+ sem tartozik bele. A zoomos lámpák adnak egyenletes hotspot nélküli fénykört és jó széleset, vagy a COB ledes lámpák, bár utóbbiak olyan szélesen szórják a fényt, hogy nem lehet erősnek nevezni, vagy bazi nagy teljesítményű kell, de elemlámpa méretben nem ismerek ilyet.

És szóba jöhet még a lámpás vagy normál lámpára diffúzor, ami szintén szélesen szórt fényt ad, és a diffúzorhoz vehetsz jó erős lámpát is, ráadásul így két funkciót kapsz, mert a lámpa lehet akár egy szűken messzire világító thrower is ha leveszed a diffúzort.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.