Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • korn

    aktív tag

    válasz duffbeer #1338 üzenetére

    Egyébként 9A a max. Nem megyek fölé, mert jelentősen lerövidülhet az élettartam.

    Hú, akkor én meg sem merem említeni. XM-L-es lencsés lámpám 4.5A-rel indít. :)
    A lényeg a normális hűtés. Bizonyára tizedére esik az élettartama, de ez még mindig akkora időtartam, hogy mire elérné a végét a LED, addigra már a 10-ik generáció csücsül a lámpában. :) Egy korábbi xm-l-es lámpámban, amit január elején raktam össze, 3 eneloop direct drive, 5A-rel (!) indít, brutálisan világít, és melegszik is persze. Elég intenzíven használtam, teszteltem eddig, és a mai napig ugyanazokat a lux és lumen értékeket hozza adott áramértékeknél , mint új korában (megmértem). Persze, ha 50 fok felé megy a ház, akkor kap egy kis pihenőt. :)
    Ez persze csak egy bulilámpa, és főleg a teszt miatt hagyom ekkora árammal, mindenesetre mutatja, hogy normál hűtés esetén elég strapabíróak ezek a ledek. Szerintem egy 20-30%-os túlhajtást büntetlenül kibírnak ezek a ledek hosszútávon is.

    A csillag melegedett 80 fokra? Az elég sok. Még akkor is, ha az sst-90 elég jó hőellenállás adatokkal rendelkezik. Nem bizti, hogy jól számolok, de az sst-90 hőellenállása a csillagig kb 2°C/W. 35W-ot fűt 9A-on az sst, tehát 2*35+80=150°C. 150 fokos volt kb a mag Az elég sok. 20-30 perc folyamatos hajtás esetén azért nem csodálkozom ezen.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés