Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:28:18

LOGOUT.hu

A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#37201) molnigee


molnigee
aktív tag

JJRC X2G hát no :)

--> http://dronearena.hu/ <--

(#37202) Geller72 válasza molnigee (#37201) üzenetére


Geller72
veterán

A poén, hogy majdnem 100 euróért el akar nekem adni olyan szart, amihez olyan távot használ, aminél egy 24 eurós H31 táv is sokkal minőségibb, jobb. (LCD panel, etc). Nem vagyok egy Hubsan fan, de közel ennyiért sokkal inkább egy olyat, mint ezt. Kezd egyre jobban lehúzás szaga lenni a dolognak. Gondolják, a hülyéknek mindent, minden áron el lehet adni. És amíg az amik veszik is, addig baj van/lesz. :U
Elég megnézni a mini quadok világát. Másfélszer annyiért akarnak rád sózni egy rakás szar 100mm alatti trágyát, mint egy jobb szénkefe nélküli gép.

[ Szerkesztve ]

(#37203) Tegla80 válasza molnigee (#37201) üzenetére


Tegla80
addikt

Furcsa egy izlesuk van ezeknek ott a messzi tavolban.....ez szimplan ronda sztem.

Sony® & PlayStation®

(#37204) shaddam


shaddam
aktív tag

Csak nem bírtam magammal és berendeltem egy z84-et ha már kuponos. Lesz egy fölös cc3d minim a hexából stabilizálni. Nekem meg ugye a hexába megy az f3 meg a gps szórakozni. ESC-t meg szervókat vettem volna, de banggoodon minden restock alatt van amit csak láttam :( A motor a tartalék 1806-2300 kv lesz, a prop meg egy 6 incses bullnose ha megtalálom. Az 1500-as 3 cellások a hexába elég kevesek, ide jók lesznek remélem

RájzenHét 1700|GTX 1060 #TeamZsarnokgyík #Internetesvérpistike Retro multis mókák---> http://szondi.ninja

(#37205) üszök válasza syler123 (#37188) üzenetére


üszök
őstag

Vegyél csak újat jobb az. A használt meg jó lesz nekem. :))

[ Szerkesztve ]

"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"

(#37206) syler123 válasza üszök (#37205) üzenetére


syler123
veterán

Ha nem lesz jó a Falcon az enyém is eladó lesz, ha mindenképpen használtat szeretnél... :P

Amúgy nem tudom azon mit kifogásoltál amit írtam, legyen bármiről szó, ha majdnem annyi a használt, mint az új, akkor az újat veszem. Nem tudom ez másnál kérdés-e...

[ Szerkesztve ]

(#37207) medvegy válasza Szippi (#37189) üzenetére


medvegy
aktív tag

Még nem, de kénytelen leszek mert holnapra repülést tervezek.
Milyen tablettel/telóval próbáltad?
Sajnos mástól is hallottam az újraindulás problémáját, de sokaknál viszont hibátlan.

FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/

(#37208) Kolpi6


Kolpi6
csendes tag

Halli, drón vásárlása elött állok, szeretnèk tőletek tanácsot kérni egy két dologban. Racing drónok vonzanak igazán fpvvel szerelve. Nezegettem banggood es hasonlo helyeken gépeket de annyi van illetve ahogy láttam nekem kellene összeszerelnem ezeket. Tudnátok ajánlani valami komplet gépet amivel csak repulnom kell? Illetve helyet ahol ez beszerezhető? Előre is köszönöm a válaszotok!

(#37209) Arti1 válasza Kolpi6 (#37208) üzenetére


Arti1
aktív tag

A "drón vásárlás előtt állok" alatt pontosan mit értesz? Van már tapasztalatod, csak még racer-ed nem volt, vagy nulláról kezdenéd? Ha nulláról, akkor is biztos tudnak a többiek is olyan racert, amivel először tudsz out of the box repülni (csak nem érdemes, kisebb gépekkel kell kezdeni) mert az első zuhanás után úgyis el kell kezdeni legózni az alkatrészekkel :), de mivel nulláról kezdenél, először kezdő gépekkel érdemes megpróbálni. Kezdő gép pl. ez
Ha nem nulláról kezdenél, akkor már érdekesebb a dolog, de akkor meghagyom a lehetőséget a tapasztaltabb fórumtársaknak, hogy mit ajánlanak.

[ Szerkesztve ]

http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704

(#37210) Kolpi6 válasza Arti1 (#37209) üzenetére


Kolpi6
csendes tag

Hát van egy jjrc h8 mini amit kivancsisagból vettem és megtetszett a dolog , igaz 3 nap utan behalt, motort csereltem rajta de ne add le akkora teljesitmenyt a cserelt motor hogy felszaljon. M1 is mert komolyabb geppel szeretnek foglalkozni. Koszonom a valaszod!
Várom tovabbi segitsegetek. :)

(#37211) syler123


syler123
veterán

Sziasztok!

Lesz egy eladó Falcon 180-am Infinity 4s akkuval. Annyi ha megjött az akku kipróbálom hogy minden rendben van-e utána postázom. Így aki most kezd bele ebbe a hobbyba sokkal kevesebb stresszel kezd majd így neki. Board megforgatva, pidek belőve, szóval menetkész lesz. Annyi ideggel járt a kezdés hogy ez már nem nekem való, az xk x250 tette be a szöget hogy azzal sem tudtam egy jót repülni.

Ugyanitt lesz egy bontatlan eachine ev800 szemüveg.

Köszi mindenkinek aki segített! :R

[ Szerkesztve ]

(#37212) Teréz Atya válasza Kolpi6 (#37210) üzenetére


Teréz Atya
senior tag

Ha rám hallgatsz, és miért ne tennéd, akkor maradsz brushed vonalon, nem futsz neki mindjárt a brushlessnek. Persze ez alatt nem a H8 minit értem, hanem veszel egy gépet az Eachine Tiny QX szériából vagy a KingKong mikrogépeiből, hozzá egy távot és FPV szemüveget. A QX-ek közül szinte mindegy melyiket veszed, a legkedveltebbek a QX95, QX90, QX80. Ez utóbbiról a review-m itt találod. Nem fogsz szívrohamot kapni, ha odacsapod a gépet, minden filléres. Nem kell törődnöd az ESC-ek flashelésével és a BorisB féle kismillió ESC protokollal, amitől még Hitler is agyvérzést kap.
Viszont kedvedre kisérletezhetsz a CleanFlight / BetaFlight / iNAV triumvirátussal és megtanulhatod a PID tuningot és acro repülést. A CF-hez itt találhatsz egy jó kis összefoglalót.
A táv az rajtad múlik. Vagy veszel egy FlySky i6-ot és hozzá egy mikro vevőt (cca 50$) vagy mindjárt egy Taranis lesz a befutó. Ez típustól függően 130$ - 200$, de szinte örök darab. Viszont a FlySky meg filléres, és a legújabb 10 csatornás FW-el nincs jobb ár/érték arányban, talán csak az iRangeX, de az szintén FlySky. :P
A távhoz vehetsz szimulátor kábelt, vagy csak simán rákötöd a PC-re a trainer porton át és egyből szimulátorozhatsz is. Van egy rakat lehetőséged, további infóért nézd meg a tx_to_pc_howto tag-el ellátott írásaim. Ingyenesek közül említésre méltóak: FPV Freerider, FPV Freerider Android, FPV Freerider Recharged, DRL Simulator. Fizetősek közül pedig a Liftoff-ot próbáltam és szeretem. Szimes szerencsétlenkedéseimhez szíveskedj ide szenvtelenkedni! :)

Vagy egyből kezdesz egy racerrel, és két hónap szopás után eladod, mert a guta fog csapkodni, de semmi sikerélményed nem lesz. A döntés rajtad áll. ;)

[ Szerkesztve ]

A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza

(#37213) Arti1 válasza syler123 (#37211) üzenetére


Arti1
aktív tag

Megjön az akku, kipróbálod, aztán elkap a gépszíj és nem adod el :)

http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704

(#37214) syler123 válasza Arti1 (#37213) üzenetére


syler123
veterán

Hát nem tudom :D Anyagilag is jobban járok ha nem tetszik meg a dolog :)

[ Szerkesztve ]

(#37215) .DLL válasza Teréz Atya (#37212) üzenetére


.DLL
veterán

"Ha rám hallgatsz [...], akkor maradsz brushed vonalon, nem futsz neki mindjárt a brushlessnek."

De miért nem csinálnak olyan pici BL. motorokat ami erőben kb. ott van (vagy nem sokkal van felette) a kefés motoroknak? Nem kéne pár üzemóra után cserélni... :((( amúgy szerintem vannak ilyen picik.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#37216) Teréz Atya válasza .DLL (#37215) üzenetére


Teréz Atya
senior tag

Perszehogy vannak, pl. mindjárt ott az Emax Babyhawk PNP potom száz dolcsiért. :D
Az árkülönbözetből kijön jópár kefés motor. Viszont a brushless motorokat is ki lehet nyírni elég könnyen, ha ilyen picik. Sőt, ha megszorul a motor az ESC is megmakkanhat. Namost egy brushed FCB 6 brushed ESC-el kerül picivel többe mint egy 6A nano ESC. Én még nem próbátam, de elméletileg lehetséges, ha leég egy brushed ESC csak átmappolja az ember a brushed motort egy másik kimenetre és kész. :)
Szerintem kezdő gépnek jó a brushed, aztán, ha már megy a terelgetése feljebb lehet lépni a racer kategóriára vagy hagyni az egészet a fenébe, ha nem tetszik.

A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza

(#37217) molnigee válasza .DLL (#37215) üzenetére


molnigee
aktív tag

Van ilyen: Kingkong-90GT
Így repül: Videó

Vagy E Aurora 90

Illetve ami megfogott, a Walkera Rodeo 110, ez ugyan kicsit nagyobb, de elbír egy mobius minit :O videó...
Hmm ez utóbbihoz van kupon is, így csak 44K, és van benn egy táv is, igazio RTF :D

[ Szerkesztve ]

--> http://dronearena.hu/ <--

(#37218) duc


duc
aktív tag

Repkész a 250 gramm alatti fun kategória versenyzője (240gr lett akksival, fpv-vel). Megyek ki veretni azután meg újjáépíteni romjaiból (amilyen fakezű vagyok, lezúzom). Üllő, Gyömrő, Gyál ilyesmi környéken tudtok valami favorit helyet?

[ Szerkesztve ]

üdvöske, redmondi óriás, tetszetős, rendre, légkavaró, akár, megoldás, kicsike, ipar.

(#37219) Teréz Atya


Teréz Atya
senior tag

LopakoDrón második felvonás - költségkorrekció és építés.

A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza

(#37220) shaddam válasza Teréz Atya (#37219) üzenetére


shaddam
aktív tag

Ragasztásra szerinted jó lehet a ragasztópisztoly? Mióta vettem egyet imádom :)

RájzenHét 1700|GTX 1060 #TeamZsarnokgyík #Internetesvérpistike Retro multis mókák---> http://szondi.ninja

(#37221) Teréz Atya válasza shaddam (#37220) üzenetére


Teréz Atya
senior tag

Sokan használják RCG-n, viszont a tömegfetisiszták nem szeretik. Ellenben hő hatására oldható, nem úgy mint a pillanatragacs. Hogy én ezzel mennyit szoptam, jajj... De erről majd a következő epizódban írok. :)
Hőlégfúvóval csínján, mert megégetheti a habröpcsit. Tudom, mert próbáltam. :P

A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza

(#37222) DJGABI válasza Arti1 (#37213) üzenetére


DJGABI
addikt

van ám az a pont ami után az ember inkább szabadulna a gépektől. tapasztalat. közbe azért be-berendelek, de rohadtul nem izgat annyira ez az egész drónozósdi mint az elején

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#37223) Szippi válasza medvegy (#37207) üzenetére


Szippi
újonc

Helló !
egy Huawei P8 lite-ot. De eddig a világon semmi problémám nem volt vele.
Kíváncsi leszek a többiekre is...

(#37224) 2Bálint válasza 2Bálint (#37177) üzenetére


2Bálint
tag

Elolvastam, megnéztem pár review-t, nem hibátlan a cucc, nincsenek tőle elragadtatva. Nehéz, mint a sár...

(#37225) Geller72 válasza molnigee (#37217) üzenetére


Geller72
veterán

Szerintem ez a 90-es gép nagyon cukor és nagyon könnyű is. Propok, akku, védőkeret nélkül 54 gramm. Ezekkel a motorokkal azért ez nem semmi. És szerintem a drágább az olcsóbb. Egy normálisabb szénkefés QX 60 eur körül van. A 8520-as és a 1020-as mocikból is átlag 10 eur egy garnitúra mondjuk. Lehet, hogy van olcsóbb, de az olcsó dolgokon én már túl léptem az elején a 615-ös szériánál. Tehát ugye kell vagy 2 garnitúra moci. Tartalékban. És azért nem gondolom, hogy a 8520 tudja azt, amit a 1103-7800KV, vagy 04.Egy kefe mentes motor sokkal tovább bírja azonos körülmények közt, bár nekem, mint korábban is írtam, nagyon sokat elmennek a szénkefés motorok is. De ezek a 2S-es gépek nagyon cukik. :D. És erőlködnöd sem kell, hogy simán 250g alatt maradj egy ilyennel.

[ Szerkesztve ]

(#37226) Teréz Atya válasza Geller72 (#37225) üzenetére


Teréz Atya
senior tag

Najó, de ez mán 112 dollár, a Tiny QX széria meg 50-60$. Amíg az ember kezében nincs elég repidő, én nem tartom jó ötletnek egy drága géppel kezdeni, mert mindkettő ugyanakkora eséllyel veszik el a kukoricásban vagy parkol egy fa tetejére. Sőt, az KingKong gyorsabb, így hamarabb lehet elhagyni. :D

A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza

(#37227) Geller72 válasza Teréz Atya (#37226) üzenetére


Geller72
veterán

A fára bármivel fel lehet parkolni, itt ezt már ugye volt aki bemutatta nekünk videóban is. ;] :P Kukorica most ugye nincs, mire majd megint lesz, addigra már lehet rutint szerezni. Májusig nem lesz gond a kukoricával, az tuti. :D. Arányaiban szerintem egy QX a maga technológiájával kifejezetten sokkal drágább, mint egy ilyen. Lehet hogy a két QX helyett egy ilyet veszek inkább. (QX90 és 105BAT) Kell erre is csipogó kapásból és akkor megnövekednek az esélyeid. :D. Amúgy meg mi olcsó manapság? Ez nem az a hobbi, az tuti. A 90GT-hez is be kellene rendelni egyből egy moci garnitúrát, propokat, akkukat, etc. A QX-hez is ugyanúgy. Viszont elég érdekes, hogy míg a QX-hez 600-as 1S-es akkuk vannak, ehhez 350-es, 2S-es. :U

(#37228) Kolpi6 válasza Teréz Atya (#37212) üzenetére


Kolpi6
csendes tag

Köszönöm szépen a válaszod, egy problémá van higy, ezt nem tudom igy beszerezni mert sajnos az összeszereles nem biztos hogy, menne. Nem tud esetleg valaki olyan helyet ahol kompleten igy megvásárolható? Esetleg ha valakinek van használt az is erdekelne.Hálás köszönet!

(#37229) Geller72 válasza Kolpi6 (#37228) üzenetére


Geller72
veterán

A H31, E5C kompletten van, így is rendelhető, mindegyik 30 euró alatt van. Csak berakod a feltöltött akkut és go. Itt nem hirdetünk, keress meg privátban, lehet hogy tudok segíteni.

(#37230) molnigee válasza Kolpi6 (#37228) üzenetére


molnigee
aktív tag

Én is írtam neked privátban szerintem nézd meg ;)

--> http://dronearena.hu/ <--

(#37231) varmi2


varmi2
nagyúr

Ez megérhet 4700ft-ot? Első tanuló drón lenne.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#37232) Geller72 válasza varmi2 (#37231) üzenetére


Geller72
veterán

Nem rossz. És a kommentek alapján nagyon csendes. Szerintem nyugodtan megveheted. Minap rendeltem én is rokonságba kettőt belőle.

[ Szerkesztve ]

(#37233) varmi2 válasza Geller72 (#37232) üzenetére


varmi2
nagyúr

Közben vettem egyet, nehogy elkapkodják :)

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#37234) Skimaster


Skimaster
senior tag

Üdv!
Hátha most sikerül:
Zajlás mp4

Nem tudom ezen keresztül milyen lesz a minőség!

(#37235) Geller72 válasza Skimaster (#37234) üzenetére


Geller72
veterán

:DDD :N ;] Csak 360p. Azaz a 720p fele, Amolyan mobilos. :D. De legalább látjuk. ;)

(#37236) Skimaster válasza Geller72 (#37235) üzenetére


Skimaster
senior tag

De miért csak annyi,mikor az eredet a gépemen az fullhd?Miért nem úgy rakja fel a drive-ra...?

(#37237) shaddam válasza Skimaster (#37234) üzenetére


shaddam
aktív tag

1080p

RájzenHét 1700|GTX 1060 #TeamZsarnokgyík #Internetesvérpistike Retro multis mókák---> http://szondi.ninja

(#37238) schferenc77


schferenc77
aktív tag

Sziasztok!

Drónos előélet: WLToys 686-ossal kb. 2 év
Komolyabb drónvásárlás előtt állok és kis szakmai segítség kellene. A kinézett típus a DJI Phantom 3 sorozat valamelyik tagja. Igazából az Advanced, vagy a Pro változat érdekelne, leginkább a Vision System gyakorlati haszna/működése. Kezdőként profitálhatok belőle?
Ha használtban gondolkodom, akkor mit érdemes szem előtt tartani? Akksik élettartamára milyen paraméterek irányadó? Most pl kínáltak olyat, amelyik 45x volt eddig töltve, a cellák feszültsége 4,10-4,11V.
Mit jelent az, ha regisztrálatlan a készülék? Ha a töréstől eltekintek, akkor mi a leginkább "fogyó" eszköz a drónon? Kezdőként pl van PC-re köthető szimulátoros módja a DJI-nak? Ha igen, akkor ez alap funkció, vagy extra táv, esetleg kábel/sw kell hozzá?
Köszönöm előre is a tanácsokat. :R

(#37239) Geller72 válasza shaddam (#37237) üzenetére


Geller72
veterán

Most már nekem is. De ugye a megosztott tartalmat is lehet állítani, hogy milyen minőségű legyen. "Kifele."
Most már jó. Viszont már Falcót sem szerettem annyira. :D.

(#37240) tupacamaru válasza vandor01 (#37083) üzenetére


tupacamaru
veterán

Tegnap már repült. :B ;)

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................

(#37241) Skimaster válasza Geller72 (#37239) üzenetére


Skimaster
senior tag

Köszi! Mindenki lírai langyos zenékkel dolgozik,nekem nem a stílusom....

(#37242) Geller72 válasza Skimaster (#37241) üzenetére


Geller72
veterán

Sokszor ahogy látod te is, a szerzői jogok miatt.

(#37243) Baku


Baku
aktív tag

X5c-be lehet buzzert rakni? (Ha igen, milyet, hová, hogyan?? )
Olyan pofátlan alattomossággal merülnek az akssijaim, hogy amikor elkezdenek villogni a ledek,
pislogni sincs időm, nemhogy landolni, olyan gyorsan földhöz vágja magát a gép....
Eddig lakásban nem okozott túl nagy bajt, de ha jön a jó idő, kint már gáz lesz...
Szóval van erre valami megoldás???

(#37244) Geller72 válasza Baku (#37243) üzenetére


Geller72
veterán

Én beütöttem a googleba, hogy syma x5c buzzer és fosta a yotubos vidiket. ;]

(#37245) Baku válasza Geller72 (#37244) üzenetére


Baku
aktív tag

Igen, én is, csakhogy ilyen öklömnyi szarokat kucigolnak a gép tetejére kék szigetelőszalaggal, angolul motyognak valamit hozzá, aminek a felét nem értem, nem is látni rendesen, hogy mit, hová, miért, így aztán nem sokra megyek velük....
Azért írtam ide, hátha valakinek van személyes tapasztalata itt ezügyben ...

A Youtube-os bütykölős videók között (nem csak drónos témában) gyakran olyan dilettáns, taknyolós, sufnikucigolós igénytelen, toldozós - foltozós megoldásokkal találkozni, hogy a jóérzésű, magára, és saját munkájára valamennyire is igényes barkácsoló embernek égnek áll a haja is tőle ....

(#37246) marciart11 válasza schferenc77 (#37238) üzenetére


marciart11
aktív tag

A Vision position system csak beltéri pozíció tartásnál hasznos, kezdőként tudsz csarnokban meg ilyen helyeken kamerázni. Aksik változók volt akinél 70 töltésnél tönkrement, de halottam olyat hogy túl van 200 zon.
Nyilván oda kell figyelni feltöltve nem tároljuk, hidegen nem terheljük stb. Megbízható cuccok ezek, ha vigyázol rá szinte örök életű nem kell rá költeni, maximum a motorok csapágyai adják meg magukat de azok is sokára.

PC re nem igazán köthető, de a DJI GO app ban van szimulátor.

(#37247) schferenc77 válasza marciart11 (#37246) üzenetére


schferenc77
aktív tag

köszönöm a választ.
Magyarul, ha nincs szükségem jobb kamerára (Pana vs Sony lapka), netán 4K-ra és beltérben nem akarok túlságosan drónozni, akkor bőven elég a Standard verzió...

[ Szerkesztve ]

(#37248) marciart11 válasza schferenc77 (#37247) üzenetére


marciart11
aktív tag

Sajnos nem egészen, a standard ban 5.8ghz es RC van, és az élőképet wifin keresztül továbbítja. Ha nem kell 4K akkor az Advanced verzió kiváló választás.

(#37249) Arti1 válasza marciart11 (#37248) üzenetére


Arti1
aktív tag

A 4K a fényképezéskor jelent valami előnyt? (elvileg az advanced és a professional is 12 MP-elt tud fotóban)
Arra gondolok, hogy részletgazdagabb vagy jobb képet adna a 4K kamera ugyanolyan felbontás mellett a professionalban fénykép készítéskor, mint a másik 2,7K-s az advancedben?

[ Szerkesztve ]

http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704

(#37250) schferenc77


schferenc77
aktív tag

Sziasztok!

A garanciális ügyintézése hogyan zajlik egy DJI drónnak? Ha külföldön vásárolnék (pl Angliából), akkor van nemzetközi garancia? Esetleg a magyar disztribútoron keresztül?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.