Hirdetés
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hiányzik a gamer érzés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mi történik egy netes csalás után?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Gurulunk, WAZE?!
- A KOReader ebook olvasó program
-
LOGOUT.hu
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggbuffon1897
őstag
válasz SkyLine3000 #25190 üzenetére
na végül kiderült, h a router volt a ludas, meg gondolom még a stick is, amivel csatlakoztam hozzá, kábelesen routerről egyből megvan a 40/20 éljenéljen
[ Szerkesztve ]
-
global007
újonc
Kérnék egy kis segítséget!
Panasonic Viera tv-m van. Nem tudja a DVB-C-t ezért a Digi-től kibéreltem egy set top box-ot. Kaptam egy Humax Digi+C [SD] boxot. És csak 26 csatorna jön be digitálisan még analógba 63 . Amikor a box rendszerénél csinálok egy jelmérést a vételi színtre 15%-ot a vételi minőségre csatornától függően 10-30%-ot ír.
Ki lett cserélve a kábel meg a csatlakozó is hátha az a probléma de a helyzet változatlan. Mi lehet ennek az oka?Hogyan lehetne a problémát orvosolni? -
global007
újonc
Mert szombat délután van! És mert azt hittem én bénázok és valamit csak be kell állítani....
-
johnny23
tag
Hali!
Szerintetek érdemes elöfizetni HBO-ra DigiFilm mellé(v.helyett)?? Most hogy van ez a CAM modul,egész biztató!
(egyébként HBO csak ilyen 'pakk'-ban van?)-- new gamer --
-
johnny23
tag
válasz MasterMark #25207 üzenetére
Igen most DigiFilmem van az szoszo. Csak pl. most jo filmeket fognak adni HBOn (Prometheus, Vasember3, Pi élete...)
...a következő kérdés,hogy DigiFilm HD,vagy HBO HD vàrható vmikor?-- new gamer --
-
johnny23
tag
-
Lajos1966
tag
válasz MasterMark #25213 üzenetére
Én pont ezek miatt nem kérek Cam modult.Talán majd akkor,ha lesz változás HD irányba.A XXI.sz-ban azért egy HD tv-n ne kelljen már SD minőségben és 2.0-ba nézni-hallgatni a filmeket a kimondottan erre szakosodott csatornákon (a szolgáltató miatt).
-
MasterMark
titán
válasz Lajos1966 #25214 üzenetére
Én mindenképpen ki akartam próbálni, az a 300 Ft nem lényeg.
Az HBO-k ugyan 5.1-be mennek, de azért annak a hangminősége se valami túl jó. Látszik, hogy szét van tömörítve a kép, meg a hang is. Van ezeknél szebb SD adás is.
Az HBO HD-ra, és a többi HBO SD adásaira nyugodtan lehetne pl. a Digi ismeretterjesztő HD-s adásainak a sávszélességét használni. (Ugyanis azon meg ott mennek a felkonvertált SD-k aminek így semmi értelme.)
A két Duna HD-ről nem is beszélve.Meg egyáltalán minek van ennyi külföldi adó?
Flashget: Mire gondolsz? Rossz anyagból nem tudsz jobbat csinálni egy TV-vel. Főleg nem a beállításaival..
Switch Tax
-
Flashget
félisten
válasz MasterMark #25217 üzenetére
Meg egyáltalán minek van ennyi külföldi adó?
mert fizet x összeget a cégnek amiért kapja az 1db csatornát és mellé még abban az árban 6 másikat. Akkor miért ne rakná be?
Arra gondolok, hogy a korszerű tv -ben több beállítás van elmentve és a sötétebb képet lehet feljavítani. nem a felbontásra értettem.
Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
válasz MasterMark #25219 üzenetére
nálam sőtétebb is mint a többi
de ezen tudok valamennyit javítani.
de stb+digifilm na az nem érte meg egyáltalán nekem főleg a HD-s ha lejár az 1 év hűség akkor 1000/hó + DF 300Ft
Így, hogy CI+ ingyért nekem megéri.
Persze kérdés mikor és mennyit akar majd emelni a DF árán, mert ezért a mínőségért ne akarjon 500-at kérni.Realme GT Master Edition
-
MasterMark
titán
válasz Flashget #25220 üzenetére
Na várjunk, ha van HBO vagy DigiFilm előfizetésem, akkor ingyen van a CI modul? Én azt hittem, hogy csak az első hónapban van ingyen.
Azt, hogy mit tudsz javítani, még mindig nem értem.
Hol tudok amúgy a Diginek javaslatokat tenni? Mert akkor elmondanám nekik, hogy mit kéne. Ha lehet.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
br.rak
őstag
"Meg egyáltalán minek van ennyi külföldi adó?"
Mert ugyanannyiba kerülne, mintha nem lennének, és bármi meglepő sokan nézik is ezeket.
Nem hiszem hogy jó ötlet lenne elvenni a HD-s adóktól sávszélességet pár SD-s adó miatt. És a felkonvertált SD is bőven jobb mint a sima SD. -
johnny23
tag
Mondjuk a DigiFilm valoban nem vmi jo minőségre. Plàne ha van fent-lent fekete csik is(akkor mar ténleg inkàbb megnézem youtube-on ).
Az HBO jobb minőségű? (Ott a filmek is frissebbek nem? HBO is fekete csikkal adja a filmeket?)
....jáààj a HD volna az igazi![ Szerkesztve ]
-- new gamer --
-
MasterMark
titán
válasz br.rak #25222 üzenetére
Félreértettél. A HD-s Digi adók helyett akarok HBO HD-t.
A külföldi adókat pedig kivenném a többi SD adó miatt, hiszen csak foglalják a sávszélességet, ha nem lennének, nem kéne annyira betömöríteni pl. az HBO-t.
johnny23: Az HBO jobb. De miért is zavarna a fekete sáv? Egy gombnyomás belenagyítani. De amúgy vegyesen adja. A legtöbb az 16:9-re nagyítva megy.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
johnny23
tag
válasz MasterMark #25224 üzenetére
...és melyiken mennek a jobb filmek szted?
Az HBO-ra csak pakkban lehet előfizetni?
(pl ma néztem a romàn Digi,-nél màr simàn van HDs mindegyik filmcsatornàból!)-- new gamer --
-
MasterMark
titán
válasz johnny23 #25225 üzenetére
HBO-ból csak az a kettő pakk van. A simában az HBO, HBO 2 és HBO Comedy van. A Maxpakk-ban pedig ezek plusz a Cinemax.
Nekem a sima van. Nem tudok nagyon átfogó véleményt mondani még. Nekem egyelőre az HBO-k tetszenek. A DigiFilm nem annyira.
Viszont most nézem a Cinemax-on ment a Serenity. Lehet jövő hónapra a DigiFilm helyett bepróbálom azt.
más: Erről lenne is kérdésem, hogy ugye most csütörtökön lett megrendelve. Mikor mondjam le, hogy a jövő hónapra már ne legyen kiszámlázva?
Switch Tax
-
csibuk666
csendes tag
Sziasztok,
Segítsetek pls.
DIGI kábeltv + AMIKO HD8200 STB. (vecsés)Az alábbi beállításokkal:
TP 1/72
Frekv: 121,5
Moduláció: 6000
QAM: 256
többi automatikusminden bejön tökéletesen.
A gyerek fellépett a helyi TV -ben (Williams) és fel kellene vennem.
A gyári HUMAX megtalálta további 3-4 helyi tv -vel egyetemben.Ha a paramétereit direktbe beadom az Amikónak:
frekvencia: 418
Symbol: 6900
QAM: 256
Megtalálja és nézhető, de a korábban befogott M1, M2 , Duna csatornáknak nincs képe.Ha lefuttatom ez első lépést, ezek megjavulnak, de a helyieknél nincs kép.
Ha valakinek van ötlete, nagyon köszönöm.
Cs -
Flashget
félisten
válasz MasterMark #25221 üzenetére
Talán ha elolvasnád amit írnak az első CAM-tól hivatalosan nem kérdeznél és nem lennél meglepődve.
itt a topicban is jó párszor elhangzott már.Első CAM 0 Ft/hó akció feltételei: 2014. február 1-jétől a készlet erejéig vagy visszavonásig érvényes. Az akcióban való részvétel feltétele új és meglévő ügyfeleink részére DIGI Film vagy HBO előfizetés megléte. Háztartásonként csak 2 CAM igényelhető.
[link]Továbbá ha valaki 1 év hűségre kéri a DigiFilmet annak letelte után is 0Ft a CAM használata. (apró betűs rész a DF szerződéseben)
Azt, hogy mit tudsz javítani, még mindig nem értem
nem baj aki akarja megérti. akinek nincs korszerű lapos tévéje úgy sem érti.Realme GT Master Edition
-
Flashget
félisten
válasz johnny23 #25225 üzenetére
sajnos nem mérvadó mi megy a román digin vagy DS-en.
mert: ehhez nálunk indítani kellene a DS3-at az olasz és francia foci miatt..Realme GT Master Edition
-
br.rak
őstag
válasz csibuk666 #25227 üzenetére
Meg tudod nézni, hogy hányféle hálózati azonosítóval sugározz a digi? (nálunk is volt gond pár éve a közszolgálati adókkal, mert volt ami Digi Debrecen volt ami Digi Budapest azonosítóval jött és ez a kettő annó nem fért meg egymással, de a sok panasz után beállították rendesen, lehet nálatok is így van, és az Amiko nem tudja jól lekezlni a rosszul beállított hálózati azonosítót, de ez csak egy tipp)
-
csibuk666
csendes tag
válasz csibuk666 #25227 üzenetére
Már megoldottam, de nem tudom hogy.
De azért érdekes, hogy a korábbi frekin fogtam +3 adót
Williams TV
Regio Plusz TV
Signal TVugyan helyi retek adók, de nem értem miért nincs publikálva a fő weblapon (természetesen rászűrve a saját lokalizációmra).
Most azon gondolkodok, hogyha áttekerném az összes frekit, lehet találnék valamit?
Cs
-
johnny23
tag
...na lehet,hogy én is lecserélem a DigiFilmet HBO-ra (ha már jobb a minősége képileg,meg filmileg is).
Csak azt még nemtom,hogy legyen e mellé Cinemax is, vagy maradjon a DigiFilm...vagy egyik se??-- new gamer --
-
veterán
Én is elgondolkodtam, hogy beszerzek egy cam modult. Aztán átgondolva inkább mégsem kell. Legalább is egyenlőre. A Digifilm a finoman fogalmazva is nevetségesnek nevezhető minősége miatt eleve kizárva. Az HBO-k érdekelnének ha nem Sd-k lennének. Na majd ha ez változik majd akkor.
Itt Dorogon összehaverkodtam az egyik szerelővel az mesélte, hogy nálunk nem lett hiánycikk ez a modul, nem nagyon keresik. Járnak be a lakásokba és azt látja, hogy az emberek többsége még mindig crt tévén nézi az analóg jelet.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
veterán
válasz sityupityu #25236 üzenetére
Azt elfelejtettem kérdezni a már meglévő tulajoktól, hogy lassított valamit a modul a tévén? Értem ezalatt pl a csatorna léptetést. Ugyanúgy megy mint előtte, vagy érezhetően lassúbb lett a modul miatt?
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
törölt tag
válasz MasterMark #25224 üzenetére
A(z) HBO-k egy multiplexben mennek a DIGI Film-el (Bp. 378 Mhz - DIGI Film; HBO; HBO 2; HBO Comedy; Cinemax). A többi SD adás (multiplex) tömörítéséhez semmi közük. A frekvenciákat, meg nem az SD adások, hanem az analóg adás "pocsékolja" (1 csatorna = 1 frekvencia).
Majd, ha az analóg adás "eltűnik" a rendszerből, akkor megnyílik az út a Full HD-k és a 4K felé.
Amúgy meg a HD adás a frekvencia szűkösséget leszámítva "csak" pénz kérdése, a műholdakról szinte minden adás jön SD-ben és HD-ben is. Csak a HD-ket sokkal drágábban "mérik".[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Bp.-en az összes digitális SD és HD csatorna (120 csatorna) együtt 17 frekvenciát használ fel.
Az analóg 64 csatornája, 64 frekvenciát "pocsékol". -
MasterMark
titán
válasz #29810560 #25238 üzenetére
De egy multiplexen belül csak fix a sávszélesség nem? Vagyis ha mondjuk ketté szednék az HBO-kat két külön frekvenciára, akkor nem jutna több hely ha csak két csatorna van egy multiplex-ben?
Nem értek hozzá, de azt én is látom, hogy SD és SD csatorna között is van különbség.
Switch Tax
-
törölt tag
válasz MasterMark #25240 üzenetére
Persze. Egy multiplexbe kb. max. 4 db full HD csatorna (később majd 1 db 4K csatorna) ill. max. kb. 14-16 SD csatorna fér bele.
... de, nem azért nem adnak HD adásokat mert nem férne bele a sávszélbe, hanem azért, mert sokba kerül.Abban viszont igazad van, hogy legalább 1 HD filmcsatornának, már itt lenne az ideje. (A prémium kategóriában, mert ott sok ember szívesen fizetne kicsit többet azért.)
-
törölt tag
válasz MasterMark #25242 üzenetére
Igen, de a DIGI nem transzkódol. (Ahogy a többi szolgáltató sem.) Amit kapnak (vásárolnak) azt tovább adják a rendszeren. A rendszer transzparens, vagyis amit a fejállomás leszed a műholdról, azt kiadja a kábelhálózatra.
-
törölt tag
válasz MasterMark #25244 üzenetére
Az "ahonnan kapják" meg alapvetően attól függ, hogy aki előállítja az adatfolyamot, az milyen minőségben kódolja (tömöríti) és milyen rendszerben MPEG-2/H.264 (MPEG-4) és főleg milyen forrásanyagból dolgozik. (Ez utóbbi nagyon meghatározó.) Látható a HD adásokban is, ha egy régebbi rossz minőségű forrást tömörítenek, be. Hiába HD a sávszél - amiben jön az adás - a régi rossz minőségű forrással a tömörítő nem tud csodát csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz sityupityu #25237 üzenetére
Nekem ugyan MindigTV-m van, de biztos, hogy az ebből a szempontból lényegtelen. Akkor lassabb a csatornaváltás, ha olyan csatornára kapcsolok, ami kódolt. Tehát Digi esetén ez azt jelenti, hogy a legtöbb csatorna csatornaváltási idejére nem lesz befolyással az, hogy betettél egy CA modult, azonban az HBO-ra, DigiFilm-re lassabban fog odakapcsolni a tévé, mint a többi csatornára.
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
veterán
-
Flashget
félisten
A CAM kártya miatt most sok box-ot visszaadtak.Várható-e ezek miatt is,hogy végre több hónap várakozás után HD vagy sd box-hoz juthassunk?Vagy várjunk türelmesen tovább,mert rózsát kaphatunk de box-ot nem.
Előreláthatólag a következő hét végére lesznek új típusú HD beltéri egységek az ügyfélszolgálatokon, addig is szíves türelmedet kérjük.
Üdvözlettel:
DIGIÚj tipusú beltérik!! WTF van a diginél?
csatorna bővítés
kidobott csatornák visszakerülnek
DigiSport jogok bővülése
CI+ bevezetése
Új típusú HD box[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest