Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- Pitterix: Gyógytorna
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
Új hozzászólás Aktív témák
- 

RosszQtya csendes tag Sziasztok! 
 Még mindig játszom a RAM-okkal, de nem értem! Az már kiderült, hogy nem szereti a 3200-t, így most kapott 2666-ot, ami a gyári sebesség... Gyári 2x8 CL19 , most 2x16GB CL15
 Most akkor ez jobb lett vagy nem   
 Megszakértené valaki?      
 gyári: 
 Az új: 
- 

válasz  PlatiaAmos

üzenetére PlatiaAmos

üzenetéreGyártói oldalon. Dell oldalán. Google dell drivers, majd katt a dell oldalra, ott beírod a notid service tag számát. Megkeresed az intel rapid drivert. Pendrive kicsimagolod, majd ahol most nem lát meghajtót, ott betallózod. Ez egy asus leírás: [link] 
- 

válasz  PlatiaAmos

üzenetére PlatiaAmos

üzenetéreSzia. Irst drivet tallózd be, vagy a biosban a háttértár résznél a RAID ON lehetőséget válaszd. 
- 

PlatiaAmos tag Dell Precision 5570-re szeretnék felrakni w10-et, de ezt írja a telepítő.. Látott bárki hasonlót? Jelenleg a gyári w11 fut rajta, van benne egy 500-as ssd meg egy 1tb ssd...   
- 

RosszQtya csendes tag válasz  tasiadam

üzenetére tasiadam

üzenetéreha picit gyorsabb is jó... ugyan gamer laptop,de maximum böngészős játékot játszok, vagy 10-15 éveseket,most se akad... csak mégis... a mysoft keresőjén szoktam nézni a gépeket... van benne 127k tpus ha most vennék előre gépet, akkor beállítok pl 2 paramétert 
 i9 bármelyik + ujjlenyomat olvasó (kényelem miatt)máris csak 198db! milla felett vannak a gépek 17os monitorral SZÁZHÚSZ GB SSD, NULLA HDD kombóban 6GBps grafkártya... 
 szerk: 17.x vagy nagyobb monitorra állítva NULLA találat!    
 ha ez nem rablás, akkor mi az?     
- 

RosszQtya csendes tag következő kérdés, az NVMe SSD lenne (gyári C)... 256GB-os van benne, de kezdek letenni a 2TB-ról lesz csak 1TB... Szeretném, ha 3000/3000környékén menni a sok vacakolás miatt... 
 Ha nagyon a méret lekezeli vagy fel se ismeri?  
 Ha gyorsabb, akkor lekezeli vagy fel se ismeri?  
 Ennyi infót tudtam kinyerni belőle
 [Read]
 Sequential 1MiB (Q= 8, T= 1): 1409.517 MB/s [ 1344.2 IOPS] < 5906.49 us>
 Sequential 1MiB (Q= 1, T= 1): 890.955 MB/s [ 849.7 IOPS] < 1173.84 us>
 Random 4KiB (Q= 32, T=16): 421.537 MB/s [ 102914.3 IOPS] < 4963.19 us>
 Random 4KiB (Q= 1, T= 1): 39.453 MB/s [ 9632.1 IOPS] < 103.61 us>[Write] 
 Sequential 1MiB (Q= 8, T= 1): 465.976 MB/s [ 444.4 IOPS] < 17538.04 us>
 Sequential 1MiB (Q= 1, T= 1): 406.616 MB/s [ 387.8 IOPS] < 2567.23 us>
 Random 4KiB (Q= 32, T=16): 85.567 MB/s [ 20890.4 IOPS] < 23926.68 us>
 Random 4KiB (Q= 1, T= 1): 48.699 MB/s [ 11889.4 IOPS] < 83.47 us>
 Köszönöm előre is! Rám jött a kísérletezés... már már nem cserélek ki benne ígérem! Gúgli pedig NEM a barátom sajnos    
- 

üzenetére tasiadam

üzenetéredualt látja a AIDA és a CPuZ is... Viszont a 2666 az 16/18 CL ez meg 20... lehet hétfőn élek az elállási jogommal..... remélel kicserélik, mert egy árban van... akkor meg a kérdés marad, hogy a gyári (és több más kereső is) oldalán GYÁRISZÁM szerint, miért ajánlgat a 3200-st bele...      
 szerk:
 Tsebacsinak volt ezek szerint igaza a gyártóval szemben!    
- 

RosszQtya csendes tag Ez kimaradt: 
 Memory (RAM)Total Size32768 MB
 TypeDual Channel (128 bit) DDR4-SDRAM
 Frequency1330.1 MHz (DDR4-2660) - Ratio 3:40
 Timings17-19-19-35-2 (tCAS-tRCD-tRP-tRAS-tCR)
 Slot #1 ModuleKingston 16384 MB (DDR4-3200) - XMP 2.0 - P/N: KF3200C20S4/16G
 Slot #2 ModuleKingston 16384 MB (DDR4-3200) - XMP 2.0 - P/N: KF3200C20S4/16G
- 

No megérkeztek a RAMok beletettem Win10 látja 32GBnak... ráküldetem egy AIDA-t...
 Én nem értek hozzá, de úgy érzem, nem erre gondolt a költő...     normális, hogy kisebb számokat látok!? normális, hogy kisebb számokat látok!?  
 gyári 16 (2x8) 
 új 32GB (2x16) : 
 Az egy külön mise, hogy még egy gépben se cseréltem memóriát, de víz levert,mikor nem indult el a gép... várni kellett vagy 2 percet míg az alaplap feldobta, hogy megváltozott a méret...
 Visszacseréljem a régire?    
 Köszönöm a megértést!      
- 

üzenetére tasiadam

üzenetéretuti... mikor elkezdem keresni, akkor mind a 256, mind a 512 kizárólag 2230-as méretet írt. most már a gyári shopban mindenhol átírták 2280-asra... addig talán csak a toschiba ment bele a megadott méret alapján... 
 szerk:
 gyári hobbi(t) méret
 https://www.dell.com/en-us/shop/dell-m2-pcie-nvme-gen-3x4-class-35-2230-solid-state-drive-256gb/apd/ab292880/storage-drives-media
- 

RosszQtya csendes tag válasz  Tsebacsi

üzenetére Tsebacsi

üzenetéregyári dell oldal NMVe ügyben https://www.dell.com/en-us/shop/dell-m2-pcie-nvme-gen-3x4-class-40-2280-solid-state-drive-1tb/apd/aa615520/storage-drives-media csoda hogy lövésem nincs ki merre van arccal előre?    
 szerk:
 illetve a keresés ami konkrét típusra szól, nem csak úgy turkáltam a shopban  
- 

- 

Újabb hülye kérdéseim lennének bocsi    
 Alany Dell G3 3779 256GB 16GB 2TB
 NVMe:
 - ami benne van gyárilag 256GB 2230as
 kiderítettem egy szétszedésnél, hogy belemegy a 2280as is...
 No de mekkora és milyen sebességű?
 gyári oldalon 1TB-os a legnagyobb a Cruical 2TB-st aján
 sebességre passz, de a PCI3x4 szabvány szerint
 "A PCIe Gen3 x4 maximális teoretikus sávszélessége 3,94 GB/s (gigabájt másodpercenként) olvasás és 3,94 GB/s írás esetén. "
 Nem igazán találok 3200/3500-nél gyorsabbat...Hogy mi van benne nem tudom, de gondolom nem egy hűdevalami...
 Kérdés:
 Kapacitásra és sebességre mi a maximum?
 RAM:
 van benne 16GB, de elvileg lehet 32GB-ig bővíteni, de mindenki azt mondja, hogy 2666-nál akkor se megy többet... eddig értem laikusként...
 De akkor miért ajálgat több kereső is 3200-eseket bele, ideértve a dell gyári oldalát is!  
 https://www.dell.com/en-us/shop/dell-memory-upgrade-8-gb-1rx8-ddr4-sodimm-3200-mhz/apd/aa937595/memory
 Ez spec csak 8-as, de a Crucial kitben 2x16-ot ajánlgat 3200-vel...
 Ha lekezeli, megvenném a gyorsabbat inkább...
 SSD:
 itt is nézelődöm SATA3-at tud.. De merjed bele venni 4/8 TBost? Megeszi? Erről sehol nem találtam infót sajnos..
 Kérném a közönség segítségét Vágó úr!
 Köszönöm!      
- 

tasiadam veterán No. Rendeltem alirol heatsinket a 7480hoz, es ki is cserelltem a thermalpadot. Mivel gen3 2x az m.2 slot, emiatt amugy se tudna porogni maxon, de igy ugye van ami meg inkabb hutse, ugye airflow nelkul. 2500ft volt, valami gagyi thermal paddal. Most egy crystaldiskmark teszt megy, szepen lassan kuszik felfele a temp, de nem egybol ugrik pirosba. Perpill 64c a max, normal hasznalattal 35c. PM981   

- 

ékszíj csendes tag Sziasztok! Tudom, hogy elképzelhetetlenül ciki kérdés, de van egy nagyon régi, többször felújított, most már leginkább összeeszkábáltnak nevezhető szgépem. (Olyan 20 éves kábé. Minimum.) Erről az adatokat egy pendrive-ra mentettem le és át szeretném tenni a Dell laptopomra, ami win10-en fut. Szerintem ott vannak az adatok a pendrive-on, de amikor fel akarom tenni a laptopra, akkor semmi nem történik. Mi lehet a baj? Offtopiknak jelölöm a kérdésem. (Az adatok elhanyagolható mennyiségűek, nagyjából 50-100 fénykép és ugyanennyi dokumentum.) 
- 

-XadAnuX+ őstag Sziasztok! 
 Segítségeteket szeretném kérni.
 Adott egy Dell Latitude E5410-es laptop.
 Bekapcsoláskor ez fogad:

Van hozzá egy Dell 130W-os töltő:

Mi lehet a gond?
 Lehet nem kompatibilis a töltővel?
 Ma kaptam a gépet.
 Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönöm!
- 

adika4444 addikt válasz  SzaboZE

üzenetére SzaboZE

üzenetéreElitebook 2570P majd 8470P gépeim voltak, onnan lett latitude 5490. Ha van valami olyan gépe a dell-nek, ami nem féltégla és nem kötelező bele a számomra fölösleges és hibaforrás dedikált VGA kíváncsi vagyok  . Csak ezek tűntek a legjobb kompromisszumnak, mert nem akarok 3--4 kilós gépet, de olyan 2,5 kg-ig nekem belefér. De még nem találtam. . Csak ezek tűntek a legjobb kompromisszumnak, mert nem akarok 3--4 kilós gépet, de olyan 2,5 kg-ig nekem belefér. De még nem találtam.
 Precision-ok mennek esetleg dedikált VGA nélkül? Néztem a thinkpad P sorozatú vasakat, de annyira jó a tapasztalatom a delllel gari, driverek terén, hogy van némi márkafanatizmusom 
- 

Csepy őstag Van itt valaki CHS-es (C szerviz)? Próbálok elintézni egy garanciális cserét, amit a DELL-el pillanatok alatt sikerült elrendezni, de a CHS-sel való kommuniáció emilben olyan szinten lassú, hogy csütörtökön válaszoltunk egy emailre és még mindig semmi reakció a részükről. Telefonon pedig egyből az emailre irányítanak. 
- 

hoffman_ nagyúr hol érdemes itthon eredeti Dell akksit vadászni manapság? megpusztul a 7400-am akksija, kellene egy új, ami semmiképp sem utángyártott. a nagyobb 4 cellás 60Wh-t vadászom, de nem látok szimpatikus helyen. 
- 

adika4444 addikt válasz  Tsebacsi

üzenetére Tsebacsi

üzenetéreKöszi. A Latitude 5490-nek kicsit zajongós a ventije, örülnék, ha ennél sikerülne halkabb darabot vennem  
 #74145plömplöm
 Az egyik C-t már is bukom, ha töltöm tehát marad egy C + 1 A... Jó lenne még egy C vagy A. Az 5490-en is előfordul, hogy több USB-t használok egyszerre, a 7-eseken meg LAN sincs, plusz egy átalakító. tehát marad egy C + 1 A... Jó lenne még egy C vagy A. Az 5490-en is előfordul, hogy több USB-t használok egyszerre, a 7-eseken meg LAN sincs, plusz egy átalakító.
- 

plömplöm őstag válasz  adika4444

üzenetére adika4444

üzenetére"A 7430 kiesik, mert egy USB 3.0-s portja van." de van rajt sok usb-c, pont usb-a kell? egyébként az az egy sem, 3.0, hanem 3.2. Ports 
 2 USB Type-C® Thunderbolt™ 4.0 ports with Power Delivery & DisplayPort 1.4
 1 USB 3.2 Gen 1 port with PowerShare
 1 headset (headphone and microphone combo) port
 1 HDMI 2.0 portPorts & Slots 
 1. uSIM card slot (optional) (WWAN only)
 2. Thunderbolt™ 4 with Power Delivery and DisplayPort (USB Type-C™)
 3. USB 3.2 Gen 1 with Power share
 4. HDMI 2.0
 5. Wedge-shaped Lock Slot
 6. Thunderbolt™ 4 with Power Delivery and DisplayPort (USB Type-C™)
 7. Universal Audio Jack
 8. Smart Card Reader (optional)mivel a dell magyarország szerint ilyen típus nincs is, ezért maradt a dell uk, mint linkelhető forrás de itt van ez is: 
 USB ports
 1x USB 3.2 Gen 1 port with PowerShare
 2x USB Type-C Thunderbolt 4.0 ports with Power Delivery and DisplayPort 1.4 Alt mode
- 

adika4444 addikt Hali! Továbbra sem sikerült gépet vennem  de rendületlenül próbálkozok a mutatvánnyal és most kezdem talán úgy érzékelni, hogy találtam olyat ami nekem bejönne. de rendületlenül próbálkozok a mutatvánnyal és most kezdem talán úgy érzékelni, hogy találtam olyat ami nekem bejönne.Amiken agyalok az a Latitude 5430, 5440, 7430 és 7440. A 7430 kiesik, mert egy USB 3.0-s portja van. A 7440-en már úgy láttam, 2 TypeC és 2 régi, A típusú csatlakozó van. Ethernet csatlakozó miatt jobban preferálnám az 5-ös vonalat, de néztem egy Axagon HMC-6GL eszközt. Ez ahogy elnézem még PD-t is tud. Így ha rákötném egy megfelelő adapterrel, akár a gép sajátjával a 7440-et, akkor kapna áramot, menne a LAN és rá tudnám kötni az USB 2.0-ás billentyűzetem? Másik kérdésem a hűtés, ebben most melyik jobb zaj, hatékonyság oldalról? Az 5-ös vagy a 7-es? Lenne hordozva a gép, de csak asztaltól asztalig, így nem ez az elsődleges szempont. Előre is köszi! 
- 

n0is3es aktív tag Sziasztok, Dell G3 15-ről valakinek tapasztalat esetleg? Válaszotok előre is köszönöm 
- 

hoffman_ nagyúr válasz  Tsebacsi

üzenetére Tsebacsi

üzenetérenagyon köszi  
 végül kikötöttem a jól beváltnál. ez a márka, ez a típus nagyon bejött.
- 

hoffman_ nagyúr sziasztok, 
 égen-földön vadászok ilyen Dell tokot, nem tudjátok esetleg, hol lehetne itthon beszerezni?
 Dell ES1320V - hálás köszönet, ha valaki esetleg tudja 
- 

válasz  Gabengocia

üzenetére Gabengocia

üzenetéreAz mást okoz, nem ezt elvileg. 
- 

tasiadam veterán válasz  Tsebacsi

üzenetére Tsebacsi

üzenetéreNo, műxik, köszi! Próbáltam egyébként ezt a hard resetet, de volt ahol azt irták, hogy az akksi integrált, emiatt azt hagyni kell. De lehúztam, 2x30s-ig tartottam a gombot ,most a bios akart diagot, azt skippeltem, majd legközelebb. Azért a tempekre kicsit kíváncsi leszek, hogy a gyárilag kő kemény helyett arctic MX6-al mit fog alkotni (kicsit több, mint 2 éves a gép pedig) 
- 

- 

tasiadam veterán Kozben valami lelte is a gepet. Tolto led halvanyan vilagit, de se kep se hang 

- 

tasiadam veterán Nem a Dellt akarom most kovezni, de tegnap szetkaptam takaritasra a ceges 7410-esem es konkretan ez fogadott. Mi az a burkolat, ami nvme kivetele nelkul nem szedheto le, es mi ez a 2mm-es venti? Es ezt 4 magra?? Ehhez kepest egy regebbi is jobb.    
- 

Üdv! Korábban olvastam itt, de most nem találom, hogy volt/van valami általános hiba a Dell laptopoknál, hogy nem látja Win telepítésnél a háttértárat és valamit kapcsolni kellett a BIOS-ban. Jól rémlik? Mi is volt ez? Köszi! 
- 

válasz  Maladar

üzenetére Maladar

üzenetéreMég az lehet, hogy a CPU-t valami terheli és azért akad a hang, bár ezt egy frissen telepített oprendszernél nehéz elképzelni (lehet CPU hiba is). Ha a frekije rendben van és nincs semmi ami fogná a teljesítményt, és tutira linux alatt jó a hang, akkor ez valami makacs driverprobléma  
- 

hhgygy senior tag válasz  Maladar

üzenetére Maladar

üzenetéreNem tudok segíteni, de halvány emlékeim szerint, amikor használtan vettem az én 5590-esemet, hazahoztam és recsegett nekem is, visszavittem a boltba, újratelepítették - akkor még a windows 10-et -, és rendbe jött. Azóta van rajta w10 és w11 telepítés is, a realtek audio driver volt a hunyó, úgy emlékszem, de ez 3 éve volt. 
- 

Maladar tag válasz  Tsebacsi

üzenetére Tsebacsi

üzenetéreköszönöm a válaszod Feltettem egy linuxmint cinnamont, azzal semmi baja a hangnak Már megőrülök ettől a géptől. 1 hete vettem. Win11 feltettem minden dell drivert ráfrissítettem. Kipróbáltam win10 el is. Amikor csak a windows feltelepül, már akkor recsegnek akadnak a hangok, a hengerő csúszkát is állítva. 2 napot szúrtam el vele hogy a realtek audio driver helyett régebbieket, intel stb t twgyek fel, mindig akadt a hang, igaz volt hogy kevésbé. A microsoft fórumon ajánlottak egy latencymon nevű programot , az kapásból állandóan azt írja , hogy a gépnek nem megy a realtime hd audio lejátszás. ekkor értettem meg hogy vallószínűleg nem is az audio driver a hibás letiltogattam egyesével a hálózati eszközöket, hátha annak a drivere, de semmi. 
 Most rengeteg helyen árulják ezt a Latitude 5490 , Dell most selejtezte cégeknél, és nem értem, hogyhogy másnak semmi gondja, mert sehol fórumon nem olvastam mostanában ezt. Vagy mégis rossz ebben a gépben valami ?
 Teljesen tanácstalan vagyok már vele 
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS X571GT 15.6 GAMER LAPTOP
- Lenovo T14 (Intel Core I5 32Gb DDR4 512Gb SSD) laptopom eladó kifogástalan műszaki állapotban!
- HP OMEN 17 // RTX 3070 Ti // i7-12700H // 16GB RAM // 1TB SSD
- Villámgyors 11.gen Core I7 Lenovo T14 S gen2 32Gb DDR4 rammal és 512 Gb SSD-vel eladó!
- Garanciális // dobozos // MSI KATANA 15 B13V // i7-13620H // 16GB RAM // 1TB SSD // RTX 4070
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- HP Z8 G4 Workstation (gamer célra is) dupla CPU Xeon Gold 6134
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Ezeket holnap megnézem. A laptopon biztos, hogy jó az USB bemenet.
 Ezeket holnap megnézem. A laptopon biztos, hogy jó az USB bemenet. 

de rendületlenül próbálkozok a mutatvánnyal és most kezdem talán úgy érzékelni, hogy találtam olyat ami nekem bejönne.
 de rendületlenül próbálkozok a mutatvánnyal és most kezdem talán úgy érzékelni, hogy találtam olyat ami nekem bejönne. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif) 
  Ezek szerint nem?
 Ezek szerint nem?