- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
hotkar
senior tag
Sziasztok!
Latitude 5511 (2021-es) fedlapja és kijelzője megsérült (ráejtettem valamit...). Két kérdésem lenne:
1. Lehet-e fedlapot és kijelzőt úgy kompletten cserélni? (bár a kamera és a mikrofon jó - ezek megmenthetők, vagy mindegy?)
2. A szervizhez kell-e valamit tenni a benne levő háttértárral? Nem vagyok paranoiás, csak ez céges gép, bizalmas adatokkal. Mi ilyenkor a szokásos eljárás? -
AstraCDX
senior tag
válasz
5leteseN #75895 üzenetére
Ezekkel az on-line vásárlási "szabályokkal" tisztában vagyok .
A kérdés az lett volna, hogy utángyártott esetén mely márkák ajánlottak ?
Mert ugyebár ezen a területen is "élnek" márkák, amik lehetnek ajánlottak, vagy kevésbé ajánlottak .Ha lehet, ha osztana meg valaki ezzel kapcsolatos tapasztalatokat, szeretném tudni, hogy mi az ami jó, vagy vállalható utángyártottban, és melyik kerülendő .
Köszi !
Üdv.
Astra
-
5leteseN
senior tag
válasz
AstraCDX #75894 üzenetére
Én csak az ársáv miatt javasoltam más megoldás(okat), ami ár a fele a HUF-os link-nek.
Az eBay-en te is rá tudsz keresni, bele tudsz olvasni a visszajelzéseikbe.
Általános alap szint itt is, hogy néhány éves (Eu-s)eladót, nagy-kert célszerű választani, aki reálisan alacsony áron kínálja a kütyüt-motyót, és fél-egy év garanciát vállal.
Egy Eu-s visszaküldés ára alig több, mint a kb dupla-áras vételű magyar(szomszéd-ország ? ) eladójának, de vannak az eBay-en ingyenes-visszaküldős cégek is.Ezek már saját felelősségű döntések, amiknek az infóit (és kockázatát) neked kell összeszedni és eldönteni, mint egyébként minden vásárlásnál(ami akkor is így van, ha "nem-monják-el"!
-
5leteseN
senior tag
Még mindig: "25€ körül már jönnek szembe az eBay-en.
"
-
válasz
AstraCDX #75884 üzenetére
Ezek az akkuk kisipari módszerekkel szerintem nem bonthatóak megfelelően, plusz hogy oldja meg, hogy utána minden érintésvédelmi és egyéb szabálynak megfeleljen? És nem is érné meg szvsz. Illetve onnantól elveszti eredeti gyári jelzőt is, mert felújított lesz, plusz nem gyári felújított, mert nem a gyártó csinálta.
-
5leteseN
senior tag
válasz
AstraCDX #75884 üzenetére
Az újabb típusoknál(aksi) már ven benne egy "felügyelő" chip, aminek az az egyik feladata, hogy biztosítja a "Tervezett avulás"-t és megakadályozza, hogy cella-cserével javítható legyen. sajnos ez nem túltolt conteo, a Yt-on van sok videó erről, és emiatt a chip-es megoldás miatt kudarcos aksi javításról.
Egy ilyen videót bevallom én is csinálhattam volna(ha van rá plusszban még felesleges időm, a sok -aksijavításra utólag kiderülőten elpazarolt
- időm mellett).
Google-Barátunk szerintem kidob neked egy választ arra, hogy javítható-e a te típusod aksija cella-cserével.
-
pohár
félisten
válasz
AstraCDX #75879 üzenetére
hááááááát, sajnos láttunk már olyan akkut gépben, ami "DELL" volt, de csak egy kínai hamisítvány... mellétettünk egy eredetit, más a szín, más a cikkszám, feliratok helye/minősége
szóval lehet próbálkozni, de a DELL-től már nagyon régóta nem rendelhető ez a típusú akku, ennyit mondhatok
-
5leteseN
senior tag
-
AstraCDX
senior tag
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
DELL E6540 gépemben haldoklik az akku .
Ezért keresek ehhez való 6 cellás akkumulátort .
Hol, és milyent érdemes ehhez venni ?
Csak a gyári, vagy vagy szabad ebből akár utángyártottat is választani ?Üdv.
Astra
-
bbsofficial
aktív tag
sziasztok,
vásároltam egy használt Dell 9365 2in1 gépet 3200x1800 kijelzővel.
Processzor i7-8500Y, passzív hűtés nélküli, kicsit gyenge, de netezésre végülis jó, frissítettem egyből Win11re.Ami az őrületbe kerget az az adaptív fényerő, kijelzett tartalom alapján változik a fényerő. Fekete kép után fehér oldalra lépve 7-8 szemmel látható ugrással fényesedik (!) a kép.
Amit eddig tettem és nem segített:
- Intel grafikus szoftverben mindent végigkattintottam (youtube és netes tanácsok alapján)
- Intel grafikus vezérlő letiltva
- Intel grafikus vezérlő törlése, frissítése
- Win beállítások A-Z-ig
- regeditben értékek változtatgatása reddites tanácsok alapján
- BIOS updateAmi feltűnt, hogy ez a fényerőállítgatás BIOS-ban is aktív, content alapján változik a fényerő!
Itt akadt fenn a szemem, átbújtam a BIOS beállításokat, display, power mgmt., stb., de semmi (itt egy videó is a BIOS-ról: [link] ) Néhány modellnél a brightness fejezetben írnak Dynamic brightness kapcsolóról, én nem találtam hasonlót.
Van valakinek ilyen masinája esetleg? Lehet bármi megoldás erre, vagy használjam digitális képkeretnek a gépet?
-
5leteseN
senior tag
válasz
MaxxDamage #75864 üzenetére
...és azonos aksi való mindkettőbe?
Sok altipusnál változások vannak, megspórolnék(ha lehet) egy pár hetes aksi-visszaküldözgetést. -
-
5leteseN
senior tag
Sziasztok!
Aksit vennék a ("sima") 7390-hez, és látok sok eBay ajánlatot , de azok 2-in-1-est írnak. Ugyanaz az aksi vajon?
A 2-in1 asszem' az érintős talán? -
hhgygy
senior tag
Ezt néztem ki az 5590-es utódjának:
Dell Latitude 5540, 15.6" FHD IPS, i5-1345U
Szeretnék kérni véleményt, ha valaki ismeri vagy használja. -
válasz
theenigneeer #75859 üzenetére
Szia!
Tudtommal nem.
Az a probléma, hogy mivel külföldi beszerzésű gép volt, a hazai disztrit nem tudja a Dell kifizetni, mert nem ők vették tőle, hanem valamelyik UK-beli.
A magyar kiskereskedőnek kell megadnia az adatokat, különben ez nem fog menni.
Ez is jó ok, hogy NEM JAVASOLT külföldi desztinációs gépet venni itthonra, mert még ha a garis ügyintézés sikerül is, ha ilyen probléma lesz, akkor megszívtad...
Erről egyis szürkeimportos kiskeres sem fog téged tájékoztatni, hiszen akkor a kutya se venné meg tőlük a gépet... -
theenigneeer
csendes tag
Sziasztok,
Dell "warranty and ownership transfer"-rel kapcsolatban van valakinek tapasztalta? Adott egy Precision laptop, amit 2 éve vettem számlával egy magyar kiskereskedőtől. Probléma jelentkezett az alaplappal, garanciában cserélték, viszont hibás cseredarab, illetve technikusi hibák miatt, összesen 4x volt nálam technikus. Amikor kiderült, hogy a legújabb csere lap is hibás, a technikus srác ott nálam felhívta a Dell-t, akik az ilyenkor szokásos protokolljuk szerint pénzvisszafizetést ajánlottak fel. Én ezt elfogadtam, itt kezdődik a bejegyzés tárgya.
A pénzvisszafizetési eljárás elindításához először is a tulajdonjogot kell átruházni a Dell rendszerében. Kaptam ehhez egy linket, a folyamat azzal indul, hogy adjam meg az eredeti, UK-beli vásárló adatait. Felhívtam a Dell-t hogy ezt nekem nem kell, és a GDPR értelmében nem is szabad tudnom, de számlám van a gépről, segítsenek ezen túllépni. Elhajtottak, hogy keressem a viszonteladót, ezeket neki kell tudnia, töltse ki ő. Ez nyilván teljesen életszerűtlen, ezek a gépek több kézen átmennek, nem a magyar kisker veszi közvetlenül az eredeti brit vásárlótól.
Az lenne a kérdésem, sikerült-e már az első tulajra vonatkozó adatok hiányában ownership transfert intézni? Esetleg bármilyen más ötlet a dolog megoldására?
Mivel papírom van róla hogy enyém a gép, ez jogilag is minimum aggályosnak tűnik a Dell részéről.
Előre is köszi -
totron
addikt
A touchpad gesztusai bővíthetők valamiképpen? ThinkPad esetén oly' jó a jobbra-balra suhintás 2 ujjal, azaz előre-hátra a weben, rengeteget gyorsít. Itt hiányzik.
-
LG Display LP133WF4 kijelző helyett tudtok ajánlani legalább 100/120Hz / 100% sRGB kijelzőt?
-
-
teptep
senior tag
válasz
MaxxDamage #75852 üzenetére
-
-
nokiauser
aktív tag
válasz
MaxxDamage #75850 üzenetére
Nekem 7490-ben egy Realtek RTL8852AE 802.11ax működik szépen. Telepítéskor a Windows nem ismeri fel, a vezérlők betallózása után már nincs vele gond.
-
válasz
MaxxDamage #75849 üzenetére
Milyen WiFi 6 modul ajánlott bele?
-
Dell Latitude 7390 (2 in 1) laptop van valakinek?
Látom nincs külön topikja. -
Francia91
veterán
válasz
5leteseN #75847 üzenetére
Csak az előző kártyával (Quadro M3000M) csináltam összehasonlítást eddig, az pedig így néz ki:
M3000M:P4000:
M3000M:
P4000: -
5leteseN
senior tag
válasz
Francia91 #75846 üzenetére
Szia!
Itt találsz még Unigine eredményeket, más MMX-VGA-kal is.
Az összehasonlításhoz 1080p Extreme beállításban kellene nyomni egy tesztet, és már tudod is, hogy "Mennyi-az-annyi?" ... -
qqzs
őstag
Sziasztok. Dell G15 5511 dual monitor problemam van. Van rajta hdmi kimenet egy monitorral es egy usb thunderbolt ami display port supportal rendelkezik ezen van egy Dell kutyu amirol ket eve megy a masik monitor. Ezen lévő monitor újabban kikapcsol használat kozben. Sikerult kölcsön kérni egy masik usb-c/hdmi atalakitot amirol megint megy par orat aztan megszunik a jel van hogy napokig jó. Ebből azt gondolom hogy nem az atalakitoval, hanem magával a porttal van baj. Hogy tudnám kideriteni, hogy valami szoftveres vagy hardveres problema van e? A garancia természetesen pár hónapja lejárt.
-
Francia91
veterán
válasz
totron #75843 üzenetére
Sokadik próbálkozásra félig felment az írandó VBIOS. Innentől viszont, hogy csak a BIOS egy része volt a kártyán, már indítható volt a Windows (alapvetően a kártya BIOS-a összeveszik az ACPI funkcióval, ezt a Windows nem csipázza, ezért kell Linux alól flashelni a kártyát az adott mérnöki BIOS-szal, mert amíg a szokásos BIOS van rajta, nem fog bebootolni a Windows). Innentől kellett egy patchelt NVFlash, és végül az felírta teljesen és hibátlanul az EEPROM-ot Windows alól.
Hűtésnek el kell boldogulnia vele (ráadásul kapott új padokat is), 100W TDP-s kártya, alapvetően is volt ekkora fogyasztású/TDP-s kártyával szerelve az M6800-as (K4100M), viszont ez már Pascal kártya, jobb az energiagazdálkodása és hőtermelése. Quadro M3000M-ről váltottam, az 66 foknál jobban nem melegedett. Az 75W-os kártya, viszont még energiagazdálkodásban fejletlenebb ennél a P4000-nél.. Ma lesz időm tesztelni, a tegnap délután elment a flasheléssel és küzdéssel. Délután fogok írni hőmérséklet adatokat is játék és Unigine Engine alatti értékekkel is
-
Francia91
veterán
nVidia Quadro P4000 MXM kártya sikeresen beüzemelve a Precision M6800-as notiban
Ubuntu alól való VBIOS flashelés nem volt egyszerű menet, valamiért az Istenért sem akarta írni az EEPROM-ot, pedig a védelmet is levettük róla, de végül összejött, és hibátlanul üzemel a gépben. Azthiszem, mostmár elég decens teljesítményű az M6800-asom -
plömplöm
őstag
-
Lackó1984
tag
válasz
plömplöm #75835 üzenetére
Próbáltam, de nekem csak az akkumulátor kezelés jelenik meg, semmi más.
A fancontrol nem működik, sem a notebook-os, sem a másik.
Biost frissítettem, mert volt hozzá sokkal újabb (lírásában szerepelt a módosított hőmérséklet kontroll).
Most meg megy a ventilátor, ha kell ha nem, sosem áll le. Üvölt mint az állat.
Egyedüli megoldás az, hogy a HWinfo fancontroljában beállítom a custom auto profilt.
Csak ugye ezt minden indításkor külön el kell indítani, mert a HWinfo csak önmagában indul, a fancontrolját külön kell bekapcsolni. -
Lackó1984
tag
-
5leteseN
senior tag
válasz
Lackó1984 #75824 üzenetére
Későn pörög fel a venti, nekem a Latitude 3500-ak net-YT-videó+... közben sem nagyon érik el a 70 fokot.
Mintha BIOS-ban is lenne venti beállítás, de W10-11 is lehet a hunyó.
Az Energia... beállításoknál vannak külön profilok az akkus és hálózati üzemmódokra.
Melyik esetben van ez a probléma? ...bár gondolom tesznél 230V-ról, így logikus. -
Lackó1984
tag
Adott egy Dell Inspiron 13-5378 notebook.
OCCT-vel teszteltem a CPU-t és itt vettem észre, hogy simán engedi 97 fokig, majd jön a thermal throttling, elveszi a teljesítményt, a frekvencia 3GHz-ről 2,7-re esik vissza.
És mindezek után pörög fel a ventilátora.Ez normális?
Nem lehet ezt valahogy állítani, hogy előbb kapcsoljon a venti? -
donjohnson
addikt
válasz
kenwood #75822 üzenetére
nyisd fel a fedelet.
aztán jobb klikk az asztalon Képernyő-beállítások / kattints az ábrákon a nagy külső monitorodra, hogy ki legyen jelölve. görgess alulra és ott pipáld be hogy "Legyen ez az elsődleges képernyő" (tehát a külső monitor legyen az elsődleges, ne a laptop kijelző).
csukd le a fedelet, aztán nyisd fel. így elvileg nem kéne átugrania az Asztalodnak, hanem csak bekapcsolódik. -
tylerddd
veterán
Üdv! Egy hülye kérdés: Ezt a dokkolót használva ugye a laptop le lehet csukva? Köszi! [link]
-
Ukeve
tag
Sajnos én se voltam teljesen körültekintő az ügyben, itteni aprós vásárlás volt. Eddigi tapasztalataim alapján nem kellett volna gondot jelentenie annak, hogy alacsonyabb órajelen üzemel az új RAM, mint a gyári. Amit nem teljesen értek, hogy ha még nem is kompatibilis a kettő együtt, akkor miért nem tudom elindítani úgy a gépet, hogy a régi modul + az új modul, max. nem működik benne az új. Jelenleg ebben a konfigurációban ugyanúgy be se kapcsol, mint ahogy csak az újak esetén. Ez nem jelentheti azt, hogy amúgy alapvetően sérült a RAM és emiatt nem működik? Sajnos nem igazán van lehetőségem más eszközben kipróbálni.
-
plömplöm
őstag
válasz
moleculez #75816 üzenetére
sztem ne tegyünk, ha csak nem feltétlenül szükséges, alacsonyabb órajelű memóriát kb sehová. jelen esetben egyébként sem egy kapkodó idegbeteg az integrált "videokártya", ne fojtogassuk még szegényt ezzel is.
hogy ennek a konkrét notebooknak ezzel a konkrét memóriapárossal mi a baja, azt passzolom. amíg lehet kapni olyan memóriát, ami 100%-os bizonyossággal jó bele, akkor használjuk azt
a corsair egyébként sosem volt a szívem csücske, pld olyasmikért, hogy ez a latitude 5550 nincs is ott a saját kompatibilitás kereső oldalukon, így meg nehéz biztosra menni -
pohár
félisten
ahogy kolléga is írja lentebb, próbálj Kingstont, a Memory Finderje nem hagyott minket még cserben
-
plömplöm
őstag
ezeket vidd/küldd vissza és vegyél 2db KCP556SS8-16 -t
-
Ukeve
tag
Sziasztok!
Dell Latitude 5550 (Core Ultra 5 135H) laptopba vettem 2x16GB RAM-ot, viszont az új modulok behelyezése után a BIOS-ig se jutok el. Bekapcsol a gép, semmi hibajelzés, csak egy fekete képernyő fogad, majd egy idő után kikapcsol. Próbáltam külön-külön a modulokat, gyári mellé az egyik újat pluszba, de semmi változás. Volt beállítva lapozófájl, azt is kikapcsoltam. Gyárit visszahelyezve tökéletesen működik.
Gyári RAM (8GB): [link]
Új RAM: [link]
Tudom, hogy más órajelen működik az új, mint a régi, de bízom benne, hogy nem ez a probléma vele.
Van esetleg valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond?Előre is köszi a segítséget!
-
kenwood
veterán
Koszi. Alkatresz van fillerekert. Viszont a cseres videok 30 percesek, ami azt jelenti, h aki eloszor csinalja, annak tobb ora. Jo esetben minden szalagkabel, csati tuleli a muveletet
Mivel az akksi is kuka, es csak 4gb ram van a 4th gen i3 mellett, igy a GTK hataran van a noti. Szerintem azt fogom javasolni a tulajnak, h engedjuk el a kezet. Ha valaki unatkozik, es megcsinalja maganak, az meg ki is adhatja. Ha fizetni kell erte, akkor nagyjabol annyit fog erni az egesz amikor kesz, mint amennyi a javitas volt.
-
pohár
félisten
válasz
kenwood #75801 üzenetére
jaj, a szokásos jelenség a régi 4.5mm-es DC-IN-eknél (elroppant a műanyag burkolat, ami helyben tartja a 4 érintkezőt és nem tölt rendesen utána), kell egy új, asszem nettó 4.900-ért mindig tartunk készleten belőle, KD4T9 a cikkszáma
a bekapcsológomb meg a másik, ami mindig elszaródott ezen, és az 5559-es modelleken
-
azbest
félisten
válasz
honlapos5 #75806 üzenetére
hwinfo64 szenzoros részén jobb klikk a téged érdeklő értékre és show graph
-
honlapos5
csendes tag
Szevasztok! Dell Latitude Win 10-em van. Milyen programot ajánlotok, amely grafikonon mutatja a proci hőmérsékletét? Olyat, mint az Intel Extreme Tunink Utility grafikonos megjelenítése. Sajnos az említett program Dell i5-8520U laptopomon nem indul el, ezért keresek valami ilyesmi programot. CPU-Z és társait feltettem már, de azok nem jelenítik meg grafikonon az értékeket, csak számokkal az aktuális meg min/max értékeket.
Valakinek javaslata? -
5leteseN
senior tag
válasz
kenwood #75801 üzenetére
Az én válaszom a "center pin"-ből indult, de így most már duplán nem értem és indokolatlan is.
Nem tolom tovább, mert nem vagyok "nyelvtan-náci", egyszreűen nem volt abban a formában érthető, és ezek szerint nem volt indokolt sem.Más: Nekem a saját DELL-nél(Latitude 3500) indokolatlan kikapcsolgatások vannak, a másik kettő 3500-ösnél: semmi!
Ugyanazzal a töltővel, kábellel. Cseréltem a hibás lapos tápcsatlakozóját, maradt a hiba. A következő lépés(majd ha kell/lesz rá időm): a tápcsatlakozó utáni rész ellenőrzése a laposban. Valahol mintha olvastam volna hasonló hibára, hogy valami laposon belüli áramköri "piszkolódás" ( por/folyadék, mindkettő) volt az oka.
Majd...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elden Ring
- Google Pixel topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hobby elektronika
- Kuponkunyeráló
- Autós topik
- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- One mobilszolgáltatások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged