Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
őstag
Úgy érzem, hogy magyarul is lehetne(minden túltolt magyarkodás nélkül): "központi érintkező(k)"/"középső érintkező(k), és még érthető is lesz!
-
kenwood
veterán
Letezik, hogy a tolto csak felig hal meg? Akksi nelkul is ezt irja ki, de a gep elindul. Ami gond, hogy a POST es a boot is a HDD-s idokre emlekeztet.
Elvileg a sajatja a tolto : Dell HA45NM140 -
Kbali
nagyúr
válasz
plömplöm
üzenetére
Lehet, hogy jó, köszi a tippeket srácok - kb szerintem ez a tényleg gyárinak tűnő.
-
azbest
félisten
-
-
5leteseN
őstag
válasz
moleculez
üzenetére
Ha egy Live-Linux alatt nem megy a billentyűzet, akkor sajnos a hardver-hiba a legvalószínűbb, ha megy a Live alól, akkor az feltelepített OS-nél kell keresgélni a beállításokban.
Volt közvetlenül a hiba előtt OS-frissítés?
A DELL laposoknál a gyártói (W-s)meghajtókon sok múlik! ...minden. -
moleculez
veterán
Sziasztok! Van egy Latitude 5400 amin minden ok nélkül elszállt a bill. Mikor bekapcsol akkor van háttérvilágítás, de amúgy semmi nem működik rajta. BIOS-ban sem tudok matatni semmi
-
plömplöm
őstag
én nem emlékszem, hogy lett volna valaha egy adott konkrét dell latitude típus/modell egynél több fajta generációjú cpu-val, nos, most itt az 5550, ami létezik 13.gen és ultra gen cpu-val is. és a 13.gen billentyűzetén is ott a copilot gomb. és van benne 2db m.2 slot, de nem lehet mindkettő 2280, csak az egyik. és ddr5 kell bele.
-
chubii
senior tag
-
chubii
senior tag
Sziasztok!
Nem vagyok megelégedve az M4800-asom kijelzőjével. Nincsen baja, csak rossz ránézni
"A" megoldásként van valakinek valami tuti beállítása az Intel HD grafikus megjelenítőhöz? Játszadoztam vele, amíg el nem fogyott a türelmem. Javult az eredmény, de úgy érzem lehetne ennél jobbat is.
"B" megoldásként honnan és milyen jobb minőségű kijelzőt lehetne beszerezni hozzá (LVDS, FullHD)?
Előtte Latitude E5530-asom volt, ott sose volt bajom ilyen téren, most meg néha hunyorognom kell ha hosszabb szöveget olvasok a képernyőn.
Köszönöm!
-
thefreeman
aktív tag
Ha már ez a téma, tudnál mondani olyan 14 hüvelykes Dell laptopokat, amelyek dokkolhatóak Type-C csatlakozóval és képesek két SSD-t kezelni? Vegyes infókat találok ezzel kapcsolatban.
-
gaborbol
őstag
válasz
honlapos5
üzenetére
A WWAN slotba rakhatsz sata SSD-t, 512 GB-ig kezeli biztosan, de a lenyeg , hogy sata legyen es ne NVMe!
Errol konkretan tudjuk, hogy megy benne:
[link]
Miutan beletetted, menj a bios-ban es pipald ki az osszes meghajto tipust:
Bios\System Configuration > DrivesMajd kapcsold be a WWAN/GPS opciot is:
Bios\ Wireless\Wireless DeviceInditsd ujra a gepet, a biosnak innen mar latnia kell az uj SSD-t, windowban meg inditsd a lemez kezelot, inicializalas, es adjn az uj SSD-t egy uj betut es ennyi.
-
nokiauser
aktív tag
válasz
andrisbandi
üzenetére
Így nekem is sikerült, köszönöm szépen!
-
plömplöm
őstag
válasz
plömplöm
üzenetére
íme egy többé-kevésbbé hivatalos dell hsz-gyűjtemény egy latitude 5490 konkrét problémájáról és egy megoldásról, szóval a kérdésre a helyes válasz: igen, lehet.
-
-
plömplöm
őstag
válasz
honlapos5
üzenetére
jsata kábeled van? anélkül nehéz. ha van, akkor keresel egy olyan 2.5" ssd-t, aminek a valódi belső tartalma elfér az akku és az m.2 ssd közötti területen, lehet, hogy pld ez pont ilyen, és ízlésesen elhelyezed ott. műszaki érzék kérdése, hogy mennyire bonyolítod túl, kétoldalas hővezető ragasztó, duct-tape, purhab, ...
#75761 ezt a hsz-t inkább nem (sem) minősítem
-
-
honlapos5
csendes tag
Szevasztok!
Dell Latitude 5490-esben lehet a gyárin felül egy extra SSD-t beletenni?
Ramot fél éve bővitettem plusz egy slot-ba tettem még egy 8GB-os modult, de nem emlékszem extra M.2 sem SATA foglalatra. Vagy csak figyelmetlen voltam? -
hhgygy
senior tag
Üdv. Rohan az idő az 5590-esem 2018. júniusi, az akku wear levelre az AIDA 64 27%-ot mond, várjak még a cserével? Nem púposodik, amúgy meg 1-2 órát simán elmegy.
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Segítsetek nekem légyszíves...
Van 1 Dell G3-as masinám. Ki lehet valahogy kapcsolni a billentyűzet háttérvilágításának a kikapcsolását? Nagyon zavar, hogy ha nem nyúlok hozzá a billentyűzethez, akkor 10 mp után kikapcsol. Fn+F10-el nem tudom ezt állítani sajnos... -
traktorgumi
aktív tag
válasz
andrisbandi
üzenetére
Most látom amit írtál. Megnéztem én is hogy milyen állapotban van az aksim, de nem értem....
hwinfo szerinte : 29.5% a kopás [kép]
dell power manager: 100% [kép]Az tény hogy a gép 4éves és érzem hogy gyorsabban merül mint régen, de érdemes cserélni?
Ha igen akkor külföldről vagy itthon?
ez a pontos típusa: [kép]
(dell xps 7590)A másik kérdésem hogy 1 hónapja kérdeztem hogy a szar 1650 killer wifi kártyát mire cseréjem.
Akkor ax200 vagy az ax210 mondtátok, de van 211 is
Az ár mindegy
melyiket? [link]
-
Crvsh3R
senior tag
válasz
Malachi
üzenetére
Köszi, én is remélem. Ha más nem akkor secure boot offolva lesz, de azt azért annyira nem szeretném. Szeretek szabályosan eljárni.
Ettől függetlenül eléggé kiakaszt a Microsoft ezekkel az egyre nagyobb hülyeségeivel (minimum 8th gen cpu, TPM chip, secure boot, SSE 4.2, most meg a kötelező Bitlocker). Erősen gondolkozom, hogy váltok az otthoni asztali gépemen is Debian-ra, úgyis a homelab kiszolgálónak használt Dell OptiPlex 3070 micro-n is az fut, igaz CLI-ben, de semmi gondom vele. -
Crvsh3R
senior tag
válasz
Malachi
üzenetére
Angol megy, köszi megnéztem. A linken MBR-re volt állítva a meghajtó GPT helyett + bootoláskor eltűnt a meghajtó, ami nálam nem áll fenn, mindent szabályosan csináltam ahogy korábban is. Mielőtt írtam keresgéltem is, nem rögtön ide írtam, csak próbálom kiszűrni, hogy Dell specifikus problémával állok-e szemben (két otthoni asztali gépnél, ami nem Dell azoknál nem volt ilyen problémám).
Gondoltam próbálkozom a secure boot kulcsok default-ra állításával is, de ebben a BIOS-ban érdekes módon nem találtam rá menüpontot, holott más gépeknél szokott lenni.
Ha hazaértem megpróbálok egy manage-bde -off parancsot kiadni az összes meghajtóra & felviszek egy PreventDeviceEncryption változót a registry-be, majd megpróbálom ismét a secure boot beállítását (ha már támogatott egyébként is a gép és így szabályos). -
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Tegnap hozzám került az öcsém 4-5 éves Dell Vostro 3501-es laptopja. A gépen a gyárilag telepített Windows 10 volt felfrissítve Windows 11-re és egy ideje random BSOD-ot dobott.
Mondom pont jókor szólt, 24H2 kijött, majd azt tisztán telepítem és valószínűleg megoldja a problémát. Secure boot off, Ventoy-al szokás szerint felraktam az új Windows-t helyi fiókkal + a driverek és a szokásos egyéb köcölékek. Nem is volt gond, a gép ment szépen. Mikor kész voltam, mondom visszakapcsolom a secure boot-ot, ahogy mindig is szoktam. Na itt kezdődtek a gondok, amivel még eddig egy gépnél sem találkoztam.
Miután secure boot vissza lett kapcsolva Windows indulása után pár másodperccel minden alkalommal BSOD. Oké, akkor próba: secure boot ismét off és láss csodát minden a normális kerékvágásban. Viszont a háttértáraknál megjelent egy kinyitott lakat és egy citromsárga háromszög felkiáltójellel. Ahogy olvasom ez a Bitlocker jelzése és 24H2-ben alapból bekapcsolásra került. Gondolom secure boot bekapcsolására aktiválódhatott, mert előtte nem látszódott a meghajtóknál ez. A laptopban a gyári Kioxia KGB40ZNS256G van rendszermeghajtóként. Esetleg lehetséges, hogy a Bitlocker féle titkosítással nem boldogul amit a Windows 11 24H2 használ vagy szerintetek mi lehet a probléma? Találkozott már valaki hasonlóval? -
Ðávid
aktív tag
válasz
Malachi
üzenetére
Alapvetően én is arra jutottam, hogy elvileg nincs akadálya a megfelelő teljesítményű töltő esetén, de gondoltam megkérdezem, hátha valakinek van konkrét tapasztalata ezzel kapcsolatban.
Még az jutott eszembe, hogy esetleg valamilyen egyéb módon korlátozhatta a Dell, hogy a saját port replikátorain kívül más Type C eszközzel ne lehessen tölteni a gépet.#75745 teptep
A Type C csatlakozó nem ezen a gépen nem Thunderbolt 3-as. Mellette mindössze csak a DP Alt mód jelölése található. Tölteni biztosan lehet ezen keresztül, mert rendszeresen használom Dell port replikátorokkal.
A gyártó saját leírásában (14. oldal) is csak ennyi szerepel a Type C csatlakozóról:
Docking port: DisplayPort over USB Type C (optional Thunderbolt 3). -
teptep
őstag
A specificikációkban csak opcionális a Thunderbolt 3. Ezért az a legbiztosabb, ha megnézed, hogy a laptop oldalán a Type-C csatlakozó mellett milyen ikon jelölés van.
-
Ðávid
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Latitude 5491-em (i5-8400H, 16 GB RAM, 1 TB SSD, FHD kijelző). Lehetséges a gépet működtetni, illetve tölteni USB Type C-n keresztül?
Próbáltam utána olvasni, nagyjából azt szűrtem le a találatok alapján, hogy a megfelelő teljesítményű adapter és vezeték segítségével elvileg nincs akadálya a dolognak. Van esetleg itt valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Ha valóban működik a dolog, akkor a Dell saját USB C adapterén kívül van még ajánlott márka (és modell)?Előre is köszönöm a segítséget!
-
Üdv! Adott egy Latitude 7490 Win11-gyel, ami a mai napon megfagyott Youtube közben. Azért meglepő, mert nem igazán volt ilyen már egy ideje. Ami változott tegnap óta, hogy egy hordozható monitor rá van kötve TypeC-vel, ami az áramot és a képet is onnan kapja. Okozhatta ez a fagyást? Nem bírja a laptop ezt a "terhelést"? Most külön áramforrásra tettem a mobil monitort és hdmi-vel kötöttem be. Kíváncsi leszek! Van valami tippetek? Köszönöm!
-
Kbali
nagyúr
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Sziasztok! Mennyire kell paráznom, ha egy Dell Latitude 5400-as gépben 4 év alatt lemerült a CMOS elem? A beépített akksi a BIOS diagnosztika szerint 91%-os, de a gép a lemerült elem miatt csak tápról kapcsol be. Elvileg 3 sárga, egy fehér villogás van, ha még villog, akkor a tápkábel kihúzásakor azonnal lekapcsol a gép. Ha már nem villog, akkor megy rendesen. A gép viszonylag keveset volt használva. Másik hasonlóan használt gépeimben akár 10 évig is elketyegtek ezek az elemek, ezért furcsa.
-
válasz
DonThomasino
üzenetére
Ideje lenne észbe vésnie az embereknek, hogy NEM INDUL ÚJRA a garancia, mégha az egész egységet is cserélik. Nem sok logika lenne benne, és a gyártó is beszarna örömében

Az eredeti egység gariját viszi tovább! -
válasz
andrisbandi
üzenetére
Nem tudom, én az ilyet már cserélni szoktam mikor a kis tartófül eltörik, a videóban ez azért kókányolás, még ha olcsóbb is.
az azért fog mozogni még így is. -
andrisbandi
őstag
The AC power adapter wattage and type cannot be determined.
FIX for battery not charging and “AC power adapter wattage” warning
youtubeTaláltam egy csókát aki egy kis barkácsolással meg tudta oldani.
- A notiban lévő adapter ajzatot támasztotta ki belülről, mert rádugáskor kicsit beljebb tolódott. Szétszedve látszik csak. -
pohár
félisten
válasz
DonThomasino
üzenetére
jelentsd le a központi számon (06-80-016-157), ha garis még, küldi hozzád a cseredarabot a dokkolóból

-
DonThomasino
veterán
Wd19 dokkolo ha hozza erek az usb-c hez elmegy a kep.
Minden mas mukodik .
Jol sejtem hogy elkopott a csatlakozo ?
A laptop uj.
Gariban ezt hogy javítják? -
Beecy
tag
válasz
andrisbandi
üzenetére
Szia! Sajnos egyik módszer sem működött! Továbbra is hibát jelez.
-
andrisbandi
őstag
power jack pin kép
- Olyat olvastam, h ilyen hibánál görbült volt a töltő tüskéje. Kiegyenesítve megjavult.Meg volt xatkás megoldás;
- Mindent lehúzni a notiról, lekapcs, (akkut kivenni ha olyan). (Töltőt a falból is kihúzni.)
- 30 mp-ig benntartani a bekapcs gombot. Kisüti ha van maradék mini töltés a rendszerben.Utána simán mennie kellene a megszokott módon, a töltésnek is.
-
Beecy
tag
-
gaborbol
őstag
válasz
teptep
üzenetére
Gondolkodtam róla, hogy csinálok itt a PH-n egy bejegyzést vagy egy Youtube videót és akkor lehet különböző véleményeket összehasonlítani, mert nem biztos, hogy nekem van igazam a témával kapcsolatban. A legtöbb ügyfelünk céges, ezért nagyrészt üzleti lapokkal találkozunk. Néha beesik 1-2 otthoni felhasználásra szánt laptop amit munkára probalnak hasznalni és akkor lehet látni igazán a különbséget. Főleg amikor 2 vagy 3 év után szétesnek, mert nem erre lettek szánva. Ezért általában nincs jó véleményünk róluk.
A valóságban viszont rengeteg olcso laptop teljesen használható a hétköznapi emberek számára, mert nem mennek napi 8 órát, nincsenek mindennap hordozva meg nyitogatva. A Dell Inspiron laptop gyakorlatilag a legolcsobb nalunk ( USA) 265 dollartol indul a Dell.com-on, ha akcios es teljesen hasznalhato. Az igazság az, hogy nem kell mindenkinek üzleti laptop.
Megjott a G15 par napja, nagyon rendben van ez a laptop! -
Üdv! Egyik kérdés, hogy Latitude 7490 esetében az USB port driverek mivel mennek fel? Így külön nem találtam őket a Dell oldalán. A másik arra vonatkozna, hogy az USB-C port ugye képernyőképet is ad, ill. energiaforrásként is funkcionál. Erről a portról elvileg elmenne egy hordozható monitor, ami elvileg képes arra, hogy 1db C-ről kapja a képet és az áramot is?! Köszönöm!
-
teptep
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
Köszi az infókat, akkor nyugisan lehet ajánlani gen 13 procis laptopokat is...
Tiszta agyrem, hogy ide kell jönnöd ebbe a topikba reagálni a hozzászólásomra, amit be mertem írni a „milyen laptopot vegyek topikba.”
Azon szerencsések közé tartozom, akik az anya topicban a ma délutáni #182604 számú (terjedelmes) hozzászólásodat még el tudták olvasni, mielőtt még ment volna a levesbe...
-
gaborbol
őstag
válasz
teptep
üzenetére
Még Nem törölték a hozzászólást, hát mi van itt?
Tiszta agyrem, hogy ide kell jönnöd ebbe a topikba reagálni a hozzászólásomra, amit be mertem írni a „milyen laptopot vegyek topikba.”
Pont ez lenne annak a topiknak az értelme, hogy tisztan csak a cikkszámok felsorolasa helyett esetleg valós user tapasztalatokat- véleményeket lehetne beírni hogy miert vegye vagy ne vegye a konkret gepet amit kerdezett vagy epeen javasoltak.Azt hittem először, hogy az én hozzászólásomat fogod linkelni, hogy befejeződött a az intel 14900K procim garanciális cseréje
.Par Reddit-es topikot leszámítva nem látok túl sok véleményt arról, hogy az intel laptop procik is érintettek lennének. Bár az Intel azt mondja, hogy nem, tehát valószínű azok.
1311 db PC van ma reggel a ceges flottaban, mind intel procis: Laptop, szerver, desktop vegyesen, nagyon nagy részük Dell. Eddig egy db Intel asztali procit kellett gariztatnom a flottabol a sajat 14900K procim mellett.
3 ev premium helyszini gar van ra, fizikai serulest is lefedi, a legjobb dolog a Dell-ben a gar. 15 eve szinte kizarolag Dell gepeket uzemeltetünk, még nem fordult olyan elő, hogy megoldhatatlan probléma lett volna a garanciális ügyintézéssel. -
válasz
DonThomasino
üzenetére
Legalább kettő 4K@60Hz, mert én WD16 óta annyival használom (most talán WD22 van). Kettő Displayport porton ha ez számít. De a notebook procinak (illetve a GPU-nak inkább) is támogatnia kell.
-
teptep
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
"egy gen 13 van benne ami fényévekkel gyorsabb"
Ezek szerint nem paráztál a proci miatt. Az az Intel gen 13 mikrokód hiba miatti proci megfőzés akkor csak az asztali gépek processzorait érinti? Mert például ebben a cikkben asztali proci meghibásodásról írnak, de utána meg: "az érintett Core processzorokhoz augusztus során fog elérhetővé válni a végfelhasználók számára az általuk használt alaplapokhoz vagy laptopokhoz" -
gaborbol
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
Mire hazaertem a G16 nem volt tobbet keszleten, nem veletlen... baromi jo arban volt, vettem egy G15-ot , mert az is akcios volt, meglatjuk.
"15.6", FHD 1920x1080, 360Hz, Non-Touch*, 100% sRGB, 1ms, NVIDIA G-SYNC, ComfortView Plus, DDS"
Barcsak a Dell odairna, hogy ez hany Nit-es kepernyo. -
andrisbandi
őstag
válasz
Dr. Oid
üzenetére
Ha költekeznél, garisként az emagos kínaiakat is ki lehetne próbálni.
Volt nálam 45 és 65 wattos tök ismeretlen nevű pár alkalomig. Táblát és telefont töltöttem néhányszor. Dolgoztak mint a kisangyal, nem melegedtek.Pl; 100 w-os, 22 dkg
USAMS US-CC145
usams.usEmagon ~18e Ft
- Küldtem már vissza 14 napon belül nem emagost automatán keresztül Emagnak. Simán ment.---
Nagyon off - sokan nem is tudjuk mennyivel modernebb a fejlett Kína.
Érdemes belenézni a videóba; magyar csóka utazgat.Hihetetlen: ebből a HIGH-TECH városból indult a COVID
youtube.com -
pohár
félisten
válasz
DonThomasino
üzenetére
itt egy DELL-es táblázat, Google 3. találat...

-
Dr. Oid
senior tag
-
DonThomasino
veterán
válasz
andrisbandi
üzenetére
Köszi ezt én is néztem, bár nem tudom mennyire hivatalos... ?
Ilyen jellegű leírást sehol máshol nem találtam.Akkor ezek szerint:
WD19S
3 Displays Supported:
3840 x 2160 at 60 Hz (Single)
2560 x 1440 at 60 Hz (Dual)
1920 x 1080 at 60 Hz (Triple)WD19DCS
3 Displays Supported:
5120 x 2880 at 60 Hz (Single)
3840 x 2160 (Triple)WD19TBS
4 Displays Supported:
7680 x 4320 at 60 Hz (Single)
2560 x 1440 at 60 Hz (Quad) -
andrisbandi
őstag
válasz
DonThomasino
üzenetére
bhphotovideo Comparing Dell
Most találtam; táblázatos összehasonlítást tud.
-
hotkar
senior tag
válasz
DonThomasino
üzenetére
Az "S" - úgy tudom - a Simplified rövidítése. A WD19 és 19S között az az egyik különbség, hogy a WD19S-ben nincs audio kimenet. A többit nem tudom.
-
gaborbol
őstag
Nagyon gondolkodom, hogy veszek egy G16 laptopot. Van ennek valami ismert nyugje?
Új hozzászólás Aktív témák
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Lenovo ThinkPad P16V Gen2. Munkaállomás Intel Core Ultra 7-165H/32RAM/1TBSSD/RTX2000Ada 3év gar
- iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3581
- iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3993, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Elvileg a sajatja a tolto : Dell HA45NM140

Ha így van, akkor pláne nem értem ezt miért rosszabb nézni. Sajnos már nem tudom leellenőrizni a típusát.