Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gerner1
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
Új hozzászólás Aktív témák
-
adam_nagy
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani megbízható forrást ahol Dell Precision M4800 akkisját felújítják? Nem akarnék utángyártottat venni mert ott nincs rajta a dokkoló csatlakozó. A gyári akksi meg elég horror ár......
Egy ilyen felújítás nagyjából milyen árban szokott menni?
Köszi! -
fcc
aktív tag
Helló!
Új notebook vásárlás előtt állok. A kinézett példány Dell Vostro 3510.
Mik a vélemények róla? Általános használat, film nézés amire kell. -
Zaji
őstag
Sziasztok,
Latitude 5480 gépen nem tudok ujjlenyomat azonosítással belépni, mert szolgáltatás hiba üzenetet kapok. Milyen szolgáltatás futását/meglétét kell ellenőríznem? Vagy ez inkább Windows-hoz tartozó kérdéskör?
-
gaborbol
őstag
válasz
GabeZkp
üzenetére
Slots Two SODIMM slot s
Type DDR4
Speed 2133 MHz
Configurations supported
Per memory module slot 2 GB, 4 GB, and 8 GBTotal memory 4 GB, 6 GB, 8 GB, 12 GB, and 16 GB
Jobban jarsz, ha ide elmesz a konkret laptopon: [dell.com/]
" Download and install support assist" ha letoltotted es telepitetted, zard be a bongeszot, kattints a linkre megint es az amjd megmondja pontosan, hogy milyen gep.
Vagy beirod a dell servie tag-et itt "Enter a Dell Service Tag, Dell EMC Product ID, or Model." Akkor nem kell letolteni meg telepiteni semmit.
-
GabeZkp
csendes tag
Ez egy 2016 os gep azthiszem es 3567 a modellszama
-
GabeZkp
csendes tag
Ez egy 2016 os gep azthiszem es 3567 a modellszama.
-
GabeZkp
csendes tag
Sziasztok.
Barátnőmnek van egy laptopja ami kicsit lassú így SSD-re szeretnénk cserélni a merevlemezt.
A laptop Típusa : Dell Inspiron 15 3000series (2016-os kiadás).
https://www.pcx.hu/kingston-a400-240gb-sata-ssd-sa400s37-240..
Ez a 2.5 SSD jó lenne bele? :)
https://www.pcx.hu/csx-8gb-1600mhz-ddr3-notebook-memoria-csx..
meg ez a ram? :)
-
Gabail
csendes tag
Sziasztok! Munkára (devops) vennék egy Dell Latitude 15 5540 notebookot Intel Core i5-1345U CPU-val és Iris Xe integrált videóval. Kérdésem az lenne, hogy tudok-e vele használni 34" UWQHD vagy 32" 4K monitort 60Hz-nél nagyobb, lehetőleg 100+Hz frissítési frekvencián?
-
köszönöm szépen a válaszokat, én őszintén nem tudom, milyen garancia van rajta.
majd utánanézek akkor! -
válasz
Malachi
üzenetére
Mi szerintem 2 ünnep között is leszünk csökkentett létszámmal, bár erről még végleges vezetői döntés nem született.
Szervizgaris a géped? Mert ha nem, és helyszíni, akkor tökmind1 mikor jelented be, ha a gyártó küldi az alkatrészt akár már másnap megtörténhet a géped javítása venti és akár heatsink cserével az általad megadott helyszínen. -
Meg tudja valaki mondani, hogy decemberben meddig, mikor működnek a Dell szervizes helyek? Szerintem lesz egy kis üresjárat és talán elvinném a gépet ezzel a hűtési gonddal (hangos, idle alatt is percenként bekapcsoló, sivító venti) valahová. De ha ők is pihennek (helyesen) akkor nem fárasztom magam. Köszönöm!
-
embe
nagyúr
válasz
gaborbol
üzenetére
Honnan rendelted? És Magyarországra?
Szuper a Dell, de néha tud érdekes dolgokat művelni.
Ami most nekem tetszik, hogy telepítettem egy 7470-t, W11-el. A Dell Support Assist 4 drivert nem talált, ott vigyorgott az eszközkezelőben.
Ráengedtem a CCleaner Driver keresőjét, simán felismerte, megtalálta, és telepítette. -
gaborbol
őstag
Annyira nem erzodik gyengenek a haz, lattam mar ennel sokkal lehangolobb laptopot, a fedlap kifejezetten szepen mozog. Muanyag nem pattog , nem ropog egyedul a a tapipadnak van kb egy, 1 mm-es jateka lenyomas elott, ha nagyon ovatosan nyomod meg , ha ugy nuomod mint egy Vostrot akkor eszre sem veszed

Maga a laptop nem szar, kifejezetten gyorsabb mint az 5 eves 840 g5-om, vagy a 3 eves Latitude 3510. Ami szar, az aksi: 2.5-3 oras uzemidovel amikor csak a bongeszo egy ablakban fut 70%-os fenyerovel, a battery saver 100%-rol tud hozni 5 orat es ennyi.
Ami aggaszto az kivezetett ho az LCD panel also reszen, ott lazan 53 fokot mertem
Nem tudom ,hogy azt hogy gondoltak. A kiaramlo ho siman telibe csapja a panel aljat...
Az elvarasok a helyen vannak kezelve ez a laptop nalunk 259 dollar volt a Delltol kozvetlenul rendelve, gyakorlatilag a legolcsobb laptop ami letezik. Ha valakinek csak bongeszesre kell vagy filmezni es nincs nagyon cipelve valoszinu sokat el fog menni.
-
-
gaborbol
őstag
Dell inspiron 3520 2023, uj, megjott, beroffentettem, csak egy kerdesem van
Az 55 fokos levego kozvetlen kifujatasa az LCD panel also reszere, azt komolyan gondoltak?
Ma jon par homero amivel meg tudom mereni majd az LCD feluleti homersegletet, tapintasra nagyon meleg, majdnem forro. -
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
egy barátomnak nézek olcsó netezős gépet. Dell 7480, 7480, 7390, 7490, 7300 meg ezek 2-in-1 kombói. Linuxot használ, talán Ubuntu-t. driver támogatás rendben lenne szerintetek ezekkel? azt gondolnám, hogy simán, de mindig csak Win alatt Delleztem. -
bandi0000
nagyúr
Halihó
Ismét egy veszett jó kérdés
Dell latitude 5510Céges gép, tele jobbnál jobb céges progikkal
Már az előző vezetékes logi egeremnél is azt produkálta, hogy cincogás jött a gépből, amikor használtam az egeret, mint pl egy coil whine
Vettem közben vezeték nélkülit, azzal is produkálja, sőt most, hogy dockot használok, és nem is arra van dugva az egér, már az cinceg nekem
Létezik ilyen hiba egyáltalán, vagy lehet valami porogi okozhatja? Levettem a DPI-t is alacsonyra, de akkor is csinálja
-
Tomessz85
tag
Esetleg sikerült valakinek E6330 -ban a wwan kártya helyére bootolható ssd-t raknia ?
Illetve wifi-ből csak az intel 7260-as AC-s kártyájval lehet frissíteni a gépet ? vagy van valami ennél is komolyabb amire ki lehet cserélni a gyárit ? -
Latitude 7320-nak mi most az utódja?
13" (esetleg 14") FullHD non-touch kellene, legalább 6 mag, 32GB RAM (64 esetleg), 1TB NVMe, kis súly és méret mert hátizsákban hordom sokat (de egyébként 99%-ban dokkolón van). -
vs2009
tag
Sziasztok!
Alienware M17 R3 laptopon hogy lehet kikapcsolni a billentyűzet világítást?
Köszi -
embe
nagyúr
Jólvanna! Ne nagyképűsködjetek már!
Pohár: De az eredeti konfigot ha átküldöd így szöveges formában .. megköszönném!
-
Ez annyira belsős cucc, hogy ehhez:
1. Szervizpartnernek kell lenned
2. Relatíve magas beosztásúnak kell lennedNekem az 1. az pipa, de a kettes az nem

Lehet a főnökeimnek van ilyen, nem tudom, nekem nincs.Ide embert kívülről nem engednek be, így a linkkel nem érnél el semmit.
-
pohár
félisten
válasz
Tsebacsi
üzenetére
na, azt hogy?
olyannal már találkoztam, hogy nem dobja ki az alkatrészeket ST-re, de az TechDirecten belül látszik, így lehet csalni kicsita "Search by Service Tag" résznél próbáltad az SPMD-n belül (itt nekem mindig mutatta), vagy elkezdtél rá csinálni egy Self-Dispatch-et?
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok,
Adott egy Dell latitude 5510 lapos, vettem hozzá egy WD19 dockot, kérdés az, hogy lehet-e valamit mókolni a windows/bios-ba, előbbi jobb lenne, mert céges és nincs jelszavam hozzá, hogy bekapcsoláskor bitlocker jelszót ne a lapos kijelzőjén kérje, hanem valamelyiken a 2 monitor közül
-
GrotESC
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom pontosan merre is kellene ezután érdeklődni, így megkérdezem itt:
Kijelző hátuljára szeretnék védőfóliát/matricát. Ezzel kapcsolatban van tapasztalaltotok, illetve honnan érdemes beszerezni? -
Szia, a Dell support oldalán ha beírod a service tag-et, utána pedig az overview / áttekintés pontot választod (driverek és letöltésektől balra az első), akkor a jobb oldalon megjelenő quick linksnél a legfelső View product specs alatt megtalálod, hogy pontosan milyen konfiguráció van a készülékben!
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Hogy a búbánatban tudom megnézni, service tag alapján, hogy adott gép milyen konfiggal került eredetileg eladásra?
Korábban ezt megtudtam nézni a Dell oldalán, felsorolta milyen procival, töltővel stb, most sehogy sem sikerül. Még a service taggal is küszködik kicsit, hogy van ilyen vagy nem.
Arra lennék igazán kíváncsi, hogy eredetileg milyen kijelzővel került legyártásra. Touch vagy normál. Mert ez most normál, de a Bioból indított teszt során a bal felső sarokban egy kis ikon és felirat van, hogy "Touchscreen ACTIVE" Vagy kijelzőtől függetlenül mindnél ezt írja ki?
Viszont a Support Assistnak ha jó kedve van, akkor tök jól beazonosítja.
-
plömplöm
őstag
válasz
gurabli
üzenetére
tudom fokozni, annak is kell ám örülni, hogy 14" méretben mindkét memória channel foglalatos.
de nálunk nem véletlenül 15" a company standard, 14"-est csak határozott igényre szerzünk be, az 5540-be 2db ssd fér.
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Latitude 5440 (friss, mostani 13gen verzió) fogad két ssd-ét? Egy NVMe m2 van benne alapból, de jó lenne még egy bármilyen külön SSD (sata, nvme, m2, 2,5" bármi). Leírásban azt látom, hogy egy m2 NVMe slot és ennyi. Jól látom? -
plömplöm
őstag
latitude 5591 hűtés tuning
előtte:

utána:
ez a ragasztós lezárás nem szép, tudom, de egyelőre ez van.kérdés: valaki élesztett már fel sikeresen digi simkártyát wwan megoldással? roaming bekapcsolva; vodafone hu lte/3g hálózat kézzel kiválasztva; elérési pont beállításoknál az összes lehetőség végigpróbálva.
-
Francia91
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Core 2 Quad procit szinte biztos, hogy nem fogja kezelni, azt kevés cucc kezeli alapból, amiben Core 2 Duo van
Legalábbis ThinkPad T500/W500-nál is BIOS mod meg valami áramkör átkötés kell, hogy elfogadja a Core Quad procit, más Core 2 Duo-s gépeknél sem megoldott a dolog. A hűtés sem bírna el vele, vagy csak erősen alulfeszelve. az erősebb Core 2 Duo procik is 35W-osak, az X9000 meg 44 W-os.
A direkt Quad procikkal árult csúcsgépek támogatták akkor csak a Quad procikat (ThinkPad W700, és akkori pár gamer laptop)
Ár/érték arányban egy T9600 vagy T9800 (ha ezt találsz jó áron) lehet fejlesztési alternatíva, meg RAM-ot kimaxolni, esetleg SSD, ha az még nincs a gépedben -
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Adott egy Öreg Dell Latitude D830-as notebook, kérdés hogy ezekbe lehet valami komolyabb cpu-t rakni, Mondjuk Core2 Quad-ra gondoltam, azt nem tudom pontosan hogy az alaplap alkalmas-e rá. -
válasz
arcitec
üzenetére
Nem, az a helyzet, hogy nem érted, hogy erre a kérdésre nincs adható/megfelelő válasz. Ha azt mondjuk jó, mi történik? Ha rossz, mi történik? Nem használtad rosszul vagy helytelenül (ha lehet ilyet írni egyáltalán). Ez ilyen, akkufüggő, gépfüggő, tápegység, stb. A gyártó igazából nem is nagyon foglalkozik vele. Ha 1 éven belül drasztikusan csökken a kapacitás akkor kis szerencsével cserélik neked. 1 éven túl már fel is fújódhat, nem cserélik ki.
Megannyi legenda és hack kering a neten hogy használd, hogyan óvd az akkudat, de nem jelenthető ki egyértelműen hogy melyik hatásos és melyik nem.
Nem volt zaklató a kérdés csak nem tudunk rá jót válaszolni. -
vs2009
tag
Sziasztok!
Alienware R17 R3 netezés illetve torrentezès közben a
CPU 58 fok i7 10750h
GPU 58-59 fok rx 5500m
Nem sok ez egy kocsit? -
-
garga pista
őstag
Sziasztok
Van egy Dell G3 3590 gépem, ehhez szeretnék dokkolót, ami meg tud hajtani 2 db FHD monitort, meg legalább van 4 USB rajta (bill,egér,webcam) és LAN csatlakozó. VGA és HDMI portok előnyben, de van itthon hdmi->vga és displayport.>vga átalakító is.
A WD15 működne vele?(Most egy ThinkPad 40AY dock van, ami részben műxik vele. Ha vmivel elkezdek játszani, egy idő után úgy tesz a gép mintha lemerülne és kikapcsol. Normál használatnál viszont tökéletes. A céges laptop Lenovo, azért van ez a dokk, amúgy az lóg rajta 90%-ban... Elvileg a lenovo gépet cseréli a cég Dell-re, így duplán jól járnék így egy Dell dokkolóval.)
-
arcitec
addikt
1év 4 hónapos Latitude, 62366mWh akku 20% kopásszintje az elfogadható, vagy sem?
Egyébként az akkura mennyi garancia vonatkozik, illetve milyen kopásszinttől számít rossznak? -
tpotyka
tag
Sziasztok, a laptopom (Latitude Rugged 5340) egy héten belül másodszorra csinálta, hogy hirtelen, géphasználat közben kikapcsol, úgy, mintha hibernálásra lett volna küldve. Képernyő elsötétül, pár másodpercig a bekapcs. gomb felett még világít, aztán kikapcs. és pá a gép részéről. Részemről meghökkenés. Ezután rögtön bekapcsolható.

- A gép nyári beszerzés. Amit eddig neten olvastam hirtelen kikapcsolós probléma körében, jórészt lestrapált gépekre vonatkozik, szóval e gépnél ilyesmi kizárt.
- Az akksi is tehát teljesen új, de ráadásul hálózatról dolgoztam mindkét alkalommal.
- Túlmelegedés kizárt, megnéztem HDS-ben az SSD-t. Ma 34°C-nál tette, ami nem is volt a napi maximum (az 39°C volt, az is inkább azért, mert besütött a nap), a teljes élettartam alatti érték pedig amúgy 49°C.
- Nem volt túlterhelve, 1/3-át használta aktuálisan az összmemóriának (ami 2x32 GB).
- Előzőleg hétfőn Macrium Reflect lemezkép mentést indítottam volna, most szombaton szimpla böngészőben váltáskor, frissítéskor történt.
- Ha jól emlékszem, az első alkalommal épp a Win11 23H2 feltelepülése előtt történt, és erről a „régi op.rsz-ről” akartam natúr rendszermentést csinálni, mielőtt a 23H2-t felengedtem, és keddi havi frissítések is várhatók voltak. Tehát, ha nem tévedek, itt a Win 11 22H2 vs 23H2 verzió indifferens. De fura, mert a géphasználat a kikapcsolásokkor is szokványos volt, vagyis semmi brutál prg használat nem forgott fenn.
- Nemrégi (és fennálló) képernyővillódzási probléma kapcsán az alaplap kérdése egyébként felmerült esetleges okozóként, de áttúrtam a releváns szakmai fórumokat, s a mögött inkább a Windows képernyőskálázási gyengesége és a szofisztikált programok (pl. AutoCAD) darabos kezelése volt megállapítható. Szóval remélem, nincs alaplapi vagy efféle komolyabb gond.
- A rendszer friss, Dell SupportAssist szerint is, ami épp tegnap futkosott menetrendszerűen, az előbb csak a Scan hardware-t indítottam, és az sem mutatott semmi bajt.
- Amúgy a Vezérlőpultban / Energiagazd. a gyorsindítás augusztus óta kikapcsolt állásban van. Mostanában próbálom a hibernálás nélküli géphasználatra átszoktatni magam, de előző éjjel éppen visszaállítottam a hibernálást, mert nem volt energiám minden programot és munka file-t elrendezni, ami ilyenkor (hibernálás nélkül) szükséges. Most ez a mázlim, mert így a munkamenet ott folytatható volt, ahol kikapcsolta magát. Amíg ez a kikapcsolósdi dolog nem rendeződik, nem is merek nem hibernálni. Bár az AutoCAD éppen penge az automatikus mentések terén, de határidős tervezésnél éppen nem akarok vakmerősködni.
Milyen beállítást nézzek meg, amivel ellenőrizhető, hogy optimális az, ami a gépen állítható?
Van valakinek hasonló tapasztalata vagy idevágó javaslata?
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Lenovo ThinkPad P16V Gen2. Munkaállomás Intel Core Ultra 7-165H/32RAM/1TBSSD/RTX2000Ada 3év gar
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Eladó Google Pixel 9 Pro 16/256GB / Ajándék fólia és tok! / Akku 100% / 24 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Simán beszarhatott az egység. Esetleg másik os alatt is érdemes lenne kipróbálni.

majd utánanézek akkor!

Nem tudom ,hogy azt hogy gondoltak. A kiaramlo ho siman telibe csapja a panel aljat...

olyannal már találkoztam, hogy nem dobja ki az alkatrészeket ST-re, de az TechDirecten belül látszik, így lehet csalni kicsit

ez a ragasztós lezárás nem szép, tudom, de egyelőre ez van.