- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Új hozzászólás Aktív témák
-
peestike
senior tag
BIOS-t érdemes frissíteni, vagy ami jól működik, azt ne piszkáljuk?
-
Francia91
veterán
Dell Precision M6800-as picit továbbfejlesztve
Az Intel AX200-as Wifi 6 kártya után most kapott egy Quiadro M3000M (Maxwell 2.0) MXM kártyát. Hűtőbordát kissé vágni kellett, de CNC huzalos kollega megoldotta
Egész jó kis masinává fejleszthető ez -
vilmose33
őstag
Sziasztok!
Feleségem napokban vásárolt,alig 10 éves laptopja,jack csatlakozóját mivel lehet takarítani? Fogpiszkálóval finoman belenyúltam. Inspiron 5720.
Köszönöm a segítséget -
Atomgeszi
nagyúr
Dell 5590 az alany.
Megpróbáltam HDMI kábellel összekötni egy monitorral, hogy a parancssort ott lássam, de azt írja a monitor, hogy HDMI no signal.
Mi lehet a gond?
A Windows is annyit ír ki a notebook kijelzőre, hogy 1I2.
Szóval nem látja.Projektort stb. már kötöttem rá a notebookra és minden további nélkül kiment a kép.
Na megvan.
A monitor valamiért alapból 59hz-re volt állítva.
-
peestike
senior tag
Azt szeretném kérdezni, hogy használt notebook vásárlás esetén a garancia hogyan működik a dell-nél? Sorozatszám alapján, vagy kell eladótól adásvételi is? Garancia igénybevétele esetén kérik is ezeket a papírokat? Köszönöm szépen!
-
gaborbol
őstag
válasz
Dhampir #74686 üzenetére
Inspiron AOI jart nalam az AMD Ryzen™ 3 7330U (4-core/8-thread) procival. Kb 30%-kal volt gyengebb mint a 12th Gen Intel® Core™ i3-1215U procis Inspiron laptop.
Szerettem volna venni valami olcsobb AMD-s Dell laptopot, de az 15-os Inspironra nagyon rosszak a vasarloi tapasztalatok rengeteg a Boot -BSOD - SSD-vel kapcsolatos meghibasodas.
Az AMD-s Inspiron 14 2-in-1 es az Inspiron 16 laptopok jol nez ki , nagyon jokat irnak roluk a vasarlok, de alapbol csak 8 GB integralt ram van hozza ami nem bovitheto.
A 16 GB-os verzio erosebb procival meg pont duplaja arban, igy ezeket kilottem.
Ezeknel a konkurencia joval komolyabb gepeket kinal ebben az arsavban. -
embe
nagyúr
Én még a 7490-t is ugyanezzel a procival magasnak találtam az előző 7470-hez képest. Én néztem másik hűtővel, volt a procin Noctua és MX4 paszta. De ez van, ez melegebb.
Külföldi oldalakon teszteket nézve leírták, hogy valóban jobban melegszik. Viszont a venti csendes. Én csak amiatt futottam pár kört mert ahogy említettem a 7470-hez képest melegebb.
De ez van. -
Nem csak mi vagyunk ám itthon, de azért köszi, hogy a gyerek szájából veszed ki a falatot (csak viccelek
).
Amíg garis a gép, lehet vele "játszani", neked semmibe se kerül, és tény a hűtéseknél sokkal ritkább a DOA eszköz, mint a többinél.
Ha nagyon ráérsz és nagyon zavar egy próbát megérhet! -
426os
őstag
válasz
Tsebacsi #74682 üzenetére
Nem tudom, hogy sok-e, de én meglepődtem, hogy ennyi. Van itthon egy 7490 is, I5-8350U procival. Egymás mellé téve a két gépet, hasonló körülmények között a 7490 5-10 fokkal hűvösebb és a bios selftest futtatásán kivül annak még nem hallottam a ventijét. Ránézésre a két gép hűtője hasonló méretű, ráadásul a 7400 az alu házas. Mindent egybe vetve furcsállom, hogy jobban melegszik, azért érdeklődöm, hogy ez ilyen, vagy valósznűleg igényel kis foglalkozást. Ja még annyi különbség van, hogy a 7490-en Win10 fut. Feleslegesen nem cseszegetném a supportot, de ha elfáradt a hűtése, akkor azt még inkább gariban cseréltetném (nem MO-n van a gép, szóval no para, nem ti fogtok vele foglalkozni
)
-
-
426os
őstag
válasz
Tsebacsi #74680 üzenetére
Inkább arra irányul a kérdésem, hogy mennyire normális ez a hőfok. Most egy pár percre magára hagytam és mikor visszajöttem 49 fokon volt, de ahogy elkezdtem válaszolni a hsz-edre, már 60 fokra is felment. Sokallom egy kicsit.
Sok éve mikor az e6430-at vettem, ott is hasonló bajom volt, szó nélkül cserélték az egész hűtőt. -
426os
őstag
Sziasztok!
Nemrég hozzám került egy Latitude 7400. i5-8365U, 16GB Ram, 1TB SSD. Nagyon szeretem,, de kicsit zavaró, hogy relatíve sokszor, szerintem indokolatlanul bekapcsol a ventillátora. Elég idegesítő, magas frekvencián süvítő hangja van.
A CPU hőmérséklet általában 60-70 fok között van, normál böngészés közben (pl eme hsz írásakor is). Kapott új pasztát, ki van takarítva, frissen telepített (már lefrissített) Win11 fut rajta. Én alacsonyabb hőmérsékletet várnék tőle. A levegő útja nincs blokkolva, a szobában 21 fok körül van.
Ez ilyen, vagy érdemes futni egy kört a supporttal hűtőcsere ügyében (márciusig még garis a gép)? -
Dhampir
félisten
válasz
Tsebacsi #74670 üzenetére
Persze, csak annyira nem egyértelmű, és a bolt sem tudta, például először az üzlet területén látatlanban ki kellene fizetni, hogy kiderülhessen, valójában mit tartalmaz a doboz és utána el lehetne állni, ha mégsem az, csak ugye akkor egy felesleges plusz kört jelentene mindkét félnek.
Még a feltüntetett 24 hónap jótállás is érdekes elírás, mert ebben az nem újraértékesített gépről ír az adott bolt honlapja.
Nyilvánvalóan, ha több a rászánható pénz, akkor egy drágább, de egyértelműen beazonosítható notebookot választ a megrendelő az említett akciós gép helyett.
-
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
vettem egy új gyári akkut a 7400-ba (MXV9V) még szeptemberben, most pattintottam be. nem indul vele a gép, a pwer led folyamatos loopban ezt adja: 4 gyors fehér, 2 gyors narancs LED villanás.
valami ötlet? E7270 esetén anno ilyen bajom nem volt egy egyszerű akkucsere után.
nem sugall sok jót.köszi, ha akad tipp.
ui.: a gyári kábelt át kellett szerelnem egyik telepről a másikra, megnéztem ezért a régi akkuval, most már azzal sem indul, ugyanezt dobják a led-ek...
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Amennyiben jól látom, akkor ennek a Dell Inspiron notebooknak a specifikációja elírás lehet: Dell Inspiron 15 3000 (3511) Fekete
A specifikációk alapján azonban nem Intel köré épül, hanem AMD Ryzen processzorra, amit a 3525 típus képvisel, a 3511 Intel processzoros konfiguráció.
A leírásban is hibásan szerepel:
"A Dell Inspiron 15 (3511) nagy és rugalmas számítási teljesítményét az AMD Ryzen 7 processzor biztosítja, amely zökkenőmentesen működteti az operációs rendszert és az összes alkalmazást."A Termékszám is mást mutat: "3525FR7UA"
-
tgabe25
tag
Sziasztok,
Remélem jó helyen járok, adott egy Dell Inspiron 15 3540 notebook AMD A8 6410 APU-val.
Történt egy grafikus driver update ami után minden 5-6 másodpercenként megakad a képernyő 1-2 másodpercre. Baromi idegesítő, amíg megakad a kép addig történik minden a háttérben.
A poén az, hogy az előző drivert visszatelepítve is ugyanez a hiba áll fent, szinte minden driver verziót próbáltam az amd oldaláról. Külföldi fórumokat is túrtam de nem találtam megoldást rá. Egyedül akkor szűnik meg a hiba ha teljesen eltűntetem a drivert a rendszerből és anélkül fut a vas.Újratelepítés megtörtént, amint a windows update drivert telepített fel a grafikus chiphez, azonnal fennállt a probléma.
Próbáltam a dell oldaláról a legrégibb drivereket is feltelepíteni, sehogy nem tudom visszahozni az eredeti állapotot.
Ötlet bárkinek? Előre is köszönöm.
-
peestike
senior tag
Köszönöm szépen!
-
peestike
senior tag
Sziasztok! Dell-el semmiféle tapasztalatom nincs, ezért szeretnék kérdezni.
Néztem ezt a notit a gyereknek. A garancia szimpatikus, bár jó lenne, ha tovább menne. Tapasztalat, vélemény a típusról lenne esetleg? Vehető? Nyitogatva nem lesz sűrűn, napi 2-3, hordozva talán havi szinten 1-2 alkalommal. Leginkább hálózatra dugva működne. Tanulás az elsődleges funkció, de nyilván a gyengébb játék elkerülhetetlen, pl Roblox. Köszönöm szépen előre is a segítséget!
BUÉK! -
válasz
PlatiaAmos #74661 üzenetére
Rakd fel rá a Microsoft oldaláról leszedhető Windowst pendrive segítségével.
Forrás: Windows letöltés -
PlatiaAmos
tag
https://www.dell.com/support/home/en-us/drivers/osiso/recoverytool
Ezt meg hiába telepítem fel, el se indul..
Ez érhetetlen, hogy lehet újratelepíteni ezeket a dell gépeket? -
PlatiaAmos
tag
Sziasztok,
Szeretném resetelni a windowst.
Ellindítom az os recovery tools és ez fogad.
Mi lehet a gond? Miért nem enged tovább lépni?
Biosban engedélyezve van minden..
Hogy tudom így újratelepíteni?
-
Krystal_s
addikt
Igaz már késő, de nincs véletlenül bekapcsolva a BitLocker? Win telepítésnél, ha megfelelő a konfig, akkor már automatikusan aktiválja a BitLockert (lemeztitkosítást), ha azt valaki külön nem tiltja le. Ilyenkor annak a kulcsát is a TPM-ben tárolja. Törlésnél ez később gondot okozhat, ha nincs külön meg a kulcs...
Nálam egyik előretelepített 7490-en be volt kapcsolva a titkosítás alapból, de mivel nem én kapcsoltam be, nem is volt hozzá kulcsom. Kikapcsolásnál kódvisszafejtést futtatott le és nem kért kulcsot, mert a TPM-ből olvasta ki. Ha nem kapcsoltam volna ki időben a titkosítást és belefutottam volna egy ilyen FW frissítésbe és tpm törlésbe, hát..... -
David_DD
tag
Sziasztok!
Van két teljesen ugyanolyan dell érintőkijelzös laptopom, de az egyiknek a billentyűzete hibás, a másiknak meg a képernyúje karcos. Összekombinálnám a kettőt, de neten csak 50ezer körüli árakat látok kijelzőcserére, dehát abban ugye benne van az új kijelző ára is, ami nekem megvan. Szerintetek kb lehet a reális összeg a kettő összekombinálására, vagy b) verzió, mennyire bonyolult ezt házilag kivitelezni? Régi asztali gépemet sokat bütyköltem, laptopot még nemnagyon, de [link] ez alapján a videó alapján nem tűnik nagy ördöngősségnek. Ahogy látom hátlapról leszedek pár csavart, meg pár érintkezőt belül, de semmi forrasztás meg ilyen bonyolultabb dolog nincs benne..
-
válasz
#31816946 #74652 üzenetére
Szia. Újban nem. Használta zletit gen, 1-2 év garral, az van már olcsóbban is.
De jó lenne ha kitöltenéd itt amit kell, úgy jobban tudunk(ak) segítni ott is. Mindenképp dell kell? Milyen notebookot vegyek?
Félre ne értsd nincs bajom a dellekkel, sőt, inkább használt üzleti kategóri, azzal szinte nincs baj. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
A 7390-hez megjelent egy TPM frissítés. nem tudom felvarázsolni. Mi a trükkje? -
válasz
Pyttawrx #74640 üzenetére
Mit várunk egy belépő géptől?
Jó ha van 250nit azt kész. Annó a Vostro is olyan hulladék kijelzőt kapott hogy sírtam mikor eladtam mert minden más jó volt benne de ez... Hülye voltam nem ellenőriztem előtte. Ez jó 12 éve lehetett... Mondjuk most már elvből sem vennék Vostrot
-
gaborbol
őstag
válasz
#31816946 #74638 üzenetére
Nekem is van egy DELL 3520-as Inspiron laptopom gen12 i3-as procival es eleg nagy az ugras a g11 es a g12 procik kozott teljestimenyben, biztos, hogy inkabb azt vennem. Nem tudom, hogy mire fogod hasznalni, de a proci sokkal sokkal gyorsabb, idotallobb lesz a mostani vasarlas. Ha valamit ki kene emelnem az olcso DELL 3520-ban akkor az ujabb proci lenne, ahogy a forumtars is emliti.
[Cinebench r23] a DELL 3520-ban
-
törölt tag
-
törölt tag
Sziasztok!
Melyik laptopot javasoljátok? Mi a különbség a két laptop között?
DELL Inspiron 3520 3520_338021 Laptop (15,6" FHD/Core i3/8GB/256 GB SSD/Win11H)
DELL Inspiron 15 3511 3511FI3WA1 Laptop (15,6" FHD/Core i3/8GB/256 GB SSD/Win11H)
-
gaborbol
őstag
Jelen esetben pont forditva van, az AMD picit melegszik kevesbe mint az Intel es sokkal energia takarekosabb a proci benne igy az aksirol is jobban birja.
Az Inteles gepben 16.0", FHD+ 1920x1200, 60Hz, WVA, Non-Touch, Anti-Glare, 300 nit, ComfortView Plus panel van nalunk(USA) mig az AMD-ben 16.0", FHD+ 1920x1200, 60Hz, WVA, Non-Touch, Anti-Glare, 250 nit, ComfortView Plus , ha a fenyero szamit.Sem a 16" -os intel sem az AMD nem jart nalam. Vostro 16" volt nalam i7-1260P procival az viszont nekem hangos volt amit neha csinalt ugy random, hogy semmi nem futott rajta es megis felporgott a venti.
Nalunk mindkettoben forrasztott a ram, tehat nem bovitheto.
Inspiron -ban a hutes alap es hiaba lesz benne eros proci valoszinu vissza lesz fogva rendesen a melegedes miatt. Nalunk a dell.com-on a vasarloi velemenyek alapjan az AMD 4.5-on all az 5 bol az Inteles verzio meg 4.4-en. Alig talalni reklamaciot a hangos hutes miatt. Szerintem elobb lesz lecsapva a teljesitmeny mint, hogy a hutes visitana, ha a zajszint annyira fontos akkor inkabb keress mas modelt vagy markat, vagy legfeljebb visszakuldod. -
Nabuk
csendes tag
Sziasztok
Notebook vásárlásban gondolkodom.
Dell Inspiron 16 5630, Intel I7-1360P processzor vagy
Dell Inspiron 16-5635 AMD Ryzen 7-7730U modellekben gondolkodok.
Mindkét gép 16Gb memória és 1 Tb SSDvel rendelkezik.A kérdésem igazából arra vonatkozik, hogy kinek mi a tapasztalata a 2 gépről. Mennyire csendesek? Ez nekem egy fontos szempont. AMD processzorok régen nagyon melegedtek, ezért jobb hűtést igényeltek, Nem tudom ma ez mennyiben változott.
A gépet főleg irodai célra használom, + grafikai szerkesztés, esetleg videó vágás (ritkán)
Köszönöm előre a segítséget
-
kisZ2
csendes tag
válasz
Maladar #74102 üzenetére
Nem tudom megoldottad-e már, de én is vettem egy Dell Latitude 5490-et és én is szenvedtem a hangszóró pattogással, frissítgettem biost, drivereket, de nem segített. Ami működött, hogy teljesítmény centrikusra állítottam az energia sémát, de akkor gyorsabban merül az akksi. Végül a dell honlapján ajánlotta valaki, hogy az speciális energiaellátási beállítások módosítása -> PCI express -> Kapcsolati állapot energiagazdálkodását maximálisról mérsékeltre kell állítani és ez valóban segített.
-
CsMarc
tag
Köszönöm szépen a segítséget!
-
törölt tag
Sziasztok!
Sikerült véletlenül biosban a boot options közül törölnöm a Windowst. Hogyan tudnám visszavarázsolni? Telepítő kell hozzá vagy elég ott a hozzáadásnál egy fájlt kiválasztani? -
válasz
CsMarc #74626 üzenetére
Szerintem minimális kereséssel megtalálod a választ a Dell support oldalon. Beírod a gép serialját és a dokumentumok között lesz egy olyan amiben leírja milyen külső felbontásokat támogat mely kimeneteken.
Amúgy mivel csak HDMI jöhet szóba a maximális felbontás 4K de csak 30Hz-en. Ezen egy dokkoló sem tud segíteni mert a processzor limites. -
CsMarc
tag
Sziasztok!
Egy Dell Latitude 5480-as céges laptopom van a Mac Prom mellett és most gondolkozom egy Samsung Odyssey G9 OLED vásárlásán home office-ra. Ez a laptop el tudná vinni ezt a monitort? Ha igen, hogyan lenne a legjobb összecsatlakoztatni őket?
Köszi szépen a válaszokat előre is.
-
E300TD
tag
válasz
Pepin Moody #74620 üzenetére
Én csak jót tudok mondani a Dell support-ról (és a HumanSoft-ról). A legújabb BIOS frissítés megölte a laptopom - 7400 2in1 -, melyre a gar a service tag szerint lejárt ez év márciusban én használtan vettem májusban. Alaplapot cseréltek garanciában. Pár nap múlva meghalt a kijelző, azt is kicserélték ingyen!
(Mondjuk volt számlám róla ...)
-
válasz
Pepin Moody #74620 üzenetére
Elviekben elég az ST, előny ha magyar desztinációs a gép, ha nem a számla alapján szokták kérni hogy honosítsd az eszközt.
-
Pepin Moody
csendes tag
Hali
Olyan kérdésem lenne, hogy itt a hardveraprón vennék egy dell gépet. Erre még 34 hónap pro support garancia van. Az eladóban maximálisan megbízom, de nem tudom, hogy a dell mennyire szigorú az esetleges garanciális ügyintézést tekintve. Kb 8 éve vettem ugyanígy Dell laptopot azt kellett is garanciáztatni és csak a service tag-ot kellett bediktálni és kész. Most is ez még a helyzet vagy volt esetleg szigorítás? Évek óta nem volt Dell cuccom szóval nem vagyok képben.
Köszönöm szépen előre is a segítségeteket. -
gaborbol
őstag
Mi pontosan ez a hiba miatt nem vasaroljuk-vasaroltuk oket nagyon sokaig. [link]
( Mult honapban vettunk 2 darab uj Vostrot kivancsiagbol)Ha megnezem a rendelt Dell alkatreszek listajat a cegnel akkor a Vostro fedlap es zsaner darabszam rendeles mindent visz, mint a piros asz
Latitude 3520?
-
-
Francia91
veterán
válasz
Francia91 #74605 üzenetére
kb 3 éve van M4800-asom (előtte M6600-asom volt jó sokáig), mellette M6800-asom, sosem volt egyik gépen sem az akkun a dokkolócsatlakozó. Egyik márka egyik típusú gépénél sem. Az mindig a gépen van, legyen szó bármilyen gépről (EliteBook, Zbook, ThinkPad, Dell Latitude és Precision)
-
adam_nagy
csendes tag
-
Dhampir
félisten
Ha nem is friss némelyik vélemény, de volt olyan felhasználó, aki huzamosabb ideig, például egy éven keresztül, esetleg még tovább használta és itt megírta a tapasztalatát. Friss típusok ezen a vonalon például a 3530-asok.
Olcsóbb gépek közül nem tudok mit ajánlani. Jómagam is ezeket a megfizethetőbb típusokat szoktam nézegetni, illetve alternatív beszerzési forrásként a használt piac áll rendelkezésre, de ott meg a garancia problémájával és egyéb tényezőkkel lehet szembesülni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hővezető paszták
- További aktív témák...
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged