Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#128601) Peti78 válasza Zola007 (#128600) üzenetére


Peti78
őstag

Nem vettem még onnan, sőt ismerősöm sem. Viszont azt tudom, hogy már nagyon régóta minden hirdetésükben elérhető az autó dokumentációja, ezzel pedig jóval megelőzték a most már ingyenes lekérdezést. Ez mindenképpen jó pont.
A joautok molino már nem képvisel értéket, pedig a minőség garanciájának szánták. Jót és rosszat is lehet venni bárhol, kereskedőtől, vagy magánszemélytől. Szerintem bármit veszel, készíttess állapotfelmérést és a hibák orvoslására kérj ajánlatot. A tolluk vastagon fog, de ennél nagy valószínűséggel olcsóbban meg tudod csináltatni.

[ Szerkesztve ]

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#128602) Zola007 válasza Peti78 (#128601) üzenetére


Zola007
veterán

nekem is az volt szimpatikus, azért kérdeztem
hogy elég korrekt a leírás, 50-60 fotó, videók, nincsenek agyonkozmetikázva a kocsik, rendszám és infók elérhetők
mondjuk most pont nincs semmi ami érdekelne onnan, de akkor ránézek időnként

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#128603) zolikaDB válasza Zola007 (#128600) üzenetére


zolikaDB
veterán

A martincar-t fenntartasokkal kell kezelni.
A tipikus polir/szepen kitakarit, utana piaci ar felett aruljuk, mint halálra kimelt autot.
En neztem annak idejen egy akkor 20 eves A6-ot, 900e volt. (Kb. 3 eve)
Az en akkor 9-10 eves, szervizkonyves Opelemet 300-ba akarta beszamolni.
50 foto a hahun. Elmentem megnezi.
Pont nem latszott a foton az oldalan alapozoig huzott karc, ami indextol indexig tartott kb, osszes sarvedo belso ive rozsdas, motor lemosva, igy hirtelen olajfolt sehol, valto kb mintha egy lavor kakiban kotornál, gumik szovetig kopva es tarsai...
Ugyes fotok, nagy marketing, tularazott autok, aztan majd eloben ahogy sikerul...

Ez csak egy auto, szemelyes tapasztalat, mas hatha tobbet tud.

[ Szerkesztve ]

(#128604) hdanesz válasza Zola007 (#128602) üzenetére


hdanesz
senior tag
LOGOUT blog

Azért csak óvatosan. Rengeteg, sőt szinte az összes autójuk külföldi. Azokról pedig sok mindent nem tudsz meg rendszám lekérdezés alapján...csak ami Magyarországon történt vele. Az pedig egyenlő a nullával, mert most kapott magyar rendszámot.

A kocsik azért ki vannak kozmetikázva. Én már néztem ott autót és bent szinte úszott minden a szilikonban, a kormány csúszott a kezem alatt. :)
De ez szinte mindegyik kereskedőnél így van.

Én 3éve amikor eladtam a 17éves C5-ömet (egy kereskedő számította be), elfelejtettem a pótkulcsot vinni amikor leadtam a kocsit. Másnap meló után bevittem. A C5 ott állt kozmetika után. Csak lestem. Mint egy új autó...de minimum letagadhatott volna 12-13 évet.

[ Szerkesztve ]

(#128605) sirály69 válasza Zola007 (#128600) üzenetére


sirály69
őstag

C4 picassót néztem ott pár éve.
Már ott megbukott a mutatvány, hogy a leírásban szereplő km óra állás kb huszon ezerrel kevesebb volt mint a fotókon. Szóltam is nekik, de még én voltam a kötözködő...

Szerver Hosting Debrecenben

(#128606) Peti78


Peti78
őstag

MInden használt autót fenntartásokkal érdemes kezelni. Ezért kell elvinni szakszervizbe. Na nem mintha látnák a jövőt, de a jelenről , néha a múltról is tudnak képet adni.

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#128607) bobace válasza Zola007 (#128600) üzenetére


bobace
őstag

Nem vettem még ott, de kb az egyetlen ami hirdetések alapján korrektnek tűnik helyben.. de ez még lehet h csak jó marketing, első benyomás, amit könnyen elrontanak... Kicsit máshonnan közelítsd a dolgokat. Ha megvan a kiszemelt típus(ok), csatlakozás a face csoportba/csoportokba, és ott nézegetni ill. érdeklődni a korrekt eladókról. Sokszor beteszik a megnézett kocsikat és véleményt kérnek másoktól hogy valaki nézte e már pl. Persze low end verdáknál ez nem megy..

Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.

(#128608) Peti78 válasza bobace (#128607) üzenetére


Peti78
őstag

Na én a márkahű facebook csoportokat hanyagolnám, a 90% agyhalott. Sokkal értelmesebb meglátásokkal lehet gazdagabb az egyszeri ember itt a PH-n. :K

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#128609) adi mester válasza Zola007 (#128602) üzenetére


adi mester
tag

Grét-Car-nál a napokban láttam használt Toyota Avensis-t, ami első benyomásra tetszett. Egy külsőre jó állapotú Opel Merivát 1,1-ért, jó állapotú Ford-okat (szerintem drágán), bömbi 530D munkás autót 699-ért, meg Astra H gépeket 250-től.

Érdemes autót látott emberrel kimenni, kihívni az egyik eladót, elhinteni neki egy ilyet: Berettyóújfalui informatikus srác ajánlott és már is kerekedik egy picit a végösszeg / könnyebben elmondanak olyat az autóról, amit lehet másnak meg se említenének. Tulaj szerint jó hitelajánlatok vannak náluk, próbakör, vevő által kiválasztott márka szervizbe is elviszik a kocsit, nyilván ez a vevő költsége, de akkor is jó pont.

DB Sámsoni út 162, nem autót venni mentem, de jó a hozzáállásuk. Ha pedig nem tetszik egyik kocsi sem, 4 - 5 kereskedés van egymás mellett, 1 óra sétát érdemes rászánni a környékre.

Csak két közönséges herkentyű husi, de ha egy bajnok tudásával szakértő módon hajítjuk el: "Ez a jegy a fájdalomba, csak odaaaa :D

(#128610) bobace válasza Peti78 (#128608) üzenetére


bobace
őstag

Csoportja válogatja. Én 4 csoportban vagyok benne - PUG 307, Ampera, Prius, Clio - és max ez utóbbi gázosabb kicsit, a többiben nagyon segítőkészek.

Más: hát én a Sámosni úti kereskedéseket kerülném messzire, én még ott jó autót nem igen láttam. :(

Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.

(#128611) hdanesz válasza bobace (#128610) üzenetére


hdanesz
senior tag
LOGOUT blog

Én ott vettem, a Sámsonin az egyik kereskedésben a Honda Jazz-em anno. Semmi problémám nem volt vele. Persze ez csak szerencse. Én is sok rottyot láttam már ott.
A használt autóknál mindig lesben kell állni, folyamatosan figyelni. Mert a jó kocsikat pikk-pakk elviszik.
A Jazz nálam is megjelent csütörtök délelőtt a weben, délután megnéztem élőben, próbakör... minden csodás. Veszem is. Péntek délután már vittem haza, átírva.

Egy Böszörményi úti kereskedésben a mai napig ott áll egy olyan autó, amit én már tavaly júniusban láttam ott. Gondolom nem véletlen. :)

[ Szerkesztve ]

(#128612) bobace válasza hdanesz (#128611) üzenetére


bobace
őstag

Persze, tudom. Fél évig keresgettem egy 500 ezres autót, mire olyat találtam, amit megvettem. Hirdetés felkerülése után 5 órával már hoztam el, kereskedő volt amúgy.

Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.

(#128613) SEMY


SEMY
tag

Sziasztok !

2db fittinget keresek vízhűtéshez G1/4 13/10mm, nem arany árban.

Köszönöm !

Battle.net : SEMY#2518 Battlefield : SEMY_HUN Uplay : SEMY72

(#128614) Zola007 válasza bobace (#128612) üzenetére


Zola007
veterán

Én nem szánnék fél évet a dologra, augusztus végéig szeretném lezárni a témát.
Nincs márka preferencia, csak az állapot érdekel. Amiket néztem:
• Megane
• C4
• 307
• Stilo
• G és H astra
• Lacetti
• Focus

Egy 5 ajtós kompakt / közép / sedan kellene 1.3-1.6 mocival 2006-2007 és 1-1.2M körül
felszereltség tekintetében sincs nagy igény (ABS, klíma, első lufik)
3 egyéb kritérium van:
1) heti 500-at menne pályán, az ne legyen küzdős vele
2) ne romjaiból legyen összetákolva

Kb. 1.5-2 évig lenne meg, olyat keresnék ami ezt nagyobb gondok nélkül kihúzza

Ha ismerősi körben tudtok ilyesmi autót, jelezzétek kérlek :R

[ Szerkesztve ]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#128615) Kickass válasza Zola007 (#128614) üzenetére


Kickass
őstag

Ezek nyilvan a te preferenciaid, de en havi ~2000km autopalyara azert meg megfontolnam, hogy legyen benne egy tempomat. :R

(#128616) Papaj x válasza Zola007 (#128614) üzenetére


Papaj x
tag

Nem szeretnék márka harcot vívni, de mivel ez egy topik, ergo szólhat mindenki.

Éppen fiatal vagyok, de elég régóta foglalkozom autókkal, ebből kifolyólag nagyjából tisztában vagyok a szervíz költségekkel.
Ha jól számolom, éves szinten így akkor 25-30 ezer km menne a kocsiba maximum, ami tény, hogy elsőre kilőném a dízelt, de ha jól értelmeztem, benzines vonalon mozgunk.
Ezen évjáratú autók, esetleges szervízköltsége ugyanakkor nagy lehet, s nem a motor miatt. Nem azt szeretném érni, hogy mi hány évig megy el hibamentesen, meg milyen fenntartásból, de nagyjából ez lenne a fő indok, ami alapján én is autót választok magamnak. Megfeleljen az igényeknek, s beleférjen abba a szervízköltségbe, amit még ki tudok fizetni.
Ismételten mondom, nem márka harcot akarok vívni, így aki ezt látta ki belőle, kérem ne fáradozzon az írással, hogy reagál ezen bejegyzésre.

Az olasz francia vonal részemről mindig az volt (s nem párhuzam vonással), hogy a sok egybe integrált modulok miatt, egy apró hiba is nagyon költséges volt. Direkt nem írok autót, de egy példa.. Nem megy egy jobb oldali ablak, kiderül, hogy központi hiba van, ami egybe van integrálva a biztosíték táblától kezdve ami csak elektromos dolog van az autóban, komplett modul csere. Természetesen adott évjárathoz sikerült 5öt gyártani, persze az 5 nem kompatibilis, ez az egy ami ami a kocsiban volt, ez típushiba.Találj jót, vagy próbáld megjavítani a sajátod, nem egyszerű feladat. S minden drága hozzá, relative drága...

Német, vagyis astra vonal. Mindent lehet kapni hozzá, piri pénzért, ha jó gazdájuk volt, a világból ki fognak menni, ha te is az leszel. Rohadásra odafigyelni.

Távolkeleti modellek.. Legnagyobb bajuk a rohadás, illetve egy bontott kapcsoló is kb annyiba kerül hozzá, mint egyes 3 betűs autókhoz. Ha nem több.

Akkor külön egy focus. Benzines motorjaik nagyjából élhetők, minden van hozzá még lehet ingyen is, ezen évjárat még különösebben tud rohadni, bár nem nagyon van olyan évjárat belőle, ami nincs. De ezen autókon kb. a kasztni állapota a fontos.

Látásmód, s ajánlatom lenne, de azzal vitát szíjtok, így nem szeretném ezt közölni. :)
Addig is sok sikert, s sikeres autó keresést. :R

"A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”

(#128617) hdanesz válasza Zola007 (#128614) üzenetére


hdanesz
senior tag
LOGOUT blog

Én csak saját illetve rokoni tapasztalatokat tudok írni két típusról.
Citroen C4 (nővéreméknek van 4éve), 1.6benzin, 2005-ös évjárat. Motorikusan baj nincs vele. Viszont az elmúlt 4évben volt: klímakompresszor csere, felfüggesztés/lengéscsillapító bajok dögivel, lemálló ablak szigetelések, beragadt kézifék, ismeretlen eredetű zörgés a hátsó traktusból és 1éve elkezdett beázni. Pedig nem volt törve eddig. Az autópálya tempót bírja, de elkellene egy hatodik sebességfokozat.

Persze ez lehet egyedi eset. Nem minden C4 rossz.

G Astra: Nekem tavaly december óta van egy 2006/07-es 1.4-es motorral szerelt csoda. Sérülésmentes, a csomagtérajtó volt fújva a hátsó ablaktörlő mellett, mert felnyitották amikor a garázsban állt és hozzáért a plafonhoz. A kereskedő anno körbemérte és tényleg csak ott tért el minimálisan a vastagság kb. 10centis területen.148ezret futott akkor, most 159 ezer van benne. Ehhez a bódéhoz a 90lóerő elég, főleg mivel mi ketten utazunk benne legtöbbször. :D 90-100-ig egészen dinamikus így, autópályán is megy 130-al, de ott már elég hangos mert 4ezret forog majd' és a Classic változatokban kispórolták a tűzfal ill. alsó motortér burkolatot így hangosabbak mint a régebbi példányok. Országúton nem vészes, városban meg teljesen jó. Ha megállok egy lámpánál, nem is hallom a motort és rezzenését sem érzem.

A fogyasztása téle 6-6.4 közt alakult, pályán 130-al 6.8. Amikor jó idő van,de még nem klímázós akkor 6körül elvan. Mondjuk én 70% országút 30 % város leosztásban használom. Klímával sem változik egetverően (6.5-6.7) a fogyasztás, de megint csak azért gondolom mert nem sokat araszolok dugóban.

Kedvelem, mert megbízható, nyugis autó. El is lehet benne egész jól férni. Egy kollégámnak 1-es Focus-a van és mondta, hogy az Astrában hátul sokkal több a fejtér.

Az olaj- és szűrőcseréken kívül egyszer kellett rá költeni, a benzinpumpa reléjét kellett kicserélni. Épp egy héttel ezelőtt.

Ezekből jó állapotút 1millió körül lehet venni. Sokan azt mondják, ennyit nem ér egy G Astra. Én most azt mondom, nekem minden pénzt megér a nyugalom. :D Hogy tudom nem hagy ott az út szélén. Ha lenne benne hatodik fokozat és 4ezer helyett olyan 3200-3300-at forogna pályán...álomautóm lenne.

A fenntartása nem vészes, egy olaj- és szűrőcseréhez szükséges anyagköltség kb. 10ezer ft.

[ Szerkesztve ]

(#128618) mamusz11


mamusz11
tag

Üdv!

Xiaomi Mi9 vennék! PM-ben írjatok! :) :R

Learning never exhausts the mind!

(#128619) Zola007 válasza Papaj x (#128616) üzenetére


Zola007
veterán

köszönöm
privátba írd meg nyugodtan a véleményed konkrét típusról is
átdobok 1-2 hirdetés linket, ha rá tudsz nézni azt megköszönném, neked 100x többet mondanak a képek és a leírás

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#128620) lizakattila


lizakattila
senior tag

Sziasztok!

Eladó alaplap és processzor:
Alaplap: ASUS M5A78L-M LX3
Processzor: AMD FX6100

Tessenek írni vagy kézzel inteni, akit érdekel. :))

"Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln

(#128621) bobace válasza Zola007 (#128619) üzenetére


bobace
őstag

az sem árt, ha előfizetsz a HD kép csomagra - ha még nem tetted -, mert a sima képeken általában nem sok mindent lehet kiszúrni.

Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.

(#128622) Zola007 válasza bobace (#128621) üzenetére


Zola007
veterán

az már pipa
de aki rejtegetni akar az úgyis úgy fotózza, hogy épp a lényeg ne látszódjon :)

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#128623) hdanesz válasza Zola007 (#128622) üzenetére


hdanesz
senior tag
LOGOUT blog

Én láttam már photoshop-olt képeket is hirdetésben. Egyébként nekem is átdobhatod a linkeket amiket eddig néztél.
Több szem többet lát. :)

(#128624) lizakattila válasza Zola007 (#128622) üzenetére


lizakattila
senior tag

Ha esetleg MK2-es Focusokat is nézegetsz, azt küldheted nekem is, ha találsz. 1,5 éve vettem az enyém, a 3 Ford a családban. Hátha tudok én is segíteni.
Vagy ha meg szeretnél egy ilyet alaposan nézni keress nyugodtan, megnézheted ezt összehasonlítási alapnak. :)

[ Szerkesztve ]

"Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln

(#128625) Shokkolo válasza Zola007 (#128614) üzenetére


Shokkolo
addikt

Diesel?
Renault Thalia 1.5 DCi vagy 1.9 DCi
Pálya miatt jobb döntés, nem szép, cserée egy jó darab örök élet +1 nap

Nyílván mindenki leírja a tapastalatait, nos mindenkinek más.
- C4 nem rosz autó, de benzinesben akadni fog betegség, igaz rutinos szerelőnek fél órás egyik másik
- 307 ugyan az, 1 alom :)
- Stilo: egy jóbarátomnak 0km -es korától van, közölte, hogy a napot is átkozza amikor...
- G és H astra, nekem volt benzines H, soha többé, olyan gyenge, olyan lomha, hogy pályán imádkoztam városban meg anyáztak (1.4 benzin)
- Lacetti talán a legjobb a listában, semleges mindenes
- Focus: van aki imádja, ismerettségi kör szív vele.
Azóta a családi mondás: forddal mész, busszal jösz.

[ Szerkesztve ]

"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt"

(#128626) Papaj x válasza Shokkolo (#128625) üzenetére


Papaj x
tag

Ezzel éppen csak pont annyi baj van, hogy ilyen idősen magasnyomású, porlasztó csere/felújítás. Mire ezen üzemanyag ellátás ezen motorokon rendbe van rakva, az 300+, s nem mondtam sokat. Bele estem én is, pedig magamnak csináltam.
Ezen km, nem indokolja a dízelt, szerintem. Ha pedig dízel, akkor nem ezen motorok. Ugyanis ha a bomba robban, ezen motorok javítása irreális összeg. Persze ha nincs vele baj, akkor ok. De ha mégis?

lizakattila: Nekem jelenleg kb. 6 autóm van. A ford az olyan mint a bmw szerintem. Vagy szereted, vagy nem. Ugyan ez a ford is.
Szvsz, van mindenféle kocsi, de napi szinten a 32 éves 1.6 td jettával járok, aminek 10 éve állt meg a km óra spirálja közel 500 ezernél. Remélem a lényegi része érthető, az én szemszögemből.

Shokkolo: Nem, nem félek a dízeltől, itt a lényegi része az, hogy amit én meg tudok venni használtan, 500ről visszatekert motorok már gtk. S ez amit én tapasztaltam, nem pedig egy szakmai papír.
Ugyanakkor ez a benzin dízel mit kell venni, akkor fog kibukni, mikor te költöd rá.

[ Szerkesztve ]

"A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”

(#128627) Shokkolo válasza Papaj x (#128626) üzenetére


Shokkolo
addikt

Melyik motornak nem horror a javíttatása, arról nem beszélve hogy pont azok a régebbi DCi-k elmennek fél milliót rendes alap szervízzel.
Legendásan jók a DCi-k ha van gazdája.

Fel hozhatjuk az összes tipust, mindenhol van gyerekbetegség, de ez a mániákus rettegés a dieseltől kezd nevetségessé válni.
"Ha mégis..." akkor mindegyik felér egy kellemetlen mélytorokkal. Volt dolgom több márka elég vegyes motorpalettájával, sajnos a kellemetlen oldalukkal is.
Ez egy ilyen játék sajnos :(

[ Szerkesztve ]

"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt"

(#128628) Papaj x válasza Shokkolo (#128627) üzenetére


Papaj x
tag

Ugyan akkor ha már dci. Miért nincs itt a 2.2? :F :))
A kollegával beszéltem, hogy szerintem amiket nézet tovább kell gondolni, de ajánlottam neki dízelt is. S ami fontos, SAJÁT TAPASZTALAT ALAPJÁN. S nem kell ebbe többet bele látni.

[ Szerkesztve ]

"A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”

(#128629) Papaj x válasza Papaj x (#128628) üzenetére


Papaj x
tag

S szívesen mondok olyan dízelt, aminek nem drága a javítása.

"A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”

(#128630) dew28


dew28
aktív tag

mai naptol ipon garancias THERMALTAKE Smart SE 630W felmodularis tap elado, 15k, ha nem kell senkinek, hetfon kuldom vissza, beneztem, keves az 5v-os aga nekem.

[ Szerkesztve ]

(#128631) Shokkolo válasza Papaj x (#128628) üzenetére


Shokkolo
addikt

Mert a 2.2 sokkal kevésbé megbízható, mint az 1.5 / 1.9. Szintén saját tapasztalat.
Illetve a 2.2 -t tudtommal nem szerelték a kissebb kategóriákba csak pl a lagunába.
Attól viszont kisebb autót keres.

Ugyan ez a helyzet a HDi motorokkal is, ott is a 2.0 -t ajánlott venni.
10+ évig volt egy C5 HDi, soha nem kellett a motorhoz nyúlni, viszont a 2.2 -esesek sokat panaszkodnak.

Ui.: szintén saját // nagy közeli családi tapasztalatból nyilatkozok

[ Szerkesztve ]

"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt"

(#128632) Salex1


Salex1
senior tag

Ilyen használatra én próbálnék valamivel fiatalabb autót venni, meg olyat aminek olcsóbb a szervizelése.

(#128633) Zola007


Zola007
veterán

keresek betű és szám kivágó formát, amivel pl tésztából lehetne metszeni

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#128634) rayoliviero válasza Shokkolo (#128625) üzenetére


rayoliviero
veterán

Ha már 1,5 dci, akkor Renault Megane 3, az szép autónak mondható. Abból 1,2 millióért tud venni egy 2011 körüli autót is.

Toyota Auris 1,6 benzin is jó lehet.

Zola007: Én a helyedben nem Debrecenben nézegetnék. Itt normális áron soha nem lesz autó. Ki kell nézni egyszerre vagy ötöt a neten Budapesten, és azok közül úgyis tudsz választani, utána már azzal jössz haza.

(#128635) zolikaDB válasza Zola007 (#128633) üzenetére


zolikaDB
veterán

Astra G. Ebben a korban már kell javítgatni őket, mert nem túl fiatalok.
Sárvédőívek, tankbetöltő, küszöbök a műanyag borítás alatt rohadhatnak.
Én sosem értettem, hogy miképp bír valaki 6.5-el eljárni vele télen. Nálam a tojás a láb alatt, egyedül, főúton, 80km/h-s átlagtempóval örülök ha 7L körül kijövök. De se klíma, se -10 fok, se haladás :DDD

(#128636) hdanesz válasza zolikaDB (#128635) üzenetére


hdanesz
senior tag
LOGOUT blog

Milyen motor van benne? :D
Nekem Z14XEP és a képen látható a fogyasztás tavaly december óta.
Alapban Böszörményből járok be Debrecenbe dolgozni, de hétvégente használom Debrecenben városon belül is többet az autót.

Az autópályásnak jelzett tankolásokban 1-1 Debrecen-Budapest-Debrecen út van benne, a többi a szokásos Böszörmény-Db-Böszörmény és némi városban araszolás hétvégén.

(#128637) zolikaDB válasza hdanesz (#128636) üzenetére


zolikaDB
veterán

Z14XE, 2004 sedan, Debrecen-Bocskaikert + Db-en belül hétközben, illetve hétvégén 2x35km (néha 4X35km) főút.
Az autó 8 éve van nálam, 95e km-el vettem, most 180e van benne.
Mindent megkap időben, vagy előtte, lehetőleg gyári minőségben.
Az összátlag 7.6L.
Elmúlt tankolásaim (mind teletank alapján): 7.65, 6.9, 7.05, 6.87, 6.7 -> TÉL: 7.7, 8.54, 9.1, 8.73...

Ettől függetlenül egy jó H kombit bevállalnék (1.6-ból a 116Le-s vagy 1.8 vagy 2.0T), ha nem rohad, és van benne pár értelmes extra (xenon, ülésfütés, sportülés, tempomat), és menne bele az LPG.

[ Szerkesztve ]

(#128638) Shokkolo válasza rayoliviero (#128634) üzenetére


Shokkolo
addikt

Az se elvetendő autó, egyetértek.
Azért nem írtam, mert a listát elnézve sedant keresne (bár a lacetti se teljesen az).
De igen, ránéznék egy jobb darabra :K

"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt"

(#128639) jFox


jFox
őstag

Keresek PS2 GuitarHero játékhoz gitárt.

--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--

(#128640) lizakattila válasza lizakattila (#128620) üzenetére


lizakattila
senior tag

Az alaplap és a proci elkelt, de van helyette VGA eladó: Radeon RX 560.

"Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln

(#128641) Zola007 válasza zolikaDB (#128635) üzenetére


Zola007
veterán

pálya + klíma miatt inkább 1.6 - 1.8ban gondolkodom

Szerintetek a magyarországi származást erőltessem vagy mindegy?

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#128642) Zola007 válasza rayoliviero (#128634) üzenetére


Zola007
veterán

Pesti kereskedéseket végigjártuk 2x mikor tesómnak vettünk, akkor értelmes példányt nem igazán találtunk. Az egyiket végül Egerben vettük, a másikat Miskolcon.

Most nincs alattam autó, nem mozgok olyan könnyen
3 megyében nézelődök, Borsod, Szabolcs, Hajdú, csak találni már egy értelmes eladó autót enny

[ Szerkesztve ]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#128643) Sanki válasza Zola007 (#128642) üzenetére


Sanki
addikt

Ha már legalább Nyíregyházára elmentek, akkor az kb - 100 ezret jelent minimum.
Mi néztünk Debrecenben egy G Astra-t, 2004 1.6 vagy 1.4 benzin volt 1.1 millió és nem volt alkuképes.
Hasonló kocsi Nyíregyházán már 950 ezer Ft volt és 900-ért elhozhattuk. 2005 1.4 benzin, most ez a kocsim.

(#128644) Zola007 válasza Sanki (#128643) üzenetére


Zola007
veterán

HaHu-n Nyíregyháza 150 km-es körzetében keresgélek.
Csak találok már 3 megyében egy 1 milliós autót :)

Oké, hogy egy-két ismerősöm 3-4 milliós kocsit Győrből és Zalaegerszegről hozott, de egy ilyen autóig nincs kedvem még Budapestig sem utazgatni

130-nál mennyit forog a kocsid? Motor és menetzaj, stabilitás milyen autópályán?

Erről mi a véleményed?: <Astra H 1.4 2005 1.15M>

[ Szerkesztve ]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#128645) Sanki válasza Zola007 (#128644) üzenetére


Sanki
addikt

Később válaszolok mindenre csak úton vagyok haza Lengyelországból.

(#128646) Peti78 válasza Zola007 (#128644) üzenetére


Peti78
őstag

Szép tiszta, le van gumiápolózva. A színével ha meg tudsz barátkozni, akkor az oké. Tempomat, klíma nincs, vagy nincs jelölve? Pályára azért jó lenne a tempomat. Bár lehet nélküle élni, a kérdés, hogy érdemes-e. MIért nem látható rendszám? MIelőtt megmozdulsz, csekkold le a rendszerben. Nagyon kevés km-t futott a korához képest. Ha ez valós, akkor vagy városban használt (hajtás, futómű stb kárára) vagy csak ritkán, ünnepnapokon a templomi menetben használva. Ha mész, legyen időpontod hivatalos állapotfelmérésre, és jelezd, hogy az első utatok oda vezet. Ha ez megvan, és érdemes, akkor lehet próbakörözni, beszélgetni. Ha nem érzed a csít, akkor hagyd ott.

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#128647) hcs57


hcs57
őstag

Az autókról jut eszembe, egy ismerőnek van egy 2005-ös Suzuki Swift GL-je, friss műszakival, új Michelin CC+ gumikkal, 47500 km van benne.
Eladni készül, mennyit érdemes kínálni érte?

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu

(#128648) Cs1csó válasza hcs57 (#128647) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ahogy nézem 1,3m a teteje.

(#128649) hcs57 válasza Cs1csó (#128648) üzenetére


hcs57
őstag

Akkor 1 mill. jó? A km valós, rendszesen szervizelt...

[ Szerkesztve ]

Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu

(#128650) Cs1csó válasza hcs57 (#128649) üzenetére


Cs1csó
félisten

Amit én találtam ez volt a max és ahogy néztem az sokat "dobott" rajta, hogy abban is kevés km volt. Az alja 600k volt de nem mentem bele pontosan miért ilyen nagy az árkülönbség.

Nyilván ha "patika" az autó, vezetett szervizkönyv sőt akár első tulaj stb. akkor 1m felett lehet.

Ajánlom figyelmedbe ezeket az autó értékesítő oldalakat ott konkrétan lehet szűkíteni én is így tettem: 2005-ös, Swift, 5 ajtó, és ez alapján dobott ki találatokat. Érdemes végignézni a részleteket és ez alapján belőni az árat és ami fontosabb a HIRDETÉSI SZÖVEGET kitalálni, hogy jó legyen benne legyen minden ami fontos stb. amit már említettük: szervizkönyv, hányadik tulaj, esetleg garázsban tartott, km, stb.

Ami fontos, hogy valami előnyös, de valós fotó legyen mondjuk lemosni a kocsit és utána csinálni a képeket persze legyen megszáradva - láttam már olyat ahol még vizesen csillogott ami szép de nem jó -

Ha szokott ezzel a típussal gond lenni pl. alváz vagy ajtók vagy hasonló azt is érdemes lefotózni, főleg ha jó állapotban van had lássák, hogy ez nem rohad stb.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.