Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#129201) arpeen2 válasza Aryes (#129200) üzenetére


arpeen2
senior tag

Apafai rutinpalya magantulajdon tobb mint 10eve (ha arra gondoltal).

(#129202) Aryes válasza arpeen2 (#129201) üzenetére


Aryes
nagyúr

Bocs, tényleg, az Apafai rutinpályára gondoltam. Hát akkor az nem megoldás.

(#129203) bul07 válasza Aryes (#129198) üzenetére


bul07
nagyúr

Ha begurul egy rendőrkocsi csak egy körre, egyből kiszúrja hogy ott van valami
És bukta van

Még forgalomba is kiszúrható egy friss jogsis, nemhogy egy parkolóban bizonytalankodó, és nekem még nem is a feladatom ilyeneket figyelni

Van itt egy út a munkahelyem mellet, sokan jönnek ide gyakorolni, mikkor jönnek felfelé simán kiszúrható hogy a kezdő vezet vagy már visszacseréltek

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#129204) SOAD19 válasza Aryes (#129200) üzenetére


SOAD19
addikt

Ez inkább oktatón múlik szerintem. Unokatesóm most csinálja a jogsit, és jó pár alkalommal voltak a rutin pályán. Anno, vagy tíz éve, amikor én csináltam, akkor nekem is vagy 3 alkalommal volt rutin pályán való gyakorlás, utána már vitt is ki a Vámospércsi útra. Szerintem, azért érdemes lenne a rutin pályán begyakoroltatni normálisan az alap dolgokat. Gondolok itt a váltásra pl., hogy a forgalomban már ne kelljen annyira a kocsival foglalkoznia a delikvensnek, hanem, magára a közlekedésre, a táblák figyelésére.

[ Szerkesztve ]

(#129205) Aryes válasza bul07 (#129203) üzenetére


Aryes
nagyúr

Nem is értem, hogy mit és minek (kinek?) akarok bebizonyítani. Hagyjuk. :U
Jót akartam, de akkor szögezzük le: vezetést gyakorolni tilos. Mindenhol. Kész.

(#129206) Popes válasza Aryes (#129205) üzenetére


Popes
őstag

Jogsim ellőtt kèt èvvel volt autóm és az erdei utakon gyakoroltam, de ma már kicsit neccesebb a helyzet.
Most is biztos vannak helyek ahol lehet gyakorolni, viszont ha belebotlasz egy rosszindulatú emberbe, vagy a szervbe, akkor probléma van.
Mondjuk règen is volt belőle probléma, csak pont lesz@rtam.🤣

Deus ex machina

(#129207) Cs1csó válasza Aryes (#129200) üzenetére


Cs1csó
félisten

JÓ, hogy nem buktatok le vagy 20 évig a kissrácot csak akkor láttátok volna ha bementek a beszélőre. ;]

(#129208) Septum15 válasza Aryes (#129200) üzenetére


Septum15
aktív tag

Nekem még csak most lesz 2 éves a jogsim szóval még relatívan én is friss jogsis vagyok, és nem volt rutinpálya. Egyből ki a forgalomba. Berettyóújfaluba tanultam, onnan kimentünk Furtára és vissza. Előtte még életemben nem vezetem még 2 métert se, a vezetői ülésben se nagyon ültem és hát így persze hogy az első két órán nem tudok vezetni. Az oktatóm meg idegbeteg volt és folyamatosan kiabált velem, hogy miért nem tudok vezetni és mi az hogy lefulladok dízel autóval. Ha már annyit tudok neki segíteni hogy megtanuljon elindulni és emiatt nem fognak vele kiabálni az nekem már elég. Nekem egy sima erdei vagy föld út elég erre. Szimplán 10-20 percig próbálgatni elindulni hogy magabiztosan menjen neki. Utána majd max a tükörből tolatás és ennyi. A többit majd azt oktatóval.

Amúgy a tükörből tolatás is érdekes kérdés, vizsgán muszáj hátra nézned. Én hiába kértem az oktatómat hogy egy órán segítsen már megtanulni a tükörből tolatást, de nem volt rá a válasz, mert hogy vizsgán se lehet használni, csak hát a való életben muszáj tudni így tolatni. Amikor fél éves lett a jogsim akkor tanultam úgy hogy addig álltam be az udvarba és tolattam ki ameddig nem megy biztosan. Meg is húztam az autót a kapun. Ha megtanítottak volna rá, akkor nem jártam volna így, de hát ez van.

(#129209) Cs1csó válasza Septum15 (#129208) üzenetére


Cs1csó
félisten

Egy repülőtér méretű betonplaccon tuti jobb - nyugodtabb - érzés megtanulni vezetni hiszen ha megindulsz vagy bármi egyéb kb. 500 méteren belül semmi sincs csak a sík beton.

(#129210) Sanki válasza Septum15 (#129208) üzenetére


Sanki
addikt

Én is '17-ben csináltam a jogsit és nekem volt tanpálya, első 2-3 alkalom ott volt. Annyi volt a különbség, hogy elsőnek a tanár vitt ki, meg vissza, utána pedig már nekem kellett kivezetni.

Tükörből tolatás nekem se volt, mert tényleg a nézelődést kérik a vizsgán.

(#129211) Cs1csó válasza Sanki (#129210) üzenetére


Cs1csó
félisten

Mondjuk az sem mindegy, hogy:
- oktató ül mellett akinek van rutinja már a "hülyeséghe" és esetleg kétkormányos oktatókocsi vagy legalább neki is van fék vagy gáz pedálja stb. tehát bármikor át tudja venni az irányítást.

(#129212) adi mester válasza Aryes (#129205) üzenetére


adi mester
tag

Folyók mellett / tavaknál föld úton érdemes elkezdeni, nálunk egy Berettyópart, nálatok a víztározók környéke lehet jó választás.

Auchan parkolótok szintén ajánlott, de pl egy Főnix / Tesco parkolója is jó választás. Nem kell vadulni és nincs baj, ha megjelenik a rendőr, sem kell pánikolni, leálltok mint ha vásárolni mennétek és kész, ha célzottan megállít akkor az pech, de ha elmondod neki mi is történik, elenged.

Ha már megy a kuplungolás, ha már érzi az ifjú mennyire széles az autó / kinőtte a parkolót, jöhet a lakótelepek környéke, szigorúan olyan időszakokban, amikor kutya se jár a városban... érdemes a parkolós bulit is ilyen időközökre választani, mondjuk lesz egy Vasárnap délutáni programotok. :R

Ha vadulni akar az ifjú, Bartók Béla utca vége - Kishegyesi út közötti szakaszon már járnak autók, de sokszor kihalt, egyenes szakasz, vacak útminőség, 30-as táblával. Ott már lehet kezdeni az autó eresztését 30 - 50 km/h között.

Végül pedig a Határ / Mester utca közötti részt tudnám még ajánlani. Rengeteg ott az egyirányú utca, kis szűk helyek, utcán / járdán parkoló autók, hogy egy Matiz / Saxo se fér el köztük normálisan, csak gyök 2-vel. Anno örültem volna, ha az oktató bevisz oda, de mi a faraktár utcánál a sok kis egyirányúban mászkáltunk.

Az első 2 helyszín rendőr nélkül is megúszható. A 3. tipp kicsit rizikós, de kimagyarázható. A 4-5. tipp csak oktatóval / ha bukta van, legyen bicajod a munkába járáshoz :DDD

Csak két közönséges herkentyű husi, de ha egy bajnok tudásával szakértő módon hajítjuk el: "Ez a jegy a fájdalomba, csak odaaaa :D

(#129213) Sanki válasza Cs1csó (#129211) üzenetére


Sanki
addikt

Itt az oktatónak csak pedálja volt, kormány nem.

(#129214) pomorski válasza Septum15 (#129208) üzenetére


pomorski
őstag

Kinél vezettél Újfaluban? Csak kíváncsiságból kérdezem. A leírás alapján Nagy Bélát tippelem. Én 1996-ban csináltam a jogsit nála, de a leírásod stimmel rá.

@aryes: Akkor mi még rutinpályán kezdtünk, ott gyakorolgattuk az emelkedős elindulást, y-os megfordulást, stb., nem egyből a forgalomban "élesben". Én is döbbentem hallom (veszem tudomásul), hogy manapság nincs rutinpályás kezdés.

[ Szerkesztve ]

(#129215) Septum15 válasza pomorski (#129214) üzenetére


Septum15
aktív tag

Berettyó autósiskola, Juhász Lászlóné "Panni".

(#129216) bul07 válasza pomorski (#129214) üzenetére


bul07
nagyúr

Én 97 nyarán :) , Pénzes Zolinál(Komádi), jó volt mert helyben a mi faluban volt kihelyezett elméleti oktatás
Nekem várni kellet a rutin vizsgára mert nem töltöttem be a 17-et így nem mehettem egyből az elméleti vizsga után

Én amúgy a tó parton gyakoroltam, édesapám horgászott én meg leszúrtam pálcákat és a közé tolattam, egy jó nagy kombi kocsival

Velem jó fej volt Zoli, édesapámat is ő tanította, öcsémet meg a testéve Csaba

Akkor még Lada Samara kocsija volt, mikkor kifogyott a gáz és váltani kellet benzire nyomni kelet neki mert hajlamos volt megállni :)

Kedden kihozta az öcsém a jogsit Debrecenből, szerdán én vezettem édesapám helyett nyomtunk egy Ózd környéki karikát 6-700Km volt :)

Akkor még 97-be Debrecen is nagyon más volt, akkor még a Debrecen Plaza se volt meg, később a nagytemplom előtt még majdnem karambolba benne voltam 99 környékén, előttem lévő autónak ment neki nem nekünk

[ Szerkesztve ]

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#129217) pomorski válasza Septum15 (#129215) üzenetére


pomorski
őstag

Nem is gondoltam volna, hogy Panninéni ordibálós lett. Emlékszem én is hozzá akartam menni, mert nem csíptem az aktuális oktatómat (Nagy Bélát), de Panninéni nem tudott átvenni, mert nagyon sokan vezettek nála. Akkor még fiatal(abb) csirke volt bizonyára, mint mostanság...

(#129216) bul07: Debrecenbe jártunk be vezetni Újfaluból, akkor még sokminden tényleg más volt a mostanihoz képest, pl. nem volt annyi villamos, mint most. Újfaluban oktat még Szabó Emőd? Mintha láttam volna a 'minap őt egy tanulóautóban az anyósülésen. Pedig ő már 97-ben is igencsak öreg volt, ezért vagyok meglepődve, hogy ő még mindig oktat. (Ha tényleg ő volt...)

(#129218) 7Sony7


7Sony7
addikt

Srácok, valamikor sok éve vettem egy (talán würth-ös) szivacsos fejű gumi kéder ápolót, olyan kenőcsöset. Hol lehet mostanság olyat kapni?
Kis tescoban és a kinti unixnál nincs.

-

(#129219) Septum15 válasza pomorski (#129217) üzenetére


Septum15
aktív tag

Nagyon türelmetlen lett, és azonnal elvárja mindenkitől hogy azonnal mindent tudjon, plusz az óráim nagy része arról szólt hogy az ügyeit intézte mi meg az autóban vártunk rá. Egyszer kétszer még belefér, de minden egyes alkalomkor már szerintem nem, főleg hogy az én pénzem ment rá. Amúgy szakmailag nem rossz oktató, csak ezek vannak.
A fia is oktat egy 4-es golffal. Ő sokkal nyugodtabb és tök jó arc. Én ha újra mennék hozzá járnék.

(#129220) lorcsi válasza bul07 (#129216) üzenetére


lorcsi
veterán

"Akkor még 97-be Debrecen is nagyon más volt, akkor még a Debrecen Plaza se volt meg, később a nagytemplom előtt még majdnem karambolba benne voltam 99 környékén, előttem lévő autónak ment neki nem nekünk"

akkor még a 31es a nagytemplom előtt kanyarodott el ;)

(#129221) bul07 válasza lorcsi (#129220) üzenetére


bul07
nagyúr

Akkoriban még nagyon más volt, Debrecen is inkább egy nagy falura hasonlított még akkoriban

Se Pláza, se Tesco, se Cora és környéke nem volt még, Metro volt a nagy szám mert az 95-ben nyitott meg
Piac utcai boltok áruházak voltak még a nagy számok
Vig moziban néztem Star Wars Baljós árnyakat(99-be), meg előtte 97-ben Uránia moziban néztem meg Az ötödik elem filmet (Remélem jól tudom hogy Uránia volt a neve ott a Kálvin téren ami most Vojtina Bábszínház)
Ez is érdekes dolog volt, édesapám a Kisgazda párt debreceni székházában főzött épen, pár disznót dolgoztak fel igazi disznótoros menü volt, friss kolbásszal, Torgyán papával, mi meg untuk így elmentünk megnézni a filmet, falusi lévén ekkor jártam először "nagy" moziba, Az ötödik elem örök kedvenc lett e miatt

[ Szerkesztve ]

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#129222) xuldar válasza bul07 (#129221) üzenetére


xuldar
őstag

1960-tól Hungária Mozi volt az Uránia, én már ezen a néven ismertem.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#129223) bul07 válasza xuldar (#129222) üzenetére


bul07
nagyúr

Netről vadásztam a nevet mert nem emlékeztem rá, de mintha tényleg Hungária lehetett, kösz a kiigazítást
Rég volt már

[ Szerkesztve ]

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#129224) tahepa


tahepa
senior tag

Foxpost csomagküldésnél ha automatába küldök valamit akkor fel kell cimkézni a csomagot ?
Az oktató videóban nem láttam erről semmit.

(#129225) kugli


kugli
aktív tag

Sziasztok!
Telefonos [chrome] alkalmazással kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni! Teló topikjában is érdeklődtem,eddig sikertelenül. Még egy gyári visszaállításon (hr) gondolkodok,annyira idegesítő.
Köszi előre is!

(#129226) wdcuccok válasza tahepa (#129224) üzenetére


wdcuccok
újonc

Ha automatából automatába küldöd, akkor nem kell felcímkézni.
Ha automatából házhoz küldöd, akkor érdemes felcímkézni, hogy ne verd magad extra költségekbe!

Az automatából automatába küldés esetén azért nem árt, ha a dobozta ráírod a címzett nevét, tel. számát, email címét és a cél automatát.

(#129227) zeon.hu válasza kugli (#129225) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

Dobd fel a Quick shortcut maker-t, keresd ki benne az alkalmazáskezelőt, hozz létre egy gyorskapcsolót hozzá, oda belépve már tudod tiltani, hogy többet ne legyen aktív.

#?*@&!

(#129228) tahepa válasza wdcuccok (#129226) üzenetére


tahepa
senior tag

Kösz a választ. Így tettem..sőt ráírtam a kapott vonalkódot is.
:R

(#129229) Fricu


Fricu
tag

Hali
Nyaraláshoz Kunát, EU-t vennék.
Hol érdemes váltani? (ha valakinél maradt, szóljon priviben)
üdv

Fricu

(#129230) kugli válasza zeon.hu (#129227) üzenetére


kugli
aktív tag

Köszönöm,megpróbálom!
Jól értem,hogy ez nem csak nekem van így? Már hr-t akartam csinálni.Előző telómon (samsung A5 2017) simán nyugton maradt tiltásnál,törölni is lehetett. Most viszont nem tudom törölni,mintha az android része lenne. Nem zavarna,de így annyira idegesítő,mintha erőltetnék hogy chromot használjak.

[ Szerkesztve ]

(#129231) Cs1csó válasza Fricu (#129229) üzenetére


Cs1csó
félisten

Neten hasonlítsd össze de vigyázz mert van járulékos költség. Tehát úgy menj oda hogy pl. 500 Kuna-át vennék, hány forintot kell fizetnem.

(#129232) z0d1AK válasza Fricu (#129229) üzenetére


z0d1AK
veterán

Regisztrálj be inkább Revolutba és ott tudsz váltani bankközi árfolyamon, ami jóval olcsóbb, mintha itthon váltanál bankban, vagy pénzváltóban.
Hazai bankkártyádról feltöltöd a Revolutod bankkártyádra a forintot amit elköltenél. Azt az appon belül hétköznap át tudod váltani extra díj nélkül nagyon jó árfolyamon euróra és kunára egyaránt. A dombornyomott bankkártyával ezután Kunával és Euróval is tudsz fizetni külföldön, vagy kint helyi ATM-ből leveheted a pénzt a helyi valutában (havonta 200 euró értékhatárig ingyen).
Infók erről: "Ezért van szükséged a Revolutra"

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

(#129233) bobace


bobace
őstag

Van egy B&D GL 360 szegélynyíróm. A városban lehet vajon kapni ezekhez alkatrészt? Damilfej fedél és orsó kellene. Neten is egy helyen találtam fedelet pl..

Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.

(#129234) zolikaDB válasza kugli (#129225) üzenetére


zolikaDB
veterán

A tiltast igy csinaltad a Beallitasok/Alkalmazasok menu alatt?

(#129235) Fricu válasza Cs1csó (#129231) üzenetére


Fricu
tag

Azért kérdeztem itt, mert a tapasztalat fontosabb és pontosabb mint a net. A puding próbája az evés, mindig trükköznek...

Fricu

(#129236) EXIEZ


EXIEZ
senior tag

(#129237) kugli válasza zolikaDB (#129234) üzenetére


kugli
aktív tag

Szia!
Igen,csináltam egy fr-t idegességembe. Mielőtt netet adtam volna a friss rendszernek,tiltottam a chromet. Fél óra múlva frissítette magát megint. Mi a szar vsn ezzel?

(#129238) Aryes válasza kugli (#129237) üzenetére


Aryes
nagyúr

Az a rossz hírem, hogy a Chrome szerves része az Android rendszernek! A webview-t használó alkalmazások legalább a Nougat óta a Chrome-ot használják megjelenítő motornak, miután a standalone webview megszűnt/nem fejlesztik már. Ezért nem fogod tudni tiltani. Milyen Android van rajta, Pie?

[ Szerkesztve ]

(#129239) dewil666


dewil666
őstag

Sziasztok!
Mostanában csináltatott valaki személyi igazolványt?
Mennyi idő alatt érkezik meg?

KLÍMA szerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!

(#129240) Aryes válasza pomorski (#129214) üzenetére


Aryes
nagyúr

Nem értem, hogy hogy gondolják ezt, nem tanítanak meg járni, de elvárják, hogy fuss. Úgy látszik ez most tendencia, minden téren, például: nem tanítanak meg rendesen idegen nyelven az iskolában, de elvárják mindenkitől a nyelvvizsgát (járj magántanárhoz saját pénzen)...

(#129241) Aryes


Aryes
nagyúr

Nem akciós topik, de ha vki szeretne 50%-os kedvezménnyel kínai ruhákat venni, a Segner téri kínai üzletben kiárusítás van.

(#129242) SOAD19 válasza Aryes (#129240) üzenetére


SOAD19
addikt

Minden áron, eszközzel rá kell venni a fiatalságot, hogy szakmát tanuljon, ne diplomát akarjon. Erre is egy jó módszer, hogy mostantól közép nyelvvizsga a beugró, a felsőoktatásba.

(#129243) pomorski válasza Aryes (#129240) üzenetére


pomorski
őstag

Értem a hasonlatot, egyet értek veled.

(#129244) Cs1csó válasza dewil666 (#129239) üzenetére


Cs1csó
félisten

Már nem emlékszem de kb. 1 hét max 2, jön egy SMS hogy kész van és bemehetsz érte.

(#129245) Wajk


Wajk
addikt

ML1630 tonnert kellene vennem a nyomtatóba, utángyártott elég lenne. A neten 6 körül van, a Tesco extrába 10K körül. Preferálnám az offline vásárlást. Van esetleg valami tipp, ahol valószínűleg találhatnék utángyártottat 6K körül? Még nem térképeztem fel eléggé Debrecent :)

Köszönet

iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB

(#129246) kugli válasza Aryes (#129238) üzenetére


kugli
aktív tag

igen,új telómon P droid fut. Előző készüléken 8-as android volt,ott simán tiltani tudtam. Ezt a webview alkalmazást szinte napi szinten lehet frisíten playon keresztül. aAkkor az nem elég a rendszernek?'
Ha ez normális a P android működésében,akkor elfogadom,csak tudatlanként zavart,hogy miért erőszakoskodik :))

(#129247) Aryes válasza kugli (#129246) üzenetére


Aryes
nagyúr

Szerintem az Android fejlesztése nagyon rossz irányba indult, egyre erőszakosabb és egyre több dologba avatkozik bele... Én a Nougat-nál ki is szálltam... :(

(#129248) kugli válasza Aryes (#129247) üzenetére


kugli
aktív tag

Ios-t nem szeretem.🙂

(#129249) lorcsi válasza Aryes (#129247) üzenetére


lorcsi
veterán

Mire, hova alltal at ?

(#129250) Aryes válasza lorcsi (#129249) üzenetére


Aryes
nagyúr

Sehova, maradtam Nougat-on. :DDD A frissítésekből szálltam ki.
Előre félek, hogy mi lesz, ha váltanom kell...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.