- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimmy399
senior tag
válasz
jimmy399 #10751 üzenetére
Nos a legutóbbi teszttelepítés után, ami nem ment jól, követve a Debian wiki-t, hogy hogyan frissítsek 12-ről 13-ra egész szépen felment és a napokban élesedett a boot splash és a grub alapértelmezett háttér a Trixie-re.
Eddig minden rendben van, az apt elég sokat gyorsult 3.0-s verzióra váltva, ahogy észrevettem. -
válasz
jimmy399 #10220 üzenetére
Nem feltétlenül venném észre, mert mostanság (bookworm) a frissítéseket újraindítással teszi fel. A terminál képernyő közepén mutatva a frissítés folyamatát, úgy, hogy ott marad a teljes képernyőn az addig kiírt boot üzenetek. Mintha elfelejtené előtte törölni a képernyőt. Így elég zanzás olvashatatlan, hogy éppen mit csinál, hol tart a frissítés.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
jimmy399 #6628 üzenetére
Hétvégén frissítem a nagyszülők P4-es gépét, azon LXDE-s Debian 7 van. Mondjuk annak elég nagy falat lesz a frissítés, a céges Core2-es gépen is másfél óráig elszöszölt a csomag cserékkel. Kicsit furcsa ez a sebesség nekem, a Chakra hasonló mennyiségű frissítést lenyom havi szinten, esetenként 5-10 perc alatt.
-
-
bambano
titán
válasz
jimmy399 #5943 üzenetére
akkor bazira óvatosan
iptables utasítással rakni kell bele olyan forgalom-szabályokat, amikre illeszkedik a forgalom és ezeket le lehet kérdezni úgy, hogy az illeszkedő csomagok méretét is megadja.
tehát lehet az iptablesnek portot, port-tartományt megadni, a végére -j ACCEPT, több ilyet egymás után, és akkor ezen parancsoknál meg lehet tudni a szabályra illeszkedő forgalmat. -
jimmy399
senior tag
válasz
jimmy399 #5890 üzenetére
a realtek firmware se hozott megoldást, viszont megpróbáltam kernelt forgatni a 3.14.4-est, elkezdtem majd a fordítás közben egyszerűen kijelentkezik a debian... ezt megcsinálta másodjára is. Valamiért kijelentkezik a rendszer, csak azt nem értem miért.
(letöltöm a kernel.org-ról a 3.14.4-est, majd telepítem a GCC, libncurses5-dev és dpkg-dev-et. Kitömörítem a letöltött kernel forrást majd make menuconfig mindet alapon hagyok, elmentem .config fájlba a beállításokat, aztán make -j 5 KDEB_PKGVERSION=1."yourcustomname".deb-pkg . Elkezdi a fordítást, de egyszercsak a bejelentkező ablak fogad. Ja mellesleg az egész gép annyira pörög közben, miközben fordít meg csomagol, hogy az egér csak ordas nagy lagra (kb fél percc alatt érzékeli, hogy mogmozdult), a billentyűzeten meg nem reagálnak a numlock capslock és scroll lock billentyűk sem. Mintha kifagyott volna, de nem... Érdekes.)
-
törölt tag
válasz
jimmy399 #4695 üzenetére
Szerintem sem az NX bit hiánya, mert ahogy sh4d0w írta, támogatják a Prescottok. Mi van még abban a gépben?
-
válasz
jimmy399 #4695 üzenetére
Nem lehet gond, a Prescott támogatja az NX bitet, ha jól értem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen széket vegyek?
- Raspberry Pi
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Félórányi videón a Dying Light: The Beast
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged