Hirdetés
- weiss: Lakodalom van a mi utcánkban...
- GoodSpeed: FIFINE A6T - Gamer és Streamer állványos mikrofon
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Pötyi: 4. RETRO KONZOL ÉS SZÁMÍTÓGÉP BÖRZE - '25. november 16.
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Pajac: A csodálatos mandarin
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
jimmy399
üzenetére
Igen. A linux ebből a szempontból nagyon képlékeny, szinte bármilyen partíciós formát be lehet bootolni bármelyik rendszerű partíciós táblából. Redmond viszont szánt szándékkal kizárta azt a lehetőséget hogy a szezont keverjük a fazonnal és csakis a GPT - (U)EFI párossal hajlandó tovább építkezni, direkt nem hagyja (előre kizárta azt a lehetőséget), hogy egy GPT lemezre telepített windows rendszert Legacy módra be lehessen bootolni.
Múltkor össze akadt a szemem, csináltam egy GPT lemezt sda1 lett swap, sda2 lett ext4 / és sda3 1Mib bios_grub, erre feltelepítettem legacy módra egy LMDE7-es rendszert. Legacy módra bootolt, aztán töröltem az sda3 partíciót és ezután is bootolt legacy módra. .... hoppá, hogy is van ez .... aztán leesett hogy ezt csinálja a ventoy is GPT disk esetén . Az sda3-ba írt Grub2 core.img írja be a Protect MBR-be a boot.img állományt (népies nevén a grubot) , logikusan törölt sda3 esetén nem fogom tudni frissíteni a grubot.
Linux esetén kisérletképpen fogok csinálni egy kétlemezes rendszszert UEFI + Legacy tudású BIOS mellett.Az sda lesz GPT , rajta sda1 swap, sda2 bios_grub, sda3 EFI, sda4 / ext4. Az sdb lesz MBR, sdb1 / ext4. Az sdb1-re telepített UEFI linuxot fogja bootolni az sda3 EFI és az sda4-re telepített Legacy linuxot fogja bootolni az sdb MBR-je , később a legacy linux boot menüjébe felvetetem az sdb1-re telepített linuxot is (kis barkácsolás kell a grub telepítésekkel és másolni kell a /usr/lib/grub-ból a /boot/grub-ba az i386-pc mappát illetve vica-versa másik esetben az x86_64.efi mappát. A végén az sda Protect MBR is munkára lesz fogva és a végén mindenhonnan bootolható lesz minden is. ... Ez kész őrület, de meg lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Arc Raiders
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Motoros topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- weiss: Lakodalom van a mi utcánkban...
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6220 - i7-2GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 Pro Max / 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő