Hirdetés
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Friczy
senior tag
válasz
elektron@
üzenetére
Ezzel továbbra sem mondtál semmit. A clean, autoclean nem csinál semmit, csak az apt cache-ből kitörli a már feltelepített csomagok file-jait, tehát ezek nem okozhatják ezt. Az autoremove igen, ha van olyan csomag, ami csak a korábbi disztribúcióban volt meg. Ha ilyen eltávolított csomag akadályozza meg a rendes indulást, az elég ritka, de előfordulhat. Viszont az autoremove a művelet előtt kiírja, hogy miket távolít el, ezeket olvasd át figyelmesen, és ez alapján próbáld meg kitalálni, hogy mi hiányzik.
-
cigam
titán
válasz
elektron@
üzenetére
egész addig mig a takaritokat végig nem futtatom.
Miért vagy önsorsrontó? Ez nem tamagocsi, hogy állandóan mindenféle csoda programmal "karbantarsd". Mert te vagy ők azt jobban tudják, mint a rendszer készítői.
Felejtsd el az ilyen butaságokat. Fent van a laptopon az alap rendszer, működik minden, néha újraindítom, akkor frissíti magát, és semmi gondja, baja. -
Friczy
senior tag
válasz
elektron@
üzenetére
Ennyiből legfeljebb sámánok tudnának ötletet adni (áldozz kecskét teleholdkor vagy valami ilyesmi). Ha SDDM-nél akadsz el, akkor nyilván valami grafikus gondja van. Szóval valahogy varázsolj magadnak egy parancssort (ctrl+alt+F2 szokott segíteni, ha épp nem döglött meg a rendszer) vagy bootoláskor debug mód és hasonló, aztán részben logok alapján próbáld meg kitalálni az okot. Pl. nvidia kártyák és driverek tudnak izgalmas dolgokat produkálni, de nekem évek óta nincs a közelemben ilyesmi, szóval passz.
-
-
jimmy399
senior tag
válasz
elektron@
üzenetére
Én is a [link] alapján frissítettem 12-ről 13-ra. Így települt a rendszer, talán volt pár kiseb bukkanó, de azokat is megldottam. Nekem a rendszer bootképes volt és el is indult.
Mik a hibaüzenetek, amiket láttál? Tudnál küldeni képeket, valamint egy linket, hogy milyen oldalról nézted, hogy hogyan kell 12.12-ról 13.2-re frissíteni?
-
-
cigam
titán
válasz
elektron@
üzenetére
vagy maradsz 12-n, vagy elárulod pontosan hogy frissítetted. Mert amit írtál abból kb annyit tudunk megállapítani, hogy valamit rosszul csinálsz, valami nem működik.
- Mi van most (12-n) a forrás fájlokban?
- Pontosan hogyan próbálod 13-ra frissíteni, milyen hibákat kapsz közben? -
-
cigam
titán
válasz
elektron@
üzenetére
Ezért kell előtte menteni az egész rendszert egy image fájlba,, főleg ha még nem csináltál ilyet.
Apy3cleanparancs hiányzik a rendszerből. Ez apython3-minimalcsomag része, és ha sérült vagy hiányzik, akkor adpkgnem tudja befejezni a Python3 konfigurálását. A megoldás általában apython3-minimalújratelepítése
sudo apt update
sudo apt install --reinstall python3-minimal
sudo dpkg --configure -a
parancsok talán egyenesbe hozzák. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- BestBuy topik
- Arc Raiders
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Motoros topic
- Sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest