- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
-
LOGOUT
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
Lenne még egy kérdésem, ha megengeditek.
Az úl lvm kötetet ideiglenes tárolónak szeretném használni a 'nagy' fizikai kötetem mellett. Tehát van egy 4 terás hdd, amit csatoltam az
/mnt/data
alá, ezen van egy partíció, amin létrehoztam a letöltéseknek egytorrents
nevű mappát (/dev/sdb1 3,6T 2,5T 971G 73% /mnt/data
).Van-e azzal bármi probléma, ha az lvm kötetet ez alá csatolom, tehát mondjuk így:
/dev/mapper/vg1-lv1 916G 28K 870G 1% /mnt/data/torrents/incomplete
. Ezzel most ugye az egyik mounton belül csináltam meg a másikat. Jobb lenne inkább mindent az/mnt
alá csatolni külön? -
Apollyon
Korrektor
Nem igazán, mert ezzel meg úgy vagyok, hogy vagy rendes Debian legyen, vagy legyen saját alapja, különben csak egy felskinezett valami lesz.
Ez alól kivétel a Devuan volt, mert abban legalább van runit, és ahhoz hozzászoktam.
De ha dől a Debian a sok politika miatt, akkor dől a Devuan is, szóval most az is felejtős részemről. -
kutga
félisten
Annak a lognak hogy folytatódnia is kell.
Hogy tudom előhozni?
Egyébként most, hogy kicseréltem a külső házat, a hdd-t fel tudtam csatolni. Az Axagon továbbra sem megy, most usb2 portban próbáltam.
[ 2830.935488] usb 1-8: new high-speed USB device number 3 using xhci_hcd
[ 2831.062956] usb 1-8: New USB device found, idVendor=174c, idProduct=55aa, bcdDevice= 1.00
[ 2831.062961] usb 1-8: New USB device strings: Mfr=2, Product=3, SerialNumber=1
[ 2831.062962] usb 1-8: Product: AXAGON USB3.0 External HDD
[ 2831.062964] usb 1-8: Manufacturer: ASMedia
[ 2831.062965] usb 1-8: SerialNumber: AAAABBBBCCCC01A3
[ 2831.064324] usb-storage 1-8:1.0: USB Mass Storage device detected
[ 2831.064587] usb-storage 1-8:1.0: Quirks match for vid 174c pid 55aa: 400000
[ 2831.064633] scsi host5: usb-storage 1-8:1.0
[ 2832.086875] scsi 5:0:0:0: Direct-Access Samsung SSD 850 EVO 120G 0 PQ: 0 ANSI: 6
[ 2832.087141] sd 5:0:0:0: Attached scsi generic sg2 type 0
[ 2832.087740] sd 5:0:0:0: [sdc] 234441648 512-byte logical blocks: (120 GB/112 GiB)
[ 2832.088176] sd 5:0:0:0: [sdc] Write Protect is off
[ 2832.088180] sd 5:0:0:0: [sdc] Mode Sense: 43 00 00 00
[ 2832.088910] sd 5:0:0:0: [sdc] Write cache: enabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
[ 2832.097750] sdc: sdc1
[ 2832.097855] sd 5:0:0:0: [sdc] Attached SCSI disk
[ 2832.742444] sd 5:0:0:0: [sdc] Synchronizing SCSI cache
[ 2832.980007] usb 1-8: reset high-speed USB device number 3 using xhci_hcd
-
kutga
félisten
Szia!
Megnéztem.
dmesg
[ 3109.753214] usb-storage 2-3:1.0: USB Mass Storage device detected
[ 3109.753391] usb-storage 2-3:1.0: Quirks match for vid 174c pid 55aa: 400000
[ 3109.753463] scsi host4: usb-storage 2-3:1.0
[ 3110.125505] usb 2-3: reset SuperSpeed USB device number 2 using xhci_hcd
[80222.815170] usb 2-3: USB disconnect, device number 2
[80227.795046] usb 2-6: new SuperSpeed USB device number 3 using xhci_hcd
[80227.808803] usb 2-6: New USB device found, idVendor=174c, idProduct=55aa, bcdDevice= 1.00
[80227.808807] usb 2-6: New USB device strings: Mfr=2, Product=3, SerialNumber=1
[80227.808809] usb 2-6: Product: AXAGON USB3.0 External HDD
[80227.808811] usb 2-6: Manufacturer: ASMedia
[80227.808812] usb 2-6: SerialNumber: AAAABBBBCCCC01A3
[80227.810206] usb-storage 2-6:1.0: USB Mass Storage device detected
[80227.810334] usb-storage 2-6:1.0: Quirks match for vid 174c pid 55aa: 400000
[80227.810385] scsi host4: usb-storage 2-6:1.0
[80228.417573] usb 2-6: reset SuperSpeed USB device number 3 using xhci_hcd
ls -l /dev/disk/by-uuid
total 0
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 23 20:29 1c11a2a9-d61b-42b0-b0d1-e502b806e906 -> ../../dm-7
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 23 20:29 56987e9d-d03b-4b44-8167-4e7fb5bc86a0 -> ../../dm-0
lrwxrwxrwx 1 root root 15 Jul 23 20:29 B8C2-A7CF -> ../../nvme0n1p2
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 23 20:29 c2b63796-c1f3-47da-96ce-4a738f0016e1 -> ../../dm-1
lrwxrwxrwx 1 root root 10 Jul 23 20:29 dd0e2a64-2162-4b58-8129-ab7222334962 -> ../../sda1
A rajta lévő partíciót nem látom ebben a listában.
-
Dißnäëß
nagyúr
Van több út is, quick&dirty-ben 2 dolog:
1. Kapja mindig ugyanazt az IP címet a távoli gép (ha szerver, praktikus..)
2. /etc/hosts fájlba fel tudod venni a távoli gépeket (név - ip összerendelés) - tipp
L2TP khm.. nem túl biztonságos, önmagában nem ajánlott, beleláthat egy ügyesebb delikvens. IPSec-el jó, vagy totál offolni és inkább OpenVPN, vagy Wireguard.
-
g.gergo
senior tag
A kérdésemben benne van. Windows 11 23H2. De kell állítani, méghozzá az SMB Directet és a SMB 1.0/CIFS rendszerű ügyfél szolgáltatást kell bekapcsolni. Időközben megoldódott, így:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanWorkstation\Parameters]
"AllowInsecureGuestAuth"=dword:00000001
-
tlac
nagyúr
elég egyértelműen leírtam az off-os részben, hogy főnként stable-t használtam, szóval nem tudom mi értelme volt felhozni a hülye példákat
régóta használok debian-okat, ez idő alatt már egészen sok eset előfordult, amikor kellett nekem az új csomag valamiből
és nagy volt a motiváció, hogy bevállaljak akár egy frankendebian-t is, vagy saját magamnak backportoljak csomagot, stb. -
-
tlac
nagyúr
testing-et is sokan használhatnak, azért a stable-ben elég őskövület csomagok vannak
egyébként én stable-t szoktam legtöbb esetben használni, de az oldstable-ről stable-re váltva bejött nekem egy idegesítő bug, aztán emiatt mentem el unstable-ig, de az sem oldotta meg
tervben is volt, hogy visszamegyek, mert nálam az unstable valóban nem volt stabil, elég sokszor szétfagyott vele a gép
-
Nekem személy szerint az OMV kényelmesebb. Grafikusan kezelhető, nem kell egy valag parancsot ismernem hozzá, nem kavarodok bele a biztonsági/jogosultsági beállításokba, bár igazából valahol jó is lenne megtanulni pusztán a Debian kezelését mindenféle GUI nélkül. Érdekesnek tartom a Debiant és a Linux alapú szervereket.
Igazad van, nálam is ez az aha pillanat hiányzik, de ehhez még dolgoznom kell.
-
Ez lenne az, amitől retteghet, akinek Thaiföldi telekomos cége van/volt és max 3.10.xx-es kernel futott a rendszerén?
(#10468) sh4d0w
Ez a Sting a poltopikos ggbüffencs komára emlékeztet, kb olyan szánalmas magyarázatai vannak mindkettőnek. Kivételesen végigolvastam a nagy hír alatti hsz-eket a csodás pcfórumon...nem kellett volna!
(#10472) Apollyon
Hasonlóan vélekedünk a hulladékgazdálkodásról.
-
Vladi
nagyúr
"A napokban újabb bizonyítékát kaphattuk annak, hogy hova vezethet az, ha valaki bedőlve a Linux hamis marketingjének elhiszi,"
baszki mintha a pesti srácokat olvasnám.
(#10463) Friczy:
Köszi a magyarázatot.
Nekem ez továbbra is nettó kultúrsokk.azt már tudom, hogy kernel külön kell frissíteni, de most nem ugrik, be, hogy hoyg.
-
-
SirRasor
addikt
usert felvettem sudoersbe (lehet benne volt?) visudo-val nézve nem látok különbséget.
su-ként indítva a visudot azt mondja nem találja a parancsot. su-ként sudo visudo és máris működik. Komolyan mondom nem értem.
Kitöröltem a nohup su -c -t, mire azt írta ki, hogy nem találja az elérési útvonalat
Visszaírtam, manuálisan indítom és elindul. Ezt se értem.Na mind1, ha nem találja, akkor...átteszem a felhasználó home-jába.
A .apps -ba behánytam az sh-t és a JAR-t is, átírtam az utakat és úgy indítottam. Elindul rendesen.Beütemeztem most lustaságból KDE GUI-n keresztül az sh-t és nyilván nem indult el a su miatt.
Na ekkor kitöröltem a nohup su -c-s részt és ekkor már elindult, persze hiába, mert nem su-ként indítva nem találja meg az USB-s olvasót.
De legalább elindul
Most elkezdek játszani a .sh-s su-s paraméterezéssel, hátha egyszer csak elindul.Köszönöm a türelmed és az ötletelést
Úgy érzem +10év linux aztán csak ráérzek. -
SirRasor
addikt
Látod, nem vagyok linux guru, mondhatni alig értek hozzá és csak pár rendszert telepítettem az elmúlt években, minimális hozzáértéssel és sok guglizással.
DE KB EBBŐL VAN ELEGEM:
Gugliban azt írják, hogy amit írsz, az nem helyes és nyilván nem is működik, de az se, amit írnak
Miért nem tudnak megállapodni a fejlesztők egy valamiben és azt nem variálni?Gugli szerint:
systemd-t akkor kell használni, ha servicet akarok csinálni az sh-ból, de az nem lesz jó, mert rendszerindításkor fut és nem a felhasználó bejelentkezésekor.
Felhasználó bejelentkezéséhez az init.d-t kell használni.sudoerst megszerkesztettem és hitelesítési hibával leáll a script futtatása.
"Jelszó: su: Hitelesítési hiba" - magától csinálja, nem írok semmit
Még így is:
<user> ALL = (ALL) NOPASSWD:ALL
WTFKisujjamban van a Win. Ehhez képest annyira fapad ez az egész és tele van az internet nem működő megoldással.
Még a végén kiderül, hogy az is beleszól, hogy nem Gnome-t használok, hanem KDE plasma (Wayland)-et.Elnézést a dühöngésért, de ez egy annyira egyszerű dolog és több óra guglizással sincs működő megoldás. Totál abszurd.
Mondjuk Win alatt tudom, hogy nem tudok ilyet csinálni ilyen könnyen. Max írok egy service-t, ami systemként indul bejelentkezéskor, de ahhoz már kell fejlesztőeszköz. Kattintással lehetetlen. -
SirRasor
addikt
-
SirRasor
addikt
6. és 8. generációs i5 és i7-es procik, azaz:
-Intel® HD Graphics 520 - 2015 Q3
-Intel® UHD Graphics 620 - 2017 Q3Debian 12 az 2023 június 10-én jelent meg. Kizárt, hogy egy ennél frissebb disztró majd jobban fog ilyen "régi" hardvereket támogatni.
..és azért az intel chipek eléggé elterjedtek
Köszönöm a tippet, megnézem este a friss Manjarot.
EDIT: Manjarot nem ismerem. Gnome vagy Plasma ajánlott alá(fölé)? Vagy kb. ugyanúgy mindegy, mint Debian esetén?
-
-
olivera88
veterán
-
urandom0
senior tag
Nem. Úgy értem, hogy nekem olyan Gimp nem kell, ami nem fér hozzá a saját fájlaimhoz. Ha elindítom a Gimpet, és odanavigálok a Pictures könyvtáramhoz, akkor érje el, ami abban van, tudjon belőle olvasni és írni abba.
Az megint más kérdés, hogy a portal API épp az ilyen jellegű problémák megoldására jött létre. Egy korrektül összerakott flatpak csomagnak az esetek túlnyomó többségében nincs szüksége arra arra, hogy filesystem=home jogosultságot kérje magának, tehát hogy egy az egyben elérje a user dolgait. Ehelyett dbus-on keresztül megüzeni az org.freedesktop.portal.FileChooser portalnak, hogy legyen kedves megnyitni egy fájltallózó ablakot, hogy a user ki tudja választani azt a fájlt, amivel dolgozni szeretne, és akkor a rendszer ezt megteszi neki, és innentől fogva a program eléri azt az egy fájlt. És innentől fogva nem lehet megcsinálni az ilyen echo download_and_execute_evil >> ~/.bashrc jellegű aljasságokat, mert a program csak és kizárólag azokat a fájlokat éri el, amiket a felhasználó explicit módon megenged neki.
-
-
Roxkex
senior tag
-
Vladi
nagyúr
Ühüm... azért engedtessék már meg nekem előljáróban annyi kritika, hogy azért ez nem egy profi hozzállás.
Mármint debianéktól. akkor ne ígérje be a release-t ha nem tudja tartani. Régen az volt a duma, kiadják ha kész. Kész? kész. Kiadják? nem.
Fedorán az megy már 20 éve, hogy ha kiadás nap van, akkor beírják, hogy gmt+1 május 1.-én. Kész. Előtte 2 nappal a mirrororokat már beélesítik, és automatizálva nyílik a kiadás könyvárja pontban az adott időben.
Egyébként jópár éve még játszottunk a fedorás srácokkal olyat, hogy kiadás előtt 1-2 nappal már lestük a mirrorokat hátha valamelyik "véletlenül" nyitva maradt.
Persze amikor még votlak fedorás srácok.
-
Az ő ( [link] ) csatornáján volt fent egy jó videó arról, hogy ha nem találod meg, hogy melyik firmware csomagot telepítsd a Wifihez, akkor... telepítsd fel az összeset!
Konkrétan listában felsorolta az összeset. Sajnos egyenlőre a csatorna nem érhető el, mert úgy néz ki valaki rendesen kib*szott vele...
Egyébként, ha Bullseyet telepítesz fel, akkor a backportsból be tudod húzni az újabb, 6-os kernelt pár más csomaggal együtt, de naprakészség tekintetében a Testing sokkal jobb.
-
csixy
addikt
Én a legújabb kernel felrakása után a Tomas Pinho féle dkms buildelőset tettem fel
[https://github.com/tomaspinho/rtl8821ce]
még a dell vason, mert tudtam, hogy majd itt szükségem lesz rá. Csináltam a telepített verzióból egy live linux buildet
[https://www.linux-live.org/]
és most itt a RAM-ba van feltöltve, azért olyan sok a memória használat. Itt , ezen a vason a p9-p10-es partíció lett az övé. Semmi sincs felmountolva, csak a swap. Most épp UEFI módra él, de egy másik linux bootmenüjébe is bele fogom rakni skami módjára hogy Legacy módra is lehessen bootolni, bár itt az felesleges.
Nekem nem reklamálta az amd-t
-
csixy
addikt
Ez non-free telepítő 6.1.0-3-amd64 kernellel, de a headers nem lesz benne, viszont valószinüleg a 6.1.0-7-es kernelt utólag még majd bele lehet pakolni.
[https://cdimage.debian.org/cdimage/bookworm_di_alpha2/amd64/iso-dvd/]
-
Szívesen! Ugyan még nem próbáltam ezt a megoldást, mert mindent a Testing ISO-val telepítettem, de a Debian weboldala egy káosz... ott megtalálni az ISO-kat egy rémálom.
Testinggel szórakoztam már a gépemen és elég jó, viszont hosszú távon nem ajánlják. Ennek ellenére Redditen is olvastam már, hogy valakinek 5-10 éve Sid vagy Testing fut a gépén és még nem futott biztonsági problémába.Most nem reklámozom a tanár urat, de ezen az oldalon egészen jól és áttekinthetően összefoglalja a Debian ISO-k megtalálási helyét: [link]
-
A Debian jelenlegi állása szerint úgy tudom, hogy a Testinget érdemesebb a Stableből elkészíteni. [link]
Külsős útmutató: [link]
De a lényeg, hogy teljesen felfrissíted a Bullseyet, hogy minden csomag friss legyen rajta, majd "sudo apt edit-sources" és itt, ami Bullseye, azt átírod Bookwormre. Ha Testingre írod át, akkor örökké Testingen fog maradni a rendszered, ha pedig Bookwormre, akkor a következő Stable kiadáson fogsz maradni.
Ezt követően update, upgrade, újraindítás, majd egy full-upgrade és kész.
-
fap333
aktív tag
Helló!
Szóval pontosan ez van. A torrent a deluge_torrent csoportban lévő deluge_torrent felhasználó alatt fut, és nem fér hozzá senki más.
Ha jól gondolom, akkor a kérdésem változik arra, hogy hogyan lehet rávenni a deluge torrentet, hogy úgy hozza létre a letöltött fájlokat, hogy azokat bárki tudja írni/olvasni...Szerk:
Vagy ha a samba konfigurációs fájlba beleteszek egy 'force user'-t, és azt a usert beleteszem a deluge_torrent csoportba, akkor azzal is megoldódhat a problémám?
Gondolkozok most így, hogy visszaolvastam a bejegyzésemet -
-
naja
aktív tag
+#9783 Köszönöm mindenkinek! A Mate-t közben próbálgatom. A többi is hasznos infó, megjegyzem későbbre. A XFCE reszelgetéssel már szörnyen sok időt elégettem, és pont oda lyukadtam ki –amit írtál is–, hogy nem tudok egy-két dolgot megoldani vele.
#9782 HTPC szerverről van szó, szóval némi DE-re szükség van. Vagy a tanulási görbére értetted, hogy nem úszom meg?
-
urandom0
senior tag
A backports nem tartalmazza a stable összes csomagját, hanem csak annak egy részhalmaza (ha jól számolom, bullseye-backportsban 737 csomag van, míg a stable main-ben 4846). Úgy készül, hogy vesznek a testingből néhány csomagot, azokat lefordítják a stable-ben, letesztelik, és ha minden oké velük, akkor mennek a backportsba. A szisztéma nagyjából ugyanolyan, mint ha Ubuntuhoz adnál hozzá egy PPA-t, hogy frissebb programverziód legyen.
Ennyit kell hozzáadni az sources.list-hez:deb http://deb.debian.org/debian bullseye-backports main
. A backportsban nincs ilyen felosztás, mint free nonfree contrib, csak main van. Utána kiadsz egy "apt update"-et és kész. Az APT alapesetben az elérhető legfrissebb verziót telepíti tehát a -t paraméter nélkül is mennie kell a frissítésnek.Amikor majd kijön az új stable, akkor az abban lévő csomagverziók meg fognak egyezni a backports-ban lévő verzióval (hiszen abból lett visszaportolva), tehát ebből bajod nem lehet.
Maximum annyi problémád lehet, hogy a backports-os csomagok nincsenek annyira alaposan letesztelve, mint a stable csomagok, de azért a Debian a testing ágon is bőven elég stabil, tehát nagy valószínűséggel nem lesz semmi gond. -
bambano
titán
mert nem bullseye bullseye-backports-ot kell írni, hanem egy sort bullseye-jal, átlagos debian repo url-lel, meg egy másik sort backports url-lel bullseye-backports-szal
és azért kell az eredeti is, mert a csomagok zöme nem backportos.
minden csomagnak van verziószáma, az alapján választ -
-
kovaax
őstag
Hát, egy huszárvágással telepítettem az mplayer-t az imént, és az le tudja játszani a dvd-ket... Szóval úgy tűnik a vlc-nek van valami problémája ezzel a géppel és a bullseye-val... Amúgy itt van a két gép, elég sok köztük a különbség.
Szerk.: home vs. sarge
-
kovaax
őstag
Na, most sikerült időt szakítani egy kis harverészkedésre, és megcseréltem a két gépben a dvd írókat, de sajnos nem változott semmi, tehát független a probléma az írótól, a nagyobb gépben ugyanúgy nem jó a másik író sem, a kicsiben meg jó a másik író is... De legalább most a nagyban csak sata cuccok vannak.
-
Nem mellesleg miért ne kezdhetné a tanulást, ismerkedést "mélyvízben".
Ha valakinél tanulás a cél, akkor a Debian a legjobb, de akkor nem az a módja a kezdésnek, hogy a legidiótább dolgokat ragadom ki egy leírásból és winsetup.exe fájlokat kezdek indítgatni, hanem szépen elkezdem az elejéről mondjuk ezt: Debian GNU/Linux Installation Guide
-
tatabike
őstag
Én is ezt csináltam, amit ott írnak. Pendriveról elindítottam Windows alatt a setup.exe-t. Merthogy lehet. Csak éppen a könyvtár, ahova másolni akar, írásvédett, és nem is lehet megszüntetni. Szerintem ez a gond, ezért akad meg a folyamat. De mint említettem, nem vagyok guru, nem biztos, hogy igazam van.
" Abban az esetben, ha a Windows nem indítja el automatikusan, vagy ha USB memóriakártyát használ, akkor manuálisan futtathatja az eszköz elérésével és a setup.exe futtatásával ."
Sőt, még DOS alól is futtatható elvileg.
-
Mert a jelenlegi állapotában tényleg csak arra jó, hogy a kezdőket elvigye egy zsákutcába.
Olvastad bármelyik komolyabb Debianos oldalon, hogy a kezdőknek javasolják a Debian használatát? Itt most olyan szintű kezdőkre gondolok, akik egy setup.exe-vel kezdik az installt! Semmi bántó szándék nincs bennem, egyszerűen legyünk realisták. Mindannyian tudjuk, miért nem ezzel kell egy kezdőnek elkezdeni a Linux-szal való ismerkedést! Elég csak a nonfree iso szükségességére gondolni egyes hardverösszetevők megléte esetén, hiába telepíti fel a kezdő a nonfree nélküli iso-t, már az első boot után megkapja az első leckéjét!
-
tatabike
őstag
Nem tudom, én teljesen véletlenül nyúltam rá, semmi hátsó szándékom nem volt. Azt írták, hogy a Debian egy megingathatatlan atomvillanás, ha stabilitást akarok és megbízhatóságot, csak ez jöhet szóba. Na, akkor jó lesz a seed-szerverre. Én két gépen próbáltam ki, mindegyiken ezt csinálta. Utána próbáltam a könyvtárakat birizgálni, megszüntettem az írásvédettséget ott, ahova nem tudott másolni, de ugyanaz jött elő, és újra írásvédetté tette azt a könyvtárat, mielőtt írhatott volna bele. Nem vagyok egy guru, de nekem ez fura.
lev258 igen van. setup.exe
-
lev258
veterán
Most hallok először erről a honlapról. És alul azt írják, hogy igazából a Debian projekthez sincs közük, a logó használat ellenére.
Szóval nem erőltetném.
Egyébként talán rémlik egyeseknek a wubi projekt, az próbálkozott ilyen .exe-s, Windows alá telepítéssel. De évek óta megszűnt a fejlesztése és előtte is voltak vele problémák rendesen. -
-
kovaax
őstag
A kernelben van nftables, erre épül a következő réteg buster óta (bár abban még az iptables csomag megy fel, de nftables-t használ iptables színtaxissal, én le is cseréltem kapásból, bár bullseye-nél is ugyanez a szitu még(?)). Fedora is a kernelben lévő nftables-t használja, csak ők a firewalld-n keresztül kezelik (meg az egész Redhat vonal). Bullseye-nél úgy tűnik nem rak fel semmit, azért kérdeztem, hogy mondjuk busternél rak-e fel valamit gnomemal, vagy kezelhetem direktbe nftables-szel (bármivel kezelhetem, csak kíváncsi vagyok Debianék mit preferálnak, de úgy tűnik semmit, it's up to me
).
-
ggg666
őstag
Mint fentebb írtam, ki van kapcsolva.Na mindegy lehet megoldódott, automata bejelentkezésre volt eddig állítva, ezt most kikapcsoltam, most egyenlőre nem jelentkeztet ki. Adódott viszont egy másik probléma: Debian 10 et használtam eddig dvi csatlakozon, most jött egy 10 méteres displayport hdmi átalakító, de hang nem akar jönni a monitoron, mit kell telepítenem és hogyan hogy megszólaljon?
-
Sonja
nagyúr
A hivatalos support oldalon is ott van a listában. Inkább az lehet, hogy az újabb disztrókban alapból benne van valamelyik verziójú HPLIP. Nálam Ubuntu 18.04 alatt a 3.17.10-es verzió van egyébként.
-
Sonja
nagyúr
-
ggg666
őstag
Most amúgy is megjön az egy új táp, de amúgy a gyári 600w-os és egy második táp látja el a gépet. Csak furcsálom, hogy 2 másik hibásra nem produkál semmit erre meg igen.
Phanteks 850W Revolt Pro 80+ Gold jön meg, meg nem kizárt, hogy egy ryzen 3900x konfig is meglesz 1-2 héten belül, addig meg nem foglalkozom vele, lesz miben cserélgetni.
Az alaplapi 10 sata vezérlőn felül van egy 8 hba+ egy 4-es raid vezérlő is, ha a másikban is dobja a hibákat egyértelmű lesz. Persze én is gondoltam elektronikára vagy a hdd csatlakozóra is. De ezt az fstab-ot ha jól tudom, egy külföldi fórumon találtam, onnan jött az ötlet, és nem vagyok annyira jó angolból. -
ggg666
őstag
Kivettem az automata csatolást, és én csatoltam fel indítás után, és így sem produkálja a hibát.Adatkábel teszter nem mutatja ki, ami szálanként vizsgálja és közben mozgatom?
De el sem jutottam odáig ,mivel ha én csatolom fel a naplóban sincs bejegyzés, és nem csatlakozik azóta le a merevlemez. -
Sok esély nincs rá, gyakorlatilag teljesen hiányzott a Hálózati kapcsolatokból a wifi opció. Ha valamilyen wifis eszközt ennek ellenére is tud valaki használni, az szerencsés.
Egyszóval nem az enyémet nem ismerte fel, hanem wifis eszközöket nem fog felismerni. Ha mutatsz egyet, amit felismer totál wifi opció nélkül a networkmanager, megköszönöm.
Legfeljebb az nulla segítség growler kollégának, ha megint azt szeretnéd bebizonyítani, hogy marhaságot beszélek.
Erre érdemesebb pazarolni az energiádat egyébként?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest