- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Debian GNU/Linux
- (kiemelt téma)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- Nyuszit otthonra, kedvencnek!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Anker Charger (140W, 4-Port, PD 3.1) laptop, mobil, tablet töltő
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 15 – Néhány tavaszias recept
- GoodSpeed: ASUS RT-BE92U WiFi 7 router a felsőházból
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bhonti
aktív tag
most nincs kedvem ezer oldalt végigolvasni. a problémám. debian 12 frisitettem 13 ra. a gép el sem indult. valahogy visszacsináltam de most vagy két oldal függöségem van amit nem tudok javitani. ezeket probáltam.
apt-get update
apt-get upgrade
apt-get install -f
dpkg --configure -a
apt-get --fix -missing update
nem jutottam elörébb. van valakinek ötlete?cd /var/cache/apt/archives
dpkg -i *.deb -
bhonti
aktív tag
Hölgyek/Urak!
Anyámnál üzemel egy kis média szerver, Fujitsu S920 minipc az alapja, Debian 13 fut rajta, 120 gigás ssd-ről, amit szeretnék kicserélni egy kétszer akkorára, hogy tudnám ezt egyszerűen megtenni? A jelenlegi ssd, amin a rendszer van, be van építve a gépbe, a nagyobbikat usb-n keresztül rá tudom kötni. Arra gondoltam, valamilyen live disztóval belépek, és átmásolom az adatokat egyikről a másikra.
Vagy ott a Clonezilla, partclone, partimage...

-
bhonti
aktív tag
A dockeres megoldás mennyi pluszt jelent CPU terhelés szempontjából?
A RAM felhasználás kevésbé zavar, abból van rendesen, de a CPU nagyon netszes.#10593 bambano: Köszi, ezek közül leginkább a másik kliens jön szóba, mert a backports-ban nincs transmission.

A többi megoldás nekem eléggé olyannak tűnik, aivel később szívni fogok.
-
bhonti
aktív tag
-
bhonti
aktív tag
-
bhonti
aktív tag
-
bhonti
aktív tag
Kipróbáltam, hogy az alapfelhasználóként bejelentkezve beírtam a
sudo su -parancsot, viszont ekkor is az jön vissza, hogy sudo parancs nem található. Amivel át tudok lépni a root felhasználóra távolról az asu --parancs.@bambano: tudnál valamit írni róla, hogy hogy tudom ellnőrizni a sudo beállításaimat? minek kellene lennie egyáltalán?
Bocsánat, ha esetleg értelmetlen dolgot kérdezek, de a linuxot soha nem tanultam, csak most ismerkedek vele, innen-onnan próbálom összeszedni a szükséges információkat...
Köszönöm. Igen, ha nincs telepítve sudo, akkor akár simán "su -" elegendő...
-
bhonti
aktív tag
és akkor ott is hozzáadhatja a .bashrc-hez amit írtam fentebb...
Vagy akinek van kedve egyszerűen kipróbálja amit írtam és örül. Nem kell írni semmit bele...
-
bhonti
aktív tag
Szervusztok!
Ismét lenne egy kérdésem hozzátok:
Van egy debian rendszerem. Ha ott vagyok a gép mellett, és közvetlenül lépek be root felhasználóval, akkor szépen ismeri a 'reboot', 'shutdown' parancsokat, és tudok telepíteni is rendesen a 'dpkg' paranccsal.
Ha viszont csak távolról jelentkezek be putty programmal, akkor telepítésnél is hiba van, és a 'reboot', és 'shutdown' parancsok kiadásánál is azt mondja, hogy '-bash: reboot: parancs nem található'
Tudnátok segíteni abban, hogy hogyan kell belépnem, vagy hogyan kellene futtatnom ezeket a parancsokat, hogy távolról is működjenek?Miután beléptél a sima felhasználóval ennyit írj: "sudo su -" (a végén +1 szóköz és kötőjel...)
és akkor a root felhasználó környezetébe visz, mintha azzal léptél volna be rögtön.
-
bhonti
aktív tag
Armbiant frissítettem, most ilyet kapok apt upgrade-re:
Err:1 http://apt.armbian.com bullseye/bullseye-utils armhf htop armhf 3.1.0-0~armbian20.08.2+1
404 Not Found [IP: 87.121.121.2 80]
E: Failed to fetch http://mirrors.netix.net/armbian/apt/pool/bullseye-utils/h/htop/htop_3.1.0-0~armbian20.08.2+1_armhf.deb 404 Not Found [IP: 87.121.121.2 80]
E: Unable to fetch some archives, maybe run apt-get update or try with --fix-missing?Valóban nincs ott a mappában, de most akkor ezzel mit lehet tenni?
Beállíthatsz több különböző mirrort, egyik csak jó!)
-
bhonti
aktív tag
Először autoremove, utána autoclean. Szerintem.
-
bhonti
aktív tag
-
bhonti
aktív tag
Esetleg USB-LAN abba a csoda laptopba.

-
bhonti
aktív tag
Ez a setup.exe számomra is rejtély. Még soha nem mertem elindítani. Állítólag egy Windows alatt futó telepítő [link] . Bár a korát elnézve lehet a W10-el nincs már barátságban.
Viszont ha valóban ennyire kifutott dolog, miért nem veszik ki a telepítőből? Hisz itt az élő példa, hogy mennyire rossz irányba viszi azokat akik kipróbálnák.Nemtom, nekem régebben sikerült még a goodbye-microsoft.com oldalról Windows alatt letöltötte a dolgokat, aztán berakta magát a bootmanagerbe, onnan elindult, feltelepült.

-
bhonti
aktív tag
-
bhonti
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy van e valami rövidebb módja a fájl másolás parancsnak, ha a forrás és cél mappa is ugyanaz?
Pl.
cp /egy/eleg/hosszu/utvonal/abc.txt /egy/eleg/hosszu/utvonal/abc2.txtTab gomb segít kiegészíteni, de jó lenne, ha a második útvonalat nem kellene újra begépelni, hanem ha lenne valami rövidebb mód rá, mint a
"."az aktuális mappára vagy a"~"a home mappára.Egérrel kijelölni, másolni és beilleszteni nem megoldás, próbáltam, nem jött be, akkor inkább begépelem másodszor is. Valamint cd-vel sem szeretnék a mappába belépni másolás előtt.
Valami hasonlóra gondoltam:
cp /egy/eleg/hosszu/utvonal/abc.txt "." vagy "~" -hez hasonló/abc2.txtVan valami ötletetek?
cp /ez/ahol/kell/{ezt,ide}
-
bhonti
aktív tag
Ctrl-X I és látod mindhárom dátumot a másik panelen.

-
bhonti
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy a debian alapú szerverünkön nem indulnak el a szolgáltatások, a korábbi rendszergazdánk szerint azért, mert a log fájlok betelítették a rott könyvtárt (ez a közszféra, a rendszergazdánk elcsábult jobb fizetésért, mi szakemberrel nem pótolhatjuk, én vagyok kénytelen műkedvelőként ellátni az ő feladatait is).
Látom, hogy valóban van a könyvtárban (\var\log) egy csomó nagy fájl, de nem tudom, mit szabad, szabad-e valamit egyáltalán törölni közülük.A régieket lehet tömöríteni akár...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Debian GNU/Linux
- (kiemelt téma)
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Házimozi belépő szinten
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- EAFC 26
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- Napokon belül váratlan versenyzővel bővül a VGA-piac
- Bluetooth hangszórók
- SörcsaPH!
- Hardcore café
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 9700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Phanteks Eclipse P360A 650W
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HP EliteBook 745 G6 14" Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 128GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Természetesen a Midnight Commander.