Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- Pitterix: Gyógytorna
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 
			  LOGOUT Debian GNU/Linux 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

jimmy399 senior tag Hellósztok! Ma is tanultam valami újat. Egyik este félálomban felkelek és eszembe jut hogy van olyan hogy BIOS boot partition. Rákerestem erre és elolvasva egy cikket a GPT partícionálásról, hogy abban van olyan, hogy Protected MBR + GPT, hogy amelyik rendszer nem ismeri a GPT partíciós sémát, akkor is mutassa a rendszer, hogy az egész lemez foglalt, tehát nem üres. 
 Viszont tovább olvasva, lehetséges olyat csinálni, hogy legacy rendszeren is lehet használni GPT partícionálást, úgy hogy kell készíteni egy legalább 31KB-os BIOS boot partíciót a partícionálás elején (én 2 MB-osat hoztam létre), majd ESP és jöhetnek a többi partíciók, amennyi kell. Aztán mikor a grub2-t telepíti az ember, akkor felismeri, hogy GPT lemez és van BIOS boot partíció, ami fájlrendszer nélküli, erre írja a saját boot logikáját, így gyakorlatilag a legacy BIOS indításnál képes GPT lemezről bootolni a grub2 a rendszert (Debian 13 és 12). Komoly, át is állítottam az egyik csak legacy bootképes laptopot erre a GPT + MBR partíciós stílusra, és majd rakok rá egy Archot talán egyszer.Eddig amin még meglepődtem, hogy UEFI boot és képes a grub2 indítani egy MBR-es lemezről indítani egy rendszert. Windows alatt ez lehetetlen lenne. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Munkahelyek tízezreit szünteti meg az AI
- Motoros topic
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB RAMPAGE Shiva A-data 600W
- JBL ProFlora CO2 Starter Bio Set biológiai CO2 készlet 10-40 l-es édesvízi akváriumokhoz
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3359
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - i7-10G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest