Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
HSM
félisten
válasz hackeeeee #134951 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólókhoz.
Én most vettem apróról egy 256GB-os Samsung SM951-et, 18K+postáért szerintem nem volt rossz vétel. 22-25K körül már az újabb, V-NAND MLC-s SM961 is akad, most éppen új is. Ha végre méltóztatna megjönni a PCI-E-M2 adapterem hozzá, már tesztelném is, mit alkot, mert amúgy meglehetősen kíváncsi vagyok.
Nálam a rendszer marad SATA3-on, mivel az X58 nem tud (egyszerűen, durvább tákolás nélkül) NVMe-ről bootolni, így rendszernek meghagyom a 128GB-os Samsung 840 PRO-m, de az alkalmazások mennek majd szépen az új szerzeményre.[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Köszönöm szépen!
@HSM: Párszor már agyaltam, de most végül így, hogy megint így alakult, visszatoltam a 3TB-s vinyót. De, egyszer még fogok NVME-t venni, ha úgy alakul. AZ biztos. Mondjuk most néztem, a sata-s 1TB-s SSD-k ára is kezd realizálódni.
Véleményem szubjektív...
-
HSM
félisten
válasz hackeeeee #134956 üzenetére
Nekem is van két winyó rákötve, egy 1TB + egy 2TB-os, USB-n. Ha nem kellenek, szépen kikapcsolom/lehúzom őket.
Programoknak, játékoknak, esetleg némi virtuális memóriának szerintem nekem elég lesz a 256GB-os M2 NVMe SSD, amiket gyakran használok erre szépen elfér. A win10 meg garázdálkodhat a 128GB-os SATA3-as SSD-n. Ez így szerintem pont jó lesz, és költséghatékonyan. -
HSM
félisten
válasz xatos3 #134958 üzenetére
Én a falnak megyek már egy 5400-as HDD hangjától is... Vágnám is ki az ablakon ennyi HDD-vel a gépet.
Ezért is van tápkapcsolós külső USB házban a nagyobb, 3,5-es HDD-m, kikapcsolom, amikor csak tehetem. Az 5400-as 2,5"-os HDD-m viszont már viselhetőbb, azt tervezem azért beszerelni, a hangszigetelő hab mögül 10 perces leállítási idővel már talán jó lehet. -
xatos3
senior tag
válasz MiklosSaS #134959 üzenetére
azé mert én így döntöttem!
(#134960) HSM a wd red nem ad ki semmi hangot a gumibakos CM házban
a szerver meg másik szoba(#134961) hackeeeee a felső cm trooper, az alsó szerver
meg amúgyis csak 12 meghajtó 2 gépre... pedig a cm-be a 6 után férne még 2 full+ 4full+5 ssd+1sdd
[ Szerkesztve ]
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
HSM
félisten
válasz xatos3 #134962 üzenetére
Hasznos infó. Nálam is WD-k vannak, a 2,5"-es Blue, a 3,5"-os Green. Azoknak azért van hangja, főleg a green-nek, mindig hallom "felszállni", mikor áram alá helyezem.
(#134963) CJ4567: Nálam a HDD hang-probléma már rég túlnőtt egy akármilyen gumibak keretein. Megszokod, megszereted a csendet, utána már rakhatsz akármilyen gumibakot, a lemezek ott fognak süvíteni a HDD-ben. Ha még rezonálna is, az kéne még...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Habugi
addikt
válasz hackeeeee #134967 üzenetére
Bejelentkeznék így tizenx+1.-nek, Boldog születésnapot!
Micsoda szociológiai tanulmány ez a 3. fél által bedobott HappyBirthday, mindenki nyomja lelkiismeretesen, exKékÖrdögshéged pedig köszöngetheti serényen..
Figyu, néztem miszerint a 4K kijelződ VA panel.., nekem lassan szétrobban a fejem annyi kijelzőt megnéztem az utóbbi időben (nem fizikailag, csak statra..), mit mondasz, milyen az IPS után ?!!?!
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Habugi
addikt
válasz #Morcosmedve #134969 üzenetére
Samsung SVA (VA) LTM340YP03
Gondolom ezzel most pont annyira vagy kisegítve mint jómagam..
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
MiklosSaS
nagyúr
Napot!
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Habugi #134968 üzenetére
Köszönöm szépen Uram, és a többieknek is!
Először is, tervezek visszakanyarodni IPS-re, de, nem a VA miatt, hanem csak azért, mert ezen a monitoron elég fura a 1080p. Vagyis, kellő távolságról lehet jó lenne, de nem tudom olyan távolról használni. De, nem most, mert most kisebb mérvű deficit van.
Naszóval, ami biztos, a fekete sokkal élhetőbb, mint az IPS-nél, nincs glow meg ilyesmi. Viszont a betekintési szög sokkal rosszabb. Ez miatt, ugye, amikor csak megvilágítás van, nincs "kép" akkor elég furán mutat, erre rá is kérdeztem annó monitoros topic-ban, mondták, hogy ne bántsam, ez ilyen, használat mellett minden frankó.
Szal az egyedüli negatívumom az IPS-hez képest, az a betekintési szög, de amúgy teljesen jó.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
MiklosSaS
nagyúr
Lement jól az 1900X, 1920X és 1950X Ryzenek ára. Már elég kecsegtetõ lenne egy 12 magos 1920X.....£350-ért...olcsóbb majdnem £100-al mint a 7820X ami csak 8 mag/ 16 szál. Hozzá egy jó kis Taichi lapot..oszt ott a munka/játék AMD HEDT masina.
-
HSM
félisten
válasz MiklosSaS #134977 üzenetére
Játékra szvsz nem a legjobb. Ugyanis két külön CCX-re (pontosabban csipre) van kötve a két memória csatorna, így ha a másik CCX (csip) memóriájához kell nyúlni az eléggé elrontja a késleltetést (+40ns kb.).
Szóval játékra továbbra is jobbnak gondolom az AM4 holmikat. Munkára persze atomdurva, a 12 mag ha elkezd dolgozni, az elég morcos izomerő.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz MiklosSaS #134979 üzenetére
Igen, X299-nél is az inkább szerver és nagyonsokmag-centrikus cache alrendszer és az emiatt némileg nőtt késleltetések okolhatóak ezért. De azért azt mégis határozottan jobbnak tartom játék célokra. A pirosaknál inkább a top AM4-et mondanám egy jó középútnak, munkához is van benne bőven elég nyers erő, de a késleltetései sem rosszak (kellően gyors ramkittel, ofc).
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz hackeeeee #134972 üzenetére
Thx.
Gondolom emlékszel még az éveken át tartó 24" 1080p IPS 120/144Hz Free/Gsync kattanásomra..
Na ez kérlek evolválódott a közelmúltban, beköszöntött a teljes WS-QHD kattanás ideje, nem akarod tudni.
Itt még annyi mozgástér sincs mint a 24"-27" esetében, azért érdekelt mi a VA-ról a véleményed mert konkrétan szükséges ahhoz hogy 4-5db-nál több kijelző közül válogathassak, lol.(#134975) Mahrenburg:
Ez jó volt..!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Habugi #134981 üzenetére
Merem ajánlani a 279Q-t, de az kicsit más árfekvés..
Nem annyira vész a VA amúgy, egész élhető. De őszinte leszek, vissza mennék majd IPS-re. Tervben is van, bár ez inkább a 4K miatt van, mert így, nem lesz rá szükség. Amúgy, elégedett vagyok vele, alacsony fényerőn tolom, így egész szépek, élénkek a színek, és nincs kalibrálva sem.
Amúgy, ott vagy helyben, miért nem nézel be Oázisba?
Véleményem szubjektív...
-
Habugi
addikt
válasz hackeeeee #134983 üzenetére
Speckókra jó de csak 27"-es..
Mondom, kattanás van, becsípődés, volt alkalmam leülni egy 29"-es WS elé amin WorldOfWarships & Warframe ment és azóta Size Matters állapot van..
Tervezek betérni hozzájuk, néztem képeket hol és hogyan vannak kiállítva a kijelzők de tartok tőle, hogy pusztán a kedvemért nem fognak egy adott tartalmat ráküldeni két-három darabra és/vagyok azok egyáltalán kalibrálva vannak-e.
[ Szerkesztve ]
-
Mahrenburg
őstag
válasz Habugi #134981 üzenetére
És azt észrevetted, hogy milyen ügyesen elkerültem minden tűzzel kapcsolatos témát?
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Habugi #134984 üzenetére
Nekem bejön a 32", de ez a DPI, meg a skálázás, ez hálál a Windows alatt..
Most az 580 miatt Én is elgondolkoztam UW-n, de nem tudom magam meggyőzni arról, hogy az jó. Plusz a support még mindig érdekes.. Mondjuk Samsung-okat tudnék egész jó árban szerezni magamnak.
Beszélj Brekk-kel. Ha van, szerintem megoldható lehet sokminden. Ahogy hallottam, elég rugalmasak.
Véleményem szubjektív...
-
norbert1998
nagyúr
válasz Mahrenburg #134987 üzenetére
Hát ez mi a béka?
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
CJ4567
nagyúr
válasz Habugi #134984 üzenetére
Én nekem volt alkalmam egy 32"-os kijelzőt kipróbálni játékra, monitor távolságból, csak annak köze nem volt még a 1080p-hez se...
1366*768-as, 32"-os TV-t próbáltam ki, na az olyan, hogy szabad szemmel látod az egyes pixeleket.
Elég immerzív a 32", meg jó, de szerintem 1440p alatt 16:9-ben felejtős. (De legalább jó nagy és olvasható volt minden. )
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
válasz hackeeeee #134991 üzenetére
Az teljesen jó, csak a skálázással lehetnek gondok, ahogy írtad, de tippre az MS, meg a programfejlesztők is valamit lépni fognak erre, mert egyre jobban terjednek a nagyfelbontású kijelzők.
Fun fact: az az 1366*768-as TV VSR, és minden nélkül valamiért 4K-t ír max felbontásnak, VSR-el 5K-t is be enged állítani valamiért.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz CJ4567 #134992 üzenetére
Hát csak mire ezt megoldjákm ,egőszülök kétszer.. Amióta megvan, semmit sem javult a helyet, plusz 1080p-ben elég gáz..
Ezért gondolok arra, hogy lemegyek vissza FHD-re, vagy arra a környékre.
Néztem 2 monitort:
24MP59G-P
29UM69G-BElmerengtem az ultrawide-on, csak nem tudom, hogy van-e értelme..
Véleményem szubjektív...
-
MiklosSaS
nagyúr
Én nem tudom ki mit gondol, vagy kinek mi a jó, de számomra ezek az arany-szabályok:
22-24"- FHD
27" - 2K
32" - 4K.Anno kipróbáltam a 32"-os kijelzõt 1440p-ben...hát 27" után elég ocsmány volt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz MiklosSaS #134994 üzenetére
Az a baj, hogy Ultrawide-ról nincs tapasztalatom, hogy valójában milyen..
Ezért gondolom rajta, bár inkább lehet lemennék a kis segbosszantó 24"-osra, de legalább natívban lenne, nem lenne ronda.
Jó ez a 32" 4K, de a windows, 100% DPI-vel kb. használhatatlan, 150%-on meg a programok 90%-a balladai homály.
Véleményem szubjektív...
-
Habugi
addikt
válasz Mahrenburg #134985 üzenetére
Észre, igazán respektálandó, nem lehetett tudni hogy a tűzriasztó megszólalása és csőrike hirtelen távozása után vajon szállingózott-e égett tollszag a levegőben.
(#134986) hackeeeee:
Az egész project valamennyire kötve van az új NV széria érkezéséhez, szóval van pár hetem, szakítok majd időt betérni hozzájuk, nagy valószínűséggel úgyis tőlük lesz rendelve, szeretem az extra szolgáltatásaikat.
(#134990) CJ4567:
34" UWS 21:9 kattanásom van (3440*1440), ezekkel elvileg nincsenek pixelarányos "problémák" de majd megnézem őket és kiderül hogy beborul-e.
Tervbe van véve hogy ilyesmiket is megnézek. Ez pl felszereltségre nagyon rendben van, 1080p okán nem "annyira" VGA igényes a ~140FPS tartani velük. Hasonlóan érdekes lehet egy kisebb 29"-es amit exKékördög írt, azonos felbontással. Nyilván az elsődleges elképzelés ettől még maradt az UW-QHD.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Habugi #134997 üzenetére
Naigen, a 1080p miatt nézegetettem Én is ezeket most, de mondjuk 34" nem kéne, 29"-ban megállnék.. Csak nem tudom, hogy mennyire díjazná a több pixelt az 580.. mert ugye még kipróbálni sem tudom.. 1440p-ben igen, de ott tudom, hogy kevés..
Plusz nem tudom milyen ez a 2560*1080..
Hehe, naigen, van pár jó plusz opció. Szerintem nyugodtan keresd meg Brekk-et, egyeztess vele.
Véleményem szubjektív...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest