Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz norbert1998 #103799 üzenetére
a négyhengeres kismotoros vackok sajnos ilyenek. Alul semmi fönt meg is inkább csak a hang jön meg. Mondjuk 1,6 liter fölött már változik a helyzet.... a v elrendezés, ill. boxer az kicsit más, ott ár alul is van elég nyomaték.
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz norbert1998 #103799 üzenetére
A TSI ezért jobb.. Csak ugye, vigyázni kell rá.
Mi próbáltunk 1.2-es TSi Rapid-ot.. Hát, elég kemény, ahhoz képest, hogy 1.2.. Elég sokat dob a turbó.. És, van belőle 1.0, turbó is.
Véleményem szubjektív...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Beretvás #103794 üzenetére
Jah és nem baXtatásként írtam, de tudod hogy a legtöbb Radeonos tulajnak jobban fáj mint zöld tulajnak az hogy a zöldek évente-két évente cserélik a kártyájukat. Meg alázzák úgy hogy még a kezükbe sem fogták.
Na, az ilyesmit szeretném kikerülni, hogy a kettõs tömegü lentkereket, kuplungot, turbót, befecskendezõt meg társukat az sirassa aki le is cserélte egyszer legalább, vagy akinek volt dízelje 60-70K kilóméterig minimum.
Nekem 3 év alatt 82.000 km-t futott a Volvo, két év alatt 47.000-et a Focus és 4 év alatt belenyomtam közel 100.000 km-t a Vectrába ha emlékeim nem csalnak...a Peugeot-ban is már van 17.000...
Mind dízel, egyik sem volt új....de soha semilyen problémám nem volt. A vectrán volt kuplung csere meg kettõstömegü lentkerék, de azt megúsztam kb £420-ból....~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz hackeeeee #103803 üzenetére
Jól mondod hackeee... a tsi jó, vagy kinél hogy nevezik. Egy a gond, ha nem törődnek vele 100.000 nél vége van a motornak mint a botnak. Olajat folyamatosan kell benne csekkolni, cserélni, odafigyelni a turbó lehűtésére, stb. stb. Sajna a többségük nem éli meg még a 80.000 sem és már kuka.
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Jakuskacsa #103805 üzenetére
Én azért vagyok a nagy motorok híve...1.6 felett.
Igazából egy 3 literes dízelt szeretnék majd...valamikor.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Jakuskacsa #103805 üzenetére
Az szériák már strapabíróbbak, szerencsére, de azért minimálisan is, de oda kell rá figyelni.
Az első széria Tsi volt olyan, hogy lényegében 100-150k km-nél azt mondta a turbó, hogy ő köszöni szépen, és behullott a motorba.
Véleményem szubjektív...
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz MiklosSaS #103806 üzenetére
Nekem benyából a legkisebb amim volt/ van az 2liter max 3,2v6 volt a legtöbb. Dieselből 1,9jtd volt a legkisebb, a legnagyobb az 2,5 5 hengeres volt... Nagy motor kevésbé van erőltetve, kevésbé kopik és van igénybe véve ezáltal tartósabb... de ezt csak az én véleményem. Láb és gazdafüggő is mindez.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Jakuskacsa #103808 üzenetére
4.2 literes volt a legnagyobb és 0.8 volt a legkisebb.
Én valahogy az 1.8 - 2.6 között érzem jól magam. A mostani (és a volt) 1.6 HDi elég kicsikének érzem.
-
törölt tag
válasz MiklosSaS #103810 üzenetére
pár éve osztálytársamnak volt egy 1.4 tsi golfja 150 lóerővel, a vekim 1.6 100le. szóval nem csak a ccm számít. úgy évente 5-10 lóerőt ugrunk azonos ccm-nél, én úgy látom
az a baj itt nálunk hogy a nagy motorra sok a fizetnivaló. én is szívesen vennék 3.0 dízelt, de az átírás meg az éves adók egy vagyon
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz inspiroyhome #103788 üzenetére
1-2 modellhez van FU (utángyártott) töltő is, esetleg érdemes lehet olyat keresni. Mondjuk ha nagy kell, 120W, vagy a feletti, akkor necces.
Véleményem szubjektív...
-
stratova
veterán
válasz MiklosSaS #103800 üzenetére
Ilyen gondom nekem sajnos nincs, egyrészt a guriga benzines, másrészt a kis puttonyos pályatempón 4000-et forog. -_- Tényleg vicc, hogy a 95-ös 1.0-ás Swift is kb. ennyinél jár. [Az autó paramétereihez mérten katapultképes indulást, hosszabb áttételekre cserélném].
-
Jakuskacsa
senior tag
Hát ebből sem lett sem parázs vita sem cicaharc...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Jakuskacsa #103816 üzenetére
Hát nem...ha nincsenek Lovagok...akik harcolnak az igazukért.
@SzentSárkány: egyelõre elég az S80 meg az 508-as, de ha jön a harmadik...oda már kellesz valami nagyobb.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
Máskülönben én a Citroen C5 után ábrándultam ki a benzínesekbõl. 9 évesen, 72.000 km-ben volt amikor vettem. Zabált mint a disznó 1.8-as 16 szelepes lévén és mindig volt vele valami baj. 105.000-ben volt amikor befosott a kuplung...112.000 km-ben pedig a befecskendezõk szartak be. Azután el is adtam....
Ez a dízel VS benzin téma nagyon érdekes, a lémyeg az hogy kinek mivel volt pozitiv vagy negativ tapasztalatja.
-
törölt tag
válasz MiklosSaS #103822 üzenetére
a citroen nekem az, mint neked az Asrock
amugy meg ha objektíven állunk a dízel / benzin vitához, a téma majdnem ugyan az mint az intel/amd. . melyik fogyaszt többet ugyan azon teljesítmény mellett? vagy melyik fogyaszt kevesebbet és ad le több teljesítményt? hosszú távon használod? vagy csak egy héten egyszer boltba mész? ( játszol, vagy netezel)a többi az csak rizsa mint lenni szokott. lehet fényezni akármit, de a tények beszélnek.
[ Szerkesztve ]
-
Jakuskacsa
senior tag
Lefáradtam agyilag az elmúlt fél órában. Hogy lehet az, hogy valakinek milliárdos cége van, és nem érti pasztmeg az egyszerű fizikát. Adott egy 3.3 tonnás présgép. És adott egy 100 éves targonca ami 3,5 tonnás. DE!!!! a gép amit ha csak az egyszerű tényeket néznénk sajnos olyan rossz súlyeloszlású, hogy simán megborítja a targoncát. Túl hosszú, és túl sok súly jut a hátuljára. Fordítva meg nem lehet targoncázni, azaz úgy hogy elől legyen a súlypont. Mondom a főnöknek, hogy nem fogom tudni felrakni a kamionra, mert túl nehéz. Szerinte simán, hisz csak 3.3 tonna a gép... elmondom neki is hogy mi a helyzet. Válasz: Hát de akkor is a 3.5t targonca akkor is felemeli... ez hülye... mi lett a vége??? Hát béreltünk egy 7 tonnás gépet, ami felrakta és nem borult előre.... értetlen fejüket ezeknek. Nem értik, hogy az erőkar meghosszabbításával akár mennyit felemelek... és ezek milliárdos vállalkozók.
2 hónapja mondom nekik, hogy a trafic ami közös használatos szervizbe kellene vinni. Mindkét hátsó fék vas a vason fog, és így járnak vele 2 hónapja akinek csak kell. Azt találták ki, hogy majd jól telerakják (mármint a főnökék) hasított fával (kb 1.5t) aztán hazaviszik benne mert télére jó lesz a kandallóba. Ja.. szétnyírt fékekkel és hajószerű futóművel... ezek meg akarnak halni. Hozzáteszem holnapra kértem időpontot a szervízbe, de nem vihetem, mert kell holnapra is, mert pestre visznek benne valami olyan dolgot ami csak abba fér be... áááá... el akarok innen menni. Kell egy másik meló.A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
törölt tag
válasz Jakuskacsa #103824 üzenetére
Ez tök olyan mint mikor nekem nem fér fel a rakomány, vagy egyszerűen nem lehet ilyen teherkocsival szállítani mint amin éppen ülök és elkezdenek a telefonba magyarázni, hogy akkor szétszedni? esetleg, vagy oldalról, de mindenképpen oldjam meg. Van egy képem mikor 7.5t autóra feltettek egy vasat egy vastelepen, én meg kiváncsian rágurultam a mérlegre ( szerencsém hogy volt) mert furán állt a kocsi. erre 11.tonnát mutatott a mérleg (7.5 t autó). főnök: szétszedni nem tudjuk esetleg? meg ilyen faszságok..
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz #81556480 #103823 üzenetére
Pontosan. Én megteszek naponta vagy 140-180 km-t, az asszony vagy 60-at... plussz amikor elmegyünk ide-oda, 5-700 km...szóval nekünk a dízel jól jön hogy nem 7 % az átlag hanem 5 %.
Visszont ha a kocsit rövid távra használnám meg bevásárlásokra akkor mondom egy kis könnyü 1.2-1.4-es benzines volna a tökéletes.@SzentSárkány: nem is ladik.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz #81556480 #103825 üzenetére
A legnagyobb az volt, amikor Romániába adtunk fel 4 tonna árút. De csak két raklap hely volt a kocsin már. Hát rakjam már ugyan össze 2x2 tonnába a cuccot, mert úgy akkor felfér... Ja 1.5 tonnás targoncával (akkor még csak az volt) hogy rakjam föl a 2 tonnát... fúúúú szétb. az ideg ilyenkor. Laci, neked sem kell ezt bemutatni.
A főnökéknek ilyen a cégesük:
De még ehhez is hülyék. Automata váltó f1-es fülekkel hozzá, de sír alattuk, mert fogalmuk nincs mit csinálnak...A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
norbert1998
nagyúr
válasz Jakuskacsa #103816 üzenetére
Mert sas egyetért a tömeggel
Akkor benzin vs földgáz?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz #Morcosmedve #103827 üzenetére
Akkor volna a csúf ha Volvo helyett BMW volna...na azt a szégyent nem viselném el...
@GyorsfaCCú: az a kedvencem az XC90 után. Az az érdekes hogy használtan drágábban adják mint az XC90-et néha.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz MiklosSaS #103830 üzenetére
Hát ők sem olcón vették... Múlt év decemberben 18m pénz volt az ára szalonból. Ha egyszer lesz egy ilyened ugye nem ilyen színben veszed meg? Oldalról egy halottaskocsi, és az az érdekes benne hogy csak ez az egy szín áll neki gázul, szürkében, fehérben még a formája is másnak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
az új mafiába felfedezni vélek csomó FarCry, Assasins Creed, és WD játékmenetbeli elemet. Azaz elég ubis lett a játék. Félek tőle hogy beszopjuk mint a watch Dogs-t.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz #81556480 #103832 üzenetére
Tényleg már tegnap is akartam kérdezni, hogy mikor jön hivatalosan? Az 1-2 őt imádtam... a watch dogs - na az az a játékok közé tartozott amik kb másfél órát érdemeltek az életembe. Adtam neki esélyt, de a bonyolultsága és mert a grafikát is elkúvelták talán egy 2 -est tudok rá adni.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Jakuskacsa #103831 üzenetére
Ha egyszer elérem azt hogy boltból megvehetem akkor piros vagy metál szürke lesz. De odáig még sok van....
@Fincsibe: nem, én soha nem értek egyett a tömeggel, nem vagyok bírka.
@Lacika: csak egy faCCa kis Radeon kellene hozzá...olyan faCCául szaggatna hogy félig te is dadogva beszélnél
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Felpattintottam az új hűtőt. Némileg halkult a gép.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz bandi0000 #103846 üzenetére
nemvágom ez a falon futkoszás miért jó úgy hogy 3 hónap után pangás volt az egész multi only játék. a kettő még egy uccsó rókabőr lesz oszt besül az egész. de szemét vagyok mert ilyet írok na. nekem a doom is egy elég gagyi dolognak tűnik, csak a neve vitte el valamennyire a hátán a dolgot. Nekem ezek 20 évvel ezelőtti játékok csak új dizájnnal. Mit tud a doom játékmenetileg? Mi benne ma az élvezet azon kívül hogy ugyan az mint a régi, csak új grafikával? CoD-ból a cod kettőt szoktuk tolni régebben multiba, de azóta semmi. Mindenki a grafikára gyúr, fingatják a gépeket, csak játékmenetileg nem jön el az a next-gen. a titanfall 2-ről nem olvastam még semmit, de mivel lesz másabb mint az 1 ?
[ Szerkesztve ]
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz #81556480 #103847 üzenetére
Laci rátapintott a lényegre. Nekem ugyanez a bajom az új játékokkal, 5 nap alatt végigjátszom, és kész. Grafika csodás, de semmi újat nem mutatott. Vannak ezalól kivételek, mint pl. a mad max ami tetszett, a dying light, mindkét rész, egy két szimulátor. 100 ból talán 5 játék ha leköt... régen 10 ből 9 teszett, és játszottam, és nem 5 nap alatt, hanem 3-4 hétig. Na jó.. a tomb raider sem volt rossz...
[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
válasz MiklosSaS #103838 üzenetére
És én nem is állítottam
Iphone: hozzá nem értő, birka usernek, 5s-et tessék venni. Nagyon birka usernek való csak annál újabb. Semmi extrát nem nyújt.
Android: aki azért szeretne egy kis egyediséget és nem a birkasorra szeretne felállni. Vagyis, ennyi shamesung meg Sanyi mellett, a droid egy rövidebb birkasor.
Plusz van aki hozzá is nyúlnia, az egyértelműen droidot. -
#Morcosmedve
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest