Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-04-15 21:13:52

LOGOUT.hu

Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3446) Dr. Szilikát válasza erzol (#3436) üzenetére


Dr. Szilikát
őstag

Többszöri oda-vissza próbálkozás után én már nem használok sem rugót, sem golyóbist. Nem csak azért, mert néha enyhén letapadt és olyankor kilőtt a nyomás, fröcskölve a kávét is, de azt vettem észre, hogy a felső fémszűrő jobban letisztul, ha a visszacsapó szelepként is szereplő golyó nincs ott.

Golyó nélkül ugyanis azon a részen a maradék kávé visszaenged, ami jobban elősegíti a zacc leválását a felső szűrőről. Míg ellenkező esetben több maradványt tapasztaltam a szűrön, ami bár lehet, hogy nem olyan kritikus, de nem is valami szimpatikus.

A golyó szerepe egyrészt a habosítás, illetve a nyomást is növeli, de azt növelni tudom az őrlési finomsággal is, egészen olyan szintre, hogy már recseg-ropog az egész szerkezet, miközben megy bele a nyomás, illetve látszik a kifolyó kávén is, hogy már alig csordogál, erőlködik a pumpa is.

Nem így használom, de eszerint a pumpa nyomásával nincs probléma szerintem, van benne erőtartalék. Szét is szedtem annak idején a vízpumpát, kitisztítottam, zsíroztam. Előző gazdája csapvízzel használta, aminek persze volt is nyoma, én RO-vízzel.

Van egy másik gépem (csak alkatrész céljára), abban üveggolyó helyett a másik fajta megoldás van, de nekem ez sem vált be. Plusz habosítás hiánya viszont különösebben nem zavar, anélkül is képződik valamennyi, úgyhogy jelenleg feladtam ezt a golyós dolgot.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.