Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35801) Fandango válasza WebM (#35793) üzenetére


Fandango
veterán

Miért nem kérdezted meg ahol csinálták, hogy mivel lenne érdemes karbantartani a kerámiát ami felfrissíti?
Mert a kerámia egy tartós bevonat, de ápolni kell rendszeresen, hogy tényleg tartós legyen.

(#35802) jozsi252 válasza Formaster (#35800) üzenetére


jozsi252
veterán

Azon is gondolkoztam hogy sima IronX-et kellene keverni a habosítóba. Az nem tudom mennyire lenne jó, de félek tőle hogy túl híg lenne így sokat nem érne.

iPhone 13 Pro Max

(#35803) pjen válasza BigBlackDog (#35792) üzenetére


pjen
félisten

Glicerinnel nincs baj,de legalább 1:4 hez hígítani kell.

(#35804) Formaster válasza Newlachka (#35795) üzenetére


Formaster
Topikgazda

Semmi köze a kerámiának ahhoz, hogy látsz-e foltot. Ha valóban sómentes vízzel mosol, akkor nincs vízkő, ha nem akkor van, csak az ezüstön fog utoljára meglátszani.

(#35796) WebM Én továbbra sem javaslom az érintés mentes mosás utáni szárazolást, főleg ha egy valag pénzt elköltöttél a kerámia alatti polírra. A megoldás, hogy mindig hidegben mosol, lehetőleg olyan helyen, ahol valóban lágy is a víz és nincs benne semmilyen száradáskönnyítő adalék. Ekkor jó esélyed van, hogy majdnem teljesen cseppmentesen száradjon. Majd néhány ilyen köztes mosás után, mikor már ezzel a módszerrel nem tudod rendesen lemosni és a vízkő is felszaporodott, akkor jöhet egy rendes vödrös mosás szárazolással. Ha erre nincs lehetőség az cumi, akkor még ott a Rinseless száraz mosás, ami szintén jobban karcol, mint egy 2 vödrös rendes mosás.

(#35805) Formaster válasza Play Dead (#35798) üzenetére


Formaster
Topikgazda

Ehhez nem tudok sokat szólni, nem ismerem ezt a rendszert, sőt nem is hallottam még a Loctite polír anyagokról. A Fusso viszont nem fog megtapadni csak a puszta lakkon, semmilyen polimert nem tűr meg maga alatt, lett már tesztelve. Szóval a megoldás, hogy most megcsinálják így, aztán ha érzed, hogy kopik a polimer berendeled a fussot.

(#35802) jozsi252 nekem itt figyel az IronX Snow Foam a polcon, nevetséges. Direkt befújtam vele a felnit, semmilyen elszíneződés nem volt, a higítási arány még erősebb is volt az előírtnál. Ha a felnit meg sem mozdítja, akkor a szálló rozsdát sem fogja. A megoldás egy jó permetező. Dekontamináláshoz nekem van egy pumpás mini permetezőm, ami viszonylag kevés anyagot juttat ki, de azt a megfelelő sugárban, nem hord félre, hanem egyenletesen vékonyan fúj.

(#35806) veen


veen
csendes tag

Hali
Egy kis segítségre volna szükségem koch chemie fleckenwasser vettem hogy le szedje a régi waxot és zsírtalanítsa a felöletett,remélem hogy jó lesz rá?Azt szeretném kérdezni hogy mosás és szárazolás után egy mikrószálas kendőre teszek rá egy kevés anyagot majd azzal át törlöm a felületet , akkor hibázok vagy jól járok el? kell e hígítani és ha igen akkor milyen arányban stb,Fussot akarok fel vinni.

[ Szerkesztve ]

(#35807) Magnum_ válasza Formaster (#35805) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Pont ilyenem van de nem tudok rendesen habositani ezuel.
Mi a trukk?

I humbly and respectfully decline™

(#35808) jozsi252 válasza Magnum_ (#35807) üzenetére


jozsi252
veterán

Az hogy ez nem habosításra van, arra van külön szerkezet. Pl http://www.exolon-trade.hu/hu/p_habosito_marol.html

(#35805) Formaster

Akkor hanyagolom aztán maradok a gyári fejnél ami járt az IronX-hez, annyira nem pocsékolja a folyadékot. Jó lett volna olyan szer amit habosítóba lehet rakni, és valamennyire oldja a szállórozsdát meg egyéb fém részecskéket. Ez a IronX Snow Soap pont erre lett volna a legjobb.

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max

(#35809) ReFleXx válasza BigBlackDog (#35788) üzenetére


ReFleXx
addikt

nuh, végül egy kisebb barkácsbolt polcáról sikerült IPA-t venni valami 1700Ftért.
megjött az ebays fusso is, elég gyorsan ideért az is , valami 2 hét volt, holnap ha mindenklappol akkor jöhet a bevonatolás

2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"

(#35810) focvis válasza WebM (#35793) üzenetére


focvis
veterán

Mostanában a budaörsi Tesconál szoktam lecsapatni, kizárólag a lágyvizes öblítő programmal; utána nagy gáz az M1/M7 bevezetőn (140-150); a VÉDA kapuig a víz nagyját letolja a menetszél, mire hazaérek (10 km) tök száraz minden.

(#35811) kelly7 válasza jozsi252 (#35777) üzenetére


kelly7
aktív tag

Milyen az illata? Mennyi ideig marad intenzív illat a befújás után?

(#35812) WebM válasza Fandango (#35801) üzenetére


WebM
csendes tag

Kérdeztem, de a srác aki csinálta, azt mondta, hogy nem kell semmi, csak mossam kíméletesen, és mindenből használjak PH semlegeset. Elvileg még küldenek majd egy tanúsítványt a munkáról, amin még lesznek tanácsok, csak még nem kaptam meg. Meglátjuk, bár a Nanolexnél én konkrétan nem látok ilyen jellegű terméket, csak ezt a Final Finisht.

(#35813) Fandango válasza WebM (#35812) üzenetére


Fandango
veterán

Én nem értek hozzá, csak amit neten láttam, olvastam, de azok szerint érdemes frissíteni időnként valami szilícium dioxid alapú gyors wax-al, bevonattal. (pl. Carpro Reload).

De van itt nálam sokkal tapasztaltabb fórumtárs, hátha mond valami okosat.

[ Szerkesztve ]

(#35814) WebM válasza Formaster (#35804) üzenetére


WebM
csendes tag

Köszi! A közeli mosóban "tiszta víz" és "ioncserélt víz száradáskönnyítő adalékkal" a két alternatíva, de nekem úgy tűnt, hogy akármelyikkel csinálom, a hátsó lökös tetején megálló cseppek után maradnak nyomok. Néha meg tudom oldani a rendes mosást, de erre csak ritkán van lehetőségem. Az a baj, hogy most annyira pöpec a fényezés, hogy a tényleg minimális cseppnyomok is virítanak rajta, én pedig szeretném a gyors mosások után is a makulátlan felületet látni. :) Közben találtam még olyat, hogy AutoGlym Rapid Detailer, azt írják, hogy akár gyurmázáshoz is jó a felület síkosításához, gondolom, hogy ez is segítene elkerülni a karcokat.

(#35815) WebM válasza focvis (#35810) üzenetére


WebM
csendes tag

Eddig én is a gyorshajtós módszert toltam, de falcokban, kocsi hátulján, itt-ott kisebb ficakokban nekem marad víz. Hátsó lökös teteje a legdurvább, az mindig foltos marad, de azt még szárazolással sem egyszerű megoldani, mert ha lecsukom a csomagtartót, akkor abból mindig érkezik még pár extra csepp, amiket nem lehet kitörölni a résekből.

(#35816) Mappa válasza WebM (#35815) üzenetére


Mappa
addikt

tolatva padló :DDD

nem kötelező megadni

(#35817) FeRRaR1 válasza jozsi252 (#35797) üzenetére


FeRRaR1
őstag

Holnap teszek fel képeket meg leírást, egyenlőre az IronX Snow Soap csalódás. És még finom és nőies voltam. Annyira büdös hogy az valami eszméletlen, de mondom sebajj, majd jól habzik. Habosítóba be 25 pumpálás, meleg víz rá, K7 max nyomás. Hogy is fogalmazzak, úgy képzeld el mikor fogat mosol, és nem az első még habos, ha nem a második már inkább vizes mint habos öblítéssel tele köpködnéd a kocsit. (remélem sokan vagytok vizuális típusok :DDD ) Harmat gyenge habosításra, közelében nincs egy Citrus prewashnak, vagy jar-nak, szerintem még a WU2 is verné...

Semmi színező hatás, ezt egyszerűen nem értem hogy lehet még piacon... Majd elnyomkodom a felni spriccelősbe a billbery mellé, meg a valetpro citrus előmosó is kap pár pumpát hogy elkopjon, de nem is emlékszem mikor csalódtam utoljára ekkorát. Talán mikor megint a viktor nyert kétharmaddal, ahhoz mérhető...

Egyébként trixet már kevertem habosítóba citrus mellé, de hatékonyabb ha simán ráfújod a kényes részekre + alsó harmadra. Túl sokat hígult gondolom és kb hatástalan volt.

[ Szerkesztve ]

(#35818) weres78 válasza BigBlackDog (#35792) üzenetére


weres78
senior tag

Nem tiltott, csak én nem ajánlom. Új autókon látom, hogy pár év alatt szépen hámlik a gumi amit azzal kezelnek (töményen, nem vizezve ahogy itt ajánlották).
Mikor át van kenve szép és hidrofób meg ápolt stb, de tönkre teszi a gumit, legalábbis bizonyos típusú autókon biztosan.
Bármelyik neves, magára adó gyártó gumiápolója jó. Carpro, Koch Chemie, 1Z, Shiny Garage, Sonax, ezek vannak itthon, ezek szerintem jók.
Volt Turtle meg valami ipari kiszerelésű glicerines cucc, azokat kidobtam (mert van egy csomó más ami jobb, gumik oldalára el lehetett volna pukkasztani, annyira nem voltak rosszak).

(#35819) julius75 válasza Formaster (#35804) üzenetére


julius75
aktív tag

"Ha valóban sómentes vízzel mosol, akkor nincs vízkő, ha nem akkor van"....ez biztos?

(#35820) jozsi252 válasza FeRRaR1 (#35817) üzenetére


jozsi252
veterán

Akkor mehet a levesbe.. Pedig az IronX egyik legjobb termék amit idáig próbáltam, nem tudom hogy adhatták a nevet egy ilyen szerhez ami igazából nem jó arra a célra amire kitalálták. Igen valahogy gondoltam hogy felhígítva már közel sem hozza azt amit elvárna az ember tőle. Mondjuk ezek a szerek alapból elég büdösek, főleg a TarX meg TriX, gondolom túl jót nem tenne ezt belélegezni egy kiadós habosítás után. :D Nyilván védőfelszerelés kell hozzá meg minden, de simán kifújva a saját flakonjából kültéren azért elviselhető maszk nélkül.

(#35811) kelly7

A linkemen ott van a leírásba hogy milyen illata van elvileg.Őszintén szólva nehéz meghatározni az illatot amit hagy maga után, egyszerűen jó és kész. 1-2 hetente fújok a szőnyegekre meg csomagtartóba pár fújást.

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max

(#35821) Formaster válasza julius75 (#35819) üzenetére


Formaster
Topikgazda

Nem, inkább úgy fogalmaznék, hogy ha 0-ás vízzel mosol. Ne legyen benne só, homok, adalék, hanem tiszta H2O. Ez lenne a sok helyen reklámozott ozmózisos víz, ami nagy kamu, mert ezek a legjobb esetben is csak ioncserélt vizek. Ez nem is lenne baj, de a filterek karbantartásának a hiánya miatt, a sótartalom emelkedik és ha ezt még száradáskönnyítővel tetézik, akkor biztos, hogy foltos marad. Tipikus erle mosó effektus.

(#35822) Formaster válasza jozsi252 (#35820) üzenetére


Formaster
Topikgazda

Fokozottan káros mind a gáza, mint a bőrrel érintkezve. Nem kell annyira elájulni a Carpro cuccoktól, a fele humbuk, a másik fele meg súrolja a profi szintet, csillagászati áron. Láttam már az IronX-től jobb termékeket, pl a Shiny Garage felnitisztítója kifejezetten szimpatikusabb árban is. A 4 literes IronX valami 80 euró, az 5 literes Shiny Garage meg 50. Valamivel kocsonyásabb az állaga és szerintem az IronX-től erősebb formula, nyilván itt már csak nüanszokról beszélünk, viszont kevésbé is szárad, tehát tovább fejti ki a hatását.

(#35823) WebM válasza Formaster (#35821) üzenetére


WebM
csendes tag

Elméletben ez teljesen érthető, de a gyakorlatban még soha sem tapasztaltam. :( Pár hete közvetlenül nagymosás után jött egy enyhe eső. Nem foglalkoztam vele, mondván tiszta felületre került lágyvíz, de utána fényben nézve látszottak az apró pöttyök mindenhol. Lehet, hogy nálam nem stimmel valami, meg nyilván az autó színe is kényes, de nekem a full makulátlan csillogás csak szárazolással van meg tökéletesen.

(#35824) Hellas


Hellas
senior tag

[link]

Ilyesmit próbált már valaki? Milyen lehet? Kisebb padkázásokra kéne.

(#35825) Formaster válasza WebM (#35823) üzenetére


Formaster
Topikgazda

Ez nem csak elmélet, sajnos az otthoni esők elég koszosak. Ez most viccesen hangozhat, de rengeteg koszt, port visz magával, biztos tapasztaltad már a homokos eső jelenséget, amikor egy eső után, mintha a homokozóból jött volna az autó. Ezen kívül a lakkon is lehet némi por, ami a cseppek helyén jobban meglátszik.

Én magasabb égtájon lakok, itt sokszor eljátszom ha poros az autó és nagy zuhi van kiállok 1 orára, majd vissza és másnap tiszta az autó. De itt sem jön be mindig, ha nagy a szálló por koncentráció, akkor maradnak foltok, ehhez egy igazán esős időszak kell. A mosókkal az a helyzet hogy sosem 0-ás a víz, de ha 99%-ban jó azzal megelégszem, úgysem lesz mindig makulátlan az autó. Viszont a folyamatos szárazolással meg karcolsz. Ezért kell egy összhangot találni. 2-3 hetente komolyabb mosás, addig kihúzni egy majdnem tökéletes állapottal. Vagy legyen mindig tökéletes, aztán lehet évente polírozni, mert akkor meg a karc fogja szúrni a szemed.

(#35826) FeRRaR1 válasza jozsi252 (#35820) üzenetére


FeRRaR1
őstag

IronX és TRIX-et már újra vettem nem egyszer. Ezt soha nem fogom. Felfoghatatlan hogy önmagában mire jó ez így...

Szerintem szagban veri a többit ha másban nem is. Inkább büdösségében mint sem erősségében.

(#35827) WebM válasza Formaster (#35825) üzenetére


WebM
csendes tag

Jah, nyilván valahol el kell engedni ezt a dolgot, elvégre közlekedési eszköz, nem műtárgy. Valamikor felmerült itt a lombfúvó téma, csak azt meg egy mosónál nincs hová bedugni, benzinest tartani meg talán egy kicsit overkill lenne. First World problem. :)

(#35828) h1mpi


h1mpi
nagyúr

Nem nagyon olvasok itt a GARDX kezelésről, pedig nagyon jól működik. Elég sok autóra felteszi a cég, amit eladok (új autók) és szenzációs lesz tőle a felület. Nem kell vigyázni rá mosás szempontjából. Valakinek van itt aki évek óta használja?

[ Szerkesztve ]

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 12 999 Ft

(#35829) lacos001 válasza Formaster (#35825) üzenetére


lacos001
senior tag

"Koszos eső...."
Ez igy igaz...Feleségem nem olyan régen volt a gyerekkel Magyarországon 1 egész hetet. Balatontól 6kmre a mamánál.
Már a 3.napon, mint a hányás úgy nézett ki az autó. 4. nap kis eső, na attól még trehányabb kinézete lett. Mielőtt elmentek volt fullos mosás, ami nekem kb 2 óra hossza "tiszta" autónál mire végzek.
Majdnem dupla idő volt mikor a kiruccanásuk után nekiálltam takaritani....Undoritó volt....Pedig nem rallizott sehol. Állt az udvarba n és 1szer elmentek Keszthelyre. Bpre nem is ment...

Akkor tűnt fel, hogy nagyon koszos a levegő és sok minden más is ott, mikor kb 2 éve repülővel mentek (én nem megyek soha, 5-6 éve jöttünk el azota nem voltam ott...) és a fehér cipője, fehér órája, minden fehér cuccuk beszürkült. Na ez akkor esett le...Éppen ezért most semmi világos dolgot nem vittek.
Sógoromék autója is brutál koszos állandóan. Ez az ő trehányságuk, esetleg nekik igy megfelel...de nagyon nem olyan, mint a miénk valaha is volt. Viszont nem is érdekli nagyon, nem áll neki minden hétvégén, mint mi.
Na mind1....elkalandoztam. :)

(#35830) jozsi252 válasza Formaster (#35822) üzenetére


jozsi252
veterán

Persze nyilván mindegyik gyártónak van jobb meg rosszabb terméke, de én amiket próbáltam Chemical Guys-tól meg CarPro-tól, alapjába véve teljesen meg vagyok vele elégedve. CG-re is mondják hogy azért felkapott főleg az USA-ban mert nagy marketingje van neki. Speciel a samponjuk (citrus wash & gloss)szerintem brutál jó, ahogy az illatosító is, valamint a fúróba fogható körkeféjük. Szövet szőnyeget nagyon szépen meg lehet vele tisztítani.
Ha esetleg valamiről váltani kellene, az tuti hogy az Auto Finesse-ből választanám ki a következőt ami lenne helyette. A beltér ápolójuk engem maximálisan meggyőzött minden szinten. Egy rossz szavam nem lehet rá.
Nem tudom Auto Finesse-ből próbáltál-e valamit, de a spricnifej ami van gyárilag a beltér ápolón eddigi legjobb amivel valaha találkoztam! Olyan szinten porlaszt hogy el se hittem, egy fölösleges csepp nincsen sehol sem.

iPhone 13 Pro Max

(#35831) d4d válasza Formaster (#35822) üzenetére


d4d
tag

Ja ez a száradás jó kérdés. Mármint hogy ezeket a szereket általában nem szabad hagyni megszáradni a felületen. Kérdezem, ezt hogy oldjátok meg pl ha a karosszériát fújod be egy IronX-el vagy hasonlóval? Még ha hideg a felület és szél se fúj ami szárítana, akkor se tudom elképzelni, hogy akárcsak 5 perc után is ne lenne olyan rész ami ne lenne szinte teljesen száraz, hacsak nem folyamatosan áztatod a vegyszerrel. Főleg egy nagyobb autónál érzem ezt problémának. Vagy elemenként kéne csinálni? Ha jól emlékszem még felninél is állandóan rá kellett fújkálni néhány perc után hogy ne száradjon oda.

Ferrari A Meguiar's APC-t mire vetted, milyen keverési arányokkal használod? én is ezt használom. Ezzel kapcsolatban pont száradás téma, mivel lehet eltüntetni az apc-k száradási nyomait pl üveg/plexi átlátszó műanyag felületről? olyan mint valami vízkőfolt, de az életbe nem lehet még levakarni sem.

elemlampa.blog.hu

(#35832) lela válasza Formaster (#35821) üzenetére


lela
aktív tag

Erről jut eszembe, milyen víztisztítót lenne érdemes beszerelni, amit a sterimó elé tudnék tenni és hatékony lenne? Ilyen gépem van. Az igazi az lenne ha az egész lakásra tenni valamit, ezzel kímélve a csapokat, fürdőszobát, mosógépet a vízkőtől.

(#35833) FeRRaR1 válasza d4d (#35831) üzenetére


FeRRaR1
őstag

Amennyiben elfogy az interior shampoo meg pár egyéb általános cucc nem veszem újra egyiket sem csak ezt fogom használni, de nem ablakra, arra nem való szerintem.

Ablakra van keverve 50-50% deszt víz + IPA. Tökéletesen folt és csíkmentesen tisztít, és foltmentesen szárad. Egyszer az összehajtott kendő egyik oldalát jobban befőjva megcsinálod az ablak éleit és felhúzod, átmész az egészen. Majd amennyiben a kendő engedi áthajtogatod, ha nem új tisztával csak pár fújással tökéletesre törlöd. Mióta így csinálom hibátlanok az üvegjeim. LED lámpával sem tudsz bele kötni. Kintről az egész előtt esetleg kellhet egy 0000 acélgyapjús tisztítás először ha nem megfelelő az állapot.

APC, IPA, Deszt víz. Ezzel a hárommal legalább 5 dolgot tervezek kiváltani a jövőben, de lehet hogy többet. Rohadt sok flakonom van különböző célokra...

(#35834) julius75 válasza Formaster (#35821) üzenetére


julius75
aktív tag

Csak azért mert téged idéztelek, és amit írtál az kicsit furcsa volt. De így már értem mire gondoltál. Annyit azért hozzátennék, hogy az ozmózisos víz piszok drága, nem is gondolom, hogy alternatívája lehet egy lágyított víznek, természetesen költség oldalról. Abban pedig mindig találni fogsz sót, minél keményebb vízzel van dolgunk annál többet. Ez ilyen.

(#35835) julius75 válasza lela (#35832) üzenetére


julius75
aktív tag

Én Ecowater ESM15 használok otthon. Élelmiszer ipari gyantával töltött, elnyűhetetlen szerkezet. Ők találták fel a vízlágyítás ilyen formáját, állítólag ebben a legjobbak.
BWT is ugyan ez, de azért mégis más.... Előtte olyan volt, de mikor lehetőség adódott cseréltem.

(#35836) lela válasza julius75 (#35835) üzenetére


lela
aktív tag

Hol lehet ezt Magyarországon kapni, és mennyibe kerül?

(#35790) FeRRaR1:
A Zaino gloss enhancer helyett ha már Fussot használsz ez nem jobb rá? Megadta magát a kefe, hogy kellett venni egy másikat?

(#35837) julius75 válasza lela (#35836) üzenetére


julius75
aktív tag

http://silveraqua.hu/termekeink/ecowater-termekek/
3 éve ők 340-ért akarták adni. Megvettem egy lengyel cégtől, szállítással együtt 250-ért.

(#35838) focvis válasza julius75 (#35837) üzenetére


focvis
veterán

A regeneráláshoz milyen só kell bele, konyha só vagy valami speciális? Ha az utóbbi, az kb. mekkora költség alkalmanként?

(Havi 6 m3 vizet használunk, elég kemény itthon a víz, gondolkodom egy központi vízkezelő beszerzésén. Kávégéphez, főzni, inni BWT szűrőkancsót használunk, havonta cserélni kell a szűrőjét - az ásványvíz olcsóbb lenne, de vigyázunk a környezetre, nem kell annyi műanyagszemét.)

(#35839) pjen válasza focvis (#35838) üzenetére


pjen
félisten

Ivó víznek jó a kemény,sőt az az igazi.Főzni se lágyítanám.Mosó,mosogató géphez való a lágyítás,hiszen az ásványvíz is kemény.szerintem.

(#35840) Formaster válasza julius75 (#35835) üzenetére


Formaster
Topikgazda

Viszont akkor én is visszakérdeznék, hogy érted azt, hogy mégis más? :B

(#35841) Formaster válasza pjen (#35839) üzenetére


Formaster
Topikgazda

+1 Mi voltunk az első magyarországi importőrei ezeknek a termékeknek, több mint 20 éven keresztül. Első kézből és minden tapasztalatból mondhatom, hogy mindenek előtt főzésre és háztartási gépekhez ajánlom, de mint az ivóvíz kiváltását csak időszerűleg, vagy abban az esetben, ha valaki hajlamos a vesekőre. A főzés esetében a zöldségek és a húsok hamarabb elkészülnek, zamatosabbak maradnak, a kávé/tea fenomenális lesz tőle. Ami a vesekövet illeti volt olyan vásárlónk, akinek az operálhatatlan köve eltűnt fél év után. Namost ebben csak annyi a reprezentatív értékű info, hogy a lágyvíz képes kimosni a sókat. Szóval a szervezetnek hosszú távon nem tesz jót, de mégis az ANTSZ határértékein belül mozog a dolog, de azon értékek legalját épphogy megüti. Tudom, mert anno emiatt csak többszörre sikerült engedélyt kapni. Az ozmózis rendszerek pedig magyarországon csak utánsózóval kerülhetnek forgalomba, pont ez miatt. De érdekes, hogy a hanyatló nyugat ezt le sem tolja. Esti mese off ;]

(#35842) pjen válasza Formaster (#35841) üzenetére


pjen
félisten

Mikor kint vagyok a hanyatló nyugaton,ahol nem ajálják inni a csapvizet,és nem ásvány vizet,hanem sima palackos vizet veszek,úgy érzem valami hiányzik.

[ Szerkesztve ]

(#35843) julius75 válasza focvis (#35838) üzenetére


julius75
aktív tag

Nálunk is 6m3 / hónap. Sótabletta kell hozzá, lehetőség szerint nem a román....osztrák vagy német. 2-5 ezer egy zsák(25kg). Hogy meddig elég, az a tápvíz keménységétől és a lágyított víz keménységétől függ adott használati mennyiség mellett. ÁNTSZ ajánlás szerint 4-5 német keménységi fok az ajánlott..... Erről azért lehetne vitatkozni. Nálam általában fél év egy zsák. A nagyobb költség inkább a visszamosáshoz elhasznált víz. 2-400 liter alkalom. Bővebben nem biztos hogy itt kéne, regényt lehetne róla írni.

(#35844) julius75 válasza Formaster (#35840) üzenetére


julius75
aktív tag

Mi más, az ozmózisos víz?

(#35845) julius75 válasza pjen (#35839) üzenetére


julius75
aktív tag

Inni igyon mindenki ásvány vizet. Minden másra tessék lágyított vizet használni, fürdeni, mosni, főzni. Kell egy vízvételi hely a lágyító elé, a többi mehet a lágyító utánról.

(#35846) pjen válasza julius75 (#35845) üzenetére


pjen
félisten

A Magyar ivóvíz pár alföldi részt kivéve egészen kiváló,szinte ásványvíz minőségű és IZŰ.Nekem a főzésreis a legjobb.Mosásra,mosogatásra,a mosószerben lévő vízlágyító,esetleg némi trisó bőven elég.

[ Szerkesztve ]

(#35847) Formaster válasza julius75 (#35844) üzenetére


Formaster
Topikgazda

Miben más az ecowater a bwt-től.

(#35848) d4d válasza FeRRaR1 (#35833) üzenetére


d4d
tag

Nem tudom mennyire való erre, de én ezzel tisztítom itthon a fürdőszoba tükröt is és olyan lesz tőle, hogy megszólal. Eddig minden ablaktisztítóval elbuktam, pl a notebook kijelzőjét se tudtam 100%-osan megtisztítani sehogysem. APC-vel gyönyörű lett, eltűnt az a homály ami mindig minden tisztítás után ottmaradt (elemlámpával megvilágítva igazán ocsmány látvány volt). Az más kérdés, hogy ezekkel nem árt vigyázni, valószínű én is kipróbálom majd az általad leírt módszert. Oda kell figyelni hogy ne száradjon meg illetve ne meleg felületen szórakozzunk vele, de ez nem csak üvegre vonatkozik hanem minden más felületre is.
Amúgy is vigyázni kell mert hajlamos azt hinni az ember hogy micsoda profi autókozmetikus lett belőle csak mert olyan szerekhez jutunk hozzá amivel profik is dolgozhatnak, de ettől még nem lesz senki "szakember". Nem mindig annyira egyszerű ez a téma, ez a véleményem.

elemlampa.blog.hu

(#35849) focvis válasza julius75 (#35845) üzenetére


focvis
veterán

+ Többiek: köszönöm az infókat!

Fontos még, hogy a feleségem lágy vízzel tudjon hajat mosni. :D Szóval a vízóra után kössem be, az a WC-ben található, így max. ott nem lenne lágyított.
Ezek szerint nem nagy tétel a fenntartási költsége. Töprengek majd rajta, pár éven belül esedékes a lakásfelújítás.

+ infó a hajónaplónak: ma szivacsos autómosást tartottam, idén 3. alkalommal :DDD így nem kopik a Collinite (április 20., augusztus 10., szeptember 8.).

[ Szerkesztve ]

(#35850) i-sti


i-sti
senior tag

Nigrin kesztyűt használtok akcióban?

Más: kb 8 éve van Ecowater gépünk. Kaufland, Auchan veszünk sót bele. Honnan lehet illetve milyen jobb sót kell venni mint a #szarromán?

[ Szerkesztve ]

Novum Forum Siculorum

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.