Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
sigidi
tag
Sziasztok,
slag hiányában kénytelen vagyok az autómosást megoldani valami permetezővel. Ezt néztem, 12L-es, kicsit drágállom, van ennél olcsóbban jó minőségű? Kell egyáltalán 12L? (2 vödrös mosás mellé tervezem hogy ilyennel öblítek.)
Köszi,
-
jozsi252
veterán
válasz
lacos001 #35940 üzenetére
Itthon hirtelen nem találtam ilyet, de polirtech-nél találtam Shiny Garage mikroszálas mosót. https://polirtech.hu/Shiny-Garage-Enzyme-Microfiber-Wash-mikroszalas-ke
Amikor csak a mikroszálast mosod akkor gondolom csak a GYEON-ból raksz és semmi másból? Illetve a mikroszálasra rakod rá, vagy a mosószertartóba?(#35938) Kereplő
Egy kis ecettel is próbálkoztam még régebben, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet. Az nem 800gsm-es volt hanem 400 környéki. De az már mindegy szerintem. Direkt a lakásban szárítom hogy közvetlen napfény ne is érje, szóval még erre se tudom fogni hogy ezért keményedett ki. Kipróbálok szerintem egy erre való szert aztán meglátjuk mi lesz a végeredmény.
-
Kereplő
csendes újonc
válasz
jozsi252 #35935 üzenetére
Szerintem ez ilyen - a szárítógép szép "fluffy"-ra szárítja a hosszú szálú mikroszálakat, míg a kötélen lógva csak összetapadnak.
(Ha öblítőszert nem is, 5%-os ecetet ajánlanék használni, hogy az egyébiránt lúgos mosószermaradványokat kioldja egy kis gyenge sav)Szerintem nem éri meg az árát a "mikroszálas-mosószer". Disclaimer: én még sosem próbáltam, mert így is finom puha minden
-
-
jozsi252
veterán
Próbáltam gépben kimosni 800gsm-es mikroszálast, de valami rejtélyes okból kifolyólag kicsit kikeményedtek a szálak. Nem szárítógépbe lett szárítva hanem lakáson belül, illetve gél állagú volt a mosószer, öblítőszer nélkül természetesen.
Láttam hogy egyes cégeknek van saját mikroszálas mosószerük. Érdemes lenne szerintetek egy ilyet kipróbálni egy vödör meleg vízben? Hátha ez kíméletesebb lenne a szálakhoz? -
Ck.
addikt
Üdv Urak,
Asszonykával közös ésszel és erővel lemostuk kézi mosóban az autót, a teljes motorháztetőt, hűtőrácsot, a lámpákat, az autó tetejét és a fél oldalát már lecsapattuk a samponos lándzsával, amikor észrevettük, hogy véletlen a kerék mosó program lett elindítva.
Tönkre tehette a fényezést? Kb másfél-2 perc “alapos munka” után esett le, hogy mit is indítottunk el valójában, majd gyorsan végül programot váltottunk és lemostuk a megfelelő samponos programmal, majd öblítés, viasz és a szokásos dolgok, de azóta is kisebb infarktus kerülget, ha eszembe jut a dolog.
Mennyire agresszív anyag ez a kerék mosó program? -
neil_mullen
aktív tag
-
h1mpi
félisten
válasz
stickermajom #35930 üzenetére
Itt is tudom ajánlani a telephelyünkön a srácokat csak ez 3. kerület.
Nekem szépen kiszedték anno a Mazdából a horpit meg ahogy elnézem egész nap dolgoznak.... van bőven melójuk. -
Johnny_vT
senior tag
válasz
neil_mullen #35928 üzenetére
Igen, az egyik "üvegcse" a festék + a fején a polírlapka, a másik pedig a lakk.
-
Johnny_vT
senior tag
Megjött végre a javítófesték az S60-am horzsolásaihoz! Mondjuk nyaralás előtt kapkodva rendeltem, így 426-os Silver Metallic helyett 477-es Electric Silver Metallic-ot sikerült berendelnem... Ugyanitt 477-es színkódú javítófesték+lakk kombó eladó!
(Nem innen, de ilyen)
Szóval kérdésem (ami így nem olyan sürgető): kell-e csiszolni felvitel előtt a felületet, vagy elég letisztítani és zsírtalanítani? A használati útmutató nem írja, csak hogy a javított részt a mellékelt polírfejjel szintbe kell hozni.
-
tibbike01
őstag
Mit használjak gyurmanedvesítőnek? Házilag szeretném kikeverni. Mosogatószer, ablaktisztító és víz keveréke megfelelő lesz?
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Magnum_ #35915 üzenetére
Igen, ikeába gyakran járok munkából kifolyólag, ott is 22kw-s a gyors töltő, de a slusz poén hogy fizetnek érte hogy használd. Konkrétan 6 fontot a kasszánál. Szóval kb 1-2 fontból tele rakom mindig, kasszánál levonnak 6 fontot az ügyfél meg a teljes árat fizeti. Így elmegyek oda, több pénzel és magasabb töltöttséggel jövök vissza mint elindultam
-
válasz
stickermajom #35909 üzenetére
Csak Zalaegerszegen tudok ajánlani; apámét mondjuk kb. csak 90%-osra sikerült megcsinálni (nagy horpadás a sárvédőn, utólag derült ki, hogy a műanyag sárvédő-szélesítés alatt csúnyábban gyűrődött - ezt inkább kasztnishoz kellett volna vinni (50 e Ft)); az enyémen a tetején volt egy dió / letörött ág nyoma - ez pöpec lett (8 ezer Ft).
Kb. 5 ezer Ft az alapár horpadásonként, mivel én rigolyás vagyok és 100%-os eredményt kértem, ezért 8 ezret fizettem, 40 percet dolgozott rajta a srác (elismert szaki, rendszeresen javít szerte Európában). Ergo nem érdemes a casco-val szórakozni (szvsz).
-
válasz
stickermajom #35907 üzenetére
Horpadásjavító kihúzza - nem gond az alumínium.
(Tegnap találtam én is egyet hasonló helyen - valamelyik szomszéd "ördögfióka" matchboxára tippelek.) -
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Valamilyen égi áldás megtalálta az autót.
Ujjbegynyi horpadás a motorháztetőn, körülötte karcok.
Persze alu, szóval gondolom húzni nem tudják, illetve a karcokat a polír nem hozza ki valószínűleg. Kb. milyen összeggel számoljak a javítására? Ha feltöltik és ködölik nem fog elütni?
-
FeRRaR1
őstag
Körbejártam az elmúlt egy hónapban eléggé a témát, melyik milyen akksi, melyik hogyan tölt / hűt, kipróbáltam többet... A végén a Zoe, Leaf 2, I3 maradt. Először az I3 esett ki mert túl kicsi, illetve vagy hatótáv növelős kell belőle, amit nem akartam vagy kicsi a hatótáv. Ezek mellé megkapod a hártya vékony gumit amiről millió egy panasz van hogy mennyire könnyen lesz defektes. Mivel főként szűk london és asszony is vezeti ez is sokat nyomott a latba, illetve amelyik kellett volna az használtan lett volna Leaf 2 új árban. (állami és egyéb kedvezményeket levonva)
Leaf 2 azért esett ki mert mikor kipróbáltam, összeraktam milyet szeretnék mondták hogy 6 hónap a váró lista, nekem meg tegnapra kellett volna, régóta érezzük kéne valami kicsi ami olcsón megy a ház elé, bármikor bárki beülhet és mehet azonnal akárhova. Utólag azt mondom szerencsére, mert sokat kellett volna várni, drágább lett volna, és túl nagy arra amire nekünk kell.
Jött a Zoe, nem vettem komolyan sokáig, aztán láttam egy ilyen kéket mint az enyém, akkor elkezdett foglalkoztatni, össze is raktam számomra a tökéleteset, kaptam rá egy egész jó árajánlatot, konkrétan féláron a listaárhoz képest. Mondom oké mikorra van itt, mondták hogy akkora a kereslet és a csúszás, hogy február végére talán, 2019...
Ekkor el kezdtem nyálazni a szalon készleteket, használt autó oldalakat. Sokat felhívtam köztük az Angol Renault központot is (magyar volt a srác akivel vagy 1 órát beszéltem a variációkról). Ekkorra már pontosan tudtam melyik típus, betű, felszereltség mit takar látatlanba.
Az egész országban van 250 eladó használt Zoe, és 5 az az 5db volt nagy hatótávos 40-es. Ebből nem találtam jót, néha elment egy, majd felkerült. Aztán egyik nap feltették ezt a kék gyöngyöt. Benne van az ülésfűtés, kék betét, nagyobb felni, sötétített ablak (bár annyira enyhe volt hogy kapott azóta fóliát) hajtotta a tükröt és nem volt benne az undorító bose műanyag förmedvény a csomagtartóba (nem tudom mit képzelt a Renault nissan... Hogy ezt nem tudták ép ésszel megoldani). Meg a többi alap dolog mint érintős tom tom, kulcs nélküli, BT hívás és zene, stb...
Aznap hívtam hogy másnap megyek megnézni. Kérdezte hagyok e foglalót, mondom minek másnap megyek... Letettük, majd visszahívtam hogy hagyok 100 fontot, nem bukhatok nagyot ha tényleg jó úgy is megveszem. Mikor oda értem másnap mutatta, hogy még aznap 6-an hívták hogy megvennék. Amennyiben nem hagyok foglalót, eladták volna az nap, de hagytam (ez előszerződésnek számít) így törvény kötelezte őket hogy tartsák nekem.
Kipróbáltuk, oda vissza átnéztünk, kis felni karcokért alkudtam és elhoztuk. Nagyon dinamikus városba és sokáig bírja az akksi. Ez már valós alternatíva, nem játék autó.
Szóval ezért lett R90 ZE40 nem R110 mert mondták hogy február, de az is annyira biztos hogy az ide novemberre ígérteket most tették át decemberre...
Jövőre itt 22 nagyvárosba jön az Ultra Low Emission Zone. ULEZ. Euro 5 és alatta diesel dupla díj mindenre, parkolásra tripla, euro 4 és alatta benzines hasonlóan. Ezért hiány alakult ki főleg városi alacsony vagy 0 emissziósokból. Mindenkinek cserélnie kell, mert hirtelen nagyon drága lesz a városba hajtás, ez 2019, 2021-ben kibővítik az egészet még nagyobbra.
Lényeg: megtaláltam ugyan azt amit összeállítottam, olcsón. Nem akartam várni az R110-re, mert utána meg biztos jött volna az R110 ZE60 és így tovább, jókor jót vettem, imádjuk eddig. Majd ha úgy érezzük évek után akkor lehet jön egy komolyabb, egyenlőre ez a legjobb ami valósan megvehető.
Megjegyzés, miután megvettem pár nappal már csak 2 ZE40 volt elérhető. Az ellátottság valószínűleg jövő év közepéig nem fog változni.
Jó téma, élveztem a kutatást meg a vásárlást is.
Ez jó hosszú lett
Szerk: Mire ideérne valósan megvehetően, netán konfigurálhatóan a 60-as, szerintem mostantól legalább egy év telne el, ha nem több...
-
válasz
tibbike01 #35901 üzenetére
Az a legjobb, ha kevertetsz, nem baj ha spray, kifújsz egy keveset a kupájába.
Vagy veszel gyári javítófestéket - kicsi, aránylag drága és lehet, hogy várni kell rá.
Vagy veszel hasonlót pl. a Motiptól - olcsó, de a nitrohígító oldja, nekem most ilyen van, nem ajánlom. (Nem volt kedve a festékboltos csávónak kikeverni, nekem meg sürgős volt akkor a beszerzés.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos cigaretta 🔞
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- PR-Telecom
- OpenWRT topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3740QM I 8GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest