Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
yooccoo
aktív tag
válasz runner 125 #41750 üzenetére
mennyi a legolcsóbb összehúzós kivitel?
csak úgy érdekességképpen kérdezem -
Grizzlu
tag
"A tiplizés erősebb kötést nyújt a dominonál is, kávaszerkezetű szekrények, és 18-as lapvastagság esetén."
Na ezen már gondolkodtam sokat, vajon mi a fenének 250-350k-ért a Domino, mit tud annyira ennyi pénzért, amit más nem? Lényegében az is tipliz, csak két oldalról lapított tipliknek marja ki a helyet. Ha majdnem ugyanezt - sőt, ahogy mondod, adott esetben többet is - filléres fúróval és még filléresebb tiplivel meg lehet oldani, minek ennyi pénzt kiadni a Festo cuccára?
MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W
-
-
Igen ebbe van valami.
Ha már veszek akkor 125-öst nézek mindenképp,mert ilyen vágókorongom van itthon egy csomó,mert faternak ilyen gépe van és vettem,mert ha már használom a gépét,legalább a korongjait ne koptassam el.
Lemezgarázst csinálok magamnak,többnyire minden meg van már hozzá,már csak szabadidő kell,meg még egy saját sarokcsiszoló..... -
trialboj
őstag
Van olyan kézi fűrész amit érdemes megvenni, ha nincs lehetőségem asztali körfűrészre és mással nem tudom megoldani a kis elemek vágását?
nem feltétlen márka érdekel, hanem hogy mit kellene figyelni? Minnél vastagabb legyen hogy ne hajoljon meg, vagy pont hogy vékony kell legyen?
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
-
Grizzlu
tag
válasz #05304832 #41759 üzenetére
Olyan állatról még nem hallottam. De ahogy elnézem, igazából Mafellt kapni meg Mafellt, és annyiért mérik, amiből vehetnék egy használt, de habzsi-dőzsi öntvény kombi gyalut
[ Szerkesztve ]
MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W
-
aszamóca
aktív tag
válasz trialboj #41758 üzenetére
Kis elemek vágására a különféle japán húzófűrészek is alkalmasak. De hogy pontosan milyenre (milyenekre) lesz szükséged, azt a felhasználás dönti el.
Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
Grizzlu
tag
Biztos nagyon jó, kényelmes, gyors, miegymás. De én, mint hobbista, valahogy nem látom magam mint potenciális Domino-felhasználót. Nekem egyszerűen horror pénzbe kerül a méretéhez képest. Nagyon-nagyon sok pénzbe
-
Red_Bull
aktív tag
Üdv
Beltérre keresek fehér selyemfényű zománcfestéket, viszont a lehető legfehérebbet, valakinek esetleg van ezzel kapcsolatban tapasztalata? Gondolom itt is van a márkák között egy csomó eltérés, mint a falfestékeknél ahol már teszteltem egy pár félét és a legsárgásabb a sima diszperzit, Poli farbe platinum pedig az egyik legfehérebb. Zománc festékeknél is ilyesmire vagyok kíváncsi, és ennél az is lényeges lenne, hogy ne is sárguljon be pár év alatt.
-
-
Winner_hun
titán
válasz yooccoo #41753 üzenetére
Blum összehúzó sevrolandnál kb. 42 Ft/db. 25-ös összekötő kevesebb, mint fele látszik ki, síkból kiálló takarósapka se kell.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
serfozotibi
csendes tag
válasz #05304832 #41759 üzenetére
Énis szeretnék majd venni egy Domino gépet a közeljövőben, de hosszas agyalás után arra jutottam hogy mindenképp a 700-ast veszem meg, mert az sokoldalúbb. Elsősorban énis ágyak vagy hasonló keret szerkezetek csapozására használnám, ahhoz meg ugye jobb a 700-as. Ha azonban netán mégis szükség lenne a legapróbb dominókra egy feladat kapcsán, akkor az XL géphez kapható adapter amellyel az 500-as masina marófejeit be lehet fogni, így megtudom azt is csinálni. De egyébként csak úgy, korpusz összerakáshoz, nemtudom, én bőven elvagyok a lamellóval.
-
serfozotibi
csendes tag
válasz #05304832 #41775 üzenetére
A legpatentebb kötést egy bútorlapnál szerintem is a fatipli hozza létre. Énis használom párszor, persze a lamelló gyorsabb, de van olyan helyzet hogy nincs lehetőség szorítózni, nah ott a tipli a legegyszerűbb. Régebben meg is osztottam itt, hogy csináltattam esztergályossal egy fúrósablont, direkt erre a célra. Tulajdonképp egy 65 centi hosszú tömör négyzetes acél, amelybe ezüstacél hüvelyek vannak préselve, 32mm központtávolságra egymástól. Ezek 8-as furatnál egy századdal nagyobbal rendelkeznek, így a fúró kényelmesen jár bennük. Nagyon hasznos kis szerszám.
-
epmd
tag
válasz #05304832 #41788 üzenetére
Bútorlapnál egy fél millimétert talán tudok erőszakolni.De ezt se úgy kell elképzelni,hogy arrébb tolom a tiplit mert annyival nagyobbra mar,hanem ha megkoccintom kalapáccsal akkor egy kicsit ferdébben áll,és könnyebben összelehet rakni a korpuszt,ha egy kicsit elcsúszott a marás véletlenül.
[ Szerkesztve ]
-
jimy_l
tag
válasz Red_Bull #41770 üzenetére
Düfa , ez tuti sokáig fehér marad, alapozó kell alá, + kétszer a szín. 12 órát hagyd száradni.
Szivacs lakk hengerrel felhordható.Obis de ugyanaz, csak olcsóbb, polifarbe vízzel hígítható univerzális alapozó kell alá.
Legyen rajta, hogy düfa hungarí kft Rétság. az az obis-ból is eredeti.
Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.
-
Winner_hun
titán
válasz #05304832 #41777 üzenetére
Szerintem elég erős kötést ad. Szinte csak felsőmaróval csinálok furatokat, nem akarnak kiesni a bogyók. Sőt, még állítani is nehéz, úgy befeszül a lyukba (van hogy sikerül kicsit ferdén beütni (a benne lévő vályat és a bútorlap éléhez képest)). Az excenteres csavart nem mindegy hogy meddig húzod - ha 45 fokot zár be a rögzített elem éléhez képest a kereszthornyú csillag feje akkor ott van még egy nyolcad fordulatnyi lehetőség (ütközésig), ha azt meghúzod akkor a műanyag házat egy kicsit még széjjelfeszíti, onnantól biztos, hogy nem jön ki a helyéről.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Viktoár
addikt
Bátyámék nemrég vásároltak egy ingatlant és elhívtak "lomtalanítani". Az udvaron találtunk egy lócát amit tűzre akartak dobni.Lecsaptam rá annak ellenére is hogy igencsak megrágta az idő vasfoga. A festés kb 60%-ban hiányos és a rétegelt lemez filungok is teljesen szétnyíltak az időjárás hátására.Az alján is cserélni kel 1-2 deszkát de maga a szerkezet még szépen egyben van.
Most hogy melegebb idő jön gondoltam nekiállok és helyrepofozom. Fejben már megvan mit és hogyan fogok csinálni de egy dologban segítséget kérnék.
Milyen festéket/lazúrt ajánlotok rá? A keretszerkezetet fehérre, a filungokat zöldre szeretném festeni.
Üdv:Viktor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- alza vélemények - tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- LEGO klub
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs